Τι πιστευετε για το δεσιμο σκυλου;

Η αλυσιδα του, και το δεσιμο , για εσας:

• Total voters
    33
  • Poll closed .

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τα εχω μαθει απο μικρα να μπορουν να μεινουν δεμενα χωρις να χαλανε τον κοσμο, γιατι καποιες φορες επιβαλεται. (παραλια, καφετερεια)
αλλα τι εννοεις "δεμενο"? εξαρταται και απο την περιπτωση που το δενεις..για παραδειγμα, δεμενο στον κηπο για να μην σου χαλασει αυτα που φυτεψες, ειναι βασανιστηριο, δεν εννοω τετοιο δεσιμο εγω.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.178
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ προσωπικά δεν δένω τα σκυλιά μου ποτέ. Έαν χρειαστεί να τα περιορίσω, τα απομονώνω σε έναν χώρο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί είναι λίγο γενικευμένη η ερώτηση, στο σπίτι βέβαια δεν τον δένω, γιατί δεν κάνει καμιά ζημιά όταν μένει μόνος.

Έξω τον δένω όταν χρειάζεται να μπω σε σουπερ-μάρκετ, π.χ. ή τον δένω στο παγκάκι στο πάρκο μην χαλάσει τον κόσμο (τώρα πια δεν το συνηθίζω ούτε αυτό).

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Αν κατάλαβα καλά, η δημοσκόπηση αφορά να τον δέσουμε σε κάποιο σταθερό σημείο για κάποια ώρα και να τον αφήσουμε εκεί. Δεν αφορά τη βόλτα. (αλλιώς ποιός ο λόγος να αναφέρονται crate κλπ)

Απλώς, για διευκρινιστικούς λόγους, ρωτάς να τον δέσουμε σε σταθερό σημείο και να τον αφήσουμε μόνο του εκεί, ή να είναι δεμένος μεν, αλλά μαζί μας δε. (πχ έρχονται επισκέπτες στο σπίτι μας και εμείς δένουμε τον σκύλο σε σημείο που διατηρεί οπτική επαφή μαζί μας).

Προσωπικά δε με εκφράζει κάποιο, γιατί αναφέρεσαι σε "ώρες" και θεωρώ ότι ζώο δεμένο για ώρες, όχι καλό δεν είναι. Το ίδιο νιώθω και για το crate, όταν η παραμονή σε αυτό ανέρχεται σε "ώρες". (πχ πάω στη δουλειά μου και μέχρι να πάω, να γυρίζω σύνολο 9-10 ώρες το ζώο μένει στο crate)

Έχω δέσει τον Κόφι ναι, αλλά σε περιπτώσεις που η μεταξύ μας απόσταση δεν υπερβαίνει τα 5 μέτρα (μάξιμουμ). Πχ. τώρα που μένω για αυτό το διάστημα στο σπίτι της μαμάς μου, αν έχει κόσμο για φαγητό, τον δένω στο κάγκελο της σκάλας και κάθεται ξαπλωμένος εκεί, περιμένοντας.
Ή σε κάμπινγκ εξοχές κλπ έχω αυτόν τον πάσαλο (τιρ μπουσον) και μπορεί να τον δέσω εκεί και μεις να είμαστε γύρω του.
Όχι όμως να τον παρατήσω δεμένο.

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
ωραια ως εδω.ποσοι απο εσας ασχολειστε επαγγελματικα ας πουμε με το σκυλο, και ποσοι σαν κατοχοι, και απλα εχετε κανει βασικη εκπαιδευση;..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πρέπει να αλλάξεις τη δημοσκόπηση μάλλον. Και εγω θα συμφωνησψω με Berna, έχω δεσει τα σκυλιά μου πχ. στον Ίππικο όμιλο όταν πηγαινουμε για να μη με ακολουθουν...η όταν παμε για φαγητο και μπορει να χρειαστει να τους δεσω. Αλλά διαφωνω με αυτους που τους δένουν όλη μέρα με μία αλυσιδα...

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
κατερινα, επιτηδες το εγραψα και στοχευμενα , και γενικευμενα, να πιασω κλιμα. θελω να δω εδω πως τα βλεπουμε το θεμα αλυσιδα crate κλπ..

πχ εγω δεν τον δενω πανω απο ωρα, και μακρυα μου, ωστε να μην εχουμε οπτικη επαφη.

γιατι παντα ειναι ωφελημο ενας σκυλος να ανταποκρινετε στο δεσιμο, για οτιδηποτε χρειαστει.

οκ το μεινε στη βασικη. αλλα ο σκυλος οταν δεν ειναι σε οικειο περιβαλλον αλλαζει το πραγμα καμια φορα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.178
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
νομίζω ότι ο λόγος που δένει κανείς τον σκύλο του καθορίζει αν είναι καλό ή κακό το δέσιμο.

π.χ. όλοι συμφωνούν ότι στην βόλτα, στα ψώνια, στον καφέ το σκυλί σαφέστατα δεν είναι κακό να είναι δεμένο.
Στο σπίτι επίσης όταν έχει οπτική επαφή μαζί μας και μας νιώθει δίπλα.
όσον αφορά την παρουσία των ξένων παιδιών,αυτό εξαρτάται και απο τα παιδιά αλλά και απο τον σκύλο.
Τα δικά μου π.χ. τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά και η συμπεριφορά τους είναι άψογη. Αν έρθουν τίποτα κολόπαιδα στο σπίτι μου θα φροντίσω να προστατέψω τα σκυλιά μου απομόνωντάς τα όπως είπα σε ξεχωριστό χώρο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το να είναι ο σκυλος ελευθερος ολη μερα εντος ή εκτος σπιτιου (ειδικα τα δυσκολα και μεγαλοσωμα σκυλια) είναι ένα μεγαλο προνομιο το οποιο κερδιζεται σιγα σιγα με πολλη δουλεια από τον ιδιοκτητη.

Αλλιως μπορει να εχεις μια δυσκολη εως ανυποφορη συνυπαρξη, θα κλαψεις τα επιπλα, τα προσωπικα σου πραγματα ή, ακομα χειρότερα, κανέναν επισκεπτη.

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Νομίζω παίζει ρόλο και η ράτσα. Ετσί δεν είναι?
Δεν ξέρω αν έχει να κάνει περισσότερο με τις εικόνες που έχω, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ένα Yorky δεμένο.
Υπάρχουν ράτσες πιο ανεξάρτητες και άλλες που δεν ξεκολλάνε απο το αφεντικό τους.
Για τις δεύτερες, νομίζω οτι το δέσιμο είναι σαν βασανιστήριο.

Επίσης κατά τη γνώμη μου το δέσιμο έχει μεγάλη διαφορά απο τον περιορισμό σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο με ανοιχτό οπτικό πεδίο (crate).
Στην μια περίπτωση περιορίζεται ο χώρος, ενώ στην δεύτερη, η κίνηση του σκύλου.
Μπορεί να έχω και λάθος αλλά κάπως έτσι το σκέυτομαι.