Τιμές εκτροφείων

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τελικά όσο χειρότερες είναι οι συνθήκες στα πετ σοπ και όσο πιο ταλαιπωρημένα και θλιμμένα τα κουτάβια, τόσο μεγαλύτερος ο τζίρος :shock: :shock: :shock: :shock:

L110701

Active Member
6 Απριλίου 2008
38
0
Athens
Χλόη έτσι ακριβώς είναι. Αλλά μήπως όμως συμβάλλουν και οι εκτροφείς ορισμένες φορές με τις υπερβολικές τιμές που παρέχουν τα δικά τους κουτάβια?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Καλώς όρισες.

Αν θέλεις υγιές ζώο θα το πληρώσεις. Τελεία.

Αλλιώς το αγοράζεις με όλες τις συνέπειες, συντηρώντας τα φαινόμενα που όλοι γνωρίζουμε.

Στην τελική πιο φτηνά θα σου έρθει.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
L110701 said:
Χλόη έτσι ακριβώς είναι. Αλλά μήπως όμως συμβάλλουν και οι εκτροφείς ορισμένες φορές με τις υπερβολικές τιμές που παρέχουν τα δικά τους κουτάβια?
λέγοντας υπερβολικές τιμές τι εννοείς???????

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Alexandra said:
0
Αν θέλεις υγιές ζώο θα το πληρώσεις. Τελεία.
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί. Όσον αφορά στην τιμή, η ίδια ακριβώς μπορεί σε κάποιον να φαίνεται πανύψηλη, σε κάποιον χαμηλή (εδώ άκουσα ότι τα 400 ευρά είναι ΠΟΛΛΑ για καθαρόαιμο beagle!)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εννοειται πως 400ευρω εναι πολλα!!!οπως και τα 600 π ρωτησα σημερα καθαρα απο περιεργεια στο πετ σοπ. 400-600 ευρω ειναι ο μηνιαιος μισθος πολλων ανθρωπων!!!αυτοι στα πετ σοπ νομιζουν οτι απευθυνονται σε ανθρωπους π δεν εχουν αισθηση της αξιας του χρηματος(δεν μιλαω προσβλητικα ουτε ειρωνικα για καποιον π θα αγορασει απο εκει,προς Θεου...).Ο καθενας ομως κρινει με δικα του δεδομενα και τσεπη... :wink:

cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
nikos_x said:
εννοειται πως 400ευρω εναι πολλα!!!οπως και τα 600 π ρωτησα σημερα καθαρα απο περιεργεια στο πετ σοπ. 400-600 ευρω ειναι ο μηνιαιος μισθος πολλων ανθρωπων!!!αυτοι στα πετ σοπ νομιζουν οτι απευθυνονται σε ανθρωπους π δεν εχουν αισθηση της αξιας του χρηματος
Εννοειται πως αν θες να παρεις καλο σκυλο χωρις να σου εμφανιζει καθε μερα κ καινουριο προβλημα τα 400 ευρω ειναι λιγα...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
nikos_x said:
εννοειται πως 400ευρω εναι πολλα!!!οπως και τα 600 π ρωτησα σημερα καθαρα απο περιεργεια στο πετ σοπ. 400-600 ευρω ειναι ο μηνιαιος μισθος πολλων ανθρωπων!!!αυτοι στα πετ σοπ νομιζουν οτι απευθυνονται σε ανθρωπους π δεν εχουν αισθηση της αξιας του χρηματος(δεν μιλαω προσβλητικα ουτε ειρωνικα για καποιον π θα αγορασει απο εκει,προς Θεου...).Ο καθενας ομως κρινει με δικα του δεδομενα και τσεπη... :wink:
μήπως έκανες τον κόπο να διαβάσεις την σελίδα που εβαλα 2 θέματα πάνω από εσένα???????

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
οχι φιλε μου Μακη δεν εκανα το κοπο.:shock:

εχετε δικιο στο θεμα υγεια.δεν ειπα ομως για σωστους εκτροφεις...ειπα για πετ σοπ π πουλανε πολλες φορες αρρωστα κουταβια.
επισης με ενοχλει π ενα ζωο εχει ιδια αξια με το μισθο ενος υπαλληλου...δεν θα τα βαλω φυσικα εγω με το εμποριο...ισα ισα...απλα μ εχει κατσει στραβα...
δεν ξερω αν παρεξηγηθηκα η αν προσεβαλα καποιον... :shock:

(το διαβασα τωρα ομως)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μα βέβαια, δεν διαφωνούμε ... μόνο σε ένα σημείο ...

Ενα ζώο πρέπει να έχει 2 μισθούς κανονικά, για να μην ο παιρνει όποιος κι όποιος αλλά όποιος το θέλει πάρα πολύ ...

Φυσικά υπάρχει και η υιοθεσία των αδέσποτων, όπου κάνεις και μία καλή πράξη ... αν και δεν συμφωνώ απόλυτα, η ευθύνη είναι η ίδια, αλλά λέμε τώρα ...

L110701

Active Member
6 Απριλίου 2008
38
0
Athens
Στα λεγόμενα puppy mills (συγκεκριμένα στην Ουγγαρία), που ασφαλώς έχετε σε πολλά φόρουμ αναφέρει τι γίνεται εκεί και πόσο αποτρόπαιες συνθηκες επικρατούν, η τιμή πώλησης ενός κουταβιού δεν ξεπερνάει τα €200. Η τιμή ενός καλού εκτροφέα εδω, είναι ίση ή και ξεπερνάει τα €1.000. Το δέχομαι και το πιστεύω απόλυτα πως η ποιότητα του κουταβιού ενός εκτροφέα είναι πολύ καλύτερη από αυτήν στις "παραγωγικές μονάδες". Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως δικαιολογείται αυτή η διαφορά (500% ΠΆΝΩ). πως γίνεται σε κάποιον να στοιχίζει το κουτάβι 200 και σε έναν άλλο 1.000. Με αυτόν τον τρόπο δεν ωθείται ο ανίδεος να αγοράσει και εμμέσως να ενισχύσει τη φθηνή παραγωγή κουταβιών?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Αυτό που λές είναι τιμή χονδρικής το ένα και τιμή ''ψιλοτσιμπημένη'' για πολλές ράτσες το άλλο ...

Στην πραγματικότητα ... στα χέρια του τελικού αποδεκτη φτάνει ....

από πετ-σοπ 450 - 1250
από εκτροφέα 600 - 1500

ΜΠΟΡΕΙ να βρείς και φτηνότερο από εκτροφέα ...

τώρα ΠΟΣΟ κοστίζει ... είναι τεράστιο θέμα .... εγώ σου λέω ότι σε έναν εκτροφέα ΜΠΟΡΕΙ το κάθε κουτάβι να του κοστιζει και 3000 ευρώ και να το πουλάει 1000 ... ανάλυση έχει γίνει πολλές φορές ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Kοίτα εδώ και πές μου αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά ΚΟΣΤΟΥΣ ...

φαντάσου μία σκύλα που γεννάει συνεχώς όσο αντέξει, δεν βγαίνει από το κλουβί, δεν κοστίζει τίποτα , και τρώει πίτουρα, αντί για τροφή ... και σύγκρινε ...

http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=1665&highlight=gaia+lykaia

L110701

Active Member
6 Απριλίου 2008
38
0
Athens
Στο ένα και μοναδικό post που έχω κάνει αναφέρω 4 ράτσες για τις οποίες και ψάχνω. Και στις 4 ράτσες το ποσό στην Ελλάδα είναι 1.000. Πέραν αυτού το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λές για τα mills. Αναφέρω ότι δεν αντιλαμβάνομαι γιατλι η διαφορά τιμής. Τη συζήτηση στην οποία με έχεις παραπέμψει την έχω ήδη διαβάσει. Κάνε μια απλή κοστολόγηση και θα δείς πως έχω δίκιο. Πάρε τουςε μέσους όρους από όλα αυτά τα ποσά και κοστολόγησε το κάθε κουτάβι ξεχωριστά. Υπέθεσε ότι μια γέννα έχει κατά μέσο όρο 5 κουτάβια. Θα έλεγα να βγάλεις το κόστος της μάνας αν θέλουμε να πιστεύουμε ( και καλώς κάνουμε) πως ο εκτροφέας είναι φιλόζωος και έχει αγοράσει το σκύλο του πρώτα για εκείνο και μετά για να του γεννάει κουτάβια και αυτός να κερδίζει από τον πόνο του σκύλου του.

L110701

Active Member
6 Απριλίου 2008
38
0
Athens
Όσον αφορά αυτό που λές για τιμή χονδρικής, εγώ δεν αναφέρω τιμές χονδρικής. Εγώ αναφέρω κόστος. Έκανα την υπέρβαση και θεώρησα ότι η τιμή πώλησης των mills είναι και κόστος. Το πραγματικό τους κόστος είναι πολύ μικρότερο. Κλέινων λέγοντας ότι δε δικαιολογώ την ανεκδιήγητη κατάσταση των εργαστηρίων παραγωγής κουταβιών. Δεν μπορώ όμως να δικαιολογήσω σε ένα βαθμό τους εκτροφείς.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Eγώ γνωρίζω 2 εκτροφείς μπόξερ minimum που πουλάνε περί τα 600 ευρώ ...

Τη συζήτηση στην οποία με έχεις παραπέμψει την έχω ήδη διαβάσει. Κάνε μια απλή κοστολόγηση και θα δείς πως έχω δίκιο
Δεν είναι αυτή η κοστολόγηση σωστή ... από τη μία ο εκτροφέας φιλόζωος και από την άλλη τιμή κόστους ... υπάρχουν εκτροφείς που πάνε σε εκθέσεις στο εξωτερικό με κόστος περί τα 2000 ευρώ 3 φορές το χρόνο ... άλλοι παίρνουν ''το καλό σκυλί '' που βλέπεις εσύ και δίνει ''ωραία κουτάβια 10.000 ή και παραπάνω ευρώ ...

Αυτά πρέπει να έχουν αντίκτυπο ... οι τιμές διαμορφώνονται ΚΑΙ από τις τιμές στην υπόλοιπη Ευρώπη ...

και κάτι άλλο ... το ότι μου αρέσει δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αμοιφθώ που ξενυχτάω πάνω από τη γέννα ... αλλιώς δεν πρέπει να αμοίβεται κανείς για κάτι που του αρέσει πχ εσύ τί δουλειά κάνεις ?? Σου αρεσει ?? Να έρθω σε τιμές ''κόστους'' ??

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγαπητέ φίλε L110701, τα ερωτήματα που σε απασχολούν έχουν συζητηθεί κατά κόρον στο παρελθόν. Ρίξε μια ματιά σε αυτή τη συζήτηση για αρχή Τιμες εκτροφειων & pet shops

...και διάβασε και τα σχετικά θέματα στην παρουσα ενότητα.