Δεν ειμαι απολυτος οτι ντε και καλα θελω καθαροαιμο και ΓΠ. Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολλες ακομα ρατσες με πολλα ακομα χαρακτηριστικα που απλα εγω ακομα αγνοω! Ουτε ειμαι σε φαση α μονο καθαροαιμο. Μπορει αυριο να ανοιξω την πορτα του σπιτιου μου και να βρω εναν κοπριτακο απεξω να κλαιει. Ε θα τον παρω. Δεν γινεται να τον αφησω εκει.
Ναι οκ. Θα ηθελα ο σκυλος μου να εχει καποια χαρακτηριστικα κλπ αλλα αν με κοιταξει στα ματια και μου κανει γαβ θα αποκτησω σκυλακι ετσι ξαφνικα
Η παρεα για μενα και η επικοινωνια μαζι του ειναι το Α και το Ω. Ας μην ειναι ο καλυτερος φυλακας, ας ειναι και κοκονι που λεει ο λογος σε μεγεθος. Αυτα τα προσπερναω αν εχω ενα πιστο φιλο κυριως. Τα βλεπω σαν εξτρα. Αν μπορω να τα εχω, τα θελω, αλλα αν με κερδισει μια καρδια, δεν θα την γειωσω επειδη δεν εχει τα χαρακτηριστικα που θελω!
Την Pοξυ που την πηρα δεν κοιταξα αν ηταν καθαροαιμο η αν ειχε βουλες. Μετα μου ειπαν πως ηταν σεττερ με κατι αλλο. Εγω ειδα μια φατσουλα να με κοιταει παραπονεμενα μεσα στην καταθλιψη και ηταν αρκετο για να μπουκαρω σε ξενο χωραφι. Η Ροξυ δεν ηταν φυλακας. Ειχε μονιμα τη ουρα αναμεσα στα ποδια. Αλλα δεν θυμαμαι να με ενοιαξε ποτε αυτο! Εγω την αγαπουσα ετσι!
Η Ροξυ ηταν ακριβως ετσι! Ειχε και αυτο ακριβως το χρωμα!
Ισως να εξετάσεις το ενδεχόμενο να πάρεις άλλο σετεράκι από καταφύγιο?
Δεκάδες έχει.
Και, αν εξαιρέσουμε τη φύλαξη, είναι αυτό που ζητάς.
Από τα πιο αφοσιωμένα και στοργικά σκυλιά.
Δεν θέλω τώρα να σου χαλάσω την ειδυλλιακή εικόνα αλλά το ΓΠ δεν είναι καλή επιλογή. Και θα σου εξηγήσω γιατί.
Από τον τρόπο που μιλάς και από αυτά που λες δείχνεις άνθρωπος συναισθηματικός και ευαίσθητος με την καλή έννοια. Όχι ότι και καλά πάω να σε ψυχολογήσω και μην παρεξηγηθείς με αυτά που λέω αλλά κάποια πράγματα φαίνονται.
Ε λοιπόν το ΓΠ όπως και τα περισσότερα ποιμενικά είναι σκυλί σοβαρό και συγκρατημένο. Βέβαια είναι τρυφερό με τον κύριό του αλλά... φαντάσου εσυ να αγκαλιάζεις τον σκύλο σου κι εκείνος να το υπομένει σαν να είναι χτένισμα.
Δεν λεω ότι σώνει κ καλά έτσι θα είναι 100%. Αλλά οι πιθανότητες δεν είναι λίγες.
Συν το ότι ένα πραγματικό δέσιμο με το αφεντικό του ένας ποιμενικός χτίζει μέσω εργασίας. Που δεν νομίζω να σε πολυενδιαφερει.
Υπάρχουν φυλές που έχουν μεσα στο αίμα τους τη στοργή και την εξωστρέφεια, που εκδηλώνουν έντονα τα συναισθήματα τους. Και παρόλο που συναντάς κι ανάμεσά τους σοβαρά και κάπως απόμακρα άτομα, αυτό αποτελεί εξαίρεση όχι κανόνα.
Τα πιτ είναι τέτοια στοργικά χαδιαρικα σκυλια.
Αλλά, θα σου συμβούλευα κάτι άλλο ν’αγορασεις , γιατί θέλουν πολύ προσοχή στην εκπαίδευση κυρίως για να μην γίνουν επικίνδυνα για άλλους σκύλους. Και γενικά έχουμε γεμίσει πιτ.
Τα μποξερ είναι έτσι γιαυτο τα ανέφερα κατευθείαν.
Τα Γκόλντεν είναι έτσι.
Και τα σετερ λοιπόν είναι έτσι, δεν έχω δει ούτε ένα που να ήταν εσωστρεφές και να μην αναζητούσε συνέχεια επικοινωνία και χάδια .
από τη στιγμή που έχεις ήδη εμπειρία με κάποια φυλή έστω σε ημιαιμη μορφή, ίσως να ρίξεις μια μάτια σε σετερακια προς υιοθεσια?
Αυτό, αν δεν ψήνεσαι να πάρεις τον Εκτωρα που σου πρότειναν πιο πάνω, εγώ πάντως θα του έδινα μια ευκαιρία