Τζέκυλ και Χάιντ... (βόλτα κουταβιού)

tommi

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
24
0
naousa
καλησπερα σε ολους.. με απασχολει ιδιαιτερα ενα ..θεμα οσον αφορα την συμπεριφορα του σκυλου μου και θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την ανησυχια μου αυτη.. βεβαια λογω του οτι ειμαι καινουργιος αν εχω κανει κατι λαθος επειδη ανοιγω εδω αυτο το θεμα συμφωνα με τους κανονισμους συγνωμη εκ των προτερων .λοιπον ο carmello ειναι ενα Α.M.P.T 15 εβδομαδων, στο συνολο της η συμπεριφορα του ειναι φυσιολογκη..ολα ομως αλλαζουν οταν ειναι να βγουμε βολτα..μερικες μερες ακολουθει σαν κυριος..και μαλιστα σε βολτες μακρας διαρκειας και αλλες αρνειται να προχωρησει μουλαρωνει και δεν τον κουνας με τιποτα.δοκιμασα τη μεθοδο ελκυσης με λιχουδια...(την τρωει και μετα τα ιδια) δοκιμασα την λεκτικη παροτρυνση..(τα ιδια) τωρα τελευταια δοκιμασα και κατι αλλο, καθε φορα που μουλαρωνει τον δενω σε ενα σταθερο κοντινο σημειο και εγω απομακρυνομαι ωστε να μην εχει οπτικη επαφη...οταν γυρναω μετα απο λιγο τις περισσοτερες φορες ακολουθαει αλλα οχι για πολυ...λοιπον...κανω εγω κατι λαθος χρειαζεται απλα υπομονη η να του βαλω ροδες στα ποδια...???:confused:

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Είναι πάρα πολύ μικρός και φαντάζομαι οτι είναι και οι πρώτες του βόλτες. Άρα νέα ερεθίσματα, νέες μυρωδιές, ήχοι κτλ. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε και εμείς! Χρόνο θέλει και υπομονή. Ίσως αν έπαιρνες μαζί σας στη βόλτα και το αγαπημενο του παιχνιδάκι (σε μας βοηθήσαν πολύ αυτά που κάνουν θόρυβο) και σε κάθε μουλάρωμα του μικρού να τον παροτρύνεις με αυτό!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Δοκίμασε επίσης, να κρατάς στο χέρι σου την λιχουδιά και φυσικά κολλητά στην μύτη του, αλλά να μην σταματάς και την δίνεις αμέσως. Να συνεχίσεις να περπατάς. Και να του την δώσεις, αφού κάνει κι εκείνος κάποια βήματα δίπλα σου. Και να μεγαλώνεις κάθε φορά την απόσταση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
Τζέκιλ και Χάιντ πάντως δεν είναι το κουτάβι σου. Θα το δεις να ξεπετάγεται σιγά σιγά και να μην φοβάται τίποτα. Πολλά κουταβάκια, η πλειοψηφία σχεδόν έχουν το ίδιο θέμα.

tommi

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
24
0
naousa
χαχα.. μου φαινεται πραγματικα εξωπραγματικο οτι απαντησατε κιολας ....ειναι πρωτογνωρο για τα σημερινα δεδομενα να ζητας κατι και να εχεις αμεση ανταποκριση ...μου ελειψε..:cool:σας ευχαριστω..παντως η αληθεια ειναι πως δεν ειναι οι πρωτες του βολτες... και πως αυτο με τη λιχουδια το δοκιμασα και προοδευτικα μεγαλωνα και το χρονικο διαστημα που του εδινα και οντως ακολουθουσε στην πλειονοτητα των φορων..αλλα με το που την ετρωγε σταματαγε ακαριαια..να συνεχισω να του δινω κατ'επαναληψη.. και ποσο ανεκτικος πρεπει να ειμαι στο γεγονος οτι θελει να μυριζει τα παντα..υπαρχει κινδυνος να τιθεται ηδη θεμα κυριαρχιας και αν υποχωρω συνεχως εγω να υποστω συνεπειες στο εγγυς μελλον? συγνωμη που κλεβω απο το χρονο σας...αλλα πραγματικα θα εκτιμουσα τις αποψεις ανθρωπων με εμπειρια στο ζητημα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
..υπαρχει κινδυνος να τιθεται ηδη θεμα κυριαρχιας και αν υποχωρω συνεχως εγω να υποστω συνεπειες στο εγγυς μελλον?
Πως το σκέφτηκες τώρα αυτό βρε παιδί μου;
Τι κυριαρχίες και υποχωρήσεις λες;
Για ένα μωρό μιλάμε. Με τους τρόμους, τις φοβίες και τα...τερτίπια, που τα συνοδεύουν.
Μην κάνεις άλλους συνειρμούς στο μυαλό σου, γιατί αδικείς τον σκύλο σου.
Κάνε υπομονή, πρόσφερέ του ευχάριστες καταστάσεις και όλα θα γίνουν.
Τα εμβόλιά του τα έχει ολοκληρώσει ελπίζω, που βγαίνει έξω ε;

tommi

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
24
0
naousa
ναι τα εχει κανει...τα 3 πρωτα γιατι τωρα μου ειπαν οτι εχει αλλα 2! εχετε δικιο ισως ανησυχω υπερβολικα και δημιουργω θεμα εκει που δεν υπαρχει...σας ευχαριστω.
ζουζουνε η συναντηση με τον carmello ηταν επεισοδιακη επειδη ομως τωρα πρεπει να κανω και κανα γλυκο γιατι υποτιθεται οτι εχουμε και ενα μαγαζι...θα σας την εξιστορησω μια αλλη φορα που θα υπαρχει περισσοτερος χρονος .και παλι ευχαριστω ολους σας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Αν δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια, δεν πρέπει να τον βγάζεις έτσι έξω...

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Αν δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια, δεν πρέπει να τον βγάζεις έτσι έξω...
Με προσοχη δεν παθαινει κατι..Αν εχει κανει τα 3 πρωτα μπορει να βγει εξω..η κοινωνικοποιηση ειναι πιο σημαντικη...

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Αν το σκυλι ειναι να βγει εξω 5 μηνων η κοινωνικοποιηση προεχει...Εμενα παλι και γιατρος και εκτροφεας μολις εκανε το 3ο εμβολιο εξω περιπου 3 μηνων μου ειπαν να τον βγαλω εξω για να μην χανει κοινωνικοποιηση..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Και τα δύο είναι σημαντικά. Και όπως έχουμε πει εκατομμύρια φορές στο φόρουμ, το ιδανικό είναι, αν μπορείς να το παίρνεις αγκαλιά και να βγαίνεις έξω, για κοινωνικοποίηση.

Αν δεν μπορείς, ή αν δεν θέλεις, παίρνεις το ρίσκο α) να κολλήσει τύφο/μόρβα και να πεθάνει ή β) να αναπτύξει ίσως/πιθανόν/μπορεί, κάποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά, που πιθανότατα θα βρεις τρόπο να την αντιμετωπίσεις και στους 5 και στους 6 και στους 16 μήνες.

Εγώ λέω...ότι προτιμώ να το έχω καλά στην υγεία του, ζωντανό και να προσπαθήσω για τα υπόλοιπα, αν χρειαστεί, όταν θα έρθει η ώρα.

Ας είναι ενήμερος λοιπόν ο φίλος κι ας πράξει όπως εκείνος νομίζει.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Και τα δύο είναι σημαντικά. Και όπως έχουμε πει εκατομμύρια φορές στο φόρουμ, το ιδανικό είναι, αν μπορείς να το παίρνεις αγκαλιά και να βγαίνεις έξω, για κοινωνικοποίηση.

Αν δεν μπορείς, ή αν δεν θέλεις, παίρνεις το ρίσκο α) να κολλήσει τύφο/μόρβα και να πεθάνει ή β) να αναπτύξει ίσως/πιθανόν/μπορεί, κάποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά, που πιθανότατα θα βρεις τρόπο να την αντιμετωπίσεις και στους 5 και στους 6 και στους 16 μήνες.

Εγώ λέω...ότι προτιμώ να το έχω καλά στην υγεία του, ζωντανό και να προσπαθήσω για τα υπόλοιπα, αν χρειαστεί, όταν θα έρθει η ώρα.

Ας είναι ενήμερος λοιπόν ο φίλος κι ας πράξει όπως εκείνος νομίζει.
O καθενας μπορει να επιλεξει τον δρομο που θελει συμφωνω μαζι σου..εμενα ειχε κανει 2 εμβολια απο το εκτροφειο εκανε και το 3ο και τον εβγαλα εξω 2 μηνων και 3 εβδομαδων αν θυμαμαι καλα οποτε δεν πηρα καποιο ρισκο..Αλλα και τα 2 πρωτα να χει κανει που ειναι του τυφου και αλλο ενα με προσοχη σιγα σιγα ενα-δυο τετραγωνα και καθολου επαφη ανεμβολιαστα σκυλια,βρωμιες και περιτωματα αλλων σκυλων δεν παθαινει κατι.Για αυτο που λες με την αγκαλια δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο διοτι αν δει κατι και φοβηθει που ειναι απολυτα λογικο τις πρωτες φορες ισως καταλαβει νιωθωντας ασφαλεια στην αγκαλια σου οτι πρεπει να το φοβαται..Τελος για την ανεπιθυμητη συμπεριφορα που συνηθως ειναι φοβια δεν ξερω κατα ποσο ευκολο ειναι να την αποβαλεις γιατι ειναι θεμα κοινωνικοποιησης και οχι εκπαιδευσης..Παντως 5-6 μηνων που λενε οι γιατροι να βγει το σκυλι εξω ειναι ΠΟΛΥ μεγαλο κατα την δικη μου αποψη..Η κοινωνικοποιηση ειναι η ψυχικη υγεια του ζωου και ειναι το ιδιο σημαντικη με την σωματικη υγεια..

tommi

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
24
0
naousa
ευχαριστω και παλι ολους .κυριακο το ειδα το επεισοδιο διαφωτιστικο. να ρωτησω κατι ομως ... τελικα ο αριθμος των απαραιτητων εμβολιασμων ποιος ειναι ? υπαρχει...? η εναποκειται στο εκαστοτε σκυλο-ιδιοκτητη-κτηνιατρο?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τα εμβολια για το σκυλο ειναι 6 ,,, κανομικα γινονται ξεχωριστα μεσα σε ενα διμηνο ολα αυτα,,, αλλα για χαριν ευκολιας ο κτηνιατρος που πηγα εκανε ενα τριπλο τον ενα μηνα,,, και μετα απο ενα μηνα εκανε το αλλο τριπλο,,, μετα το δευτερο τριπλο μολις περασουν 10 ημερες το σκυλι εχει αναπτυξει αντισωματα οποτε παει παντου... δυο μηνες μετα το δευτερο τριπλο γινεται το εμβολιο για τη λυσσα,,, τωρα για να παθει λυσσα το σκυλι καποιου ειναι σα να λεμε επιασε το λοττο ==)) το λεω γιατι πολλοι δεν το κανουν,,,,,,,,,,,,,,,η δικια μου που τη βρηκα αδεσποτη δυο μηνων περιπου σε αθλια κατασταση διαβιωσης κυκλοφοραγε κανονικα παντου πριν κατα τη διαρκεια και μετα απο τα εμβολια γιατι ειχε ηδη αναπτυξει αντισωματα ο οργανισμος της αν δεν ειχε θα την ειχε εξαφανισει η φυση,,, το μεγαλο προβλημα το εχουν,,,,,,,,,,,,, τα πετ,,, των εκτροφειων,,, και σκυλια που μεγαλωνουν σε προστατευμενο χωρο,,,, γιατι ολα αυτα δεν εχουν ερθει σε επαφη με χιλια δυο ανθυγιεινα πραγματα που υπαρχουν στη φυση αρα δεν ξερουμε πως θα αντιδρασει ο οργανισμος τους,,, κατα τη διαρκεια των εμβολιων το σκυλι πρεπει να εξεταζεται απο τον κτηνιατρο οτι ειναι απολυτως σε αριστη κατασταση,,, αρα τα εμβολια τουλαχιστων τα πρωτα δεν πρεπει να γινονται απο εμας,,, το λεω γιατι πολλοι τα κανουν μονοι τους στο σκυλο τους για οικονομια,,, ειδικα οι κυνηγοι,,, επισης σε πολλα χωρια τη λεξη εμβολιο στο σκυλο πρεπει να την ψαξουν σε ερμηνευτικο λεξικο για να δουν τι σημαινει αλλα τα σκυλια τους ζουν ως τα βαθια γεραματα υγιεστατα και μιλαμε για υπερδραστηρια σκυλια φυλακες τσοπανοσκυλα ==)))

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
και μετα απο τα εμβολια γιατι ειχε ηδη αναπτυξει αντισωματα ο οργανισμος της αν δεν ειχε θα την ειχε εξαφανισει η φυση,,, το μεγαλο προβλημα το εχουν,,,,,,,,,,,,, τα πετ,,, των εκτροφειων,,, και σκυλια που μεγαλωνουν σε προστατευμενο χωρο,,,, γιατι ολα αυτα δεν εχουν ερθει σε επαφη με χιλια δυο ανθυγιεινα πραγματα που υπαρχουν στη φυση αρα δεν ξερουμε πως θα αντιδρασει
Πραγματικά όταν δίνεις αυτές τις απαντήσεις για εκτροφείς και όλα τα σχετικά δε μπορώ να σε καταλάβω!!
Ξέρεις πόσα αδέσποτα πεθένουν από τύφο,μόρβα και άλλα πολλά!!
Μάλλον δε ξέρεις γιατί δε σου έχει τύχη ποτέ...γιατί αν έχανες στα χέρια σου 3 κουτάβια δε θα είσουν τόσο χαλαρός!!
Εχω βρει και έχει ζήσει κουτάβι με πυρετο,δερματικά και άλλα πολλά!!
Και την δικιά μου την βρήκα 8 μηνών και όχι σε καλή κατάσταση και δε είχε τίποτα(ευτυχώς)και έχω χάσει κουτάβια που τα βρήκα και αυτά!
Επειδή το δικό σου σκυλι(και ευτυχώς)είναι δυνατός οργανισμός,δε σημαίνει πως όλα τα αδέσποτα είναι μια χαρά!Στα πετ σοπ ζούνε σε τραγικές συνθηκες και όταν ταξιδεύουν και μέσα στη γυ'αλα και χωρίς τα εμβόλια δε τα καταφέρνουν!
Επίσης οι εκτροφείς έχουν κάνει τα πρώτα εμβόλια όταν σου δίνουν το κουτάβι!!
Για όλα οπότε τα κουτάβια από όπου και να είναι,καλό θα είναι να κάνουν τα εμβόλια τους πρώτα και μετά να βγαίνουν σε διάφορα μέρη.
Οπως υπόθηκε και παραπάνω ο καθένας πράτει όπως πιστεύει και θέλει!!
Αλλά μην τα ισοπεωώνουμε και όλα!!

Last edited: