Τι μας προσφέρει και τι μας στερεί ο σκύλος μας?


kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Παρότι μεγάλωσα με σκύλο δεν είχα αποκτήσει με διάφορες προφάσεις . Μέχρι που τον πήρα "κατ΄εντολήν" σχεδόν ,για τον γιό μου.
Η θετική επίδραση στο παιδί ήταν από την πρώτη στιγμή ολοφάνερη και εντυπωσιακή. Και όχι μόνο, σε όλους μας. Χαιρόμαστε, γελάμε, χαλαρώνουμε. Ξεκολλάμε από τον καναπέ, την τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια. Αισθανόμαστε την ευθύνη να είμαστε αποκλειστικά "υπόλογοι" για μια μικρή ψυχούλα που περιμένει από μας τα πάντα, ζεστασιά,φροντίδα, φαγητό,χάδι. Και το καταχαιρόμαστε.
Είναι τόσο μικρούλης που δεν μας έχει "δυσκολέψει" πουθενά, σε τίποτα. Και τόσο καλόβολος και χαδιάρης, ΄του αρκεί να είναι σε μια γωνίτσα κοντά μας.
Μόνο το πρωινό ξύπνημα, τα Σαββατοκύριακα...το δικό του "ρολογάκι" δεν ξέρει από αργίες και καθημερινές!
Κατά τα άλλα, σε όλα τα άλλα, σαν ένα τρίτο παιδάκι στο σπίτι (που δεν θα μεγαλώσει ποτέ όμως).
Και μπορεί να μην είχα μέχρι πριν έξη μήνες, όμως δεν θα ξαναμείνω ποτέ χωρίς σκύλο:)
 




archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Είναι πολύ ωραίο να διαβάζω για τις σχέσεις σας με τους σκύλους γιατί με είχαν κάνει να νοιώθω ότι είμαι η μοναδική που έχει τόσο λατρεία προς τον σκύλο της . Με τον Πρωτέα έχω μια σχέση εθιστική δεν πάω πουθενά δίχως εκείνον για ψώνια μαζί στα μαγαζιά και τον γνωρίζουν στα περισσότερα διακοπές από την πρώτη στιγμή αεροπλάνο αυτοκίνητο καράβι ξενοδοχεία, στην παραλία εννοείται, καθώς γυναίκα μανικιούρ πεντικιούρ μαζί το βράδυ έχει το κρεβατάκι του αλλά η συντροφιά του στο κρεβάτι είναι αποδεκτή για ποδήλατο ή τρέξιμο μαζί. Τι μου προσφέρει υπέροχες στιγμές κάποιον που γνωρίζω ότι είναι κοντά μου σε όλες τις στιγμές μου ωραίες και άσχημες. Δεν έχω παράπονο από την συμβίωση μου μαζί του. Σκύλο ήθελα από πολύ μικρή τον απέκτισα κάπως μεγάλη αλλά ίσως να είναι καλύτερη. Μου αρέσει που είναι πάντα μαζί μου και ο Πρωτεάκος έχει μάθει. Δυσκολίες υπάρχουν αλλά είμαι διαθέσιμη να τις παλέψω. Η μόνη που ακόμα προσπαθώ να δώσω να καταλάβουν οι άλλοι γύρω μου είναι ότι η ανάγκη μου να έχω τον Πρωτεάκο μαζί μου δεν είναι ίση με την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία. Ειλικρινά μερικές φορές δεν καταλαβαίνω γιατί αρκετοί βάζουν την ίδια μοίρα τον εαυτό τους με τον Πρωτέα και μου θέτουν δεδομένο επιλογής. Ξέρω που είναι σωστό και μπορεί να βρίσκεται μαζί ο Πρωτέας και που όχι. 'Ισως το ότι εγώ δεν τον θέωρω βάρος ή φόρτωμα δεν ισχύει για τους υπολοίπους. Δεν αλλάζω τον Πρωτέα μου με τίποτα.