Τι μπορει να ειναι;;;

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Καλημερα σας.εχουμε τις τελευταίες 10 μέρες φαγούρα.φοραμε scalibor,αμπουλα advantix καθε μήνα και σπρει σιτρονελας σχεδόν μερα παρά μερα.το μπανιο μας καθε 15 μέρες και δεν βλεπω να εχει κατι πχ τσιμπούρι η ψιλους.τι μπορει να ειναι;;;;;;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό ;
Ο δικός μου αν είναι τυχερός θα κάνει 2 φορές τον χρόνο.
Το συχνό μπάνιο αφαιρεί λιπαρά στοιχεία από το δέρμα....

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό ;
Ο δικός μου αν είναι τυχερός θα κάνει 2 φορές τον χρόνο.
Το συχνό μπάνιο αφαιρεί λιπαρά στοιχεία από το δέρμα....
Δεν το κάνω μονη μου.η γκρουμερ μου το είπε και απο οσο εχω διαβάσει και μηλισει με άλλους εδω στο φόρουμ αυτής της ράτσας καθε 15-20 μέρες το κάνουν.

• Like
Reactions: stamatia

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Αν δεν έχεις βρει κάποια ορατή "ανωμαλία" (πληγή, αγκάθι, ερεθισμό, αν έχει φύγει τρίχωμα κλπ), σκέψου μήπως έφαγε κάτι, κυλίστηκε κάπου, άλλαξες απορρυπαντικό... Για το μπάνιο συμφωνώ με τη Σταματία, στα δικά μου σαμπουάν μπαίνει 2 φορές το χρόνο - από την άλλη το τρίχωμά τους είναι "γενικού ενδιαφέροντος", δεν ξέρω αν ισχύει κάτι διαφορετικό στη δική σου φυλή. Έστω κι αν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, φαντάζομαι δεν είναι πρόβλημα να καθυστερήσεις το επόμενο μπάνιο ώστε να αποκλείσεις και αυτό τον παράγοντα. Αν εξακολουθείς να μη βρίσκεις πιθανή αιτία του προβλήματος, μια ερώτηση στον κτηνίατρο δε βλάπτει :)

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Αν δεν έχεις βρει κάποια ορατή "ανωμαλία" (πληγή, αγκάθι, ερεθισμό, αν έχει φύγει τρίχωμα κλπ), σκέψου μήπως έφαγε κάτι, κυλίστηκε κάπου, άλλαξες απορρυπαντικό... Για το μπάνιο συμφωνώ με τη Σταματία, στα δικά μου σαμπουάν μπαίνει 2 φορές το χρόνο - από την άλλη το τρίχωμά τους είναι "γενικού ενδιαφέροντος", δεν ξέρω αν ισχύει κάτι διαφορετικό στη δική σου φυλή. Έστω κι αν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, φαντάζομαι δεν είναι πρόβλημα να καθυστερήσεις το επόμενο μπάνιο ώστε να αποκλείσεις και αυτό τον παράγοντα. Αν εξακολουθείς να μη βρίσκεις πιθανή αιτία του προβλήματος, μια ερώτηση στον κτηνίατρο δε βλάπτει :)
Ευχαριστω πολυ.παω σημερα κτηνίατρο απλα το έκανα θεμα μηπως και γνωρίζει κάποιος κατι

• Like
Reactions: sis

vkop

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
32
108
40
Ρώτα τον κτηνίατρο μήπως παρουσίασε αλεργία στο scalibor...

• Like
Reactions: kasi

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Σε μακρύτριχα το μπάνιο επιβάλλεται πιο συχνά. Βρώμικη τρίχα πιο εύκολα δημιουργεί κόμπους και τζίβες και αυτά αν δεν λύνονται μπορούν να προκαλέσουν δερματικά. Αν το σαμπουάν είναι καλής ποιότητας (μόνο για σκύλους - όχι ανθρώπινο) - δεν προκαλεί πρόβλημα - ίσα ίσα τρέφει το τρίχωμα και το δέρμα.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Ρώτα τον κτηνίατρο μήπως παρουσίασε αλεργία στο scalibor...
Υπαρχει τέτοια περίπτωση;;;ενω το εχει ξανά φορέσει;;;εννοώ ειναι το δεύτερο που φοράει.

Last edited:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
δες το δερμα εκεί που ξύνεται, μπορεί να μην είναι ψύλλοι αλλά ας πούμε οι μύκητες. Μήπως άλλαξες τροφή τελευταία??

vkop

Active Member
8 Νοεμβρίου 2015
32
108
40
Σε εμένα ο Έκτορας είχε παρουσιάσει αλεργία μετά από δύο μήνες χρήσης!

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Κ εμείς ειμαστε με φουλ ξυσιμο...λογω scalibor υποθέτουμε το βγαλαμε να δούμε...το φοραει 2 χρόνια!!!

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
μπορει να είναι και η αμπουλα γιατι γενικα η advantix κανει αλεργιες.αλλα ο γιατρος θα στο πει αυτο.εσυ μονο να τσεκαρεις το σκαλιμπορ μπορεις σε πρωτη φαση .αρα βγαλτο και περιμενε 2-3 μερες και βλέπεις. αν συνεχισει πας ντοκτορ . κάθε 15 μπανιο ? οκ μακρυτριχο και τα σχετικα με την περιποιηση της τριχας αλλα πολυ συχνα δεν είναι ??

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Δεν το εχω επειχηρησει ακομα μονη μου.προς το παρόν το παω σε γκρουμερ
καλά, μην περιμένεις ο groomer να έχει τα καλύτερα σαμπουάν, συνήθως παίρνουν τα φθηνά σε μεγάλα δοχεία για πιο οικονομικά.

AnDaLkf

Active Member
19 Απριλίου 2016
27
3
56
Σχετικα με το μπανιο,εγω εχω κοντοτριχο σκυλι,και ο κτηνιατρος μου ειχε πει οτι μπορω να τον κανω μπανιο καθε μερα αν θελω με ειδικο σαμπουαν (!!!!!) αλλιως καθε 15 μερες και πανω με ενα ποιοδηποτε σαμπουαν για σκυλια..Μπορει δηλαδη να του προκαλεσει προβλημα;;

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Σχετικα με το μπανιο,εγω εχω κοντοτριχο σκυλι,και ο κτηνιατρος μου ειχε πει οτι μπορω να τον κανω μπανιο καθε μερα αν θελω με ειδικο σαμπουαν (!!!!!) αλλιως καθε 15 μερες και πανω με ενα ποιοδηποτε σαμπουαν για σκυλια..Μπορει δηλαδη να του προκαλεσει προβλημα;;
ναι μπορει να του δημιουργησει θεμα και στο τριχωμα και στους μηχανισμους του δερματος του.
αλλα και να μη του δημιουργησει ειναι αχρειαστο ειδικα για κοντοτριχα σκυλια.
καθε 3-4 μηνες και μια χαρα ειναι με δεδομενο οτι το καλοκαιρι θα κανει και στη θαλασσα καμια δεκαρια .