Τα σκυλιά του Τιτανικού


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Σάρα, έχει το Discovery Сhanel ένα από 8 μέρη (τουλάχιστον έτσι το βρήκα εγώ) και έχει βγει η σειρά από το ITV Titanic που παίζεται τώρα και θα είναι από 4 επεισόδια.
Αυτό που αναφέρεις μάλλον θα το δω σήμερα.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σάρα, έχει το Discovery Сhanel ένα από 8 μέρη (τουλάχιστον έτσι το βρήκα εγώ) και έχει βγει η σειρά από το ITV Titanic που παίζεται τώρα και θα είναι από 4 επεισόδια.
Αυτό που αναφέρεις μάλλον θα το δω σήμερα.
Τη σειρά του ITV θα τη φέρουνε εδώ σε λίγες μέρες κατευθείαν σε DVD όμως. Παίξανε βέβαια την ταινία του Κάμερον σε 3D και την είδα. Ενδιαφέρουσα, φυσικά την είχα ξαναδεί. :) Το Discovery θα πρέπει κάτι άλλο να παίζει διότι συνήθως τρώγονται με το National Geographic σαν τα κακά προγόνια, εκτός αν έχουν ειδική συμφωνία με την Ευρώπη. Όλα τα καινούρια ντοκυμαντέρ του National Geographic τα έχει στη σελίδα του, δεν ξέρω όμως αν παίζουν εκτός Αμερικής. Ως τώρα τα σκυλιά τα έδειξε μόνο η ταινία του Κάμερον για λίγο και τα ανέφερε και σε μια κομμένη σκηνή που είναι εδώ, κάπου στη μέση, εκεί που βυθίζεται το πλοίο και μιλάει ο Άστορ με τον Γκούγκενχαϊμ:

[video=youtube;E_H6EyWt57s]http://www.youtube.com/watch?v=E_H6EyWt57s[/video]

Όντως η Μάντλιν Άστορ είπε ότι το τελευταίο πράγμα που θυμόταν από τον Τιτανικό ήταν να την κοιτάζουν ο άντρας της με το σκυλί της. Ήταν και κάπως μεσαίου μεγέθους, άρα δεν μπορούσε να το κρύψει όπως κάνανε άλλες επιβάτιδες, π.χ. μια που φόραγε τεράστια γούνα και έκρυψε το Pomeranian της μέσα.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τελικά ο Τιτανικός είχε κι άλλα ζώα: 3 κότες, 30 κοκόρους, ένα κατοικίδιο γουρούνι, ένα καναρίνι και η γάτα του πλοίου, ονόματι Τζένη, που την είχαν για προφανείς λόγους. Κανένα από αυτά δεν επέζησε. Υπάρχουν πάντως μαρτυρίες ότι το γαλλικό μπουλντόγκ που άκουγε στο όνομα Γκαμόν ντε Πυκόμπ, κολύμπησε για αρκετή ώρα και μάλιστα δίπλα σε έναν τύπο που ήταν τυχερός διότι τον περιμάζεψε μια βάρκα από το νερό. Δεν ξέρει κανείς αν ήταν δίπλα του ακόμα το σκυλί και αν σώθηκε. Το σκυλί αυτό το θαύμαζε πολύ η τελευταία επιζώσα του Τιτανικού, η Εύα Χάρτ, η οποία ήταν 7 χρονών την εποχή του ναυαγίου και από τότε υιοθετούσε μόνο γαλλάκια προς τιμήν του Γκαμόν ντε Πυκόμπ. Αυτηνής ήταν μάλιστα που της δώσανε το ρολόι του πατέρα της που πνίγηκε στο ναυάγιο και το οποίο βρήκε ο Μπάλλαρντ κρεμασμένο ακόμα στην καμπίνα του.

Μια και δεν επιτρέπονταν τα σκυλιά στις βάρκες και πολλά ήταν κλειδωμένα στις εγκαταστάσεις για τους σκύλους, κάποιος τα λυπήθηκε και τους άνοιξε την πόρτα, ώστε να μην πνιγούν κι να τους δώσει μια ευκαιρία να σωθούν. Τα δυο σκυλάκια που σώθηκαν, το Pomeranian και το Πεκινουά ονόματι Σουν Γιατ Σεν, τα πήραν κρυφά οι ιδιοκτήτες τους. Ο Ράιγκελ σώθηκε κολυμπώντας πάνω από τρεις ώρες όπως έγραψα και πριν και τον υιοθέτησε τελικά ο Jonas Brigg, ναυτικός του Carpathia.

Τέλος, στα ζώα του Τιτανικού συγκαταλέγονταν φυσικά και κείνοι οι φρικτοί αρουραίοι που λυμαίνονται τα πλοία. Σόρυ, αλλά τους φοβάμαι πάρα πολύ που είναι και ένας από τους λόγους που απεχθάνομαι τη Νέα Υόρκη ως πόλη.
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Βρήκα φωτογραφία της Εύας Χαρτ που κρατάει ένα από τα μπουλντόγκ που υιοθέτησε αργότερα στη ζωή της στη μνήμη του χαμένου Γκαμόν ντε Πυκόμπ:

 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εχει ένα ντοκυμαντέρ απόψε στις 11.00 στο ΣΚΑΙ για το Τιτανικό,για τα εκατό χρόνια απο το ναυάγιο,οπότε θέλω να δω αν θα αναφέρει κάτι για τα σκυλιά....