Ταμπεραμέντο είναι αυτό

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
για το boscaille και τα σκυλια του σου ειπα να ψαξεις ρικο
Οταν λες κατι με εμφαση, δεν λες μετα στον αλλο, ψαξε να το βρεις, αλλα του το δειχνεις ή εστω επιχειρηματολογεις για να αποδειξεις τα λεγομενα σου, αλλιως παπαρολογεις που λενε στο χωριο μου!!!

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Xωρις να ειμαι γνωστης του θεματος,πιστευω πως αλλο πραγμα τα sports(hobby) και αλλο η ρεαλιστικη φυλαξη...
Προσωπικα πιο πολυ θα ''κολλαγα'' να μπω σε σπιτι με cane corso,presa,caucasian κ.λ.π. παρα με malinois...Oπως και να το κανουμε 60+κιλα να πεφτουν πανω σου με ταχυτητα(η χωρις) ειναι καπως επωδυνο...

Στην τελικη αυτο που μετραει για μενα ειναι η αποτροπη...και οσο πιο ''ψαρωτικος'' εμφανισιακα ειναι ενας σκυλος τοσο ειναι καλυτερος σε αυτο...Μη μου πειτε πως ολοι χρειαζεστε τον σκυλο-πεζοναυτη σε περιπτωση που κανει επιθεση η Μοσαντ!
Ενας σκυλος πρωτα προστατευει με την εμφανιση του και μετα με τις ικανοτητες του κατ'εμε...

Αν ειναι ας προσλαβουμε απο εναν σωματοφυλακα(πιο φθηνα θα μας βγει lol) να τελειωνουμε...!

Υ.Γ.Για μενα τα malinois διακρινονται στα sport αυτα λογω σωματοτυπου( και πραγματικα ειναι τελεια γι'αυτο)...Αλλα οπως και να το κανουμε εντυπωσιακα δεν τα λες! :)

Last edited:

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
William το θεμα ειναι το ταμπεραμεντο οχι το ιματζ

φιλε ρικο δεν με νοιαζει να αποδειξω τιποτα , αν θες ψαξε αν δεν θες μην ψαξεις
..........................................................................................................................................................................

Μέρος της δημοσίευση αφαιρέθηκε λόγο προσωπικών χαρακτηρισμών.

admin

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
καλημερα!!

Το θεμα ειναι σιγουρα το ταμπεραμεντο ( 3η φορα.. χεχεχε) αλλα φου τεθηκε ως ερωτημα σε ποιο σπιτι θα "εμπαινες" πιο ευκολα εμπλεκεται και η εμφανιση.. σιγουρα αυτο ανηκει σε αλλο τοπικ.. αλλo το image αλλο η αποτρεπτικη εμφανιση... σιγουρα μια αποτρεπτικη εμφανιση ειναι αποτελεσματικη .. συμφωνω οτι τα μεγαλοσωμα σκυλια ειναι πιο αποτρεπτικα.. απο κει και περα, μπορει να σου την "πεσει" καποιος που να ξερει απο σκυλια... ειναι πολλοι εγκληματιες φιλοζωοι.. εκει επεμβαινει το ταμπεραμεντο .. ειτε ειναι σε μικρη η μεγαλη συσκευασια..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
taperamento...
μονο τα μαλι εχουν τελικα?
για το βιντεο με το ντογκο δεν εχω να πω τιποτα...
ειμαι κατα της χρησης του σκυλου σε αυτόν τον τομεα......
αλλα ρε παιδια ελεος...? ο σκυλος απλα μονο γαβγιζει ? 15 μηνων σκυλι... περιπου 50 κιλα, μακρυνή κατα μετωπο επιθεση και μονο αυτο παρατηρησατε?
πως να διαβασω ολες αυτες τισ σελιδες σοβαρα οταν ολα τα βλεπετε μεσα απο το πρισμα τα μαλι ειναι καλυτερα και μετα τα γερμανικα????
μιλατε για ταπεραμεντο και θελετε ολα να τα αναγαγετε στο ταπεραμεντο επι του ρινγκ...
αλλες φυλες... αλλοι λογοι δημιουργιας, διαφορετικες απαιτησεις....
ο αλντο 15 μηνων... μπορει να κινηθεις καταπανω του απειλητικα και να σε κοιταξει με βλεμμα αποριας.....
θα σου κουνησει την ουρα και θα προσπαθησει να κερδισει το χαδι σου....
μπορεις να πεις τι ταπεραμεντο εχει αυτος ο σκυλος...???????

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
taperamento...
μονο τα μαλι εχουν τελικα?
για το βιντεο με το ντογκο δεν εχω να πω τιποτα...
ειμαι κατα της χρησης του σκυλου σε αυτόν τον τομεα......
αλλα ρε παιδια ελεος...? ο σκυλος απλα μονο γαβγιζει ? 15 μηνων σκυλι... περιπου 50 κιλα, μακρυνή κατα μετωπο επιθεση και μονο αυτο παρατηρησατε?
πως να διαβασω ολες αυτες τισ σελιδες σοβαρα οταν ολα τα βλεπετε μεσα απο το πρισμα τα μαλι ειναι καλυτερα και μετα τα γερμανικα????
μιλατε για ταπεραμεντο και θελετε ολα να τα αναγαγετε στο ταπεραμεντο επι του ρινγκ...
αλλες φυλες... αλλοι λογοι δημιουργιας, διαφορετικες απαιτησεις....
ο αλντο 15 μηνων... μπορει να κινηθεις καταπανω του απειλητικα και να σε κοιταξει με βλεμμα αποριας.....
εμ, αυτο προσπαθουμε να πουμε.. και να μην το "ρατσοποιουμε" το θεμα...

Αλντο, εχει το ταμπεραμεντο του πιο γλυκου σκυλου!!!
.... αν και νομιζω οτι μετα τα 2 - 3 χρονια δεν θα κινησε απειλητικα πανω του..χεχεχε...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πιο κοντά στο θέμα ,αν το έχω καταλάβει κιόλας, είναι τα πόστ του Kos και του BigBilly ?

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
ποιος ψυχασθενηςτο δοκιμασε αυτονα του σφιξω το χερι????

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
ποιος ψυχασθενηςτο δοκιμασε αυτονα του σφιξω το χερι????

κανεις ακομα.... απλα ψαχνουμε να βρουμε το ταπεραμεντο...
ξεχωρα???? απο φυλες...??? χμ... και χαρακτηριστικα....?
"ξεχασα" ( επιτηδες λες και τα κανω...) και να συμπληρωσω τωρα... για να βοηθησω να καταλαβουμε τι σημαινει ταπεραμεντο για φυλες και φυλες....
ο αλντο "γονατιζει " αγριογουρουνο 75-80 κιλων......
ποιο το ταπεραμεντο του τωρα?????

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το ένα είναι άνθρωπος
το άλλο γουρούν...
κι ο σκύλος γουρουνόσκυλο με το ανάλογο ταμπεραμέντο

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
αρα... δεν μπορουμε να συγκρινουμε το ταπεραμεντο του γκολντεν... με του μαλινουα.... με του ντογκο....
με του ελληνικου ποιμενικου.... με του φιλα.... κλπ.......

και για να ειμαι δικαιος....
ο νικος καλα το ξεκινησε.... μετα στραβωσε το θεμα......

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...ο αλντο "γονατιζει " αγριογουρουνο 75-80 κιλων......
Πέτρο, εγώ ένα έχω να πω...
Είναι να μας φυλάει ο ...Θεός, με τον Αλντο!:D

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
ο αλντο "γονατιζει " αγριογουρουνο 75-80 κιλων......

το μεχρι που ο σκυλος ειναι ψυχολογικα ακεραιος ενω πιεζεται ( αν τελικα αυτο ειναι το ταμπεραμεντο ) ειναι κατι αλλο απο το drive ( ; )

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
ειναι κατι αλλο ...
οχι ομως ανεξαρτητο...
στο ταπεραμεντο παιζει ρολο ακομα και το περιβαλον τις πρωτες μερες του κουταβιου.... ( για μενα...)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να ρωτήσω κάτι;
Αν και νομίζω έγινε αναφορά επ'αυτού πριν αλλά δεν καλύφθηκα ;)
(Αν μου ξέφυγε κάτι που δεν διάβασα ζητώ συγνώμη)

Το ταμπεραμέντο σε ένα σκύλο είναι έμφυτο, και ο χαρακτήρας πλάθεται;
Η ο χαρακτήρας μπορεί να αλοιώσει το ταμπεραμέντο;

Το ταμπεραμέντο είναι κάτι που ο σκύλος ή έχει ή δεν έχει,
ή είναι κάτι που μπορούμε να καλιεργήσουμε;

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Για εμένα ταπεραμέντο σε ένα dogo δεν είναι πόσο καλά φυλάει και το πόσο αποτρεπτικό είναι.

Ταπεραμέντο είναι το πόσο ''δεινός'',''εκκρηκτικός'',''μαχητικός'' σκύλος είναι στην εργασία του,και ταυτόχρονα πόσο κοινωνικός ''αγαπησιάρης'',στοργικός με αυτούς που συναναστρέφεται!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
για εμενα ταπεραμεντο ειναι ο τροπος με τον οποιο αντιδρα στο περιβαλλον το ζωο γενικα.ποσο ευκολα προσαρμωζεται ,ποσο κινητικο ειναι,ποσο περιεργο,ποσο ευκολα "ξεψαρωνει" με κατι νεο κ ποσο αντεχει καποιου ειδους πιεση σε κατι νεο για την ρουτινα του κ κατ'επεκταση συμφωνω με την αποψη του νικου,το ποσο πολυ επιμενει για κατι,ποσο πολυ αντιδραει σε κατι αλλο κτλ.

οσων αφορα τα drives,κ εγω θεωρω οτι ειναι κατι αλλο.το drive πχ θα δουλεψει,θα βαλει το σκυλι σε επιφυλακη η σε θα ξεκινησει καταδιωξη ας πουμε,το ταπεραμεντο ομως ειναι αυτο που θα καθορισει το ποσο θα επιμενει το σκυλι προς τον στοχο του.

το ταπεραμεντο ειναι ενας συνδιασμος ολων κατα καποιο τροπο.ενα σκυλι με ισχυρο ταπεραμεντο σιγουρα θα μπορει να φερει σε περας τις εργασιες για τις οποιες δημιουργηθηκεκ κατω απο ισχυρη πιεση δεν θα λυγισει,επισης σιγουρα δεν θα μπορεις ευκολα να του τραβηξεις την προσοχη σε κατι αλλο απο αυτο που το σκυλι εχει βαλει σαν στοχο...η επιμονη,το θαρρος,το θρασσος,η αναισθησια,νομιζω πως ειναι ολα μεσα στην συνταγη για ενα ισχυρο ταπεραμεντο.

επισης να συμπληρωσω οτι για να εκδηλωθει στο 100% το ταπεραμεντο του σκυλου μπορει να περασουν κ χρονια..κ θα συμφωνησω κ με τα παιδια που ειπαν οτι παιζουν ρολο κ οι πρωτοι μηνες,αλλα αυτο οσων αφορα το "ξεκλειδωμα" του ζωου.κ στην πορεια ομως ενας καλος εκπαιδευτης μπορει να κανει το ζωο απο κουτσουρο,θυσαυρο!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
Για εμένα ταπεραμέντο σε ένα dogo δεν είναι πόσο καλά φυλάει και το πόσο αποτρεπτικό είναι.

Ταπεραμέντο είναι το πόσο ''δεινός'',''εκκρηκτικός'',''μαχητικός'' σκύλος είναι στην εργασία του,και ταυτόχρονα πόσο κοινωνικός ''αγαπησιάρης'',στοργικός με αυτούς που συναναστρέφεται!
να συμληρωσω λιγο... το ντογκο με σωστο ταπεραμεντο...
δευτερολεπτα (3-4) μετα τον καπρο μπορει να συναναστρεφεται πληθος σκυλων ή ατομων χωρις ιχνος επιθετικοτητας....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia