Τελικά να τον στειρώσω?

sicilia19

Member
16 Αυγούστου 2011
24
0
Αθήνα
Δεν συμφωνώ με αυτά που είπε ο κτηνίατρος και ο γιος του, δεν ισχύουν και δεν καταλαβαίνω και το λόγο που τα είπαν..
Εγώ που στείρωσα τον δικό μου είδα την διαφορά εκεί που ήθελα!Τον στείρωσα επειδή καβαλούσε τα πάντα και μετά την στείρωση το σταμάτησε!Πριν κάνω όμως την στείρωση συμβουλεύτηκα μεταξύ άλλων και τον κτηνίατρο μου φυσικά!Και μου επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω ισχύουν!

Αλλά ναι!Εφόσον είσαι ενημερωμένη και δεν έχετε κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς ή υγείας δεν βρίσκω το λόγο να τον στειρώσεις!!
Καλησπερα, θα ηθελα να σε ρωτησω αν μετα την στειρωση ειδες αλλαγη στην συμπεριφορα αλλα κ στην "ψυχολογια" του σκυλου. Εχω ενα ημιαιμο λυκοσκυκο με χασκι, 1,5 ετους,που ειναι στην τσιτα ολη μερα,φοβερη υπερενταση κ γαυγισμα σε οτι σκυλι βλεπει στο οπτικο του πεδιο...κ εχω εναποθεσει ολες μου τις ελπιδες στην στειρωση....

sicilia19

Member
16 Αυγούστου 2011
24
0
Αθήνα
τον βγάζεις αρκετές βόλτες?

Βγαινουμε πρωι κ βραδυ με τρεξιμο κ παιχνιδι στο βουνο. Απλα ενω ηταν απο κουταβι με πολλα σκυλια κ θα επρεπε να ειναι κοινωνικοποιημενος, τωρα που εχει μπει στην φαση εφηβειας(μολις σηκωσε το ποδι του στην βολτα) εχει γινει λιγο πιο νευρικος κ δυσκολος με τα αλλα σκυλια. Ειχε κ προηγουμενο επιθεσης οταν ηταν μικρος απο ενα μεγαλυτερο λυκοσκυλο κ δεν ξερω αν παιζει ρολο κ αυτο.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Η αλλαγή που είδα στην συμπεριφορά ήταν στο καβάλημα που έκανε και γενικά στην κυριαρχία!
Πλέον δεν είναι τόσο κυριαρχικός και έχει κόψει μαχαίρι το καβάλημα!
Τώρα στην ψυχολογία δεν έχω δει καμιά ιδιαίτερη αλλαγή..είναι το ίδιο παιχνιδιάρης και ορεξάτος όπως ήταν πάντα!

Δούλεψε ακόμα την κοινωνικοποίηση!! Πήγαινέ τον σε μέρη με πολύ κόσμο και σκύλους για να κοινωνικοποιηθεί κι άλλο!
Στείρωσε τον και κάποια στιγμή!Κακό δεν θα κάνει!! Σίγουρα θα δεις κάποια διαφορά!!

sicilia19

Member
16 Αυγούστου 2011
24
0
Αθήνα
Η αλλαγή που είδα στην συμπεριφορά ήταν στο καβάλημα που έκανε και γενικά στην κυριαρχία!
Πλέον δεν είναι τόσο κυριαρχικός και έχει κόψει μαχαίρι το καβάλημα!
Τώρα στην ψυχολογία δεν έχω δει καμιά ιδιαίτερη αλλαγή..είναι το ίδιο παιχνιδιάρης και ορεξάτος όπως ήταν πάντα!

Δούλεψε ακόμα την κοινωνικοποίηση!! Πήγαινέ τον σε μέρη με πολύ κόσμο και σκύλους για να κοινωνικοποιηθεί κι άλλο!
Στείρωσε τον και κάποια στιγμή!Κακό δεν θα κάνει!! Σίγουρα θα δεις κάποια διαφορά!!

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Δεν ξερω κοσμο με ασρενικα στειρωμενα οποτε δεν εχω εμπειρια απο καποιον κοντινο μου. Στην ψυχολογια εννοω, αν μειωνεται η υπερενταση κ η νευρικοτητα που εχει ο σκυλος. Κανονισα την στειρωση κ μετα κατ' ευθειαν εντατκη εκπαιδευση.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Η στείρωση θα βοηθήσει σε ότι εξαρτάται από τις ορμόνες που παράγονται από τους όρχεις!
Οπότε σίγουρα θα δεις βελτίωση!!! Μην περιμένεις όμως να δεις αλλαγή απ' την πρώτη μέρα της στείρωσης!!Οι αλλαγές θα φανούν απ' το πρώτο 6μηνο κι μετά!

Πολύ σωστή κίνηση! Μπράβο σου!!

sicilia19

Member
16 Αυγούστου 2011
24
0
Αθήνα
Η στείρωση θα βοηθήσει σε ότι εξαρτάται από τις ορμόνες που παράγονται από τους όρχεις!
Οπότε σίγουρα θα δεις βελτίωση!!! Μην περιμένεις όμως να δεις αλλαγή απ' την πρώτη μέρα της στείρωσης!!Οι αλλαγές θα φανούν απ' το πρώτο 6μηνο κι μετά!

Πολύ σωστή κίνηση! Μπράβο σου!!

Aυτο μου ειπε πριν απο λιγο κ ο εκπαιδευτης που μιλησα. Ελπιζω να δουμε βελτιωση! Ευχαριστω κ παλι για την βοηθεια!