Ταμπεραμέντο είναι αυτό

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αν εκανε μελανια δε τον δαγκωσε... και μενα τα χερια μου και τα ποδια μου ειναι γεμάτο μελανιες απο τον Ντιεγκο οταν "τσακωνομαστε".

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Με ειρωνίες περνάμε καλά και εδώ βλέπω

Ας δούμε όμως αν μπορούν να κάνουν την άτιμη τη μακρυνή. Έστω και ένα για δείγμα θα πρέπει να υπάρχει στο internet.
Και εγω θελω να δω ενα μαλινουα να δεχετε μια πραγματικη κλωτσια ή ενα πραγματικο χτυπημα, για να δω πως θα αντιδρασει αλλα δυστυχως δεν υπαρχει....

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
To pressa καλύτερο από το malinois;

Έχω δει live pressa ελληνικής εκτροφής να δαγκώνει χωρίς κανένα λόγο άνθρωπο τελείως ακίνητο που απλά ήταν κοντά του.

Το δάγκωμα στο χέρι έκανε μόνο μια μελανιά και οι κυνόδοντες δεν τρύπησαν το δέρμα

Τι λέει αυτό για τα pressa γενικά;
Οτι μπορει να σου σπασει το κοκκαλο χωρις να τρυπησει το δερμα???

Στο γεματο δαγκωμα τρυπαει? ή σου τσακιζει το κοκκαλο με την πιεση?

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Με ειρωνίες περνάμε καλά και εδώ βλέπω

Ας δούμε όμως αν μπορούν να κάνουν την άτιμη τη μακρυνή. Έστω και ένα για δείγμα θα πρέπει να υπάρχει στο internet.
Δεν νομίζω ότι σε ειρωνεύτηκε (δεν ξέρω πάλι, λέω εγώ...).:)

Απλά, η yasemin, ίσως θέλει να πει αυτό που θα ήθελα να πω εδώ και τόση ώρα: Είναι δύσκολο να "πιάσεις" (π.χ.) το kangal σε μακρυνή, γιατί όταν γίνει, δεν θα υπάρχει χρόνος να ψάξεις για την την κάμερα... Θα γίνει (σχεδόν πάντα) σε ανύποπτο χρόνο...:cool:
Γι' αυτό έχω πει εδώ και ώρες ότι ένας τέτοιος σκύλος σου επιβάλλει μεγαλύτερη ευθύνη όταν τον έχεις στην περιοχή σου...

Γι' αυτό σου είπα, πριν από λίγο, ότι "αν όχι μόνο malinois, γιατί να μην εξετάζουμε ταμπεραμέντα και άλλων φυλών"...:)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Και εγω θελω να δω ενα μαλινουα να δεχετε μια πραγματικη κλωτσια ή ενα πραγματικο χτυπημα, για να δω πως θα αντιδρασει αλλα δυστυχως δεν υπαρχει....
Έχω δει αρκετά βίντεο με μαλινουά τα οποία κατα λάθος τα πατούν και κάνουν πίσω. Σίγουρα ένα Presa εχει μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο και ταμπεραμέντο αλλα έχουμε πάει την συζήτηση περισσότερο στο θέμα sport-ταμπεραμέντο...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Που την ειδατε την ειρωνια και γιατι επιμενετε με τις επιθεσεις?
Δεν κανουν αυτα τα σκυλια για τετοια σπορ,ειναι τοσο απλο.
Ζητω συγνωμη αν νομιζετε οτι σας ειρωνευτηκα,προσπαθω μονο να πω οτι δεν θα δειτε μακρυνη γιατι κανουν αλλου ειδους εργασια αυτα τα σκυλια.
Αυτό δε μου φαίνεται και πολύ "ευγενικό":

Τελος αν θελετε να δειτε μια μακρινη,θα μπορουσατε να περασετε απο το σπιτι εχουμε και βουνο απεναντι,μια χαρα θα περασουμε.
Και ξαναλέω. Δε μιλάω για sport ή στίβο.

Ρωτάω απλά: ένα kangal μπορεί να κάνει μακρυνή ναι ή όχι

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ρε συ Γιάννη, θα πίστευες τον πλεον άσχετο στη μορφολογία άνθρωπο; :eek:

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι "μου αρέσει" ή "δε μου αρέσει" :p
Αν μου το έλεγες, θεωρώ ότι θα το είχες μελετήσει:cool:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Χαχαχαχαχαχα

Αν ήταν έτσι τα πράγματα σε όλους τους στρατούς/αστυνομίες/ειδικές δυνάμεις και αντιτρομοκρατικές θα είχαν αποκλειστικά και μόνο ορεινούς ποιμενικούς, pitbull και μαστιφ

Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των σκυλιών που εργάζονται στις πραγματικά πιο ακραίες και δύσκολες συνθήκες είναι γερμανικοί ποιμενικοί και malinois

Τυχαίο; Δε νομίζω...

:)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ρωτάω απλά: ένα kangal μπορεί να κάνει μακρυνή ναι ή όχι
Ρε Κωστα αν δεν μπορει σημαινει οτι υστερει σε φυλαξη?

Χαχαχαχαχαχα

Αν ήταν έτσι τα πράγματα σε όλους τους στρατούς/αστυνομίες/ειδικές δυνάμεις και αντιτρομοκρατικές θα είχαν αποκλειστικά και μόνο ορεινούς ποιμενικούς, pitbull και μαστιφ

Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των σκυλιών που εργάζονται στις πραγματικά πιο ακραίες και δύσκολες συνθήκες είναι γερμανικοί ποιμενικοί και malinois

Τυχαίο; Δε νομίζω...

:)
Τυχαιο σιγουρα δεν ειναι αλλα και ο λογος ο οποιος συναντιουνται πιο πολυ ειναι γιατι ειναι πιο υπακουα και πιο εκπαιδευσιμα μονο.

Και αυτο δεν σημαινει οτι ειναι τα πιο αποτεσματικα σκυλια σε θεματα φυλαξης!!!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Γιατι ειναι αγενεια να σας καλεσω στο σπιτι να δειτε πως δουλευει ενα κανγκαλ?
Μακρινη επιθεση θα κανει απο τηνστιγμη που θα υπαρξει απειλη θα καταδιωξη και θα επιτεθει.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Επισης, οι επιθεσεις απο γερμανικα ή rot ειναι περισσοτερες απο αλλες φυλές αλλα δεν μπαινουν σε λιστες αυτα. Τυχαίο? Δε νομιζω.

Offtopic μπορεί να φαινεται αλλα δεν ειναι!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Αν ήταν έτσι τα πράγματα σε όλους τους στρατούς/αστυνομίες/ειδικές δυνάμεις και αντιτρομοκρατικές θα είχαν αποκλειστικά και μόνο ορεινούς ποιμενικούς, pitbull και μαστιφ

Τυχαίο; Δε νομίζω...:)
Απ' ότι ξέρω (και διορθώστε με) είχαν pitbull στο στρατό των ΗΠΑ.

Οχι, Κώστα, δεν είναι τυχαίο. Είναι δυνατές φυλές και είναι ιδιαίτερα εκπαιδεύσιμες φυλές τα Γ.Π. και τα malinois

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τυχαιο σιγουρα δεν ειναι αλλα και ο λογος ο οποιος συναντιουνται πιο πολυ ειναι γιατι ειναι πιο υπακουα και πιο εκπαιδευσιμα μονο
Και γιατί αντέχουν

Υπάρχουν και άλλα εκπαιδεύσιμα σκυλιά, αλλά αν δεν την κάνουν τη δουλειά

Και δεν είναι όλα τα mali εκπαιδεύσιμα.

[video=youtube;LbD3qzMcJxA]http://www.youtube.com/watch?v=LbD3qzMcJxA[/video]

Αυτά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι. Εκπαιδεύονται στο "φαε τον" και μόνο.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τα Γερμανικά και τα Βελγικά προτιμούνται γιατί σαν σύνολο κάνουν λίγο απο όλα!
Δεν σημαίνει ότι έχουν το καλύτερο δάγκωμα, ούτε ότι έχουν την καλύτερη οσμή, ούτε ότι είναι τα πιο γρήγορα...

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Τσ τσ τσ, κακίες σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ....:p

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Σε ολα αυτα τα βιντεο δεν εχω διακρινει εναν βοηθο ή ερεθιστη να εχει επιθετικη συμπεριφορα προς τον σκυλο. Ολοι καθονται και περιμενουν να ερθει ο σκυλος και να τους δαγκωσει. Δεν ειναι ετσι σε πραγματικες συνθηκες για αυτο και δεν με πειθουν!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Γιατι ειναι αγενεια να σας καλεσω στο σπιτι να δειτε πως δουλευει ενα κανγκαλ?
Μακρινη επιθεση θα κανει απο τηνστιγμη που θα υπαρξει απειλη θα καταδιωξη και θα επιτεθει.
ΟΚ, αν εγώ σου πω

"Έλα σπίτι μου και μπες μέσα απρόσκλητος και θα περάσουμε καλά"

πώς θα το εκλάβεις; Ως πρόσκληση του πώς είναι να δεις ένα γερμανικό ποιμενικό να δουλεύει;

Σε ολα αυτα τα βιντεο δεν εχω διακρινει εναν βοηθο ή ερεθιστη να εχει επιθετικη συμπεριφορα προς τον σκυλο. Ολοι καθονται και περιμενουν να ερθει ο σκυλος και να τους δαγκωσει. Δεν ειναι ετσι σε πραγματικες συνθηκες για αυτο και δεν με πειθουν!
Διάβασε για εστίες μάχης (ξαναλέω) και ίσως καταλάβεις.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Αρα λοιπον οποιος θελει σκυλι με ταμπεραμεντο πρεπει να παρει μαλινουα, λυπαμαι αλλα αυτος ο ορισμος ταμπεραμεντου με σκυλια σε σπορ ειναι δικος σας. Εννοειται οτι καποιος νοημων ανθρωπος αν επρεπε να διαλεξει να μπει σε ενα σπιτι που εχει ενα μαστινο ή ενα μαλινουα θα εμπαινε στο δευτερο και οπως ενα ζωο εχει ενστικτα σε ορισμενες καταστασεις ετσι και ενας ανθρωπος οταν απειλειται η ζωη του μετατρεπεται ευκολα σε ζωο και το μαλινουα θα το εδινε πισω πακετο. Η καθε φυλη εχει το σκοπο της καλο ειναι να το γνωριζετε. Εννοειται επισης πως αλλο οι συνθηκες ρινγκ και αλλο οι πραγματικες σε εξομοιωτη μπορω να οδηγησω διαστημοπλοιο στην πραγματικοτητα ομως; Λεγοντας ταμπεραμεντο εννοουμε τον ιδιαίτερο τρόπο που αντιδρά κι εκδηλώνει κάποιος σκυλο τα αισθήματα του οποτε σιγουρα δεν καθοριζεται μονο απο τη σιγουρια στο δαγκωμα ή αλλα παρεμφερη αλλα απο την καθημερινη του συμπεριφορα σε διαφορους χωρους και καταστασεις

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όχι πρόχειρο, γιατί τα έχω σε βιβλία

Δες βιντεο του ΙΡΟ από αγώνες (όχι προπονήσεις) που έχουν όλο το πρόγραμμα και επικεντρώσου στο βοηθό.

Ο βοηθός στις εξετάσεις δεν παίζει, αλλά πηγαίνει το σκύλο πολύ σκληρά. Υπάρχουν τα 2 χτυπήματα με το stick πάνω στο σώμα του σκύλου, υπάρχουν τα κλειστά μπλοκ τα οποία ο σκύλος πρέπει να αψηφήσει, υπάρχει η καταμέτωπο επίθεση του βοηθού κτλ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia