Τι σκυλί να πάρω για διαμέρισμα?

Status
Κλειδωμένο θέμα

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
ωχ, ωχ αυτο στο τελος τι το θελες.. #-o

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Χωρίς παρεξήγηση. Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε κανέναν για το τι ξέρω και τι όχι. Καταρχήν κανείς δεν μπορεί να ξέρει τα πάντα για όλα τα θέματα και θεωρώ ότι όλοι είναι ημιμαθείς, καθώς είναι αδύνατον να ξέρει κανείς τα πάντα ακόμα και για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Προσωπικά όταν κάποιος με ρωτάει κάτι και ξέρω να απαντήσω θεωρώ ότι είναι ευγενικό να δώσω μια απάντηση και σίγουρα δεν είναι ευγενικό να κρίνω την ερώτηση. Ίσως αυτό να δίνει κάποιο είδος αυτοπεποίθησης και κύρους σε αυτούς που στερούνται αυτοπεποίθησης.. Καλό θα ήταν όμως κάποιος να τονώνει την αυτοπεποίθησή του με άλλους τρόπους.

Αυτά περί ψυχολογίας. Τώρα προσωπικά στην προκειμένη περίπτωση θα μου ήταν χρήσιμο αν μου έλεγε κάποιος ποιες είναι οι ράτσες σκύλων που θα μου ταίριαζαν, καθώς και από που μπορώ να τις βρω.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
και θέλω να προσθέσω στο προηγούμενο μηνυμα οτι καθαρόαιμο σκύλο παίρνουμε μόνο απο πιστοποιημένο εκτροφέα.
Απλά, παιρνεις τηλέφωνο στον ΚΟΕ (κυνολογικό όμιλο) και ζητας τηλέφωνα των εκτροφέων της φυλής που σε ενδιαφέρουν. Μόνο μέσω εκτροφέα παίρνουμε καθαρόαιμο σκύλο που να συνοδευεται απο το πιστοποιητικό καθαροαιμίας του που ειναι το πέντιγκρι.

Πριν αποφασίσεις όμως για το τι σκύλο θες, διάβασε όσα σου παρέθεσα, ξεσκόνισε το φόρουμ και το διαδίκτυο όσο περισσότερο μπορείς. Το τι σκύλο θέλω, με το τι σκύλο μπορώ να έχω σαν άτομο και το τι σηκώνει η τσέπη είναι χιλιόμετρα μακρια!!

Καλή ανάγνωση!:)

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Γεια σας και από μένα, δεν μπορώ να πω ότι ξέρω αρκετά για τα σκυλιά. Δεν είχα ποτέ σκύλο, μόνο ένα γάτο, τον οποία έχασα δυστυχώς.

Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα σκυλάκι. Κι αυτό γιατί με το σκύλο μπορείς να βγαίνεις περισσότερο έξω (με αυτόν), να μετακινείσαι πιο εύκολα σε σχέση με μια γάτα. Με το γάτο είχα πάντα το πρόβλημα ότι δεν μπορούσα πχ να τον πάρω μαζί μου στη βόλτα, ούτε να μετακινηθώ εύκολα μαζί του.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι σκύλο να πάρω. Θα ήθελα κουτάβι που να γίνεται μικρόσωμο, το ιδανικό θα ήταν 4-5 κιλά. Το θέμα είναι ότι γενικά μου αρέσουν τα μεγαλόσωμα σκυλιά από άποψη χαρακτήρα, αλλά επειδή το θέλω για διαμέρισμα και δεν θέλω να είναι πολυέξοδο θα ήθελα μικρόσωμο.

Επίσης, θα ήθελα το σκυλάκι που θα πάρω να μπορεί να βγαίνει πχ μια φορά τη μέρα βόλτα, χωρίς να γκρινιάζει και να παραπονιέται που δεν βγαίνει παραπάνω. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Ράτσες όπως πχ Γιορκσάιρ Τερριέ μου φαίνονται πολύ "ψεύτικες". Δεν ξέρω αν είμαι προκατειλημένη, γενικά θα προτιμούσα ένα κοντότριχο μικρό σκυλάκι, που να έχει προσωπικότητα και να μπορεί να αλληλεπιδρά με μένα και τους άλλους. Δε θα ήθελα να είναι ούτε υπερβολικά ήσυχο ούτε υπερβολικά ενεργητικό.

Στην εμφάνιση μου αρέσουν πχ τα Τζακ Ράσελ Τεριέ αλλά δεν ξέρω μήπως είναι πολύ ενεργητικά και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις. Απ' την άλλη θα μπορούσα να πάρω ένα αδέσποτο ή ημίαιμο, όμως θα ήθελα να ξέρω από πριν το μέγεθος, καθώς και το χαρακτήρα.

Αν έχετε προτάσεις θα ήθελα να τις ακούσω.
Αρχικά να πούμε τα κλασσικά οτι σκύλο παίρνουμε απο φιλοζωική ή απο εκτροφέα (οχι απο αγγελίες ούτε από πετσοπ)

Είναι κάπως δύσκολο να πάρεις εναν σκύλο που θα βγαίνει μια φορά την ημέρα βόλτα. Η που θα σου κατουροχέζει μέσα στο σπίτι ή που θα σου κάνει ζημίες.

Τζακρασελ για τα στάνταρ που θέτεις ούτε απο μακριά....
Αυτό που σου κάνει πιο πολύ έτσι που θέτεις τα δεδομένα είναι κάτι σε κοκκόνι!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Να ξεκαθαρίσω κάτι. Χωρίς παρεξήγηση. Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε κανέναν για το τι ξέρω και τι όχι. Καταρχήν κανείς δεν μπορεί να ξέρει τα πάντα για όλα τα θέματα και θεωρώ ότι όλοι είναι ημιμαθείς, καθώς είναι αδύνατον να ξέρει κανείς τα πάντα ακόμα και για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Προσωπικά όταν κάποιος με ρωτάει κάτι και ξέρω να απαντήσω θεωρώ ότι είναι ευγενικό να δώσω μια απάντηση και σίγουρα δεν είναι ευγενικό να κρίνω την ερώτηση. Ίσως αυτό να δίνει κάποιο είδος αυτοπεποίθησης και κύρους σε αυτούς που στερούνται αυτοπεποίθησης.. Καλό θα ήταν όμως κάποιος να τονώνει την αυτοπεποίθησή του με άλλους τρόπους.

Αυτά περί ψυχολογίας. Τώρα προσωπικά στην προκειμένη περίπτωση θα μου ήταν χρήσιμο αν μου έλεγε κάποιος ποιες είναι οι ράτσες σκύλων που θα μου ταίριαζαν, καθώς και από που μπορώ να τις βρω.
Εάν είχες λίγη υπομονή θα διαπιστωνες ότι γραφτηκε με φιλικη και χιουμοριστικη διάθεση, δεν πειράζει, δε σε παρεξηγω, θα καταλαβεις εν καιρώ ;-)

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Νομιζω το σεναριο της φιλοξενιας ειναι πολυ καλο...και θα σε βοηθησει πολυ να δεις πως ειναι η εμπειρια της συγκατοικησησς με ενα σκυλακι!
Εγω απο μεριας μου το επικροτω αυτο...αλλα να θυμασαι οτι οπως και να χει...μια φιλοξενια...περιλαμβανει και ενα "συναισθηματικο δεσιμο" με το ζωακι που φιλοξενεις.
Σου δινω 2link να ριξεις μια ματια,μηπως και θελησεις να δωσεις λιγο χωρο και χρονο σε αυτες τις ψυχουλες...ιδιως τωρα που πιανει και για τα καλα ο χειμωνας. Το ενα λινκ αφορα κουταβι 6μηνων το αλλο ενηλικο(μικροσωμο) πολυ καλοβολο πλασματακι!
λινκ1--> Sifis Bob - Παρνασσός
λινκ2--> Amelie | Fazoo.gr

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Εάν είχες λίγη υπομονή θα διαπιστωνες ότι γραφτηκε με φιλικη και χιουμοριστικη διάθεση, δεν πειράζει, δε σε παρεξηγω, θα καταλαβεις εν καιρώ ;-)
Δεν αντιλέγω.. Δε σε ξέρω οπότε δεν ξέρω με τι διάθεση ειπώθηκε. Πιστεύω αυτό που μου λες και δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτά που είπα τα είπα γενικά, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσω το τι πιστεύω εγώ πάνω στο θέμα "ημιμάθεια".

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Νομιζω το σεναριο της φιλοξενιας ειναι πολυ καλο...και θα σε βοηθησει πολυ να δεις πως ειναι η εμπειρια της συγκατοικησησς με ενα σκυλακι!
Εγω απο μεριας μου το επικροτω αυτο...αλλα να θυμασαι οτι οπως και να χει...μια φιλοξενια...περιλαμβανει και ενα "συναισθηματικο δεσιμο" με το ζωακι που φιλοξενεις.
Σου δινω 2link να ριξεις μια ματια,μηπως και θελησεις να δωσεις λιγο χωρο και χρονο σε αυτες τις ψυχουλες...ιδιως τωρα που πιανει και για τα καλα ο χειμωνας. Το ενα λινκ αφορα κουταβι 6μηνων το αλλο ενηλικο(μικροσωμο) πολυ καλοβολο πλασματακι!
λινκ1--> Sifis Bob - Παρνασσός
λινκ2--> Amelie | Fazoo.gr
Ευχαριστώ για τα λινκς! Όμως μένω Θεσσαλονίκη.. Ναι όντως είναι λίγο δύσκολο με το συναισθηματικό δέσιμο, το σκέφτομαι κι εγώ.

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Λοιπον για αρχή διάβασε εδώ.

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/εμπειρίες.από.pet.shops.bybs-4953/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/pet-.shops.-.puppy.mills-38/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/αγαπητέ.εκτροφέα.της.πίσω.αυλής-13271/

Οι αγγελίες συνήθως ειναι πολύ λάθος τρόπος απόκτησης σκύλου, δεν παίρνουμε ποτε απο πετ σοπ και ποτέ δεν παιρνουμε σκύλο απο ιδιώτη που ζευγάρωσε το δικο του
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Να υποθέσω ότι απο ιδιώτη δεν παίρνουμε για τους ίδιους λόγους με τα πετ σοπ? Δηλαδή μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα το σκυλί? Το ίδιο δεν ισχύει και αν πάρεις αδέσποτο?

Ira73

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2013
197
3
Λοιπόν, νομίζω ότι μετά από κάποια έρευνα τα καταλληλότερα ίσως σκυλιά για την περίπτωσή μου είναι τα : μαλτέζ, γουέστυ, μπλιγκλ. Δεν είμαι σίγουρη όμως για το ποιες είναι ακριβώς οι διαφορές τους. Για τα μπιγκλ κάπου διάβασα ότι δεν είναι τόσο έξυπνα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.

Αναρωτιέμαι αν μπορώ να φιλοξενήσω κάποιον σκύλο για ένα διάστημα ώστε να δω τις ανάγκες του και να είμαι πιο σίγουρη για την επιλογή μου.

Με ανησυχεί λίγο το ότι μασουλάνε τα πάντα.. Μασουλάνε και έπιπλα

σοφη κουβεντα ειπες κοριτσακι .... να σου δανεισω τον πριγκιπα για δεκα μερες , ειναι ενηλικος , εκπαιδευμενος , να σου δωσω και το προγραμμα του , και αν μετα να κρινεις αν μπορεις και θελεις να ανταπεξελθεις στις αλλαγες που πρεπει να κανεις στη ζωη σου ? πλακα πλακα , ισως αυτο ειναι μια λυση , πηγαινε σε ενα καταφυγιο που ζητουν ανθρωπους να φιλοξενησουν ζωα μεχρι να δωθουν για υιοθεσια , και δες πρωτα και τις αντοχες σου , το τι σημαινει η ευθυνη μιας ζωης που εξαρταται 100% απο σενα ...

Last edited by a moderator:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.902
7.470
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Να υποθέσω ότι απο ιδιώτη δεν παίρνουμε για τους ίδιους λόγους με τα πετ σοπ? Δηλαδή μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα το σκυλί? Το ίδιο δεν ισχύει και αν πάρεις αδέσποτο?
Καλησπέρα, καλώς ήρθες, με το καλό να βρεις τον/την φίλο/η σου. Κάτι κατάλαβες λάθος στο παραπάνω. Από πετ σοπ δεν παίρνουμε γιατί η αλόγιστη εκτροφή σκυλιών και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα έρμα προς αναπαραγωγή ζώα είναι επιεικώς εγκληματικές. Και το έγκλημα αυτό δεν θα σταματήσει όσο υπάρχει ζήτηση χωρίς... συζήτηση των συνθηκών κάτω από τα οποία ήρθε στον κόσμο το κουτάβι που σου δίνουν. Το αυτό μπορεί να ισχύει και στους απλούς ιδιώτες, μπορεί και όχι, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν τόσα μα τόσα μα τόσα ημίαιμα που πεθαίνουν στους δρόμους ή στην καλύτερη ζουν τη ζωή τους σε κλουβιά αν κάποια φιλοζωική τα περιμάζεψε που δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται νέες γέννες ημίαιμων.

Ο λόγος λοιπόν είναι πρωτίστως ηθικός και αφορά την προστασία της ζωής και της ευζωίας του σκύλου γενικά.

Το γεγονός ότι μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα είναι βέβαια υπαρκτό, στην περίπτωση των αθλίων συνθηκών ζωής των γονιών και άθλιων συνθηκών ζωής κατά τη γέννα, μεταφορά και πιθανώς παραμονής στο πετ σοπ ένας λόγος παραπάνω και γενικά και στις 2 περιπτώσεις λόγω του ότι δε γίνεται κανένας έλεγχος για απαλειφή όσο το δυνατόν κληρονομικών ασθενειών.

Πέρα απο αυτά, όλα τα έμβια όντα μπορεί να εμφανίσουν πρόβλημα υγείας. Τα αδέσποτα δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο υγιή από άλλα, παίζουν με τα ίδια στατιστικά όπως όλα. Στα εκτροφικά πάλι μπορείς να έχεις απλά μια βεβαίωση ότι οι πρόγονοί τους ήταν υγιής και ελεύθεροι κληρονομικών ασθενειών ώστε να σου αυξάνει τις πιθανότητες να έχουν περάσει όλα τα καλά τους γονίδια στο παιδί. Και πάλι βέβαια η φύση θα αποφασίσει αν πάρει το μικρό γονιδιο του προπροπροπροπροπροπροπάππου. Στα αδέσποτα αν θες μπορείς στατιστικά να σκεφτείς πώς εφόσον έχουν επιβιώσει χωρίς καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τότε έχουν μεγάλη πιθανότητα να είναι πλάσματα με "γερή κράση" καθώς τα πιο αδύναμα σε υγεία και δη τα προβληματικά ζώα πιθανότατα απλά θα πέθαιναν στο δρόμο χωρίς περίθαλψη από νεαρή ηλικία.

Ελπίζω να τα κάλυψα όλα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ο σκύλος είναι λαχείο. Αυτό με το πρόβλημα είναι σχετικό. Απλά αν θες κάποια φυλή συγκεκριμένη και κάνεις τις σωστές κινήσεις (αγορά από εκτροφέα) μειώνεις κάπως τις πιθανότητες χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα βγουν και εκτροφικά σκυλιά από εξαιρετικούς γονείς με δυσπλασία και στα τέσσερα άκρα.

Το θέμα είναι κυρίως ηθικό. Όσο για το αδέσποτο που λες δεν έχω δει ποτέ μου κόπρο με δυσπλασία. Και παρόλο που ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν, από προσωπική εμπειρία θα πω ότι τα ημίαιμα βγάζουν λιγότερα προβλήματα. Και το βασικότερο δεν ενισχύεις τον κάθε ανόητο που θέλει το σκυλί του να γίνει μαμά ή μπαμπάς ή ακόμα χειρότερα να βγάλει ένα χαρτζιλίκι.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Το μαλτεζ δεν εχει καμία σχέση με το westie και το beagle.
τα μπιγκλ και τα γουεστι ειναι εντονα, δραστηρια υπερκινητικα και θορυβωδη.

δεν ειναι για την περίπτωση σου σε καμια περίπτωση.
Το μονο που ισχύει για τα γουεστι ειναι το "θορυβωδη".

Ο μανδύας του όμως χρειάζεται αρκετή περιποίηση. Τακτικό χτενισμα και τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο στριπαρισμα.

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Έστειλα σε μια οργάνωση για αδέσποτα να φιλοξενήσω ένα σκυλάκι, αλλά μου είπαν τα εξής: ""επειδή ασχολούμαστε με αδέσποτα αν είναι μικρό θα λερώνει και θα κάνει ζημιές, και αν είναι μεγάλο δεν θα είναι τόσο μικρόσωμο. Οι φιλοξενίες που ψάχνουμε είναι για να σωθεί ή να αναρρώσει κάποιο ζωάκι που εχει την ανάγκη μας και αυτό δε γινεται επιλεκτικά."

Μου φαίνεται λίγο περίεργη η απάντηση για να πω την αλήθεια. Θα μπορούσε ίσως να μου προτείνει κάποια ενήλικα σκυλιά που να είναι πιο μικρόσωμα.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Έστειλα σε μια οργάνωση για αδέσποτα να φιλοξενήσω ένα σκυλάκι, αλλά μου είπαν τα εξής: ""επειδή ασχολούμαστε με αδέσποτα αν είναι μικρό θα λερώνει και θα κάνει ζημιές, και αν είναι μεγάλο δεν θα είναι τόσο μικρόσωμο. Οι φιλοξενίες που ψάχνουμε είναι για να σωθεί ή να αναρρώσει κάποιο ζωάκι που εχει την ανάγκη μας και αυτό δε γινεται επιλεκτικά."

Μου φαίνεται λίγο περίεργη η απάντηση για να πω την αλήθεια. Θα μπορούσε ίσως να μου προτείνει κάποια ενήλικα σκυλιά που να είναι πιο μικρόσωμα.
κοιτα...αναλόγως πως το έθεσες το θεμα. δεν με ξαφνιάζει η απάντηση τους καθόλου.

τι ειπες εσυ στο μηνυμα?

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Είπα ότι θέλω να φιλοξενήσω μικρόσωμο σκυλάκι, σχετικά ήσυχο, δηλαδή να μην κάνει ζημιές. Ποιο είναι το περίεργο σε αυτό? Εκτός κι αν όλοι όσοι ασχολούνται με σκυλιά και είναι εθελοντές είναι τόσο οικονομικά ευκατάστατοι, οπότε εμείς οι απλοί μεσοαστοί απλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
δεν ξέρω με ποια φιλοζωικη μίλησες, δικαιολόγησε τους όμως. ειναι δύσκολο έργο αυτο που κάνουν και έχουν δει τα ματάκια τους τα πάντα! Ειναι κάπως φυσικο να ειναι επιφυλακτικοι με μια κοπέλα που δεν γνωρίζουν και που ζητάει να φιλοξενήσει ενα μικρόσωμο σκυλάκι που να μην κάνει ζημιές...Συνηθως το μικρόσωμο θα είναι κουτάβι και θα κάνει και ζημιες.

Κάτσε να σου βρω στο fb μια ομάδα που έχει κυρίως μικρόσωμα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για να ξέρουν ότι δεν κάνει ζημιές, πρέπει να φιλοξενείται ήδη σε σπίτι, επομένως δεν θα χρειάζεται φιλοξενία. Ένα σκυλί που θέλει φιλοξενία, μπορεί να έχει μόλις βρεθεί, να χρειάζεται κάποια θεραπεία, να είναι ηλικιωμένο, να είναι κουτάβι ή να ζει ήδη καιρό σε καταφύγιο ή πανσιόν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι σχεδόν αδύνατον να γνωρίζουν ήδη αν κάνει ζημιές στο σπίτι. Ο εθελοντής που φιλοξενεί κάποιον σκύλο, είναι αυτός που θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη συμπεριφορά του στο σπίτι.

Εφόσον θέλεις να φιλοξενήσεις για να δεις πώς είναι η ζωή με έναν σκύλο, γιατί πρέπει να είναι οπωσδήποτε μικρόσωμο;

Το αν θα κάνει ζημιές ή όχι, είναι κάτι που δεν θα το ξέρεις απαραίτητα ούτε αν υιοθετήσεις. Αν τυχόν προκύψει τέτοιο θέμα, θα πρέπει να το λύσεις, είτε πρόκειται για υιοθεσία, είτε για φιλοξενία.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εχε υπόψην σου οτι το να ζεις με ένα σκύλο σημαινει οτι πρεπει να αφιερώνεις χρόνο... Χρόνο για τις βόλτες του (οχι μονο μια βολτα) χρόνο να ασχοληθείς μαζι του, να παιξεις μαζι του, να τον εκτονώσεις (για να μη γινονται και ζημιες) χρόνο να τον εκπαιδεύσεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.796
8.004
Το αν θα κάνει ζημιές ή όχι, είναι κάτι που δεν θα το ξέρεις απαραίτητα ούτε αν υιοθετήσεις. Αν τυχόν προκύψει τέτοιο θέμα, θα πρέπει να το λύσεις, είτε πρόκειται για υιοθεσία, είτε για φιλοξενία.
Έτσι ακριβώς. Δεν υπάρχουν μαγικοί σκύλοι ούτε μαγικές λύσεις. Αν μπεις στην διαδικασία θα το πας ως το τέλος. Αλλιώς άστο.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix