Τεστ (αίματος) αλλεργιών και ατοπική δερματίτιδα


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Καλημέρα σας,

ο 6.5 ετών σκύλος μου (Κόφι Ανάν) πάσχει όλη του τη ζωή από ατοπική δερματίτιδα. Το αποτέλεσμα αυτής ειναι χρόνια (24/7) φαγούρα με συχνότητα τέτοια που μέχρι και να πάρει κορτιζόνη (4 ετών) το σκυλί δεν είχε κοιμηθεί συνεχώμενα πάνω από 10-15 λεπτά από τη φαγούρα....
Έχοντας μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια επισκεφτεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα 5 κτηνιάτρους και περάσει από διάφορες διαδρομές (barf εδώ και 4 χρόνια, ξέσματα, κορτιζόνη για παροδική ανακούφιση), πλέον έφτασε ο καιρός που έπρεπε να πάμε στον μοναδικό ειδικό δερματολόγο κτηνίατρο που υπάρχει προκειμένου να δούμε τι επιπλέον μπορεί να γίνει για το σκυλί.

Ο ειδικός δερματολόγος κτηνίατρος αρχικά πρότεινε να πειραματιστούμε δίνοντας αποκλειστικά και μόνο Eukanuba dermatosis (60 μέρες) και κυκλοσπορίνες (Sandimmun neoral) για 20 μέρες.
Ο σκοπός αυτού ήταν να δούμε μήπως πρόκειται για τροφική αλλεργία μόνο, ρίχνοντας πρώτα το ανοσοποιητικό του και μετά βλέποντας πώς δρα η τροφή μόνη της....

Τα αποτελέσματα δυστυχώς δεν ειναι τα αναμενόμενα, οποτε το επόμενο προτεινόμενο βήμα ειναι αιμοληψία, αποστολή του αίματος σε εργαστήριο στη Γερμανία (το οποίο θεωρεί αξιόπιστο) και μετά από ένα μήνα λήψη αποτελεσμάτων (σε τι ακριβώς ειναι αλλεργικό το ζώο) και της ειδικές ενέσεις για το ζώο για ένα έτος.
Συνολικό Κόστος.... 800 ευρώ.
Πιθανότητες επιτυχίας (κατά τον γιατρό) 80%.

Υπάρχει κάποιος από εδώ που να έχει καταφύγει σε αυτή τη λύση; Θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω/διαβάσω εμπειρίες.

Επίσης υπάρχει κάποιος που στην Ελλάδα να κάνει σε ζώα το αντίστοιχο ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ τεστ αλλεργιών;

Ευχαριστώ πολύ.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
...έπρεπε να πάμε στον μοναδικό ειδικό δερματολόγο κτηνίατρο που υπάρχει...
Δώσε μας στοιχεία του.
Καλό είναι να μπορεί να τα βρει και όποιος άλλος, πιθανόν να χρειαστεί.
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ο γιατρός στον οποίο πάω και ο οποίος προτείνει μόνο το αιματολογικό τεστ αλλεργίας μαζί με τις ενέσεις είναι ο κ.Παπαδογιαννάκης, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι αφενός αν έχει καταφύγει κάποιος άλλος (στην Ελλάδα, δε με ενδιεφέρει στην προκειμένη για γνώμες από εξωτερικό) στο συγκεκριμένο τεστ και τι εμπειρίες έχει και αφετέρου αν κάποιος γνωρίζει κάπου αλλού όπου κάνουν το δερματικό τεστ αλλεργίας.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
κυβελη...
το συγκεκριμμενο ζητημα το ειχα αντιμετωπισει το 2000 με 2002 περιπου...
η μονη λυση τοτε, ηταν ακριβως οτι σου ειπε ο κ. παπαδογιαννακης....
τοτε απλα... μου το ειχαν προτεινει στην κτηνιατρικη κλινικη ανιμα στην θεσσαλονικη - θερμη...
απο περιεργεια ρωτησα και μια δερματολογο πριν μερικα χρονια εδω στην πατρα και προτειναν τον ιδιο τροπο... η χωρα αλλαζε γερμανια- αγγλια....
δεν εχει τυχει να πραγματοποιησω σε σκυλο μου τεστ οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω στο συγκεκριμμενο αλλα η διαδικασια απο οσο γνωριζω ειναι η συγκεκριμμενη ....
( και το κοστος μια η αλλη....)
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Το κόστος των 800 ευρώ τι περιλαμβάνει? την εξέταση και τις ενέσεις ? αν θες μας λες και ποιές ενέσεις είναι ?
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ευχαριστώ GRDANE.

Ελπίζω οτι μέσα σε ένα τόσο μεγάλο φόρουμ όλο και κάποιος θα το έχει κάνει! Τι στο καλό;;;

Έχω διαβάσει για ανάλογες εμπειρίες που'χουν γραφτεί σε ξένα φόρουμ (όπου βέβαια το κόστος ειναι γύρω στα 300-400 δολάρια για εξετάσεις συν ενέσεις), όμως θα ήθελα πολύ να βρω κάποιον που να έχει περάσει από όλο αυτό το κομμάτι και στην Ελλάδα...

Πέρα από το κόστος, το οποίο ειναι τεράστιο είναι και το ότι ο ίδιος ο Παπαδογιαννάκης μιλάει για ένα 20% αποτυχία, ενώ σε ξένα sites βλέπω μέχρι και 40% αποτυχία..... Επίσης αυτό που γνωρίζω ειναι οτι ουσιαστικά πρόκειται για μία "εφ'όρου ζωής" κατάσταση συντήρησης με τις ενέσεις σε περίπτωση που'χουν δράση ευεργετική. Αν βάλω το κόστος στη άκρη (τέτοιες εποχές βέβαια δύσκολα το βάζεις στην άκρη το 800αρη, ειδικά αν δεν έχεις δουλειά, τέλος πάντων)... με ενδιεφέρει όσοι έχουν πέσει στο 20%-40% πώς είναι.... Μικρή βελτίωση; καθόλου βελτίωση και πεταμένες ελπίδες και λεφτά; παρενέργειες;

Γενικώς είμαι σε μία μπερδεμένη κατάσταση.

Η "λύση" συντήρησης με κορτιζόνες και κυκλοσπορίνες είναι για τον οργανισμό ιδιαίτερα επιζήμια.... και η επίδραση αυτών μειώνεται σταδιακά καθότι ο οργανισμός συνηθίζει. (εμάς αυτό έχει ήδη συμβεί με την κορτιζόνη)

Όποιος καλός άνθρωπος λοιπον έχει προσωπική (με τον σκύλο του) εμπειρία, παρακαλώ ας την καταθέσει. Θα με βοηθήσει πολύ.

Σκέφτομαι να επικοινωνήσω και με την πανεπιστημιακή κλινική της Θεσσαλονίκης. Ίσως τουλάχιστον μπορώ να μειώσω το κόστος.

Stamatia το κόστος των 800 ευρώ όπως έγραψα περιλαμβάνει την αιμοληψία, την αποστολή του αίματος στη Γερμανία, την παραλαβή απαντήσεων (σε τι ακριβώς ειναι αλλεργικός) και τις ενέσεις για ένα έτος. Οι ενέσεις είναι ουσιαστικά κοκτέιλ με τις ουσίες στις οποίες ειναι αλλεργικό το ζώο, αρχίζοντας από μία ελάχιστη δόση και αυξάνοντας σταδιακά. Σκοπός ειναι η απευαισθητοποίηση στους παράγοντες αυτούς.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ξερω αρκετα σκυλια ( απο γερμανους φιλους και γνωστους μου) που εχουν κανει αυτην την απευαισθηστητοποιηση με ενεσεις.
Ουτε ενας δεν μου εχει πει, οτι ειδε Πολυ καλα η τρομερα αποτελεσματα. Απο μετρια βελτιωση- εως καθολου ηταν η εμπειριες.
Στο ιατρειο που δουλευω εγινε σε 2 σκυλια αυτη η θεραπεια- με απολυτος καμια αλλαγη της πραγματικα τραγικης καταστασης στο ενα- και ελαχιστη βελτιωση στο δευτερο.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τα αλλεργιογόνα είναι πολλά και πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί σε ποιό υπάρχει αλλεργία, όπως και στους ανθρώπους. Η εξέταση δεν περιλαμβάνει όλα τα αλλεργιογόνα δυστυχώς.
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Καλημέρα σας.
Έχοντας ψάξει να βρω άτομα που να'χουν μπει στη διαδικασία με τα σκυλιά τους των ενέσεων, ομολογώ οτι τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά. Βρήκα κάποιους που'χουν κάνει το τεστ σε εργαστήριο στην Ιταλία, κανέναν όμως από τον Παπαδογιαννάκη και το ιδιαίτερα αξιόπιστό εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται στην Γερμανία¨" (το τονίζει αυτό το πόσο μεγάλη σημασία παίζει το αξιόπιστο εργαστήριο οποτε το μεταφέρω αναλογα).

Μου φαίνεται ιδιαίτερα περίεργο με τον γνωστότερο στην Ελλάδα κτηνίατρο - δερματολόγο να μη μπορώ να βρω έναν πελάτη-ασθενή του που να'χει κάνει αυτό το άτιμο τεστ και να μου πει την εμπειρία του.

Εχθές έκανα την τρίτη επίσκεψη στο κτηνιατρείο, έχοντας πλέον συμπληρώσει 60 μέρες με την Eukanuba Dermatosis και με τη δράση των κυκλοσπορινών να'χει περάσει ανεπιστρεπτή. Ο σκύλος στα φουλ άσχημά του, ξύσιμο σε σημείο που να'χει πληγούλες (στέρνο, κοιλιά, λαιμός) και φυσικά στρες.

Κατά τη δική του συμβουλή οι δρόμοι είναι δύο:
1/ συνεχίζω με κυκλοσπορίνες Sandimmun Neoral (126 ευρώ οι 50 κάψουλες) εφ' όρου ζωής. (όσο ζήσει δλδ). Αρχικά κάθε μέρα (για περισσότερες από 30 μέρες) και μετά μέρα παρά μέρα, έπειτα ένα ανά δύο μέρες κοκ. Ώστε να φτάσω στο σημείο της ελάχιστης δοσολογίας και της επαρκούς συντήρησης.
Κόστος σίγουρα κανα 300άρι-450άρι για τους επόμενους 2-3 μήνες και μετά συνεχίζω με το 126άρι αναλόγως πότε θα τελειώνει το πακέτο.....
Κόστος για τον σκύλο: λέει οτι η κυκλοσπορίνη στον σκύλο δεν προκαλεί τα αντίστοιχα (τραγικά) που προκαλεί στον άνθρωπο. Δηλαδή ελάχιστα μειονεκτήματα που με ένα συστηματικό screening αίματος, το βλέπουμε (συκώτι κλπ). Εξάλλου ειναι σχεδόν 7 ετών.... (δεν ξεκινάμε από κουτάβι)

2/κάνω το τεστ αίματος για τις αλλεργίες, μπαίνω στη διαδικασία των ενέσεων για ένα έτος και μετά ίσως χρειαστούν κάποιες αραιά και πού μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Η επιλογή της κορτιζόνης (στην οποία είχα καταφύγει από το 2010 με 45ήμερα sessions), πλέον "δεν παίζει", γιατί θα του κάνει πολύ περισσότερο κακό από ότι καλό, καθότι πρέπει να αυξήσω τη δόση.
Για αυτό εξάλλου είχα αργήσει τοσο πολύ να δώσω κορτιζόνη, γνωρίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις.

Είμαι σε μεγάλο προβληματισμό και τείνω προς το να κάνω το τεστ αλλεργίας αίματος.
Θα περιμένω ακόμη ένα μήνα, γιατί πρέπει να'ναι "καθαρός" από ανοσοκατασταλτικά τουλάχιστον 2 μήνες.

Αν υπάρχει κάποιος στο φόρουμ που να'χει μπει στη διαδικασία των ενέσεων, σας παρακαλώ ας μου γράψει τη γνώμη του, θα με βοηθήσει πάρα πολύ.

Ευχαριστώ πολύ.
 




kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Aaa..... ευχαριστώ! Χρήσιμη η συμβουλή σου δεν το είχα σκεφτεί!
Να'σαι καλά. :D

Ο ίδιος ο Παπαδογιαννάκης το'χει κάνει στο δικό του westie, αλλά ειλικρινά, αυτό δεν μετράει. Το να μου λέει ο ίδιος για τον ίδιο του το σκύλο ειναι ολίγον τι αδαές κατά μία έννοια. Δε ζητάω να μου κάνει διαφήμιση δίνοντάς μου ονόματα πελατών του, όχι, εξάλλου το όνομά του το έχει χτίσει μέσα από την επιτυχία του και την εξείδικευσή του στα κτηνιατρικά δερματολογικά.
ΟΜΩΣ με βάση τα παγκόσμια στατιστικά που βλέπω, νιώθω ανασφαλής.

Ευχαριστώ! θα γραφτώ και θα ρωτήσω!

Οποιοσδήποτε άλλος με γνώμη, παρακαλώ..... βοηθείστε ^_^
 




ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Κυβελη ειχα παει στον Παπαδογιαννακη για τα δερματικα της δικιας μου μετα απο προταση μελους εδω μεσα!Πηρε ξεσμα και δεν ειδε τπτ στο μικροσκοπιο,μου εδωσε ενα σαμπουαν και φαρμακευτικη ξηρα με ψαρι!Μου ειχε πει να δοκιμαζαμε ετσι 20 μερες και μετα αν δεν βλεπαμε αποτελεσματα θα επρεπε να κανουμε τεστ αλλεργιας με το κοστος που ανεφερες!Το σκυλι στις 20 μερες εχασε κιλα,εχασε πολυ τριχωμα και η ποιοτητα του τριχωματος ηταν αθλια,δεν ειχε διαθεση και γενικα χειροτερεψε!Το δερματικο(σαν σπυρακια)ειχε παραμεινει το ιδιο..
Σε μια επισκεψη μου σε αλλο κτηνιατρο για εμβολια κλπ μου προτεινε να κοψω την ξηρα αυτη και να αρχισω μαγειρευτο!Επισης μου ειπε οτι πολλα σκυλια(ειδικα η φυλη της Μουκας) εχουν αλλεργια στα δημητριακα και να τα κοψουμε!Απο εκεινη τη μερα ξεκινησαμε μαγειρευτο και ελαχιστη grain free ξηρα και τα δερματικα εξαφανιστηκαν!Αυτη ηταν η εμπειρια μου απο τον συγκεκριμενο..αν θες τη γνωμη μου αδικα θα τα δωσεις τα λεφτα..

Sent from my iPhone using Tapatalk
 


Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Aaa..... ευχαριστώ! Χρήσιμη η συμβουλή σου δεν το είχα σκεφτεί!
Να'σαι καλά. :D

Ο ίδιος ο Παπαδογιαννάκης το'χει κάνει στο δικό του westie, αλλά ειλικρινά, αυτό δεν μετράει. Το να μου λέει ο ίδιος για τον ίδιο του το σκύλο ειναι ολίγον τι αδαές κατά μία έννοια. Δε ζητάω να μου κάνει διαφήμιση δίνοντάς μου ονόματα πελατών του, όχι, εξάλλου το όνομά του το έχει χτίσει μέσα από την επιτυχία του και την εξείδικευσή του στα κτηνιατρικά δερματολογικά.
ΟΜΩΣ με βάση τα παγκόσμια στατιστικά που βλέπω, νιώθω ανασφαλής.

Ευχαριστώ! θα γραφτώ και θα ρωτήσω!

Οποιοσδήποτε άλλος με γνώμη, παρακαλώ..... βοηθείστε ^_^
εξειδικευμένοι Δερματολόγοι Κτηνίατροι , με την έννοια του ειδικού αποκλειστικά Δερματολόγου , στην Ελλάδα και εν ενεργεία , είναι μόνο 2 , και είναι Καθηγητές ο ενας στο τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η άλλη στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ .
 


Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Ο Κτηνίατρος σε ρώτησε-συζητήσατε για τις συνθήκες διαβίωσης; π.χ. μάλινα χαλιά, κουβέρτες, απορρυπαντικά κ.λ.π.; ή είπε αμέσως για δοκιμή διατροφικής αλεργίας και μετά κάνε το τεστ;
Στο εξωτερικό έρχονται και στο χώρο διαβίωσης του σκύλου για να δουν τι μπορεί να το ενοχλεί. Για παράδειγμα τα μάλλινα προκαλούν φριχτές αλεργίες σε αλεργικούς σκύλους. Ο ιδιοκτήτης πιστεύει ότι του κάνει καλό και αυτό υποφέρει.
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ο Kofi είναι 6.5 ετών (σχεδόν 7) και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχω πάει ήδη σε 5 κτηνιάτρους (ο Παπαδογιαννάκης ειναι ο 6ος) και έχω αλλάξει τουλάχιστον τρεις χώρες με τον σκύλο (για μεγάλα διαστήματα).
Πέρα από το ότι το πρόβλημά του το έχει σε όλα τα σπίτια που'χω μετακομίσει εντός Ελλάδος (με χαλιά ή χωρίς), ασχέτως εποχής.... το έχει και σε όλα τα σπίτια που'χω μετακομίσει εκτός Ελλάδος, Γερμανίας δηλαδή και Φινλανδίας. Ακόμη και οι θερμοκρασίες -30oC συνεχόμενα, δεν βελτίωσαν κάτι, ή οι ελληνικές ζέστες +40oC.....

Η τροφή του έχει περάσει αρχικά από διάφορες χαζοξηρές, σε Barf τα τελευταία 4 χρόνια. Barf την οποία την αγοράζω όχι έτοιμη όπως βλέπω στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο να'χει εμφανιστεί, κιμάδες κλπ, αλλά κρέατα τα οποία εγώ επιλέγω και αγοράζω από κρεοπωλεία. Καθόλου σιτηρά, καθόλου χημικά, καθόλου συντηρητικά.
Δεν υπήρξε κάποια αλλαγή.

Αυτά όλα τα έχω συζητήσει με τον Παπαδογιαννάκη (ο οποίος ούτως ή άλλως δεν ειναι ιδιαίτερα υπερ της barf αλλά δεν το αναλύσαμε το θέμα), τα γνωρίζει.
Υποθέτω οτι βλέποντας έναν σκύλο με δερματικά ακολουθεί μία "περπατημένη".

Οι καθηγητές που διδάσκουν στα πανεπιστήμια τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της Καρδίτσας δεν έχουν ως αντικείμενο "δερματολογία ζώων συντροφιάς". Υπάρχουν κάποιοι ειδικευμένοι οι οποίοι ανήκουν και στην Ελληνική Κτηνιατρική Δερματολογική Εταιρεία τοσο στο ΔΣ της όσο και στα μέλη της. (μέλος τακτικό ειναι και ο Παπαδογιαννάκης)

Με τόσα που'χω κάνει μέχρι στιγμής για τον Κόφι θα μου φαινόταν απίθανο να πάρω όλους αυτούς σβάρνα για διάγνωση. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν να ρωτήσω σε ποιό εργαστήριο και με τι κόστος κάνουν εκείνοι τα αντίστοιχα.

Το οτι ο σκύλος μου είναι ατοπικός όμως, μέχρι στιγμής δεν χωράει αμφιβολίας (έχει διαγνωστεί όχι μόνο από τον Παπαδογιαννάκη δλδ) από όσο έχω καταλάβει.
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Oμοιοπαθητικο γιατρο εχεις επισκεφθει?

φιλη μου εχει αντιμετωπισει με οποιοπαθητικο κτηνιατρο πολυ ασχημες αλλεργιες που ειχαν 2 απο τα ζωα της..

αν σε ενδιαφερει μου λες να ρωτησω παραπανω λεπτομερειες!
 


martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Έψαχνα να βρω να πω κάπου τον καημό μου και έπεσα διάνα!! Εμείς γενικά πάμε στον γιατρό κάθε 15 γιατί όλο κάτι έχουμε, ευτυχώς πότε κάτι σοβαρό αλλά πάντα κάτι! Το τελευταίο ομολογώ ότι είναι αυτό που με έχει στεναχωρήσει πολύ είναι η αλλεργία που μάλλον έχουμε! Ο κτηνίατρος σήμερα μου πρότεινε ακριβώς την ίδια διαδικασία αλλαγή σε υποαλλέργικη τροφή και μετά εξετάσεις αίματος που όμως εμένα αρχικά μου είπε 200ε και αν βγει κάτι και χρειαστεί και άλλο ψάξιμο τότε θα ξεφύγουμε και θα φτάσουμε ίσως και τα χίλια! Αρχικά με έπιασαν τα κλάματα χωρίς λόγο γιατί προσπαθώ για το καλύτερο και βλέπω ότι δεν μπορώ να αντεπεξέλθω στο ζώο μου (λόγω ανεργίας) τώρα λίγο πιο ψύχραιμα και αφού απέβαλα το σοκ της τιμής προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί να φταίει μέσα στο σπίτι και ίσως του δημιουργεί την αλλεργία. Σε αυτό θέλω βοήθεια: μου είπε ο γιατρός προσπάθησε να δεις μήπως τον ενοχλεί κάτι στο σπίτι??!! Τι μπορεί να είναι αυτό? Τι να κοιτάξω? Να αλλάξω όλα τα απορρυπαντικά με βιολογικά και υποαλλεργικα??
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Έψαχνα να βρω να πω κάπου τον καημό μου και έπεσα διάνα!! Εμείς γενικά πάμε στον γιατρό κάθε 15 γιατί όλο κάτι έχουμε, ευτυχώς πότε κάτι σοβαρό αλλά πάντα κάτι! Το τελευταίο ομολογώ ότι είναι αυτό που με έχει στεναχωρήσει πολύ είναι η αλλεργία που μάλλον έχουμε! Ο κτηνίατρος σήμερα μου πρότεινε ακριβώς την ίδια διαδικασία αλλαγή σε υποαλλέργικη τροφή και μετά εξετάσεις αίματος που όμως εμένα αρχικά μου είπε 200ε και αν βγει κάτι και χρειαστεί και άλλο ψάξιμο τότε θα ξεφύγουμε και θα φτάσουμε ίσως και τα χίλια! Αρχικά με έπιασαν τα κλάματα χωρίς λόγο γιατί προσπαθώ για το καλύτερο και βλέπω ότι δεν μπορώ να αντεπεξέλθω στο ζώο μου (λόγω ανεργίας) τώρα λίγο πιο ψύχραιμα και αφού απέβαλα το σοκ της τιμής προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί να φταίει μέσα στο σπίτι και ίσως του δημιουργεί την αλλεργία. Σε αυτό θέλω βοήθεια: μου είπε ο γιατρός προσπάθησε να δεις μήπως τον ενοχλεί κάτι στο σπίτι??!! Τι μπορεί να είναι αυτό? Τι να κοιτάξω? Να αλλάξω όλα τα απορρυπαντικά με βιολογικά και υποαλλεργικα??
Μαλλον??? Καποιος πρεπει να σου πει στα σιγουρα τι εχει το σκυλι.

Καταρχην βρες εναν ακομη καλο γιατρο και παρε μια ακομη γνωμη! Μην πανικοβαλεσαι! Αλλαγες μπορεις να κανεις μια μια μονη σου ωστε να δεις αν κατι επιδεινωνει ή βελτιωνει την κατασταση. Το μια μια το λεω διοτι αν αλλαξεις πολλα πραγματα μαζι πιθανοτατα δεν θα βρεις τι φταιει αν κατι του φταει απο αυτα που χρησιμποιεις για καθαριοτητα για παραδειγμα.

Μπορεις να δοκιμασεις μαγειρευτο για ενα διαστημα χωρις καθολου δημητριακα βαζοντας ας πουμε πατατα ως πηγη υδατανθρακα να δεις αν αυτο θα βοηθησει. Η ακομη και BARF.

Τι ηλικια εχει το σκυλακι?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.846
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981