Τελικά μπορούμε να παίρνουμε τα σκυλιά μας μαζί;


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ηρεμια....
ηταν μια κυρια απο την μια πλευρα στο τραπεζι η γατα ξαπλωμενη απο την αλλη η φορτουνα...
γμτ δεν βρισκω τις αποδειξεις...( φωτο)
και τα 5 λεπτα που κολλανε?
πες καλε ολο το περιστατικοοο:p
Με το τσιγκελι!
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
το εστιατοριο ηταν γεματο με γατες... 4-5 μια και ο εστιατορας προφανως ειχε θεμα... αλλα ειχε και σκυλια τα οποια οι γατες τα πηγαιναν καλα...
εκαναν σουλατσο λοιπον ανετα.... εντος εκτος κι επι τα αυτα των τραπεζιων...
η φορτουνα... σταμπαρε μια που πηγαινε σουλατσο περα δωθε... θελοντας να ερθει κοντα μας...
για 5 λεπτα.. ισως λιγοτερο ηταν ανησυχη...
μετα υπακουσε ... ξαπλωσε κι εμεινε σε θεση κατω... να παρατηρει την γατα που ειχε ξαπλωσει απο την αλλη μερια του τραπεζιου ακριβως διπλα...

ο γραφοντας?????
γυφτικο σκεπαρνι...
 




Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εγώ έχω το κακό (ή ίσως καλό) να πηγαίνω για ψώνια ρούχων, ηλεκτρονικών συσκευών (και γενικά σε μαγαζιά που δεν απαγορεύονται λόγο υγειωνομικού τα ζώα) κατα την διάρκεια της βόλτας με τα σκυλιά μου στην γειτωνιά μας. Εκεί απο την πρώτη μέρα που έμενα εκεί πρωτού μπώ στο κάθε μαγαζί ρώταγα "μπωρώ να μπώ με τα σκυλιά; δεν θα ενοχλήσουν" κάποιοι είπαν το ΟΧΙόπου έφυγα αμέσως και δεν ξαναπάτησα και άλλοι που μας καλοδέχτηκαν, όπου ψωνίζουμε ΠΑΝΤΑ απο εκεί. Δώξα το θεό απο μαγαζιά υπάρχουν μπόλικα να διαλέξεις. Είμαι υπέρ του να στηρίζω και να ψωνίζω απο μαγαζιά που αγαπάνε τα ζώα. Ακόμα και δώρα για φίλους/ες θα προτιμήσω να πάω απο εκεί να ψωνίσω παρά απο οπουδήποτε αλλού.

Υπάρχουν και ταβέρνες σε εκδρομές μας που πάντα μας καλοδέχονται και σε μερικές μας φέρνουν και κόκαλα ή κρέας για τα σκυλιά μας δωρεάν.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγω πάλι επειδή θεωρώ οτι είναι θέμα κοινής λογικής και όχι νόμων (μιας και κανείς δεν ασχολείται με δαυτους..) θεωρώ οτι η κρίση μπορεί να βοηθήσει σ'αυτό το θέμα.... Οπως βοήθησε και με τα ξενοδοχεία (προκειμένου να μείνουν άδεια, βάζουν και τους σκυλάδες). Ετσι και στα μαγαζιά. Οταν τον κυνηγάς τον πελάτη με το κυάλι, ε, τη σήμερον ημέρα τον βάζεις και με το σκύλο και δίνεις κι ενα μπισκότο (στο σκύλο). Πάντως μαγαζιά που αγαπάνε τους σκύλους (και οχι απλά τους ανέχονται) έχουν πολύ σταθερή πελατεία σκυλάδων.... οπως η έβγα της γειτονιάς μου πχ..... μόνο σε καλό θα τους βγει. Ασε που πολλές φορές μπαίνει κόσμος μόνο και μόνο για να δει το σκύλο.... ! Οποιος δε γουστάρει, κακό του κεφαλιού του!
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Στα υγειονομικής χρήσεως απαγορεύονται οι σκύλοι δια νομού οπότε κοπριτις η έβγα της γειτονιάς σου μπορεί να βρει σοβαρό μπελά αν αφήνει σκύλους μέσα!Οι γονείς μου έχουν μίνι μάρκετ,αγαπούν τα σκυλιά αλλά δεν επιτρέπουν στους πελάτες να μπουν μέσα με αυτά απλά κ μόνο γιατί απαγορεύεται!Αν δεν υπάρχει κανένας πελάτης μέσα μπορεί να το αφήσουν στα κλεφτα που λέμε.Απ´εξω όμως κ γάτες έχουν που τις ταΐζουν κ αδεσποτους σκύλους κ τα πάντα κ σε όποιον αρέσει,έχουν χάσει πολλούς πελάτες απο ανθρώπους που δε τα θέλουν ούτε καν απ´εξω λες κ ενοχλουν κανέναν τα κακομοιρα!
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Eγω πάλι επειδή θεωρώ οτι είναι θέμα κοινής λογικής και όχι νόμων (μιας και κανείς δεν ασχολείται με δαυτους..) θεωρώ οτι η κρίση μπορεί να βοηθήσει σ'αυτό το θέμα....
Συμφωνω απολυτα. Παιζει ρολο και ο χαακτηρας του σκυλου μας, στη τηνο που ειμαστε τωρα ο ελβις ειναι παντου μαζι μας και δεν παραπονεθηκε ποτε κανεις, ολοι θελουν να τον γνωρισουν. Τωρα σε ενα σουβλατζιδικο ε δεν θα ρωτησω καν, απλα δεν θα τον βαλω μεσα.
 


Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Νομιζω οτι οι περισσοτεροι φιλοζωοι και ιδιαιτερα οι κυνοφιλοι απαιτουν σεβασμο απο τους αλλους χωρις οι ιδιοι να σεβοντε μερικα πραγματα.το να πας σε ενα μαγαζι και να φυγεις νευριαμενος επιδη ο ιδιοκτητης δε σε αφησε να μπεις με το σκυλο ειναι εντελως απαραδεκτο κατα τη γνωμη μου.προσωπικα δεν εχω μπει ποτε σε μαγαζι με το σκυλο παρολο που ειναι πολυ καλοσ σε β.υ. και δεν προκειτε να πειραξει κανεναν και τιποτα.απλα σεβομαι το μαγαζι.πολλες φορες με εχουν δει να καθομαι απ εξω και με εχουν φωναξει να μπω με το σκυλο.ειναι απλα σεβασμος κατι που σαν ελληνες δεν ξερουμε τι σημαινει.
 


NAUTILUS1900

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
74
0
51
Κηφισιά
Εμείς πήγαμε μια μέρα να πάρουμε παγωτό και ο μαγαζάτορας όταν φτάσαμε στην πόρτα του καταστήματος με έντονο ύφος μας απαγόρευσε την είσοδο λέγοντας ότι τι θα γίνει αν πάει κάποια τρίχα των σκυλιών στα παγωτά? Θα του κλείσουν το μαγαζί. Την ίδια ώρα που ο ίδιος έβαζε παγωτά χωρίς καπέλο ή σκούφο και η μαλλούρα του ήταν περισσότερη κι από των δυο σκυλιών μου μαζί. Από τότε δεν ξανασχολήθηκα με το θέμα και δεν ξαναπήγα ποτέ σε μαγαζί που έχει σχέση με φαγητό με τα σκυλιά μου.
Σε αντίθεση με το εξωτερικό που έχουμε επισκεφθεί αρκετές ευρωπαικές χώρες και δεν μου είπαν ποτέ τίποτα ούτε σε ξενοδοχείο ούτε σε εστιατόριο ούτε σε εμπορικό κέντρο ούτε σε καφετέρια ΠΟΥΘΕΝΑ!!
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
εξωτερικο παντως εχω δει σκυλια να σουλατσαρουν παντου καταστηματα ρουχων,καφετεριες,εστιατορια.καμια σχεση δηλαδη δεν σε αφηνουν να μπεις σε μαγαζι με ρουχα με το φρεντακι σου στο χερι αλλα τα σκυλια πανε κ ερχονται.μια χαρα
 


MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Ο ιδιοκτητης του μινι μαρκετ στη γειτονια μου εχει ενα γερμανικο ποιμενικο και τις βραδυνες ωρες την εχει παντα μαζι του περναω συχνα και επειδη τα λεμε λιγο μου εχει πει οτι μεχρι τωρα δεν εχει αντιμετωπισει προβλημα με πελατες το αντιθετο μαλιστα... Επισης εχω δει ανθρωπους με σκυλια και μεσα στο mall στην Αθηνα... Εγω δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα σε μαγαζι παντως ουτε με τα προηγουμενα σκυλια μου ουτε με αυτα τωρα! Οπως επισης και με τη γατα του αγοριου μου που καθεται στον ωμο μου και παμε παντου! Μαλλον ειμαι τυχερη... :D
 


Sookie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2011
74
1
Αθήνα
Νομιζω οτι οι περισσοτεροι φιλοζωοι και ιδιαιτερα οι κυνοφιλοι απαιτουν σεβασμο απο τους αλλους χωρις οι ιδιοι να σεβοντε μερικα πραγματα.το να πας σε ενα μαγαζι και να φυγεις νευριαμενος επιδη ο ιδιοκτητης δε σε αφησε να μπεις με το σκυλο ειναι εντελως απαραδεκτο κατα τη γνωμη μου.
όντως, ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό. αλλά η νευριασμένη αντίδραση που αναφέρεις έχει να κάνει με την υπερβολική αντίδραση του ιδιοκτητη αντικρίζοντας τον σκύλο που σε συνοδεύει. και από ευγένεια, άστο καλύτερα....

Δηλαδή σε άλλες ευρωπαικές χώρες, οι τρίχες των σκύλων είναι ακίνδυνες ή τα σκυλιά τους δεν έχουν μικρόβια? η ελλάδα είναι πίίίίίσω σε αυτό το θέμα. Αυτός είναι ο λόγος που φεύγουμε νευριασμένοι από κάποιο μαγαζί και όχι τόσο ότι δεν μας αφήσαν να μπούμε. Η άγνοια τους!

ευτυχώς σε εμένα δεν έχει τύχει κάποιο περιστατικό αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται ούτε απ'έξω να περάσω.
 
Last edited:


Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Πριν από κάποιους μήνες μου απαγόρεψαν να μπω στο jumbo με την δικιά μου (γιόρκι - 600γρ τότε) και την είχα και μέσα στο κλουβάκι μεταφοράς! Και το κορυφαίο ήταν ότι την συγκεκριμένη μέρα έμπαινα για να πάρω κάτι για την σκυλίτσα και θεώρησα καλό μιας και πέρναγα να το αγοράσω από εκει..... Εννοείται ότι δεν έχουν ξαναπάρει σεντσ από μένα για πράγματα που αφορούν στην σκυλίτσα μου (δυστυχώς για τ' αλλα δεν μπορώ να το αποφύγω...)
Και δεν θεωρώ ότι ο τρόπος που μου απαγόρεψαν την είσοδο ήταν ιδιαίτερα ευγενικός.......
 




Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εγώ θυμάμαι όταν ήμουν ακόμη φοιτητής, φύγαμε ένα πρωί απ' τα Γιάννενα με την τότε κοπέλα μου να πάρουμε δώρο για την ξαδέρφη της που παντρευόταν στην Πρέβεζα. Όπως κάναμε βόλτα σε ένα πεζόδρομο που έχει η Πρέβεζα βρήκαμε ένα κατάστημα με είδη οικιακής χρήσης, υαλικά και είδη δώρου όλα τοποθετημένα αν δε με απατά η μνήμη μου σε γυάλινα ράφια. Το κατάστημα δεν ήταν παραπάνω από πενήντα τετραγωνικά και φίσκα στα πράγματα.

Η πόρτα του κλειστή ενώ όλα τα άλλα μαγαζιά είχαν ορθάνοιχτες πόρτες. Μπαίνοντας μέσα μένω κάγκελο, γιατί οι μαγαζάτορες συνέχισαν να κάθονται στο γραφείο τους και ήρθε ως την πόρτα να μάς υποδεχτεί ένας Γερμανικός που ήρθε για χαδάκι και μετά γύρισε στη θέση του. Απ' αυτό το μαγαζί ψωνίσαμε. Και όχι επειδή είχε σκύλο, αλλά για το κυνοφιλικό του επίπεδο και για την ποιότητα του χαρακτήρα του σκύλου του.

Που τότε λίγο καιρό προτού οργανώσουμε με κάποιους συμφοιτητές μου μια μικρούλα δράση για τα αδέσποτα που βρίσκαμε είχα την εσφαλμένη εντύπωση (και μην παρεξηγηθώ παραπάνω απ' ότι πρέπει γιατί κι εγώ επαρχιώτης είμαι στην πραγματικότητα, έστω νησιώτης, άλλο που ''ντύθηκα'' ύστερα από χρόνια παραμονής στην Αθήνα με το κοστούμι του πρωτευουσιάνου) πως όπου δεν είναι Αθήνα φέρονται στα σκυλιά σα να είναι σκατούλες.

Εκείνη την ημέρα πήρα ένα πολύ σημαντικό μάθημα που στα χρόνια που πέρασαν μπόρεσα να το γενικεύσω γιατί οι άνθρωποι μου έδειξαν πως αν θέλουν να μάθουν κι όταν αγαπάνε αυτόν που έχουν απέναντι τους δίποδο ή τετράποδο θα βρουν τον τρόπο ακόμη και μέσα απ' τα λάθη τους να μάθουν και δεν έχει καμία σημασία από που είναι.
 


milgr

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
163
9
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους …. Πέρσι πήγα για 10 μέρες στο Παρίσι είδα σκυλιά μέσα σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ, ακόμα και μέσα στη Γκαλερί Λαφαγιετ …
 


Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Παλιά είχαμε κι εμείς μίνι μάρκετ και βάσει υγειονομικού μας είχαν πει ότι απαγορεύονται τα σκυλιά μέσα. Αλλά εμείς αφήναμε μια χαρά να μπαίνουν μέσα. Πολλές φορές μας είχε έρθει και η αστυνομία. (προφανώς κάποιος "καλός άνθρωπος" είχε κάνει καταγγελία) Αλλά είμασταν τυχεροί γιατί ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός και ο διευθυντής της ΓΑΔΑ ήταν κολλητός του :p Οπότε μόνο που έδειχνε την στρατιωτική του ταυτότητα έφευγαν οι ένστολοι. :p
Μία φορά τους είχε πουλήσει και πνεύμα λέγοντάς τους ότι εκείνοι έχουν περισσότερα μικρόβια στις χιλιοφορεμένες τους μπότες.
Ωραίες εποχές!
Εγώ δεν μπαίνω πουθενά με τον μικρό, είναι η αλήθεια. Όχι επειδή "φοβάμαι" μήπως μου πουν "δεν επιτρέπεται" αλλά επειδή θα τα κατουρήσει όλα μέσα στο μαγαζί! :p Έχουμε πάντως ένα μίνι μάρκετ κοντά στην πλατεία στην οποία ο άνθρωπος με έχει εξυπηρετήσει ένα πρωινό και μου έφερε στην πόρτα αυτό που ήθελα. έχει και ο ίδιος σκύλο και μένουμε δίπλα και κάθε φορά ο μικρός τρελαίνεται που τον χαιδεύει!
πάντως στο mall που δουλεύω, δεν έχουν πρόβλημα με τους σκύλους! Πολλές φορές βλέπω να βολτάρουν μέσα εκεί σκυλούδια!
 


mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
Καλημέρα σε όλους …. Πέρσι πήγα για 10 μέρες στο Παρίσι είδα σκυλιά μέσα σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ, ακόμα και μέσα στη Γκαλερί Λαφαγιετ …
ΑΝ τα παιρναμε <εμεις> δηλ οχι εμεις εδω μεσα, στην γκαλερι της Ακροπολης , θα τα αφηναμε να τα κανουν μεσα ......, μηπως ολοι αυτοι για τους οποιους γραφουμε, διαφωνουμε βριζουμε , ψηφιζουμε ειναι ο καθρεπτης μας?:confused:
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Τι λεμε ρε παιδια τωρα, εδω περσυ δημιουργηθηκε ολοκληρη ιστορια με τυφλη γυναικα που ηθελε να μπει με τον εκπαιδευμενο σκυλο της στο μουσειο της ακροπολης , της ειπαν να τον αφησει απεξω, αρνηθηκε εξηγοντας τους οτι δεν ειναι ενας απλος σκυλος αλλα τα ματια της και δεν του επετρεψαν τελικα την εισοδο στο μουσειο και μιλαμε για σκυλο με ειδικη αδεια σε οκη την ευρωπη να επιτρεπεται η εισοδος του παντου.
 


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Τι λεμε ρε παιδια τωρα, εδω περσυ δημιουργηθηκε ολοκληρη ιστορια με τυφλη γυναικα που ηθελε να μπει με τον εκπαιδευμενο σκυλο της στο μουσειο της ακροπολης , της ειπαν να τον αφησει απεξω, αρνηθηκε εξηγοντας τους οτι δεν ειναι ενας απλος σκυλος αλλα τα ματια της και δεν του επετρεψαν τελικα την εισοδο στο μουσειο και μιλαμε για σκυλο με ειδικη αδεια σε οκη την ευρωπη να επιτρεπεται η εισοδος του παντου.
και μετα μιλαμε για ανθρωπους των γραμματων κλπ. που? στο μουσειο....παντου τα ιδια "κακα" ειμαστε.....