Ταμπεραμέντο είναι αυτό

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κώστα, προσωπικά δεν διαφοροποιώ τα δύο.
Εχεις (ίσως?) καταλάβει ότι, πριν γράψω, προσπαθώ να μπαίνω στα παπούτσια του άλλου...
Η δική μου ένσταση είναι ότι "γιατί να αγνοούμε το ταμπεραμέντο - χαρακτήρα - δυνατότητες των εκτός στίβου σκυλιών"...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δε μιλάω για στίβο :)

Έχω δει αρκετά βιντεο με kangal ή και άλλους ορεινούς ποιμενικούς εκτός στίβου που κάνουν δαγκώματα σε φόρμα ή μανίκι σε κοντινή απόσταση (σε κοντό λουρί) από το χειριστή τους.

Μια αντίστοιχη μακρυνή μπορώ να δω;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αντε, yasemin, πες και συ κάτι, γιατί εγώ έχω "αυτοδεσμευτεί" να μην συνεχίζω εκτός θέματος...

Ισως η πιό σωστή παρατήρηση θα ήταν πως το θέμα θα έπρεπε να έχει τον συγκεκριμένο τίτλο, οπότε δεν θα υπήρχαν διαφωνίες

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Το σκυλί που δαγκώνει καλά και έχει ταπεραμέντο θα το κάνει παντού και πάντα.

Αυτό αμφισβητείται από κανένα;
Όχι δεν νομίζω να το αμφισβητείς κανείς.

Αλλά ένα σκυλί που τα πάει καλά στο στίβο θα ήταν αποτελεσματικό σε πραγματικά περιστατικά?

Θα έκανε έκανε το ίδιο ''εξαιρετικό'' δάγκωμα αν κάποιος σου επιτεθεί στο δρόμο?

Αν κάποιος πραγματικά τσαμπουκάς έμπενε στο χώρο του με απειλητικές διαθέσεις??

Μήπως ο στίβος δεν είναι αρκετός για να κρίνουμε το ταπεραμέντο ενός σκύλου?

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ποιος ο λογος να στειλουμε τον σκυλο να κανει δαγκωμα μακρυα μας???

Τον σκυλο μας τον θελουμε να μας προστατευει και οχι να καταδιωκει!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852

Αλλά ένα σκυλί που τα πάει καλά στο στίβο θα ήταν αποτελεσματικό σε πραγματικά περιστατικά?

Θα έκανε έκανε το ίδιο ''εξαιρετικό'' δάγκωμα αν κάποιος σου επιτεθεί στο δρόμο?

A γεια σου!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Η δική μου ένσταση είναι ότι "γιατί να αγνοούμε το ταμπεραμέντο - χαρακτήρα - δυνατότητες των εκτός στίβου σκυλιών"...
Υποθετικό σενάριο:

Παίρνω εγώ το κοπρόσκυλό μου και το πάω σε έναν εκπαιδευτή.

Μου το στριμώχνει σε μια γωνιά και του βγάζει ωραία δαγκωματάκια μέσα από άμυνα.

Και γυρνάω εγώ και λέω ότι έχω super φύλακα.

Εκτός από εμένα ποιός άλλος το λέει;

Τα σκυλιά του sport, πέρα από τις διαδικασίες εκπαίδευσης που περνάνε, δίνουν και κάποιες εξετάσεις και κρίνονται από κάποιον ειδικό κριτή.

Π.χ. ο δικός μου σκύλος, πήρε την εξής κρίση: καλό δάγκωμα, τέλειο control, θα έπρεπε να έχει λίγο περισσότερο μαχητικότητα (πραγματική κρίση)

Αν δεν τον είχα κατεβάσει σε εξετάσεις, ότι και να έλεγα εγώ, θα ήταν για τα μπάζα

Όπως ακριβώς και στις εξετάσεις μορφολογίας. Διαφορετικά, θα κοίταζα το σκύλο σου και θα σου έλεγα "καλός". Θα με πίστευες;

:)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Κυριε Kranis αυτα που βλεπετε στα βιντεο δεν ειναι κανγκαλ η ειναι πολυ κακης ποιοτητας.Το ταπεραμεντο αυτων των σκυλων ειναι πολυ διαφορετικο.
Τελος αν θελετε να δειτε μια μακρινη,θα μπορουσατε να περασετε απο το σπιτι εχουμε και βουνο απεναντι,μια χαρα θα περασουμε.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Ποιος ο λογος να στειλουμε τον σκυλο να κανει δαγκωμα μακρυα μας???

Τον σκυλο μας τον θελουμε να μας προστατευει και οχι να καταδιωκει!
Αν κάποιος άρπαξει κάτι από εμάς,δεν θα πρέπει ο κσύλος να είναι σε θέση να κάνει καταδίωξη?

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Και γιατι να διαλεξουμε ενα μαλινουα οταν ενα πρεσα κανει καλυτερη δουλεια? Εδω σε αιφνιδιασμο εκτος στιβου.

[video=youtube;xd9Wag7cUVk]http://www.youtube.com/watch?v=xd9Wag7cUVk&feature=related[/video]

Ο σκυλος δεν κανει πισω οπως στο προηγουμενο βιντεο που τον παταει κατα λαθος ο βοηθος!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή

Το έχουμε πει πολλές φορές:

Ο σκύλος, ειδικά όταν δίνει εξετάσεις όπου αλλάζει χώρο και τον "κακό"¨που έχει απέναντί του δεν παίζει, αλλά μάχεται.

Διάβασε λίγο για εστίες μάχης του sport και τι πίεση είναι για το σκύλο και μετά έλα να συζητήσουμε

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Αν κάποιος άρπαξει κάτι από εμάς,δεν θα πρέπει ο κσύλος να είναι σε θέση να κάνει καταδίωξη?
Μηπως το παμε μακρυα ρε παιδια? Το σκυλο τον θελουμε να μας προστατευσει αν δεχθουμε απειλη για την σωματικη μας ακεραιοτητα και οχι για να μας βρισκει τον τσαντακια!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Κυριε Kranis αυτα που βλεπετε στα βιντεο δεν ειναι κανγκαλ η ειναι πολυ κακης ποιοτητας.Το ταπεραμεντο αυτων των σκυλων ειναι πολυ διαφορετικο.
Τελος αν θελετε να δειτε μια μακρινη,θα μπορουσατε να περασετε απο το σπιτι εχουμε και βουνο απεναντι,μια χαρα θα περασουμε.

Με ειρωνίες περνάμε καλά και εδώ βλέπω

Ας δούμε όμως αν μπορούν να κάνουν την άτιμη τη μακρυνή. Έστω και ένα για δείγμα θα πρέπει να υπάρχει στο internet.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εγώ θα ήθελα να δω πως θα αντιδράσει ο σκύλος αν κάποιος τον χτυπήσει και αντιδράσει με τρόπο με το οποίο ΔΕΝ έχει μάθει ο σκύλος. Γιατί κακά τα ψέματα ολα αυτά τα κάνουν τα σκυλιά στίβου για παιχνίδι, όταν παύψει να θεωρείται παιχνίδι τι θα κάνουν?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Και γιατι να διαλεξουμε ενα μαλινουα οταν ενα πρεσα κανει καλυτερη δουλεια? Εδω σε αιφνιδιασμο εκτος στιβου.

Ο σκυλος δεν κανει πισω οπως στο προηγουμενο βιντεο που τον παταει κατα λαθος ο βοηθος!
To pressa καλύτερο από το malinois;

Έχω δει live pressa ελληνικής εκτροφής να δαγκώνει χωρίς κανένα λόγο άνθρωπο τελείως ακίνητο που απλά ήταν κοντά του.

Το δάγκωμα στο χέρι έκανε μόνο μια μελανιά και οι κυνόδοντες δεν τρύπησαν το δέρμα

Τι λέει αυτό για τα pressa γενικά;

Εσένα θα σε πίστευα.:)

Ρε συ Γιάννη, θα πίστευες τον πλεον άσχετο στη μορφολογία άνθρωπο; :eek:

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι "μου αρέσει" ή "δε μου αρέσει" :p

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Λέει οτι πιθανότατα δεν ηθελε να τον δαγκωσει... αν ηθελε θα το ειχε κανει.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Που την ειδατε την ειρωνια και γιατι επιμενετε με τις επιθεσεις?
Δεν κανουν αυτα τα σκυλια για τετοια σπορ,ειναι τοσο απλο.
Ζητω συγνωμη αν νομιζετε οτι σας ειρωνευτηκα,προσπαθω μονο να πω οτι δεν θα δειτε μακρυνη γιατι κανουν αλλου ειδους εργασια αυτα τα σκυλια.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Το έχουμε πει πολλές φορές:

Ο σκύλος, ειδικά όταν δίνει εξετάσεις όπου αλλάζει χώρο και τον "κακό"¨που έχει απέναντί του δεν παίζει, αλλά μάχεται.

Διάβασε λίγο για εστίες μάχης του sport και τι πίεση είναι για το σκύλο και μετά έλα να συζητήσουμε
Ναι αλλά έχω ακούσει και για σκύλους που ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά σε γνωστά σενάρια,και σε απρόσμενες περιπτώσεις χάνονται.

Δεν διαφωνώ ότι ο σκύλος πιέζεται και ανταποκρίνεται κάτω από πίεση,αλλά μπορεί ο χώρος να είναι άλλος ο κακός να είναι άλλος,αλλά το σενάριο είναι το ίδιο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia