Τα γηρατειά, μας χτυπούν την πόρτα;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Μπανάκια σ'αυτή την ηλικία...και θα τσουτσουρώσει
Στην Αθήνα;;;;;;;;;;; Που ρε φίλε και να μην πρέπει να τσακωθείς με όλο το σύμπαν;;;;;;;;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Δεν μπαίνει πισίνα με την καμμία. Εκεί ήμασταν την Κυριακή και θεωρώ ότι έπαθε την ζημιά. Επεσε δυό φορές κατά λάθος με τα μούτρα, για να πιάσει το γαμωμπαλάκι και έφτασε πάτο, από την σαστιμάρα. Κόντεψα να πέσω εγώ μέσα, για να τον βγάλω. Διότι, αφενός έχει την ψύχωση να πιάσει το μπαλάκι και πέφτει οπουδήποτε [μικρότερος, έχει πέσει από ύψος περίπου δύο μέτρων για ένα μπαλάκι, και σε γκρεμό, για να πιάσει ένα κλαράκι που πέταξε ένας μπάρμπας μου, γιατί δεν το ήθελε ο άνθρωπος, και μου τον γύρισε καταματωμένο!!! δεν νοιώθει λέμεεεεεεεεεεε], αφεταίρου δεν έχει συναίσθηση του εδάφους, όταν έχει λοκάρει στο αντικείμενο της τρέλλας του. Και υποψιάζομαι, μήπως σε κάποια από τις δύο προσπάθειες για να βγει, μέχρι να τον βοηθήσω δηλαδή εγώ, τραυματίστηκε. Αλλά...κλασσικός Σώτος...όσο έτρεχε γύρω-γύρω με τα μπαλάκια, ήταν περδίκι. Μόλις το παραμύθι του παιχνιδιού τελείωσε και κρύωσε, του βγήκε το πρόβλημα.

Στην θάλασσα δεν έχει πρόβλημα. Μπαίνει άνετα. Και πολύ πιο άνετα, αν είμαι μέσα κι εγώ. Αλλά, θάλασσα στην Αθήνα, καλοκαίρι, με σκύλο...huge problem...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καταρχας περαστικα σας!!

Αλλα εδω θα διαφωνισω:

θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο γιατρό σου. Ας τον να παίζει όσο θέλει. Όταν δεν θα μπορεί (όπως τώρα) θα σταματάει μόνος του. Μια ζωή την έχουμε...
Εαν εχει παθει καποια "ισχυαλγια"= καπου να πιεζεται ενα νευρο, επειδη απο το αποτομο παιχνιδι κατι εγινε ( ενα οιδημα πχ.) καλο ειναι να ειναι περιορισμενος και να μην τρεχει σαν τρελος, μεχρι να περασει.
Ουτε εμεις δεν κανουμε τρελες κινησεις, οταν εχουμε πιαστει! Μονο κακο θα μας κανει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Frenchie, η φράση της irmas και η τοποθέτηση του πρώην γιατρού μας, δεν αφορά περίπτωση τραυματισμού, όπου ασφαλώς και επιβάλλεται ακινησία, μέχρι ανάκαμψης.

Γι'αυτό ανέφερα την περίπτωση προβλήματος στην καρδιά. Εμένα, αυτό με ανησυχεί τα τελευταία χρόνια, και πάνω σ'αυτό προβληματίζομαι.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Όλα καλά θα πάνε με τον Σωτηράκη!!!
Έχει χρόνια ακόμα μπροστά του να κυνηγήσει αμέτρητα κουκουνάρια!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Eιχα ενα σκυλο που εφυγε απο καρδια στα 15 του....
Το προβλημα το καταλαβαμε οταν ηταν 13 αρχικα αρχισε να κουραζεται στις ιδιες ωρες που πριν ηταν μια χαρα κ μετα που το προβλημα μεγαλωσε λαχανιαζε οταν σηκωνοτανε αποτομα.
Θυμαμαι μου ειχε δωσει ο κτηνιατρος τοτε ενα χαπι κ του διναμε καθε μερα (δεν θυμαμαι ομως τι ηταν-πανε κ μερικα χρονια)
Παντως μας ειχε πει οτι η πλειοψηφια των σκυλων που φευγουνε απο καρδια ειναι σε κατασταση ηρεμιας κ οχι πανω στην ενταση... δεν ξερω αν ισχυει αλλα ετσι εγινε κ με τον δικο μας.....

Περαστικα του, δεν ξερω αν ειναι ο πρωτος σκυλος που γερναει στα χερια σου, αλλα τα πρωτα σημαδια "τριτης ηλικιας" τα βλεπεις ενα δυο χρονια πριν πραγματικα γερασει ο σκυλος.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ο πρώτος είναι east.

Και συγχρόνως, είναι πολλά περισσότερο, από σκύλος, αυτός ο συγκεκριμένος.
Είναι ευλογημένο πλάσμα. Οτι καλύτερο μπορεί να τύχει, σε άνθρωπο.
Είναι από τα πλάσματα, που ακόμη δεν ξέρω, αν μας αξίζει να ζουν μαζί μας.

Σ'ευχαριστώ.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Ο πρώτος είναι east.

Και συγχρόνως, είναι πολλά περισσότερο, από σκύλος, αυτός ο συγκεκριμένος.
Είναι ευλογημένο πλάσμα. Οτι καλύτερο μπορεί να τύχει, σε άνθρωπο.
Είναι από τα πλάσματα, που ακόμη δεν ξέρω, αν μας αξίζει να ζουν μαζί μας.

Σ'ευχαριστώ.
Εχει χρονια ακομα, οποτε μην σε παιρνει απο κατω!
Κοιτα να χαρεις καθε στιγμη μαζι του, μειωσε τους ρυθμους του για να αντεχει, αλλα μην τον σταματας για να μην πεσει κ ψυχολογικα.....
Το μονο που δεν ειναι στο χερι σου κ μακαρι να ειναι τυχερος ειναι να ειναι ορθιος μεχρι την τελευταια μερα, σε οσα χρονια κ αν ερθει αυτη!

Μεχρι τοτε, να τον προσεχεις κ να περνατε καλα!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τόσο απότομη πτώση, κι εγώ σαν κάτι προσωρινό το βλέπω κι όχι σαν κάτι χρόνιο. Ο Σώτος ρε συ, μόλις του δείχνεις κουκουνάρι θα κουταβίζει αιώνια. Κάντε την αγωγή και όλα θα πάνε καλά! Έχει ακόμα πολλά κουκουναρομαζώματα μπροστά του (φτάνει να πιάνεις κουκουνάρια κι εσύ κι όχι γκρίζα, χνουδωτά, ζωντανά, πράγματα για να του πετάξεις)

anastasiak

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2013
100
244
Mην ανυσηχείς κάτι προσωρινό θα είναι !!!περαστικά στον ιππότη σου και θα του κάνουμε δώρο πολλά πολλά κουκουνάρια, γιατί θα του χρειαστούν!!:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Η τριτη ηλικια ειναι και η πιο αχαρη πρωτα απ'ολα για την δικια μας ψυχολογια που δεν μπορουμε να το αποδεχτουμε και για τα ζωα που οι δυναμεις λιγοστευουν...
Δεν θα διαφωνήσω σε οτιδήποτε από αυτά που λες...

Παρόλα αυτά (εκτός και αν οφείλεται ΜΟΝΟ στο "ροζ συννεφάκι" μου)... την τρίτη ηλικία δεν θα την έλεγα άχαρη... θα την έλεγα, ίσως, την πιο "όμορφη" από πλευράς σχέσης του σκύλου με τον άνθρωπό του...
Θα έλεγα ότι η σχέση - σύνδεσμος - αγάπη - αλληλοκατανόηση στις "ένθεν κακείθεν" παραξενιές (και, εντάξει η mareco, που τους κατανοεί όλους και όλα;), αλλά μιλάω γενικότερα) - επικοινωνία και (πάνω απ' όλα) εμπιστοσύνη... έχουν φτάσει σε ένα σημείο ωριμότητας, που φτάνει μία ματιά, για να ειπωθεί μιά ιστορία... και νομίζω ότι με το Σωτήρη συμβαίνει αυτό...:)
λέω, τώρα, εγώ...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.980
7.563
Ψέμματα δεν θα σου πω, είναι δύσκολο να βλέπεις τον καλύτερό σου φίλο να μπαίνει στην τρίτη ηλικία και να το περνάς μαζί του. Κι επειδή ακριβώς δεν έχω σκοπό να σου πω ψέμματα για να σου χρυσώσω το χάπι, από τις περιγραφές που βλέπω εδώ μέσα είμαι αλήθεια σίγουρη ότι έχετε πολλά ποιοτικά χρόνια ακόμα παρέα να κουνάτε το κεφάλι σας με τα καμώματα του Μαρκούλη. Η τρίτη ηλικία είναι μια φάση της ζωής. Μη σε παίρνει από κάτω όταν τραυματίζεται κάνοντας ταρζανιές, δεν έχει απλά τις ίδιες αντοχές το παιδί! Εξάλλου έχει δίκιο ο east.

Περαστικά σας (θα ναι)!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Το πάτε φυρί-φυρί, να με οδηγήσετε σε μονοπάτια, που δεν είναι της ψυχολογίας μου. Ακόμη...
Εδώ παλεύω να αντιμετωπίσω έναν απλό τραυματισμό, εύχομαι. Οχι τα γηρατειά, δεν λέμε;

Αυτό βέβαια συμβαίνει βρε Γιάννη. Τι ρωτάς; Ξέρεις.
Αλλά ξέρεις και τι άλλο συμβαίνει;
Οταν έχεις συνηθίσει να επικοινωνείς με τα μάτια και με ψιθύρους, τα πρώτα σφιξήματα στο στομάχι, έρχονται όταν πρέπει στην δεύτερη-τρίτη προσπάθεια, να φωνάξεις τελικά δυνατά, για να ανταποκριθεί...
Οχι κάθε φορά, ευτυχώς. Και για να χρυσώσεις το χάπι, σκέφτεσαι ότι απλώς, κάνει πείσματα. Κι εσύ, το κορόιδο :rolleyes:

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Σιδερενιος ο μορφονιος , ευχομαι να το ξεπερασει και αναμενουμε νεα και παλι περαστικα και αγυριστα

εντιτ : να σε κανω λιγο να χαμογελασεις ο εκτροφεας τον ουθερακο τον φωναζε mon petit nicolas !! Δηλαδης !! Νικολακη :p

Last edited:

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αντε μωρε ετρεξε αποτομα και πιαστηκε λιγο, σιγα το πραγμα!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Δεν θα διαφωνήσω σε οτιδήποτε από αυτά που λες...

Παρόλα αυτά (εκτός και αν οφείλεται ΜΟΝΟ στο "ροζ συννεφάκι" μου)... την τρίτη ηλικία δεν θα την έλεγα άχαρη... θα την έλεγα, ίσως, την πιο "όμορφη" από πλευράς σχέσης του σκύλου με τον άνθρωπό του...
Θα έλεγα ότι η σχέση - σύνδεσμος - αγάπη - αλληλοκατανόηση στις "ένθεν κακείθεν" παραξενιές (και, εντάξει η mareco, που τους κατανοεί όλους και όλα;), αλλά μιλάω γενικότερα) - επικοινωνία και (πάνω απ' όλα) εμπιστοσύνη... έχουν φτάσει σε ένα σημείο ωριμότητας, που φτάνει μία ματιά, για να ειπωθεί μιά ιστορία... και νομίζω ότι με το Σωτήρη συμβαίνει αυτό...:)
λέω, τώρα, εγώ...
O Σωτηρακης απο τις περιγραφες δεν ειναι ακομα στην τριτη ηλικια.
Ισως οπως πολυ ωραια λεει ο τιτλος "να του χτυπουν την πορτα" αλλα ακομα δεν τους εχει ανοιξει!
Η πραγματικη τριτη ηλικια του σκυλου δυστυχως δεν εχει καμια χαρη κ.Γιαννη.
Οι παραξενιες πολλαπλασιαζονται, τα προβληματα μεγαλωνουνε κ τα πραγματα φτανουνε σε οριακα σημεια ειδικα αν ο ενας (ανθρωπος) πρεπει να παρει ολες τις αποφασεις για ολους......
Οποτε οχι δεν υπαρχει ροζ συννεφακι τουλαχιστον για μενα.

@mareco,
οταν φτασει στο σημειο συστηματικα να κουραζεται μετα απο βολτα/παιχνιδι/ασκηση υπαρχουνε χαπια που θα τον βοηθουν να επανελθει στα φυσιολογικα του.
Επισης αν τον δεις να σηκωνεται αποτομα απο τον υπνο κ να λαχανιαζει ισως ειναι ενδειξη για προβληματα καρδιας.
Δεν ξερω αν τα εχεις συζητησει τα παραπανω με τον κτηνιατρο σου, καλο θα ηταν ομως να το κανεις πριν αρχισουνε τα προβληματα, στην ηλικια που ειναι εστω κ προληπτικα ωστε να του δωσεις το μεγιστο της ζωης που εχει αλλα κ την καλυτερη ποιοτητα αυτης.
Κατα τ'αλλα κ απο τις περιγραφες θα ελεγα οτι εχεις αρκετο μπροστα σου να τον χαρεις οποτε οπως ειπα κ πριν κοιτα να τον χαρεις κ να σε χαρει οσο μπορειτε!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3