Τα γηρατειά, μας χτυπούν την πόρτα;

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.430
περαστικά σας... αλλα αν δεν φύγει η σπίθα από το βλέμμα του δεν σας έχουν χτυπήσει την πόρτα ακόμα τα γηρατειά

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ετσι και δω τον Κέστη σε άβαταρ θα αρχίσω να ανησυχώ... Αυτός στο άβαταρ του μέλους mareco είναι ο Σωτηράκης.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Η πραγματικη τριτη ηλικια του σκυλου δυστυχως δεν εχει καμια χαρη κ.Γιαννη.

2. ..Οι παραξενιες πολλαπλασιαζονται, τα προβληματα μεγαλωνουνε κ τα πραγματα φτανουνε σε οριακα σημεια ειδικα αν ο ενας (ανθρωπος) πρεπει να παρει ολες τις αποφασεις για ολους...
1. Κεριά και λιβάνια!!!:mad: μούχετε κολήσει τη ρετσινιά του γέρου... τρίτη ηλικία, έ?:cool::D

2. Οπως έγραψα και παραπάνω, στην Ειρήνη, δεν διαφωνώ...
Τα προβλήματα μεγαλώνουν... και γίνονται πιο συχνά... και αναπόφευκτο είναι να φτάσουν, κάποια στιγμή, σε οριακά σημεία...
Ομως, στην περίπτωση αυτή, που ο άνθρωπος καλείται να αποφασίσει, είναι σίγουρο ότι ο σκύλος του "ξέρει" να τον καθοδηγήσει...

Υ.Γ. Ας μην την καταθλίβουμε, όμως, τη mareco... Ο Σωτήρης έχει πολλά ψωμία να φάει ακόμα!!!:)

bullkirkh

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
220
0
rodos
1. Κεριά και λιβάνια!!!:mad: μούχετε κολήσει τη ρετσινιά του γέρου... τρίτη ηλικία, έ?:cool::D

2. Οπως έγραψα και παραπάνω, στην Ειρήνη, δεν διαφωνώ...
Τα προβλήματα μεγαλώνουν... και γίνονται πιο συχνά... και αναπόφευκτο είναι να φτάσουν, κάποια στιγμή, σε οριακά σημεία...
Ομως, στην περίπτωση αυτή, που ο άνθρωπος καλείται να αποφασίσει, είναι σίγουρο ότι ο σκύλος του "ξέρει" να τον καθοδηγήσει...

Υ.Γ. Ας μην την καταθλίβουμε, όμως, τη mareco... Ο Σωτήρης έχει πολλά ψωμία να φάει ακόμα!!!:)
περαστικα στον σκυλακο,,,,αλλα και στον κυριο Γιαννη ,κ εγω 40ρης μην μασαςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς;)

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Και του δικου μου του χτυπανε τα γηρατεια τη πορτα και κανει τον κουφο(εδω που τα λεμε ειναι οντως θεοκουφος)... αλλά....μετα απο ενα εγκεφαλικο , προβληματα στη καρδια με πολλα χαπια καθημερινα, επεμβαση για ογκο στο ποδι πριν 2 εβδομαδες και αφου εκλεισε αισιως τα 15 τελη μαιου εξακολουθει να ειναι το ιδιο ενεργητικο και φαγανο σκυλι που ηταν παντα. Για μερικα πονακια σκας;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Περαστικα του! Που θα ειναι σιγουρα, το πιστευω κι εγω στ'αληθεια! ;)

Εγω θα μειωνα λιγο τους ρυθμους, οχι να του τα κοψεις ολα αλλα οχι δεν θα τον αφηνα να παιζει μεχρι τελικης πτωσης, ιδιως τωρα που ζεστανε.

Για μπανια ξερεις οτι εχουμε και εδω ωραια μερη ε? ;) Αν δεν ειναι high season να ειναι τιγκα στο καροτσι και τη γρια που μπουσουλαει στα ρηχα κανεις νορμαλ ανθρωπος δεν μιλαει που ορμανε οι δυο αρκουδες μας μεσα εξω στη θαλασσα. :p

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν ειμαι κτηνιατρος, αλλά οταν ριχνει ταχύτητα ο μικρός, μετά από εντονο κατσικοπαίχνιδο, εμένα μου λέει οτι μαλλον καποιος ατσαλος τραυματισμός ειναι...
Ακου εκει, γερασε... αν ηταν θα ειχε δώσει μπόλικα σημάδια νωριτερα. Δεν θα ετρεχε σαν παρλιακό για μπαλάκια και κουκουνάρια! Ειπαμε.. δεν εχουν συναισθηση, αλλά εχουν και ενα ενστικτο αυτοσυντηρησης!

Αντε γρηγορα περαστικά του και να μη σε ξαναφρικάρει ετσι!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Παρακαλώ, να μου συχωρέσετε την "αγένεια" που παραθέτω κάτι χωρίς μετάφραση... αλλά η πίεση του χρόνου είναι αμείλικτη!
Ισως βρω, όμως, λίγο χρόνο, για να το μεταφράσω...

Είναι αφιερωμένο (και από εδώ) στη φίλη μου τη mareco και στο Σωτήρη!:)

THE JOY OF AN OLD DOG

Their joys are simple...
A soft bed...
A scrap fallen from the table that the younger dogs missed...
The memory of a treed squirrel....
A stormless night...
White whiskered faces and legs crooked as question marks....

Old Dogs…
Τheir sweet Buddha bellies hang over crossed legs as they fall asleep in a coveted patch of sun...
Dreaming of out-racing their shadows down long, shady lanes....
Once they danced by your side. The very definition of joy unleashed....
A perfect poem caught in shining eyes and wagging tails...
They have followed you faithfully for years...
And would plunge into fires, untamed wildernesses, raging waters, if you asked...

....
~ Doinna Swageski​

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Τώρα το είδα το θέμα... :(
Για γηρατειά τόσο απότομα από τη μία μέρα στην άλλη χλωμό.
Μάλλον τραυματισμός μου φαίνεται.
Στη δική μας περίπτωση κάναμε ισχυρές δόσεις κορτιζόνης που αραίωναν καθώς περνούσαν οι μέρες και ενέσεις neurobion.
Aκινησία είχαμε πάνω από 10 μέρες εμείς, όχι σκάλες, όχι πηδήματα, τα θυμάστε. Βόλτα ούτε για κατούρημα δεν βγαίναμε ή το πολύ πολύ μέχρι την πόρτα για κατούρημα. Η πιο επικίνδυνη περίοδος είναι όταν το σκυλί ξεθαρρεύει γιατί πρέπει να γίνεις κέρβερος για να το μαζέψεις.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Περαστικα του Mareco..Αν και δεν τον γνωριζω τον Σωτηρακη,θα συμφωνησω με την αποψη πολλων,Στην τελικη δεν γερναει ο σκυλος απ'την μια μερα στην αλλη.Ακομα δεν βγηκε στην συνταξη καλα-καλα.Εχει ψωμια να φαει ακομα..:)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Nα συμπληρώσω ότι τα γηρατειά σκύλου που έχω δει από κοντά είχαν μια γενικότερη κατάπτωση. Δηλαδή όχι μόνο πόδια αλλά γενικότερα μια πιο πεσμένη εικόνα, με παρόλα αυτά καλές αιματολογικές.

jo.d

Well-Known Member
8 Μαϊου 2012
147
0
βουλα
Σιγουρα δεν ειναι γεραματα.θα το ειχες καταλαβει πριν απο την γενικη του εικονα δεν ξεκινανε τοσο ξαφνικα.εμενα η εμμα μου τον σεπτεμβριο κλινει τα 15και ενα χρονο πριν εδωσε σημαδεια οτι λιγοστευουν οι αντοχες τις οσο αναφορα τις βολτες τις πιο μικρες με οχι πολλες ταρζανιες.Ολα θα πανε καλα εχετε χρονια ακομα.Με την κορτιζονη σε 3 με 4 μερες θα ειναι μια χαρα μην ανησυχεις.Απλα να προσεχετε και για λιγο διαστημα μετα της πολλες κατσικιες:)

jo.d

Well-Known Member
8 Μαϊου 2012
147
0
βουλα
αααα και αιτουμαι να αλλαξει και ο τιτλος του θεματος.Δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα:p

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αχ βρε Σωτηρακη λαχταρες που δινεις στην μανα σου ...... και σε οσους σε ξερουν!
Αντε περαστικα γρηγορα!... και μη μασας! ξερω εγω παραλιες που θα εισαι αρχοντας!.. και στην Αθηνα μαλιστα!
Μαρεκακι... μολις γιανει ο μικρος, βαλτου το μαγιο με τα πουα και παμε για βουτες!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
εντιτ : να σε κανω λιγο να χαμογελασεις ο εκτροφεας τον ουθερακο τον φωναζε mon petit nicolas !! Δηλαδης !! Νικολακη :p
Είδες που δεν ακούς, κανέναν μεγαλύτερο και σοφότερο; :p

...οταν φτασει στο σημειο συστηματικα να κουραζεται μετα απο βολτα/παιχνιδι/ασκηση υπαρχουνε χαπια που θα τον βοηθουν να επανελθει στα φυσιολογικα του.
Επισης αν τον δεις να σηκωνεται αποτομα απο τον υπνο κ να λαχανιαζει ισως ειναι ενδειξη για προβληματα καρδιας.
Δεν ξερω αν τα εχεις συζητησει τα παραπανω με τον κτηνιατρο σου, καλο θα ηταν ομως να το κανεις πριν αρχισουνε τα προβληματα, στην ηλικια που ειναι εστω κ προληπτικα ωστε να του δωσεις το μεγιστο της ζωης που εχει αλλα κ την καλυτερη ποιοτητα αυτης.
Υπάρχουν εδώ και καιρό, διάφορες "μικροενδείξεις". Κάποιες, ορατές μόνο σε μένα. Λογικό είναι, για να μην λέμε και τρελλά. Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, μου αρέσει δεν μου αρέσει. Εννοείται, τα συζητάω κάθε φορά με τον γιατρό μας και τον ψάχνουμε εξονυχιστικά, κάθε φορά. Και οπωσδήποτε έχω ήδη στο πρόγραμμα, μόλις περάσει αυτή η κρίση, να αρχίσουμε την πρόληψη. Οτι μας πει, ο γιατρός μας εν πάσει περιπτώσει. Απλώς, είναι λίγο..."βαρύ", να βλέπεις έναν τόσο δραστήριο, παρά την ηλικία του, σκύλο...να μην μπορεί ξαφνικά, να σταθεί όρθιος.

Ετσι και δω τον Κέστη σε άβαταρ θα αρχίσω να ανησυχώ...
Ασε, γιατί...πλάκα-πλάκα, δεν είναι κακή ιδέα ;)

Για μπανια ξερεις οτι εχουμε και εδω ωραια μερη ε? ;) Αν δεν ειναι high season να ειναι τιγκα στο καροτσι και τη γρια που μπουσουλαει στα ρηχα ...
αχαχαχααχα...εντάξει...κλείσαμε για φέτος!!!
Ο Μάρκος στον μπάρμπα του στο πάρκο, η Δάφνη παρέα με τον ξάδελφο Ruud στον άλλο μπάρμπα, κι εγώ με τον Σωτηράκη, παρέα με το κογιότ λίγες μέρες και τις γριές που μπουσουλάνε στα ρηχά, τις υπόλοιπες. Θαύμα...θαύμα...;)

Και του δικου μου του χτυπανε τα γηρατεια τη πορτα και κανει τον κουφο(εδω που τα λεμε ειναι οντως θεοκουφος)...
αχαχααχχαχαχ

αααα και αιτουμαι να αλλαξει και ο τιτλος του θεματος.Δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα:p
Ισως και να μην ανταποκρίνεται ακόμη 100% στην πραγματικότητα.
Εκφράζει όμως την ψυχολογία μου, σχετικά με τον συγκεκριμένο "σκύλο". Σε εισαγωγικά ναι. Οσοι μας ξέρουν, μπορούν να το καταλάβουν. Αλλωστε και ο ερχομός του μικρού οδοστρωτήρα στο σπίτι μας, πρίν ένα χρόνο, δεν ήταν τυχαίος. Είχε απώτερο σκοπό :rolleyes:

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη όλους. Τόση θετική ενέργεια, κάνει πάντα καλό :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3