Τι σας αρέσει και τι δε σας αρέσει στο Dogforum;


Status
Κλειδωμένο θέμα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
@ Άρη, είναι γνωστό (τουλάχιστον αναμεταξύ μας) ότι σε κάποια πράγματα διαφωνούμε ριζικά.....
ας μην χαλάσουμε λοιπόν ή κλειδώσουμε άλλο ένα θέμα.....
Άξιον και δίκαιον.
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
@ vasgial θα βρείς 3-4 ελληνικά φόρουμ, μπορεί και περισσότερα.....(αν δεν τα έχεις βρεί ακόμα...)

όμως εφόσον η πληροφορία είναι σε όλο το ιντερνετ γιατί να υπάρχουν τα ειδικά φόρουμ.....;

για μένα είναι ξεκάθαρο,....για την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και σκέψεων μεταξύ όλων των κυνόφιλων όπου και αν βρίσκονται και σε όποια γλώσσα και να μιλάνε....
Τα γνωριζω και τα αλλα ελληνικα φορουμς και σε καποια απο αυτα ειμαι και μελος. Και εγω ειμαι υπερ τις ανταλλαγης πληροφοριων αλλα το κολλημα μου ειναι να γινονται στη γλωσσα του φορουμ. Εισαι σε ελληνικο φορουμ στα ελληνικα, εισαι σε αγγλικο στα αγγλικα κτλ. Κι εγω γραφω σε ξενα φορουμς αλλα ποτε δεν σκεφτικα τι καλα που θα ηταν αν σε καποιο ιταλικο φορουμ υπηρχε και μια ελληνικη ενοτητα.
 


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Τα γνωριζω και τα αλλα ελληνικα φορουμς και σε καποια απο αυτα ειμαι και μελος. Και εγω ειμαι υπερ τις ανταλλαγης πληροφοριων αλλα το κολλημα μου ειναι να γινονται στη γλωσσα του φορουμ. Εισαι σε ελληνικο φορουμ στα ελληνικα, εισαι σε αγγλικο στα αγγλικα κτλ. Κι εγω γραφω σε ξενα φορουμς αλλα ποτε δεν σκεφτικα τι καλα που θα ηταν αν σε καποιο ιταλικο φορουμ υπηρχε και μια ελληνικη ενοτητα.
η λογικη της Tara ειναι οτι επειδη η Αγγλικη ειναι "διεθνης" γλωσσα θα μπορουσε να γινει γεφυρα επικοινωνιας χρησιμων πληροφοριων...
το παραδειγμα Ελληνικη κοινοτητα σε Ιταλικο forum ειναι ατυχες πιστευω παραδειγμα....
 






TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.169
2.992
ΑΤΤΙΚΗ
η πρόταση μου ήταν μέσα στα πλαίσια του φόρουμ να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή ενότητα όπου θα μπορούσαν να συμμετέχουν τα ξενόγλωσσα μέλη (με την χρήση της γλώσσας που μιλούν ή με την χρήση 1-2-3 γλωσσών που θα επέλεγε η διαχείρηση) ,χωρίς να είναι υποχρεωμένος κανένας απο τις δύο πλευρές να κάνει χρήση του αυτόματου μεταφραστή του google (επειδή όλοι γνωρίζουμε οτι δημιουργεί δυσνόητα κείμενα....)

όσοι επιθυμούν και γνωρίζουν την γλώσσα θα μπορούν να συμμετέχουν...
όσοι δεν γνωρίζουν την γλώσσα...έτσι και αλλιώς δεν συνομιλούν....
πάντως όφελος θα είχαν και αυτοί....

υ/γ υπάρχουν και τα βιντεάκια που δεν έχουν γλώσσα....:)
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.682
19.923
Νομίζω ότι ακουγόμαστε λίγο, σαν το γνωστό...δυό γάιδαροι μαλλώνανε σε ξένο αχυρώνα :rolleyes::p
Δεν αφήνετε πρώτα να δούμε αν θα πάρει έγκριση η πρόταση και μετά να συνεχίσουμε τον καυγά;
Οχι τίποτ'άλλο, αλλά αν το σχέδιο δεν έχει προοπτική να περάσει, για τους λόγους που έχει ο admin στο μυαλό του, τσάμπα τρώμε τα μουστάκια μας. Και σε μερικούς δεν περισσεύουν κιόλας :D
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Το να μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με ανθρώπους, κυνόφιλους και από άλλες χώρες ή με ευχέρεια σε κάποια ξένη γλώσσα είναι επιθυμητό...και εμείς θα το θέλαμε.

Πως μπορούν να "λυθούν" όμως "πρακτικά" προβλήματα και όχι τόσο "φιλοσοφικά" (σημαντικά και αυτά αλλά μπορούμε να τα δούμε σε 2ο ή 3ο χρόνο);

Για παράδειγμα:

Ποια γλώσσα να επιλεχθεί (ας πούμε Αγγλικά);

Τι ενότητες να έχει το ξενόγλωσσο κομμάτι του φόρουμ για να είναι και χρηστικό;

Απλά μια ενότητα "Γνωριμίας";...Αν ναι, δεν θα έχει ουσιαστική σημασία στον εμπλουτισμό της γνώσης και της πληροφορίας που είτε δε θα υπάρχει, είτε θα "χάνεται" σε μια αχανής ενότητα.

Να είναι ένας ξενόγλωσσος "κλώνος" του υπάρχοντος φόρουμ;...Μάλλον υπερβολικό και δύσκολο να "γεμίσει".

Επίσης, θα είναι ένα επιπλέον "φορτίο" στην δουλειά των moderators, αλλά και την δική μας.Ειδικά αν απαιτείται και μετάφραση στα Ελληνικά (αυτό είναι σίγουρα αδύνατον).

Δε θέλουμε να την "ξεγράψουμε" την ιδέα, αλλά να δούμε πως θα μπορούσε να γίνει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.Οπότε αν έχετε ιδέες επί του πρακτικού κομματιού, ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστούμε!

Υ.Γ. Θα μεταφερθούν σε ξεχωριστό νήμα τα περί ξενόγλωσσου τμήματος.
 




NAUTILUS1900

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
74
0
51
Κηφισιά
Σε ένα αμερικάνικο forum το YorkieTalk.com υπάρχει κατηγορία "άλλες χώρες" εκεί μπορεί να ανοίξει κάποιος συζήτηση για όποια χώρα θέλει.
Μήπως θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο και εδώ?
Αν γίνει μια κατηγορία "Άλλες γλώσσες" μπορεί να εξυπηρετήσει τους ξενόγλωσσους.
Όσο για το πόσα θέματα μπορούν να ανοίξουν σε αυτή την κατηγορία, νομίζω ότι δεν θα είναι και τόσο μεγάλη η ζήτηση ώστε να υπάρχει πρόβλημα.
Και μη ξεχνάμε ότι ούτως ή άλλως για να μπει κάποιος σε ένα ελληνικό Forum και να βρει τη συγκεκριμένη κατηγορία, προφανώς θα πρέπει να γνωρίζει κατά βάση ελληνικά.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
να κάνουν ελληνόγλωσσο τμήμα τα ξένα φόρουμ πρώτα!!!!
Ο κοκόνης φοβαται μην του φορτωσουν κι αλλη δουλεια!

Ασε που πρεπει να κανει και φροντιστηριο για να ξαναθυμηθει τα αγγλικα του!

Και λογω κρισης, ο αντμιν δεν μπορει να χρηματοδοτησει το φροντιστηριο!

:D


Καλα ντε, δεν ξαναμιλαω! :p
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Προσωπικά, το όλο θέμα μου φαίνεται τελείως ανούσιο. Γνωρίζω πολλά φόρουμ με subforum που αφορά άλλες γλώσσες και απλά δεν τσουλάει, ένα δυο τόπικ κι αυτά κυρίως από μέλη που προσπαθούν να προσελκύσουν ''νέο αίμα'' σε κάτι που θεωρούν ότι έχουν κάτι να προσφέρουν. Πιστεύετε πώς ότι έχουμε σκεφτεί ή πράξει δεν το έχουν κάνει ήδη άλλοι; Δεν κατέχουμε και καμιά σημαντική πρωτιά με εξαίρεση ίσως αυτή της κακοποίησης. Δεν αντιλέγω βέβαια πως αρκετά μέλη είτε ιδιώτες, είτε επαγγελματίες του κυνοχώρου ασχολούνται με εκθέσεις και αθλήματα και θα μπορούσαν μόνο τα θέματα που αφορούν εκθέσεις και κυναθλήματα να βγαίνουν σε δίγλωσση έκδοση.

Από 'κει και πέρα χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω κανέναν πολλές έχουν ειπωθεί πως είναι διεθνείς γλώσσες, ή οι γλώσσες του μέλλοντος σε κάποιο παράγοντα, αλλά όλη αυτή η ξενομανία που το ένα φέρνει το άλλο εμένα με έχει μπουχτίσει και τη βαριέμαι. Εισάγουμε και υιοθετούμε διαρκώς στοιχεία υποκουλτούρας απ' το μικρότερο στο μεγαλύτερο, ως και ένα τρόπο ζωής έχουμε ασπαστεί που ουδεμία σχέση έχει με τη χώρα που ζούμε, τον τρόπο σκέψης και τις καταστάσεις που βιώνουμε.

Δε θα ήμουνα αρνητικός στη δίγλωσση, τρίγλωσση, δεκάγλωσση έκδοση-εκδοχή του φόρουμ, μιλάω και γράφω άπταιστα γαλλικά και μιλάω αγγλικά και καταλαβαίνω όταν μιλάνε άλλοι στα γερμανικά, αλλά αυτά τα θέματα για 'μενα δεν πρόκειται να παρουσιάσουν κάποιο ενδιαφέρον. Ξέρω πως αλλιώς σκέφτεται ο μέσος Ευρωπαίος ή Αμερικανός σκυλοκάτοχος και οι γνώσεις του θα ήταν ενδεχομένως ωφέλεια, αλλά αν δε μπορούμε να σκεφτούμε και μόνοι μας κάποια πράγματα και να δούμε τι εφαρμόζεται και τι όχι στο εδώ και το τώρα που ζούμε, ποιός ο λόγος όπως σκοτωνόμαστε μεταξύ μας να τσακωνόμαστε και με τους ανθρώπους ενός άλλου βιοτικού και κοινωνικοπολιτικού επιπέδου, δε βρίσκω κάποιο λόγο.

Όσον αφορά το να παρέχεται η δυνατότητα σε μέλη που μένουν στο Ουζμπεκιστάν, στη Σιγκαπούρη, στη Φλοριντα να επικοινωνούν στη γλώσσα που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους, δε θέλω ν' ακουστώ κακός ή πολύ εγωιστής αλλά μια ανάγκη τους ώθησε να είναι μέλη ενός ελληνικού φόρουμ κι αυτή η ανάγκη δεν είναι το να μιλάνε ή να γράφουν κινέζικα.

Επιπλέον πολλοί τώρα μάθανε να χρησιμοποιούν υπολογιστή και πάρα πολλοί ακόμη δεν ξέρουν γρι από ξένη γλώσσα, γιατί πρέπει ν' απομονωθούν αυτοί, επίσης δε βλέπω κάποιο ουσιαστικό λόγο.

Αυτά από 'μενα.
 


vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
Όπου δράση υπάρχει και αντίδραση

Το έχω πράξει κι εγώ ,άσχετα μετά αν το μετάνιωσα
Υπάρχουν φορές που μπαίνοντας ένα νέο μέλος και εκφράζοντας τις απόψεις του τυγχάνει αποδοκιμασίας στην τραγική περίπτωση που οι απόψεις του είναι λάθος.
Δεν είναι ώμος αντιφατικό ενώ υποστηρίζουμε στην θετική εκπαίδευση χωρίς βία , στην υπέρτατη υπομονή και επιμονή για τα σκυλιά μας , πολλές φορές κάποιο νέο μέλος να βρίσκετε σε μαζική αποδοκιμασία .
Το μόνο βέβαιο είναι ότι το αποτέλεσμα της πληροφόρησης που τόσο ανάγκη έχει θα είναι ακριβός το αντίθετο , ακόμη και αν θέλει μελλοντικά να εκφράσει μια απορία θα το σκεφτεί πολύ .
Κατανοώ πως κάποια πράγματα είναι χιλιοειπωμένα , αλλά αν συνυπολογίσουμε ότι το νέο μέλος μόλις μπήκε στο forum , ακόμα καλά καλά δεν ξέρει πώς να ψάξει μέσα σε αυτό αλλά έχει την χαρά του πρώτου του σκύλου ή την χαρά της προσμονής του ,το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι ερωτήσεις .
Ας είμαστε ρεαλιστές και να σκεφτούμε πως κάνεις δεν γεννήθηκε γνώστης ,πως ίσως με τη δική μας υπομονή και επιμονή έστω και μέσα από ένα forum καταφέρουμε να βοηθήσουμε να γίνει έστω και ένας ακόμα συνειδητοποιημένος σκύλο- ιδιοκτήτης.
Ένιωσα την ανάγκη να γράψω αυτό το κείμενο μπαίνοντας στη θέση κάποιων…​
 


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
πολυ σωστα μιλας Βαγγελη....και το χειροτερο για εμενα δεν ειναι να τον μαλωσουν και να του τη πουν....ειναι να πεταξουν μια σποντα ή μια ειρωνια που οι πιο παλιοι καταλαβαινουν κι εκεινος να μη τη παρει καν χαμπαρι...
 






mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
εγώ θα πρότεινα κάποια παλιά θέματα να ενωθούν σε ένα!!! κάθομαι και διαβάζω διαφορα παλιότερα και βλέπω ότι πολλά έχουν ξαναειπωθεί...δεν ξέρω κατά ποσο είναι εφικτό να γίνει αυτό!!!
 


dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Οτι κάποιοι στην πέφτουν με "συγκαλημένη αγένεια" όπως λέω. Σαν να ειναι λιγο εριστικοί? σαν να έχουν απωθημένα? σαν να ειναι αποτομοι? Σε μένα όχι ακομα αλλά βλέπω σε άλλους τι γινεται.
Κατά τα άλλα εχω σουπερ σουπερ σουπερ βοηθηθει σε πολλά θεματα και ευχαριστώ ολους που γράφουν όμορφα την γνώμη τους.
 


superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
Κάτι που δεν μου αρέσει, είναι οτι πολλά θέματα εξελίσονται σε ανούσιο chat μεταξύ μελών.

Ας μην ξεχνάμε όλοι μας οτι είμαστε σε forum και όχι σε live messager, υπάρχει διαφορά.

μη ξεχναμε οτι ειμαστε σε φορουμ.οχι σε βιβλιοθηκη,και δε διαβαζουμε εγκυκλοπαιδεια.
και πανω αριστερα γραφει συζητησεις!και μια συζητηση ξεκιναει απο δω και φτανει κ γω δε ξερω που!
και αυτο σχετιζεται με τα μελη που συζητουν οπως και στη ζωη.
και απανταω μιας και εγω ειμαι ο αρχισπαμερ και θεωρω οτι τα θεματα που γινονται τσατ το αξιζουν ητο σηκωνουν!
μη θεωρησεις οτι απαντααω σε σενα προσωπικα αλλα επειδη το εχει ξαναπει και αλλο μελος ειπα και γω σα παιδι να πω το μακρυ μου,ειδα και τα θενξ και λεω αφου μαζευτηκαν πολλοι να πω οτι σας αγαπαω σας εκτιμαω!
αλλα τον σουπερμαν δεν τον σταματα τιποτα!:D:D
εντζοι!!!!
 


kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
μη ξεχναμε οτι ειμαστε σε φορουμ.οχι σε βιβλιοθηκη,και δε διαβαζουμε εγκυκλοπαιδεια.
και πανω αριστερα γραφει συζητησεις!και μια συζητηση ξεκιναει απο δω και φτανει κ γω δε ξερω που!
και αυτο σχετιζεται με τα μελη που συζητουν οπως και στη ζωη.
και απανταω μιας και εγω ειμαι ο αρχισπαμερ και θεωρω οτι τα θεματα που γινονται τσατ το αξιζουν ητο σηκωνουν!
μη θεωρησεις οτι απαντααω σε σενα προσωπικα αλλα επειδη το εχει ξαναπει και αλλο μελος ειπα και γω σα παιδι να πω το μακρυ μου,ειδα και τα θενξ και λεω αφου μαζευτηκαν πολλοι να πω οτι σας αγαπαω σας εκτιμαω!
αλλα τον σουπερμαν δεν τον σταματα τιποτα!:D:D
εντζοι!!!!
Nαι αλλά το ξέρεις ότι μπορώ να σε νικήσω :D :D...Aλλά δε θα το κάνω....Δε θα εμπλακώ :p :p...Eίναι δικό σου όλο αυτο και σου ανήκει δικαιωματικά πλέον!!!! Θα σε αφήσω να σαι μόνος σου :p :D :D
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.325
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc