Τι να το κάνω το Μουφ?


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Λοιπόν, περιμένω ένα ΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΣΤΙΟ (με το συμπάθειο) φορτίο από Ευρώπη με τα πράγματά μου. Πρέπει να τρέχω στο Σικάγο να τα πάρω, δηλαδή να μου τα φορτώσουν σε φορτηγό, να οδηγήσω τρεις ώρες το φορτηγό στο σπίτι, να έρθουν άλλοι να με ξεφορτώσουν και να βάλουν ένα εκατομμύριο κουτιά μες στο σπίτι. Λέω ότι θα λείψω περί τις 10 ώρες και μετά θα έχω ένα σωρό κόσμο να μπαινοβγαίνει στο σπίτι οπότε:

1) Είτε θα πρέπει να κλείσω το Μουφ-Μουφ στο υπνοδωμάτιό μου, οπότε θα πάθει αμόκ.

2) Είτε θα πρέπει να το ξαμολύσω στο σπίτι, οπότε θα πηδάει σα σούστα, θα μουφιάζει και γενικώς θα γίνεται άκρως ενοχλητικό, μπορεί δε να βάλει και καμιά τρικλοποδιά σε κανέναν.

Λέω λοιπόν να το στείλω τέσσερεις μέρες στη γνωστή φάρμα με τα λάμας και λοιπά σκυλάκια να τους τα πρήζει εκεί, αλλά θα τους πληρώνω, οπότε θα τους τα πρήζει μεν, θα χαμογελάνε δε. Αφήστε που μπορεί να χάσει και το τελευταίο κιλό που πρέπει διότι δε θα του κάνουνε όλα τα χατήρια.

Υποθέτω συμφωνείτε. Έχω όμως άλλο ένα πρόβλημα: πρέπει να πάω στο Σικάγο αυτό το σαββατοκύριακο για να αγοράσω βιβλιοθήκες από το ΙΚΕΑ. Τις οποίες θέλω να τις στήσω και να τις βάψω μόνη μου στο σπίτι. Τις μυρωδιές και αναθυμιάσεις τις αντιμετωπίζω με το καθαριστικό του αέρα. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο ενδείκνυται να τριγυρνάει ένα Μουφ-Μουφ μες στο σπίτι υπό τέτοιες συνθήκες. Τη βιβλιοθήκη θα την έχω κλειστή όσο στεγνώνουν οι μπογιές. Όμως θα μυρίζουνε, όσο και να έχω ανοιχτό παράθυρο ΚΑΙ μηχάνημα που να φιλτράρει τον αέρα και θέλω να έχω και ελευθερία κινήσεων όσο τις βάφω. Σημειωτέον ότι χρειάζομαι μια μέρα για να τις βάψω την οποίαν έχω.

Τι λέτε να κάνω? Να στείλω το Μουφ στη φάρμα ΚΑΙ αυτό το σαββατοκύριακο? Και αν ναι, πόσο να το αφήσω και πότε να το πάρω πίσω? Θα μπορεί να μπει στο σπίτι, έστω και με κλειστή τη βιβλιοθήκη, όσο στεγνώνουν οι βιβλιοθήκες? Ή θα πάθει δηλητηρίαση ή κάτι τέτοιο? Μήπως μου είναι ευαίσθητο?

Σας μερσώ εκ των προτέρων ιδιαιτέρως για τη συμβουλή περί της ευμερίας του Μουφακίου.
 
Last edited:


despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εγω λεω να βαλεις στο μουφ φακιολι κ να βοηθησει στην μετακομιση κ το βαψιμο....!:p
νομιζω εισαι λιγo,λιγο,λιγακι....YΠΕΡΒΟΛΙΚΗ!!!!!!!!πηγαινε το στην εξοχη με τα λαμα να κανει κ τις γιογκες του κ μολις τελειωσεις τις δουλειες σου πηγαινε μαζεψε το......:D
 


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τελικά είσαι τελείως χαζομαμά (κατά το χαζομπαμπάς) :D

Και λίγο δέσιμο δε βλάπτει. Αν δεν το έχει συνηθίσει, όταν καταλάβει ότι δε μπορεί να κάνει τπτ για αυτό θα ηρεμήσει ;)
 




Agis

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
136
12
Αθήνα
Το Μουφ

Sara, καλημέρα.
Διαβάζω πάντα τη μηνυματά σου με πολύ ενδιαφέρον.
Έχω όμως μία απορία, αν μου επιτρέπεις. Γιατί όταν αναφέρεσαι στο σκύλο σου χρησιμοποιείς ουδέτερο, δηλ. το Μουφ; Και όχι ο ή η Μουφ;
Από περιέργεια σε ρωτάω, μην παρεξηγηθείς.

Agis
 


rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Agis, μην προκαλεις την τυχη σου, τωρα θα σου απαντησει η sara με επιστημονικη τεκμηριωση και θα καταλαβεις.:p

Εγω παντως το προτιμω, εχει ξανατεθει το ζητημα στο πανευρωπαικο συνεδριο γλωσσολογιας, "Το Μουφ και οι απεριοριστες δυνατοτητες του".

Μουφ-μουφ...:paja1:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι καλέ, γιατί να παρεξηγηθώ? Το ουδέτερο το χρησιμοποιώ χαϊδευτικά. Το "Μουφ" είναι παρατσούκλι που κόλλησα στον Άτταλο (το όνομά του-το επίσημο όνομά του είναι "Άτταλος Α΄Σωτήρ", από το βασιλιά της Περγάμου του οποίου είμαι η βιογράφος) διότι συνέχεια ρουθουνίζει δυνατά όταν μυρίζει τους πάντες και τα πάντα ("μουφ-μουφ-μουφ"). Π.χ. τον ακούω τώρα που μιλάμε από την κουζίνα που ψάχνει τις γωνίες να δει αν έπεσε παρ' ελπίδι πουθενά τίποτα φαΐ. Ξεκίνησε από την αγανακτησμένη έκφραση "άστα τα μούφια!" όταν τρώω και έρχεται και ζητιανεύει. Από κει έχει βγει ολόκληρη οικογένεια ονοματοποιημένων όρων όπως: Μουφ, Μουφ-Μουφ, Μούφι-Μούφι, Μουφάκι, Μουφιάκι, το σπανιότερο "ο Μούφης" και "μουφοειδές", μουφιάκια (επιφώνημα, αντιστοιχο του "γούτσου-γούτσου"), μούφια (περιληπτικό ουσιαστικό που απαντά στον πληθυντικό και αναφέρεται συνοπτικά σε κύκλο μυρίσματος), μούφιες (συνώνυμο του "μούφια"), καθώς και το ρήμα μουφιάζω. Υπάρχει και ποιηματάκι που παίζει στο θέμα "μούφια" αντικαθιστώντας όλα τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας και το οποίο αλλάζει ανάλογα με το ρυθμό και το μέτρο που θέλεις να του δώσεις. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.

Ξέχασα να αναφέρω ότι το "Μούφια" χρησιμοποιείται επίσης και ως χαιρετισμός προς σκύλο και ανθρώπους ή συγχαρητήρια προς το σκύλο όταν κάνει κάτι καλό που του λένε. Επίσης αντί "εμπρός" στο τηλέφωνο.

Επειδή λοιπόν το παρατσούκλι Μουφ είναι χαϊδευτικό και αντίστοιχο του "Ατταλάκι", γι' αυτό και είναι ουδέτερο. Υπάρχουν διάφοροι κακεντρεχείς φίλοι μου που θα σου πούνε ότι αφού του τα κόψανε, πώς μπορούμε να το πούμε αρσενικό, αλλά όλα αυτά είναι κακοήθειες. Το κανονικό του όνομα το αναγνωρίζει, καθώς και όλα του τα υποκοριστικά: Ατταλάκι, Ατταλίδιο, Ατταλόπουλο, Ατταλούλι, αλλά και Ατταλούλης. Το "Άτταλε" το χρησιμοποιώ άμα είναι να τον φωνάξω να έρθει ή να τον ψιλοκατσαδιάσω. Κακώς, λένε οι Αμερικάνοι, διότι δεν πρέπει να τον φωνάζω με το όνομά του για κατσάδα. Όμως δε συμφωνώ μαζί τους διότι πρώτον το Ατταλίδιο δεν κατσαδιάζεται ποτέ σοβαρά και δεύτερον έχει τόσα πολλά ονόματα που δεν είναι δυνατόν να ερμηνευτούν ως κατσάδιασμα.

Πάντως τα τωρινά του ονόματα και παρατσούκλια είναι μεγάλη βελτίωση από το βλαχαδερότατο όνομα που του βγάλανε στο καταφύγιο και που ήτανε .... (εδώ παθαίνουμε σύγκρυο)..... Bernie!!!!!

Αν είναι δυνατόν! Bernie! Nα πούμε τώρα.... Roy! (περισσότερο σύγκρυο!)

Προς τους υπόλοιπους: ο Άτταλος δε δένεται ποτέ εκτός της ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Επίσης δεν μπαίνει στο κλουβί, το οποίο το έχω στο γκαράζ και όπως μου το δώσανε, έτσι το έχω. Ωστόσο δεν τον αφήνω να κουντουρντίζει στο σπίτι, π.χ. στη βιβλιοθήκη, τα μπάνια και τον ξενώνα δεν μπαίνει ποτέ. Επίσης τον κρατάω μακρυά από την αποθήκη που πολύ θα ήθελε να την καταλάβει καθότι εκεί μέσα έχει το φαΐ του.
 
Last edited:


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Προς τους υπόλοιπους: ο Άτταλος δε δένεται ποτέ εκτός της ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Επίσης δεν μπαίνει στο κλουβί, το οποίο το έχω στο γκαράζ και όπως μου το δώσανε, έτσι το έχω.
Τι πάει να πει δεν μπαίνει;
Ποιος είναι ο αρχηγός της αγέλης; :confused: :confused: :confused:
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eγω ψηφιζω να παει το Μουφ στη φαρμα!
θα περασει πολυ ωραια,θα χασει κ το κιλο του κ ολα μελι γαλα!:D
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κι εγώ είχα την ίδια άποψη με σενα για το κλουβί, και τις προάλλες που είμασταν στο σκυλοπάρκο και μιλούσαμε κι ήταν ένα κουτάβι δίπλα που τον εκνεύριζε, ο δικός μου μπήκε ΜΟΝΟΣ του στο κλουβι και κοιμήθηκε! Νομιζα ότι το έκανε κατα λάθος, αλλά μετά βγήκε να δει τι γίνεται σε κάποια φάση και μετά ξαναμπήκε μόνος του! Εκανα φυσικά και το τεστ, έκλεισα την πόρτα. Γκρίνιαξε για 30 δευτερόλεπτα και μετά κοιμήθηκε!!!!! (ηταν και ψοφιος από την κούραση είναι η αλήθεια).

Στο έχω ξαναπεί, και δεν λες να το παραδεχτείς.... αν το Μουφ είναι crate trained, χρησιμοποίησε το! Δεν θα του κάνεις κακό! Και μη λες με τόση "περιφάνεια"ότι δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ το κλουβί...... δεν είναι δείγμα καλής μαμάς αυτό! :p:p
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Βγαίνουμε εκτός ... αλλά να συμπληρώσω ότι όταν είναι crate trained δεν αισθάνονται άσχημα στα ταξίδια, σε περίπτωση που χρειαστεί να μείνουν σε κλινική, ...
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γιατί είμαστε εκτός? Το ερώτημα είναι τι να το κάνω το μουφ, και της λέμε να το βάλει στο κλουβί! Πιο εντός δε γίνεται!:D:D
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Κοιτάξτε, το Μουφ είναι crate-trained διότι έτσι μου το δώσανε. Και επειδή μου στριντζωνόταν με τη ζώνη ασφαλείας όταν το πρωτοπήρα, μου το βάλανε σε κλουβί λες και ήτανε καναρίνι. Οδήγησα λοιπόν εφτά ώρες με το Μουφ να γκρινοκοπάει πού και πού, εγώ να προσπαθώ να το παίξω Cesar Millan (πέρασε αλλά δεν ακούμπησε) και τους γονείς μου στο τηλέφωνο να μου λένε ότι είμαι σκληρή προς το κακόμοιρο το Μουφ που φυλακίστηκε στο κλουβί και είναι cruel and unusual punishment. Οπότε με το που ήρθανε στο σπίτι, του έβαλα το κλουβί ανοιχτό είδει σπιτιού, αλλά μέσα δεν έμπαινε (το μούφιαζε όμως πού και πού). Από τότε κλουβί γιοκ.

Τώρα όταν πάμε στον όμιλο, τον βάζουνε καμιά φορά άμα έχω διατυπώσεις και κάθεται. Επίσης κάθεται στο κλουβί όταν πάει σε σκυλοξενοδοχείο, αν και στη φάρμα έχει δικό του χώρο-κλουβί με runner για να βγαίνει έξω.

Το ζήτημα είναι εδώ βέβαια ότι δε θέλω να το περιορίσω πολλές ώρες στο κλουβί όταν θα βάφω. Βάλτε και τις 6 ώρες να πάω και να γυρίσω από Σικάγο, κανά δίωρο και βάλε να ψωνίσω, μπα, κάντε το άλλες 6 ώρες να ψωνίσω διότι μου τελείωσαν πολλά όπως π.χ. φέτα και τραχανάς, μετά βάλτε τα βαψίματα, μη μου πάθει και τίποτα από τις αναθυμιάσεις. Και στο Σικάγο δεν έρχεται μαζί διότι θα με πρήξει πολύ σοβαρά, άλλωστε έχω να φορτώσω και πολλά πράγματα στο αυτοκίνητο και θα πρέπει μετά να τον δέσω στο κάθισμα δίπλα μου και θα γκρινιάζει μες στ' αυτί μου άμα τραβάει το ταξίδι.

Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, το Μουφ γκρινοκοπάει με το κλουβί τώρα μόνον όταν με βλέπει, προφανώς διότι πιστεύει ότι έτσι με τουμπάρει. Χμμμμμμ.... Κ*λό-Μουφο!:p Ίσως και να επηρρεάζομαι από τη σκέψη ότι οι Κινέζοι βάζουνε τα σκυλιά τους σε κλουβί μέχρι να τα σφάξουν και να τα φάνε. Και σίγουρα έχω τραυματιστεί ψυχικά από την ενθύμιση του Μουφ να κλαίει διότι το πήρα από την ανάδοχη φάρμα του και τα άλλα σκυλάκια στο Μίσιγκαν για να το φέρω με το ζόρι να ζήσει μαζί μου. Να φανταστείτε, πρώτη μέρα με το Μουφ στο σπίτι σταμάτησε να κλαίει εκείνος και άρχισα να κλαίω εγώ. Μέχρι και στη δουλειά μου πήγα κλαίγοντας διότι έκλαιγε το Μουφ όταν έφευγα (προφανώς διότι ήθελε να έρθει μαζί για τσάρκες). Το ωραιότερο δε ήτανε που πήρα ένα φίλο μου τηλέφωνο που είναι μπάτσος (αρχηγός της αστυνομίας) και είχε να πιάσει και έναν serial rapist (σε άλλη πολιτεία) και έκλαιγα και έλεγα ότι είμαι μια εγωίστρια σκύλα που βασανίζω το σκυλάκι και κείνος προσπαθούσε να με ηρεμήσει και να μου εξηγήσει ότι δεν είμαι κλπ. κλπ. (έχει ένα σωρό σκυλιά και ξέρει πώς να τα κάνει ζάφτι).

Μπα, θα το βάλω στη φάρμα με τα πρόβατα και τις πάπιες. Παίζει κιόλας με τα παιδάκια της τύπισσας που το έχει. Μετά βέβαια δε θα θέλει να έρθει πίσω πάλι...:eek: Kαι μπορεί να χάσει και το κιλό του, έχει δίκιο ο Νίκος.
 
Last edited:


rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Βρε σαρα, οταν λεμε παω ταξιδι με το αυτοκινητο και το σκυλο δεν σημαινει οτι ο σκυλος θα μεινει στο κλουβι οσες ωρες διαρκει το ταξιδι, ημαρτον, δεν πρεπει να κανεις ωριαιες ή διωρες στασεις?

Κατ'αλλα προτεινω να εκδοσεις βιβλιο/σεναριο με τον τιτλο "Μουφο-ιστοριες", συντομα στον κινηματογραφο.

Το'χει το μουφο-οσκαρ στο τσεπακι!!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ξέχασα κιόλας να σας πω κι άλλο ένα ψυχολογικό μου: Στο Petfinder που κοιτάζω καμιά φορά και κοίταζα κάποτε συχνά ψάχνοντας για σκύλο, έλεγε κανά-δυο φορές για μερικά σκυλάκια Αυστραλεζάκια που τα είχανε κάποτε κάτι κτήνη και τα βάζανε να ζήσουνε στο κλουβί και τα κακόμοιρα προσπαθούσανε να βγούνε και είχανε χαλάσει τα δοντάκια τους! Και μια φορά είδα και ένα ντοκυμαντέρ για το πώς πιάσανε άλλο ένα κτήνος που έκανε τέτοια πράγματα και μας δείξανε τα σημάδια από τα δόντια των σκυλιών στα κλουβιά και ήτανε τρομακτικότατο.

Μετά από αυτά ΠΩΣ να βάλω το Μουφ σε κλουβί? Θα αισθάνομαι σα βασανιστής ή χειρότερα SS!!:eek::eek::eek::eek::eek:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Βρε σαρα, οταν λεμε παω ταξιδι με το αυτοκινητο και το σκυλο δεν σημαινει οτι ο σκυλος θα μεινει στο κλουβι οσες ωρες διαρκει το ταξιδι, ημαρτον, δεν πρεπει να κανεις ωριαιες ή διωρες στασεις?
Mα φυσικά και κάνω στάσεις για φαΐ και κατούρημα. Μετά όμως πρέπει να ξαναμπούμε στο αυτοκίνητο και το Μουφ γκρινιάζει έστω και με τη ζώνη ασφαλείας και την ελευθερία να χοροπηδάει στο πίσω κάθισμα και να περιφέρεται από το κάθισμα στο πορτ-μπαγκάζ (έχω station wagon, συνήθως ανοιχτό από πίσω) και πίσω. Μόνο μπροστά δεν μπορεί να έρθει. Φαντάσου να μπει σε κλουβί.

Μπα! Φάρμα και πάλι φάρμα. Να κυνηγήσει και καμιά πάπια.
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι, το ξέρω.... Άστα, μη μου το θυμίζεις! Αλλά τουλάχιστον θα το έχω μαζί μου. Και το χειρότερο είναι ότι πρέπει να οδηγήσω από το Ιλλινόι στη Ουάσιγκτον, να αφήσω το αυτοκίνητο σε μια φίλη μου, να πάρουμε το αεροπλάνο με το Μουφ για Νέα Υόρκη και από κει για Ελλάδα. Κι αυτό διότι δεν αντέχω να πετάξω από Άγιο Λουδοβίκο με το Μουφ τόσες ώρες στο κλουβί! Αλλιώς είναι μισή ώρα από Ουάσιγκτον προς Νέα Υόρκη, μετά το μαζεύω και το έχω εκτός κλουβιού και 8 ώρες από Νέα Υόρκη μέχρι Αθήνα. Θα με φάει όταν θα φτάσουμε!
 


rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Προσεχε μονο μην δεις ντοκυμαντερ με ανθρωπους που χτυπανε σκυλια ενω τα εχουν δεμενα στο λουρι τους, γιατι σε βλεπω να τρεχεις σε ολο το illinois να το μαζευεις.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ νομίζω ότι δεν του κάνεις καλό με το τόσο ντάντεμα. Επίσης, άλλο χρόνος πτήσης (που παρεμπιπτόντως δεν είναι μόνο 8ώρες ΑΤΗ-ΝΥ... το ένα πόδι είναι κοντά στις 10) και άλλο πόσο θα μείνει στο κλουβι....

Οτι θέλεις κάνε, αλλά κρίμα το training αν είναι να μη χρησιμοποιείς το κλουβί.... τσάμπα πήγε..... είδικά αφού θα το χρειαστείς με τα ταξίδια.