Γενικώς δεν μου αρέσει να αμφισβητώ εύκολα γιατρούς και συνήθως δεν εμπιστεύομαι εύκολα, την ακρίβεια των μεταφερόμενων συζητήσεων, μεταξύ συμφορουμιτών και...γιατρών, εκτροφέων, εκπαιδευτών, γκρούμερ.
Οπότε, Prince Luna, θέλω να πιστεύω ότι μάλλον δεν κατάλαβες καλά αυτό το...επειδή εκτονώνεται καθημερινά στον αρκούδο του, δεν κινδυνεύει από προστάτη. Αν το λες με σιγουριά, θα ήθελα σε παρακαλώ, να ρωτήσεις την γιατρό σου και να μας πεις με επιχειρήματα, πως μπορεί να ισχύει αυτό. Ειλικρινά δεν το έχω ξανακούσει. Επίσης...η στείρωση για σοβαρά θέματα συμπεριφοράς, εάν λειτουργήσει τελικά [γιατί υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην], θα είναι αν λάβει χώρα πρίν την ενηλικίωση του σκύλου και πριν καθιερώσει αυτές τις συμπεριφορές. Συνήθως κάπου εκεί στους 7-8 μήνες. Αργότερα, μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες. Επίσης...αν εμφανίσει προστάτη, θα είναι σε μεγάλη ηλικία. Οπου η διαδικασία ενός χειρουργείου, είναι πλέον το ίδιο επικίνδυνη με την ασθένεια. Οπότε, αυτό το...ξανασυζητάμε τότε...δεν βλέπω να έχει σοβαρές βάσεις.
Τώρα θα μου πεις...μα να υποβάλλω τον σκύλο μου, τώρα σε χειρουργείο προληπτικά, μην τυχόν στο μέλλον γίνει αυτό ή το άλλο; Δεν ξέρω. Αυτό θα το αποφασίσει ο καθένας μόνος του. Αρκεί να έχει σοβαρά στοιχεία εις γνώσιν του και να μην στηρίζει την απόφασή του, σε μύθους και αβάσιμες κουβέντες.
Εχω κουτάβι αγοράκι, που περιμένω πως και πως, να φτάσει σε ηλικία κατάλληλη για να στειρωθεί, γιατί έχει σημαντικά προβλήματα συμπεριφοράς. Δεν θα άφηνα επ'ουδενί, να καβαλάει μια ζωή, έναν αρκούδο...
Εχω και ενήλικο αρσενικό, που δεν χρειάστηκε ποτέ στην ζωή του, να μου περάσει καν από το μυαλό, το θέμα της στείρωσης. Τώρα, τα τελευταία χρόνια, στις στάνταρ όμως ετήσιες εξετάσεις του, περιλαμβάνεται και ενδελεχής έλεγχος προστάτη. Ανελλιπώς.
Κάθε περίπτωση, είναι διαφορετική. Και ο καθένας μας, παίρνει την ολόδική του απόφαση.
Αρκεί να έχει τις σωστές πληροφορίες.