Τι μου ταιριάζει?!

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Η αλήθεια είναι ότι είμαι 12χρονια χωρίς σκύλο και μπήκα στο φόρουμ σαν και εσένα .
Ήθελα ντραχτααρ ή ντομπερμαν . το καθένα για τους λόγους του.
Ευτυχώς καταλάβα διαβάζοντας ότι θα ηταν πολύ εγωιστικό και ανεύθυνο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αποκτήσω.

• Like
Reactions: Hiraeth and Penguin

dimitrisbass3

Member
25 Φεβρουαρίου 2013
20
75
Χαίρομαι πολύ που μπήκες στο forum και ρωτάς,επειδή έτσι σίγουρα θα αποφύγεις λάθος επιλογές...ο σκύλος που ψάχνεις δεν υπάρχει και τι εννοώ...οτι ακόμα και στις ράτσες που φτιάχτηκαν για συγκεκριμένες δουλειές,ακόμα και εκεί υπάρχουν διαφορές...
Πρέπει να ρωτήσεις πρώτα από όλα τον εαυτό σου ποσο όρεξη έχεις για δουλειά,ποσό χρόνο έχεις για το σκύλο ακόμα και στη πιο δύσκολη ημέρα που θα σου προκύψει,δεν κατάλαβα αν έχεις παιδιά ή όχι,επίσης επειδή είσαι αρχάριος κάποιες πιο δυναμικές ράτσες ίσως δεν θα ήταν καλη επιλογή,χωρίς αυτό να είναι απόλυτο....
Καταλήγοντας σκέψου πρώτα το αποτέλεσμα που θα έχει ένας σκυλος στη ζωή σου,επειδή θα σου την αλλάξει ριζικά..Μετά αρχίζεις έρευνα με ρεαλιστικά όμως ζητούμενα...
Με το καλό και ευχομαι να κανείς τη καλυτερη επιλογή...

• Like
Reactions: Konmac and Penguin

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
37
Οι ενδιασμοι μου κυριως ειναι πως προς το παρων μενω σε διαμερισμα και η αληθεια ειναι πως βαριομαστε και να καθαρισουμε το σπιτι. Αν βαλλουμε και σκυλο μεσα στο σπιτι ε ρε μανα μου! Η κοπελα μου εχει ενα μετρο μαλλι, αν αφηνει και ο σκυλος τριχες.... Ασε που θα βρισκω τον σκυλο κατω απο κανα σουτιεν, στον καναπε πανω απο τα πλυμενα ρουχα που ακομα δεν εχουν διπλωθει και ειναι κουβαρα....

Ο αλλος ενδιασμος ειναι πως ειμαστε ανθρωποι των εκδρομων. Και εκει δεν ξερω τι να τον κανω τον σκυλο. Δεν εχω που να τον αφησω και δεν γινεται να τον παρω μαζι μου! Δηλαδη κανουμε τετοιο τροπο ζωης αλλα οχι συχνα. Μια φορα τον χρονο. Αλλα για αυτες τις 5-10-15 μερες, θα εχουμε θεμα.

Και ο τριτος μου ενδιασμος ειναι πως οσο ειναι κουταβακι και δεν ξερει, φοβαμαι πως θα παω να κοιμηθω κανενα βραδυ στο κρεβατι και θα δω πανω στο μαξιλαρι κανενα καφε παρασημο!

Πιστευω πως μπορω να εχω σκυλο αλλα οχι αυτη την στιγμη. Αλλα το συζηταω γιατι καθε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη!

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
37
Χαίρομαι πολύ που μπήκες στο forum και ρωτάς,επειδή έτσι σίγουρα θα αποφύγεις λάθος επιλογές...ο σκύλος που ψάχνεις δεν υπάρχει και τι εννοώ...οτι ακόμα και στις ράτσες που φτιάχτηκαν για συγκεκριμένες δουλειές,ακόμα και εκεί υπάρχουν διαφορές...
Πρέπει να ρωτήσεις πρώτα από όλα τον εαυτό σου ποσο όρεξη έχεις για δουλειά,ποσό χρόνο έχεις για το σκύλο ακόμα και στη πιο δύσκολη ημέρα που θα σου προκύψει,δεν κατάλαβα αν έχεις παιδιά ή όχι,επίσης επειδή είσαι αρχάριος κάποιες πιο δυναμικές ράτσες ίσως δεν θα ήταν καλη επιλογή,χωρίς αυτό να είναι απόλυτο....
Καταλήγοντας σκέψου πρώτα το αποτέλεσμα που θα έχει ένας σκυλος στη ζωή σου,επειδή θα σου την αλλάξει ριζικά..Μετά αρχίζεις έρευνα με ρεαλιστικά όμως ζητούμενα...
Με το καλό και ευχομαι να κανείς τη καλυτερη επιλογή...
Δεν εχω παιδια αλλα συζω με την κοπελα μου εξι χρονια. Ενα παιδι μπορει σημερα να μην υπαρχει αλλα αν βαλλεις οτι ο μεσος σκυλος ζει 15 χρονια και εγω ειμαι 30, νομιζω πως και σημερα αν επαιρνα σκυλο που λεει ο λογος, θα ειχαν γνωριστει με το νεο μελλος της οικογενειας μεχρι το πολυ τα 7-8 του χρονια!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αν βαριέσαι να καθαρίσεις το σπίτι σκέψου να πρέπει να βγάζεις το σκύλο βρέξει χιονίσει δύο τρεις φορές την ημέρα έξω για βόλτα και τις ανάγκες του και όταν είναι μικρό πολύ περισσότερες. Πόσο μάλλον για το σκύλο που περιγράφεις, ένα σκύλο υψηλών απαιτήσεων και με αυξημένες ανάγκες εκτόνωσης, δε ψάχνεις για καναπεδόσκυλο.
Σκύλος ίσον βρώμα στο σπίτι, να το ξέρεις. Μαδάει, βρωμάει, αν είναι θηλυκό έχει περίοδο και λερώνει, όταν είναι κουτάβι κατουράει και χέζει μέσα και το κυριότερο ο σκύλος είναι μια δέσμευση χειρότερη από το να έχεις παιδί από πολλές απόψεις.
Αν πάντως σκεφτείς όλα τα παραπάνω και είσαι σίγουρος πως θέλεις κάτι τέτοιο για τα επόμενα 10-15 χρόνια της ζωής σου θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά στο schnauzer το standard ή giant. Φύλακας, έξυπνος και με την κατάλληλη φροντίδα της γούνας δε μαδάει.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ισως μόνο απο την αποψη πως αν μεινω Βαρκιζα, ειναι λιγο εξοχη και απομερα και θελω αν πλησιασει καποιος στην εξωπορτα να υπαρχουν και δυο σειρες δοντια να ορμησουν. Να ξερει ο αλλος πως για να μπει σπιτι, υπαρχει φυλακας να του γραπωσει και κανενα ποδι. Αλλα σε γενικες γραμμες, οχι δεν ζηταω σκυλο που να εχει παροπιδες και να λεει "Αφεντικο, γυναικα, παιδι" και οτι αλλο απλα το κατασπαραζω! Αν τον βγαλλω μια βολτα και παει ενα παιδακι να τον χαιδεψει να ειναι gentleman και αν μπει καποιος φιλος σπιτι να κατσει ηρεμος οσο και το αφεντικο του ειναι ηρεμο. Δεν θελω δοντια και επιθετικες συμπεριφορες παρα μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις.

Σε ολα τα αλλα ναι. Ενα καλοβολο, παιχνιδιαρη, αθλητικο dog που να ανεχεται την ταλαιπωρια απο ενα μικρο παιδι να τον καβαλαει, να του πειραζει την ουρα και τα αφτια και στο τελος θα καταληγει να κοιμαται πανω στον σκυλο με τον dog να του γλυφει τη μυτη. Εναν σκυλο που οταν με δει στεναχωρημενο, να ερθει και να ξαπλωσει διπλα μου. Να κανει συναισθηματικα connect με εμενα. Οχι γιατι τον επαιδευσε καποιος. Γιατι ετσι ειναι η ρατσα του. Πως να το πω. Η παστα του. Σε μερικα σκυλια δεν τα μαθαινεις να φροντιζουν το παιδι σου η να επιτιθονται σε οποιον πειραξει το αφεντικο τους, Ετσι ειναι απο την φυση τους. Γενιουνται με το feeling οτι εγω πεθαινω για το αφεντικο μου και ορμανε και στο ποταμι να τον σωσουν.

Στο χωριο εχω χωραφι, αν μεινω Βαρκιζα, εχω χωραφι, εχω απλετο χρονο και μεχρι σημερα δεν εχω παρει σκυλο γιατι δεν θελω να κανω καποια βεβιασμενη κινηση. Κυριως ειμαι ολη μερα σπιτι οχι γιατι δεν θελω να βγω εξω αλλα κυριως γιατι δεν εχω φιλους. Αν ειχα σκυλο, ισως να ειχα και εναν λογο παραπανω να βγω εξω να ξεσκασω. Γιαυτο αλλωστε και το συζηταω. Δεν το βιαζομαι :) Γνωσεις πολλες δεν εχω αλλα ξερω πως εχω αναγκη απο ενα φιλο και ας λειπει ξαφνικα και το λουκανικο απο το πιατο μου :) Ολη ολη η παρεα μου ειναι η κοπελα μου που ζουμε μαζι εξι χρονια αλλα και αυτη ολη μερα δουλευει.
Και πάλι μπόξερ λέω γω. Οχι επειδή εχω εγω (δεν έχω μπόξερ) αλλά επειδή ταιριαζει πιο πολύ από όλα τα άλλα που ανέφερες στον τρόπο ζωης σου και στην περιγραφη σου. Τρυφερα με τα παιδιά, ανθρωποκεντρικα, παιχνιδιαρικα, αρκετά εύκολα για πρωτάρη και με τα πιο χαμηλα επίπεδα dog aggression (επιθετικότητας προς άλλους σκύλους) στα μολοσσοειδή. Βέβαια δεν υστερούν πουθενά ως προστάτες του αφεντικού. Πειθαρχία θέλουν αλλά οχι σε στρατιωτικό επίπεδο. Σου αφήνουν καποιο περιθώριο να κάνεις ως αρχάριος και μερικα λάθη στην εκπαίδευση (σε αντίθεση με τα πιτ). Οχι να τα αφησεις έτσι, φυσικά, αλλά τουλάχιστον είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να μεγαλωσεις αιμοβόρο τέρας επειδή κάτι σου ξέφυγε.
Σαφώς και θα χρειαστείς εκπαιδευτή αλλα πιστευω είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για οικογενειακό σκύλο.

Αλλά αυτό το συναισθηματικό που λες δεν εξαρτάται από τη φυλή. Εξαρταται απο τη χημεία μεταξύ αφεντικού και σκύλου. Εχω δει αρκετά ατομα που ηταν σωστα σε όλα και ειχαν εκπαιδευμένους σκύλους, αλλά αυτό το δεσιμο που λες δεν υπηρχε. Εχω δει ατομα που ειχαν μαζέψει έναν κοπράκο απο τον δρόμο και σε 2 βδομάδες κιολας ηταν αυτοκόλλητοι..

• Like
Reactions: George_87

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.364
Dogs for adoption

22228501_2088291541390787_8539958490650612580_n.jpg 22281918_2088291574724117_1422544859453656432_n.jpg

Ο Έκτορας είναι 2 χρονωών, περίπου 25 κιλά, ημίαιμος πιτμπουλομποξερακος, με έναν υπέροχο, αγαπησιάρικο χαρακτήρα.

Είναι πάρα πολύ δεμένος με τον άνθρωπο, πάρα πολύ τρυφερός και χαδιάρης και πάρα πολύ χαρούμενος!

Ο Έκτορας έχει εκπαιδευτεί και γνωρίζει άριστα τις βασικές εντολές, έχει άψογη συμπεριφορά εντός και εκτός σπιτιού, στο λουρί, μέσα σε κόσμο, ανάμεσα σε σκυλιά, κ.ά.

Κοινώς ο Έκτορας είναι ένα έτοιμο σκυλί για κάποιον που ψάχνει να υιοθετήσει, είναι υγιέστατος, δεν χρειάζεται ΤΙΠΟΤΑ άλλο, παρά μόνο ένα σπίτι που να τον αγαπά!

Ο Έκτορας επίσης έχει τις πρώτες γνώσεις στο agility και έχει κάνει και την πρώτη εμφάνιση του σε επίσημους αγώνες, όπου έκλεψε τις καρδιές όλων
❤

Παρακαλούμε πολύ κοινοποιήστε τον Έκτορα, πραγματικά του αξίζει να βρει το καλύτερο σπίτι, γιατί θα κάνει πολύ ευτυχισμένο, όποιον τον υιοθετήσει

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6984798253 & 6948333578

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
O Έκτωρας έχει το πλεονέκτημα (για τα δικά μου γούστα πάντα) ότι συνδυάζει αγαπησιάρικο και πολύ ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα με κάπως αποτρεπτική εμφάνιση. Δηλαδή άμα δεν τον ξέρεις, δεν πας κατά πάνω του να κάνεις γούτσου-γούτσου... εμφανισιακά βγάζει μια "αγριάδα".

• Like
Reactions: spyv

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
31
Kαλησπερα.
Ποια ταινια ειδες κ επηρεαστηκες τοσο πολυ?
Ο σκυλος δεν ειναι αμαξι να εισαι 1000% σιγουρος τι παιρνεις,αλλα ζωντανος οργανισμος που πλαθετε παραλληλα κ απο τον δικο σου χαρακτηρα !
Για εμενα καλυτερα να σωσεις ενα απο τα αααααπειρα ταλαιπωρημενα ζωακια απο καταφυγια κτλ
Εγω το εκανα κ δεν μετανιωνω λεπτο 1μιση χρονο τωρα :)
Μπορεις εδω να δεις απειρες φατσουλες! https://www.facebook.com/SPAZGREECE/

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Αρα επι της ουσίας δεν παίζει τόσο ρόλο η ράτσα αλλά ποιό πολύ η ιδιοσυγκρασία - προσωπικότητα του κάθε σκύλου ξεχωριστά αλλά και σε σχέση με το αφεντικό και κατά πόσο ασχολείται μαζί του?
Ολα παίζουν ρόλο.
Ομάδα - φυλή - άτομο.

Καθε φυλή σκύλων ανήκει σε μια ευρύτερη ομάδα σκύλων που έχουν παρόμοια χρησιμότητα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να εκτελέσουν την όποια εργασία έκαναν ή κάνουν.

Για παράδειγμα η ομάδα 1 της fci έχει τους ποιμενικους σκύλους.
Οι ποιμενικοι σκύλοι εχουν παρόμοια συμπεριφορά όσον αφορά την έκφραση των ενστικτων τους.
Κάθε φυλή ποιμενικων έχει πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες φυλές ποιμενικων σκύλων.
Και κάθε άτομο που ανήκει σε μια φυλή, έχει την ολοδικη του προσωπικότητα (ή ταμπεραμέντο, όπως το λέμε στα σκυλιά) που εξαρτάται ΚΑΙ από τα γονίδια που κληρονόμησε αλλά ΚΑΙ από το περιβαλλον που μεγάλωσε.

Με απλά λόγια ποτέ δεν μπορείς να περιμένεις έναν σκύλο της ομάδας 1 (όπως ο ΓΠ) να συμπεριφέται σαν έναν σκύλο της ομάδας 8 όπως είναι τα Λαμπραντόρ ή έναν σκύλο της ομάδας 2 όπως τα ροτ.

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
37
Kαλημερα! Αν και εχω δει πολλες ταινιες με σκυλους, δεν εχω επιρεαστει απο καποια συγκεκριμενα. Βεβαια με μια απλη αναζητηση στο youtube θα δεις πολλα βιντεακια οπου ο σκυλος χωνεται μπροστα να σωσει το αφεντικο του, οπως και το αντιθετο. Και πολλα βιντεακια με δηθεν σκυλια αιμοβορικα οπως το ροτ να κανουν baby sitting :)

Η αληθεια ειναι πως πρεπει να διαβασω της ομαδες. Επισεις διαβασα για εκτροφεια, pedigree, KOE κλπ. Μπορειται να με βοηθησετε να τα βαλλω λιγο σε μια σειρα στο κεφαλι μου?

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Pedigree=γενεολογικο δέντρο του σκύλου καταχωρημένο στο επίσημο βιβλίο του FCI. Τα "χαρτιά" στην καθομιλουμενη

K.O.E.= Ανώτατη Ελληνική αρχή για την FCI υπεύθυνη για την τήρηση του γενεολογιου στην Ελλαδα

Εκτροφεας=Άτομο που στοχεύει στην βελτιστοποίηση της ράτσας που εκτρέφει ώστε να έρθει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο προτυπο που περιγράφεται από την FCI.

Αυτά είναι τα τυπικά. Το ότι κάποιος έχει την ταμπέλα του εκτροφέα δεν τον κάνει και επί της ουσίας εκτροφέα (πχ αν ξεκίνησε να βάζει για αναπαραγωγή θηλυκα σε μικρή ηλικία, με επαναλαμβανόμενες γέννες σε διάστημα μικρότερο των 2 ετων από την προηγούμενη). Βλέπεις η γέννα σε ένα θηλυκό το καταπονεί σωματικά σε απίστευτο βαθμό και μια τακτική σαν την ανωτέρω ουσιαστικά χρησιμοποιεί το θυληκο για "παραγωγή" κουταβιων. Μπορεί μεν να έχει διακρίσεις και συμμετοχές σε εκθέσεις αλλά αυτο δεν τον κάνει και εκτροφέα. Απλά τον κάνει επώνυμο και τυπικά σύννομο αλλά ανήθικο.

Ηθικός εκτροφέας και σωστός είναι κάποιος που πραγματικά νοιάζεται για τα σκυλιά του και δεν τους συμπεριφέρεται σαν προϊόντα (ασχέτως του τι δείχνει, μπορεί να φαίνεται τυπικός, με διακρίσεις, τίτλους και παράσημα αλλά το μαρούλι, μαρούλι)

Αν θες να αποκτήσεις σκύλο με Pedigree απευθύνεσαι στον ΚΟΕ να σου στείλει λίστα με τους εγγεγραμμένους εκτροφείς της φυλής που σε ενδιαφέρει και μετά προσπαθείς να συγκεντρώσεις πληροφορίες σχετικά με το ποιόν του καθένα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.364
@George_87 αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο καθαρόαιμο, παρακολουθείς α) το φόρουμ, όπου θα μάθεις πολλά και βου) το ημερολόγιο εκδηλώσεων του ΚΟΕ, να δεις πότε υπάρχει έκθεση μορφολογίας, όπου θα μπορείς να δεις από κοντά, να γνωριστείς με ιδιοκτήτες και εκτροφείς, και να προχωρήσεις σε βάθος, τις γνώσεις σου.

Αθήνα πχ, η πρώτη κοντινή έκθεση, είναι στις 5 Μαίου.

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
37
Δεν ειμαι απολυτος οτι ντε και καλα θελω καθαροαιμο και ΓΠ. Ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολλες ακομα ρατσες με πολλα ακομα χαρακτηριστικα που απλα εγω ακομα αγνοω! Ουτε ειμαι σε φαση α μονο καθαροαιμο. Μπορει αυριο να ανοιξω την πορτα του σπιτιου μου και να βρω εναν κοπριτακο απεξω να κλαιει. Ε θα τον παρω. Δεν γινεται να τον αφησω εκει.

Ναι οκ. Θα ηθελα ο σκυλος μου να εχει καποια χαρακτηριστικα κλπ αλλα αν με κοιταξει στα ματια και μου κανει γαβ θα αποκτησω σκυλακι ετσι ξαφνικα :)

Η παρεα για μενα και η επικοινωνια μαζι του ειναι το Α και το Ω. Ας μην ειναι ο καλυτερος φυλακας, ας ειναι και κοκονι που λεει ο λογος σε μεγεθος. Αυτα τα προσπερναω αν εχω ενα πιστο φιλο κυριως. Τα βλεπω σαν εξτρα. Αν μπορω να τα εχω, τα θελω, αλλα αν με κερδισει μια καρδια, δεν θα την γειωσω επειδη δεν εχει τα χαρακτηριστικα που θελω!

Την Pοξυ που την πηρα δεν κοιταξα αν ηταν καθαροαιμο η αν ειχε βουλες. Μετα μου ειπαν πως ηταν σεττερ με κατι αλλο. Εγω ειδα μια φατσουλα να με κοιταει παραπονεμενα μεσα στην καταθλιψη και ηταν αρκετο για να μπουκαρω σε ξενο χωραφι. Η Ροξυ δεν ηταν φυλακας. Ειχε μονιμα τη ουρα αναμεσα στα ποδια. Αλλα δεν θυμαμαι να με ενοιαξε ποτε αυτο! Εγω την αγαπουσα ετσι!

Η Ροξυ ηταν ακριβως ετσι! Ειχε και αυτο ακριβως το χρωμα!

zuperakos

New Member
4 Μαρτίου 2018
3
2
33
Γεια χαρά και από μένα!
Γιώργο, όλα αυτά που αναφέρεις μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε σκυλάκι οποιασδήποτε ράτσας. Ο χαρακτήρας κάθε σκυλιού είναι διαφορετικός. Σαφώς και υπάρχει μια γενική κατεύθυνση ανάλογα τη ράτσα, όμως αυτά που περιγράφεις είναι πολύ πιο εύκολο να τα βρεις σε ένα σκυλάκι ημίαιμο μέσω υιοθεσίας!

Σε κάθε περίπτωση όμως, Γερμανικός Ποιμενικός είναι κοντά σα χαρακτήρας σε αυτό που περιγράφεις :)

• Like
Reactions: George_87

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Dogs for adoption

View attachment 66508 View attachment 66509

Ο Έκτορας είναι 2 χρονωών, περίπου 25 κιλά, ημίαιμος πιτμπουλομποξερακος, με έναν υπέροχο, αγαπησιάρικο χαρακτήρα.

Είναι πάρα πολύ δεμένος με τον άνθρωπο, πάρα πολύ τρυφερός και χαδιάρης και πάρα πολύ χαρούμενος!

Ο Έκτορας έχει εκπαιδευτεί και γνωρίζει άριστα τις βασικές εντολές, έχει άψογη συμπεριφορά εντός και εκτός σπιτιού, στο λουρί, μέσα σε κόσμο, ανάμεσα σε σκυλιά, κ.ά.

Κοινώς ο Έκτορας είναι ένα έτοιμο σκυλί για κάποιον που ψάχνει να υιοθετήσει, είναι υγιέστατος, δεν χρειάζεται ΤΙΠΟΤΑ άλλο, παρά μόνο ένα σπίτι που να τον αγαπά!

Ο Έκτορας επίσης έχει τις πρώτες γνώσεις στο agility και έχει κάνει και την πρώτη εμφάνιση του σε επίσημους αγώνες, όπου έκλεψε τις καρδιές όλων
❤

Παρακαλούμε πολύ κοινοποιήστε τον Έκτορα, πραγματικά του αξίζει να βρει το καλύτερο σπίτι, γιατί θα κάνει πολύ ευτυχισμένο, όποιον τον υιοθετήσει

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6984798253 & 6948333578
Αλανι ειναι φαινεται απ τη φατσα. Και τρελο χρωμα, πολυ primitive.
Σαν αγριοσκυλο της Αφρικης ειναι ο μπαγασας!

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
1. Όλα τα μεγαλόσωμα, κοντοτριχα η μακριτριχα, μαδάνε όπως και το 90% των σκύλων γενικότερα. Αν δεν καθαρίζεις την 3η μέρα δε θα μπορεί να σταθεί άνθρωπος σπιτι...
2. Αν πηγαίνεις εκδρομές συχνά, είναι λόγος να πάρεις σκύλο για να κάνετε τις αποδράσεις μαζί. Αν δε μπορείς είναι λόγος να μην πάρεις γενικότερα.
3. Για να βγάλεις τις έμφυτες ικανότητες οποιουδήποτε σκύλου, και να μην καταλήξει καταστροφικός η μελαγχολικός, χρειάζεται πολυυυ δουλειά!
4. Απόρροια των παραπάνω, αν δε θες να τα κάνεις σε μεγάλο βαθμό, παίρνεις ένα μεγαλόσωμο ενήλικο αδέσποτο που σου κάνει κλικ, είναι μαθημενο τουαλέτα, κι όχι προβληματικό. Χαμηλό ρίσκο, τίμια επιλογή, παίρνεις αυτό που βλέπεις...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.364
Αλανι ειναι φαινεται απ τη φατσα. Και τρελο χρωμα, πολυ primitive.
Σαν αγριοσκυλο της Αφρικης ειναι ο μπαγασας!
Και κάτι φήμες που ακούω, από τα παιδιά που τον φιλοξενούν...βγάζει και κάτι ψιλοαγριάδες τύπου...εδώ είναι ο χώρος μου, όπως ήρθες φύγε...στους ξένους!
Αλλά, κρατάω μια πισινή, μήπως δεν θυμάμαι καλά!
Είναι όμως γλύκας και υπερχαρούμενος και αγαπησιάρης!
Και κούκλος και μπαμπάτσικος!

• Like
Reactions: vrmode and Vania

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Καλημέρα!

Γιώργο αν θες διάβασε αυτό εδώ.
(έστω τα 3 πρώτα ποστ) .
Θα σε βοηθήσει έστω και λίγο να καταλάβεις πώς οι ανάγκες των ανθρώπων τους έκαναν να επέμβουν στα ένστικτα των σκύλων και να δημιουργήσουν τις διαφορετικές φυλές, αλλά και πως οι σκύλοι φυλών της ίδιας ομάδας μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Αν ζητάς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και εμφάνισης, επιλέγεις καθαρόαιμο σκύλο. Κάτι που για να γίνει σωστά απαιτεί αρκετό διάβασμα και υπομονή ώστε να απευθυνθείς στους σωστούς ανθρώπους. Συνυπολογιζεις βέβαια και το οικονομικό.

Αν όχι διαλέγεις ένα από τα χιλιάδες αδέσποτα που βρίσκονται εκεί έξω.
:)

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Και φιλαράκι θα γίνει το 99,9% των σκύλων καθαρόαιμων ή μη. Θα γίνει με τον εξής τρόπο:

γνωστός->παιχνίδι->φίλος-> εμπιστοσύνη-> απόλυτη εμπιστοσύνη/σεβασμος->ο Θεός μου επί γης κάνω ακόμα και σάλτο μορταλε άμα μου πει

Δώσε αγάπη, πειθαρχία, κανόνες σε ένα σκύλο και θα πάρεις πίσω εμπιστοσύνη και σεβασμο στην νιοστή