Αν κατάλαβα καλά, η δημοσκόπηση αφορά να τον δέσουμε σε κάποιο σταθερό σημείο για κάποια ώρα και να τον αφήσουμε εκεί. Δεν αφορά τη βόλτα. (αλλιώς ποιός ο λόγος να αναφέρονται crate κλπ)
Απλώς, για διευκρινιστικούς λόγους, ρωτάς να τον δέσουμε σε σταθερό σημείο και να τον αφήσουμε μόνο του εκεί, ή να είναι δεμένος μεν, αλλά μαζί μας δε. (πχ έρχονται επισκέπτες στο σπίτι μας και εμείς δένουμε τον σκύλο σε σημείο που διατηρεί οπτική επαφή μαζί μας).
Προσωπικά δε με εκφράζει κάποιο, γιατί αναφέρεσαι σε "ώρες" και θεωρώ ότι ζώο δεμένο για ώρες, όχι καλό δεν είναι. Το ίδιο νιώθω και για το crate, όταν η παραμονή σε αυτό ανέρχεται σε "ώρες". (πχ πάω στη δουλειά μου και μέχρι να πάω, να γυρίζω σύνολο 9-10 ώρες το ζώο μένει στο crate)
Έχω δέσει τον Κόφι ναι, αλλά σε περιπτώσεις που η μεταξύ μας απόσταση δεν υπερβαίνει τα 5 μέτρα (μάξιμουμ). Πχ. τώρα που μένω για αυτό το διάστημα στο σπίτι της μαμάς μου, αν έχει κόσμο για φαγητό, τον δένω στο κάγκελο της σκάλας και κάθεται ξαπλωμένος εκεί, περιμένοντας.
Ή σε κάμπινγκ εξοχές κλπ έχω αυτόν τον πάσαλο (τιρ μπουσον) και μπορεί να τον δέσω εκεί και μεις να είμαστε γύρω του.
Όχι όμως να τον παρατήσω δεμένο.