Τι πρέπει να περιέχει ένα καλό σαμπουάν;




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Εγώ θέλω να γράφουν υποαλλεργικά κι ας μην έχουμε αλλεργίες (δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρω και να τις ξεκινήσουμε). Επίσης, ψωνίζω με βάση την τιμή - αντίστροφα όμως, δηλαδή στο ράφι θα αμπιστευτώ το πιο ακριβό σαμπουάν. Βέβαια δεν χρησιμοποιώ και συχνά σαμπουάν οπότε δεν έχω και μεγάλη κατανάλωση. Δεν δίνω σημασία στο άρωμα - με απασχολεί περισσότερο το να μην δημιουργήσει τίποτα ερεθισμούς.
 


Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Βασικά, δε ξέρω τι πρέπει να έχει ένα καλό σαμπουάν ή τι δεν πρέπει, ξέρω όμως απο συμβουλή κτηνιάτρου, και έχω δει ιδιοις όμασι, ένα απίστευτο Νιούφι, λουσμένη με προδέρμ! Είναι ουδέτερο σε ph δεν έχει άλλα πρόσθετα, και δεν είναι εμπορικό και ακριβό όπως τα άλλα σαμπουάν για σκύλους. Το θέμα τις προστασίας απο τσιμπούρια, ξέρουμε πως γίνεται.
Το προδέρμ το κάνει τρομερά απαλό και γυαλιστερό! Το δοκίμασα κι εγω! Και έχει γίνει μια απαλη λευκή χνουδόμπαλα! :)
Εγω αυτο προτείνω.
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
δεν το εχω ψαξει προσωπικα.. θα σας πω μονο οτι μου ειπε ο εκπαιδευτης και ο κτηνιατρος ξεχωριστα..αλλα ειπαν το ιδιο .. οτι οτι περισυει απο την σαπουνοβιομηχανια - γινεται σαμπουαν σκυλου και πωλειται σε ραφια σουπερ μαρκετ και φτηνες συσκευασιες σαμπουαν σε πετ σοπ.. ο κτηνιατορς συνεστισε να τα κανω μπανιο με "douxo entretien" ή αν χρειαζεται με "allercalm" ... δεν νομιζω να μου ειπαν μπαρουφες γιατι τιποτα απο τα 2 δεν πουλουσαν.. και τελικα πηρα το πρωτο με οποιο, μπορω νακανω και εγω ανετα μπανιο!! χεχεχε... και η διαφορα ειναι αισθητη στα σκυλια.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.885
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παιδιά, δεν θέλω να μου προτείνετε σαμπουάν (άλλωστε δεν βρίσκω τις μάρκες εδώ), επίσης και τα Friskies έχουν ουδέτερο pH. Τι είδους πρόσθετα;
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
το jonson baby το εχετε εκει? το κλασσικο το απλο το κιτρινο.. αν ναι, αυτο παρε... οτι εχει επιπροσθετα αρωματικα δεν ειναι καλο..
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν θελω να παραπληροφορησω, αλλά καπου εδω μεσα νομιζω διαβασα οτι το παιδικο σαμπουαν δεν ειναι και ο,τι καλυτερο.
Με επιφυλαξη παντα.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.885
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν θελω να παραπληροφορησω, αλλά καπου εδω μεσα νομιζω διαβασα οτι το παιδικο σαμπουαν δεν ειναι και ο,τι καλυτερο.
Με επιφυλαξη παντα.
Κι εγώ κάπου το διάβασα αυτό, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει.
 




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Το ph σε σκύλο και άνθρωπο είναι διαφορετικά άρα δεν μπορούν να έχουν τα ίδια προϊόντα.
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ωραιοι ειστε,και καπου θα διαβασει οτι τα παιδικα σαμπουαν ειναι πολυ καλα για τα παιδια,ποιο ευαισθητα απο τα παιδια δεν ειναι τα σκυλια,
δεν θα παθει κατι ο σκυλος,οπως λενε και οι φιλοι πιο πανω που τα δοκιμασαν προδερμ και τζονσον.
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αντε να το πω και δημοσια berna, εμεις μετα απο συμβουλη ειδικου - που εμπιστευομαστε απολυτα - καναμε τα σκυλια μας με jonson ενα χρονο ολοκληρο και τα σκυλαι ελαμπαν.. ουτε κνησμους ειχα, ουτε ξηροδερμιες να εχουν χιονισμενο τριχωμα και καμια αλεργια.. μπανιο μια φορα στις 20 και αν. Το τζονσον δεν ειναι καθαροαιμο "baby shampoo" ειναι απο τα πιο ουδετερα σαμπουαν.. χωρις μαλακτικα, χωρις αρωματα - αλλα μονο το κιτρινο ουτε το μοβ ουτε το ροζ..
 


Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Δε μπορει οι γιατροι που λένε βάλτε παιδικό σαμπουάν να θέλουν όλοι να κάνουν κακό στα ζώα, προφανώς θέλουν να μας γλιτώσουν απο τη σπατάλη του εμπορίου. Αν σε κάποια σκυλάκια (που δεν νομιζω) δεν κάνει καλό το παιδικό ας μη το χρησιμοποιούνε, αν σε άλλα πάλι κάνει καλό ποιος ο λόγος να μη το χρησιμοποιούνε, κι οσον αφορά το πιο κατάλληλο, για μένα είναι αναλογα το σκύλο, και η αλήθεια ίσως είναι κάπου στη μέση.
 


katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Παιζει ρολο ποσο συχνα πλενουμε το σκυλο πιστευω.
Στη Μαγια μου που ηταν γιορκσαιρ κ την εκανα μπανιο καθε 10 μερες ειχα παρει ενα επαγγελματικο απο γκρουμερ γιατι με κατι φτηνα του πετσοπ κ με παιδικα την επιανε φαγουρα λογω της συχνοτητας που λουζοταν.
Τη Ζαιρα μου τις 2 φορες ολες κι ολες που την ελουσα την εκανα με το φτηνο του πετσοπ που ειχε απομεινει ,τιποτα δεν επαθε.
Μια χαρα ειναι κ τα παιδικα τυπου προδερμ κ τζονσον αν κανει μπανιο ο σκυλος μια φορα το μηνα κ ακομη πιο αραια :) Γνωμη μου !
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Επειδη ειμαι "του επαγελματος", λεεω πως κατι ξερω και για το μπανιο.
Παρα πολλα σκυλια, οταν τους κανουν μπανιο οι ιδιοκτητες ειδικα με Johnson, αποκτουν προβληματα με το δερμα τους!
Ειδικα πολυ εντονες φαγουρες!
Τωρα οι ερωτηση για το "Καλο σαμπουαν σκυλου" δεν νομιζω να μπορει να απαντηθει ετσι ευκολα!
Υπαρχουν πολλα ειδη τριχματος στα σκυλια. Θα ελεγα ακομα πιο πολλα απο οτι στους ανθρωπους- και αν πατε σε κανα μεγαλο ΣΜ- θα μπορειτε να μπερδευτειται παρα πολυ στα ραφια των σαμπουαν!
Τωρα αλλο σαμπουαν κανει σε σκυλια με κοντο τριχομα- αλλο με μαρκυ (και εκει παλι σε διαφορες σε μακρυ σκληρο - και μακρυ μεταξενιο) - αλλο για σκυλια με σκουρο και αλλο για σκυλια με ανοιχτοχρομο τριχομα.
Και για αυτο εχουν βγει και για σκυλους ενα σωρο σαμπουαν!

Σε πρωτη φαση ειναι ενα καλουτσικο κριτιρηο ειναι η τιμη- αλλα οχι παντα!
Εχω δουλεψει θαυμασια οικονομικα σαμπουαν και χαλια πανακριβα!

Τι να μην εχει ενα σαμπουαν : PH πολυ διαφορετικο απο το δερμα του σκυλου, πολυ εντονο αρωμα, για μακρυτριχα σκυλια να μην βαζετε σαμπουαν με σιλικονες (και γενικος να μην χρησημποπειτε προιωντα σιλικονης πανω τους).
Σαμπουαν που περιεχουν Tee Tree oil δεν συνηστουνται καθολου, ειδικη σε σπιτια οπου ζουνε και γατες.

Και κατι για το τελος για να μπερδευτεται εντελος:
Οταν πηραμε την Κοκερινα μας, μας ειπε η εκτροφεας να μην την κανουμε ΠΟΤΕ μπανιο με σκυλοσαμπουαν- αλλα παντα με ενα καλο ανθρωπινο και μετα ανθρωπινο Conditioner!!! Το σηγκεκριμμενο σκυλι κανει μπανιο καθε εβδωμαδα (και μετα πιστολακι) και το μαλλι του ειναι σε εξαιρετικη κατασταση (εκθεσιακο), ειναι ηδη 4.5 ετων και ετσι περιποιοταν ολη του την ζωη!!

Αρα- δεν υπαρχουν ετοιμες λυσεις!! Ο καθενας θα πρεπει να ψαξει τι κανει καλο για τον δικο του σκυλο!

Υ.Γ: εγω χρησημοποιω επαγελματικα σαμπουαν ReQual και εγω και οι πελατες μου ειναι ευχαριστημενοι!
 


Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Αρα η κοκερινα λουζεται με ανθρωπινο σαμπουαν; Τοτε γιατι δε συστήνεις τα παιδικά; Δεν ειναι ανθρωπινα;
 




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
PΗ ανθρώπινου δέρματος: 5.2 - 6.2. Γενικά σαν μέσος όρος θεωρείται μάλλον το 5.8. Δηλαδή το ανθρώπινο δέρμα τείνει να είναι προς την όξινη πλευρά.

PH δέρματος σκύλου: 5.5 - 7.5. Σαν μέσος όρος θεωρείται το 6.8. Δηλαδή το σκυλίσιο δέρμα τείνει να είναι προς την πλευρά των βάσεων.

Επομένως ένα σαμπουάν που είναι κατάλληλο για τον άνθρωπο (π.χ. ph 5.5), παραείναι ενδεχομένως όξινο για το δέρμα του σκύλου, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς.

Βέβαια το PH του σκύλου διαφέρει σημαντικά από φυλή σε φυλή, ανάλογα με την ηλικία, το που μένει ο σκύλος, τις κλιματικές συνθήκες κλπ. Ως εκ τούτου το Φιλα και το γκόλντεν μπορεί να έχουν τελείως διαφορετικές ανάγκες.

Τα ανθρώπινα σαμπουάν κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 5 και 7. Εδώ θέλει ψάξιμο ανά σαμπουάν για να δεις κανείς τι ακριβώς ph έχει το καθένα και πιο από αυτά είναι κοντά στο σκυλίσιο ουδέτερο ph.

Σχετικά με το Johnsons Baby shampoo και το "όχι πια δάκρυα" που μας παραπέμπει σε "μαλακό προϊόν". Το συγκεκριμένο σαμπουάν έχει ph κοντά στο PH του ανθρώπινου ματιού και όχι του ανθρώπινου δέρματος ώστε να είναι πιο φιλικό στο μάτι και να μην προκαλεί δάκρυα. Είδα ότι το PH του ανθρώπινου ματιού είναι 7.5. Εάν είναι έτσι, τότε το Johnsons BaBY Shampoo, εκ παραδρομής (επειδή το ήθελαν φιλικό στο μάτι και όχι στο δέρμα) έχει ph πιο κοντά στο σκυλίσιο. Σίγουρα όμως δεν έχει ουδέτερο ph γενικότερα για το ανθρώπινο δέρμα ;) (άρα μήπως κάνει για σκυλιά αλλά δεν είναι ότι καλύτερο για μωρά? :D)
 


Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
. Εάν είναι έτσι, τότε το Johnsons BaBY Shampoo, εκ παραδρομής (επειδή το ήθελαν φιλικό στο μάτι και όχι στο δέρμα) έχει ph πιο κοντά στο σκυλίσιο. Σίγουρα όμως δεν έχει ουδέτερο ph γενικότερα για το ανθρώπινο δέρμα ;) (άρα μήπως κάνει για σκυλιά αλλά δεν είναι ότι καλύτερο για μωρά? :D)
Τσονγκ!:D:D:shock::paja1:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22