Τι σκυλοτροφή να του παίρνω;

karamipan

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
117
0
ΚΑλησπερα το σκυλακι μου τωρα ειναι 2 μηνων και ο εκτροφεας του του εδινε οrijen οποτε αναγαστικα πειρα και εγω.... τ 13 κιλα=75 ευρο:eek: λεω να το γυρισω σ καμια πιο φτηνη...Τι μ προτεινετε για πειτε μου εαν γνωριζετε αν ειναι καλεεσ οι αρτεμισ http://www.artemispetfood.gr/puppies-gr.php με 28 ευρω σπιτι σου τα 20 κg παρακαλω ενημερωστε με!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Με 28 ευρώ (λιανική μαζί με τα μεταφορικά) το 20 κιλο, η τροφουλα μπορεί να είναι οικονομική, αλλά από συστατικά ...βράσε όριζα… :rolleyes:

Παρεμπιπτόντως, στο Site που μας παρέθεσες δεν γράφει τα συστατικά της τροφής. Κάνε ένα κόπο και γραψ’ τα μας για να δούμε και 'μεις τι εστί «Αρτεμις».

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο γενικος κανονας της αγορας, με ελάχιστες αποκλισεις, ειναι "ο,τι δινεις παιρνεις".
Αναλογα με τις δυνατοτητες μας φυσικα κανουμε και την αναλογη εκπτωση.

Σημαντικο που ο εκτροφεας εδινε ακριβη τροφη. Καλο σημαδι αυτο.
Δεν ειμαι ειδικος στις τροφες, αλλά αν μπορεις κανε ενα κουραγιο τωρα που ειναι ακομα μωρο και στην αναπτυξη και μην του ταϊζεις σκουπιδια.

Rottie, σε μια αγνωστης προελευσης φθηνη τροφη, πιστευουμε ο,τι γραφει η συσκευασία??

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Από τη στιγμή που η τροφή είναι συσκευασμένη, τα συστατικά πρέπει να αναγράφονται στο σακι.
Εάν άλλα αναγράφονται και άλλα περιέχει η τροφή, πρόκειται για εξαπάτηση.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Θα σου πω μερικες πιο οικονομικες με καλα/μετρια συστατικα...

Νutram,ProPac,ProFormance,Brit Care,ForPals,Purina ONE,Cibau...

To 15κιλο στις παραπανω ερχεται στα 40-45ευρω.

Να σου ζησει ο κουταβης!:D

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oι αναλογιες και τα συστατικά που αναγράφονται πρεπει να υπάρχουν..
Η ποιότητα των συστατικών είναι ένα άλλο θέμα..., από την "χειρότερη" ξήρα μέχρι και την "καλύτερη"..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαλλον εχεις δικιο Κάτια.
Πριν το γυρισω σε καλη (κατά τα λεγομενα των ειδικων) τροφη, εδινα μια της σειρας με 20€ το 20κιλο σακί.
Όχι τελειως αγνωστη και γνωριζω εκτροφεα που την δινει.
Τα συστατικα που αναγραφονται στη συσκευασια ακρως δελεαστικα, παρομοια με της ακριβης.

Η διαφορα στην Ηρα με την ακριβη όμως παραήταν μεγαλη για να μην το προσεξω.
Η ενεργεια και η διαθεση ανεβηκαν (μπορεις να το πεις κακό αυτό βεβαια!!), η θαμπάδα της τριχας, η ακατασχετη τριχοπτωση και οι απίστευτες τσιμπλες εξαφανιστηκαν.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τωρα βρηκες να κανεις οικονομια? οχι και 28 ευρω τα 20 κιλα βρε φιλε στο κουταβι!..
δωσε μια καλη,ισορροπημενη τροφη τουλαχιστον 1-1,5 χρονο και μετα βλεπουμε.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Η orijen ειναι οντως απο τις πιο ακριβες. Μπορεις να κοιταξεις σε Nutro που ειναι πιο οικονομικες απο την orijen. Και παντα puppy! :)

Η galazio εχει δικιο μεχρι να ενηληκιωθει το σκυλι καλο θα ηταν
να παιρνεις μια τροφη πιο καλη απο αυτη που κανουν τα 20 κιλα
28 ευρω μονο.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Η Nutro σταματησε την εισαγωγη και ξεπουλανε τα σακια που απεμειναν οσο οσο.
Εχει αντικατασταθει απο την Arden Grange.:rolleyes:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Η Nutro σταματησε την εισαγωγη και ξεπουλανε τα σακια που απεμειναν οσο οσο.
Εχει αντικατασταθει απο την Arden Grange.:rolleyes:
Παει και αυτη φαληρισε. . .

Μπορεις να δοκιμασεις και την Acana puppy η οποια ειναι εξισου καλη
και πιο οικονομικη. Αν θες κοιτας και Royal canin αν και πιστευω ειναι
ακριβες.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
13 κιλά - 75 ευρώ, δεν είναι πολλά. Κουταβάκι είναι, θα σου κρατήσει δύο μήνες, και παραπάνω!
Ε δεν ειναι και λιγα εδω που τα λεμε! Η orijen εχει απο τις πιο ακριβες τροφες!

Μπορει να βρει κατι ενδιαμεσο, να μην ειναι ουτε στο ενα ακρο των 13κιλων με 75 ευρω αλλα ουτε και στο αλλο των 20 κιλων με 28 ευρω.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Oι τιμες σε royal canin,pro plan ,hills κτλ ειναι σχεδον ιδιες(απο 55-65ευρα).
Επισης και οι orijen και acana.:rolleyes:

Αφου ζητησε ο φιλος μας πιο οικονομικη ξηρα ας δει και αυτες που του εγραψα πριν.
Εχουν παρομοια συστατικα και ειναι σε χαμηλοτερες τιμες.
Οχι φυσικα 28ευρω το 20κιλο!!!Δεν ειναι χορταρια!:cool:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ε δεν ειναι και λιγα εδω που τα λεμε! Η orijen εχει απο τις πιο ακριβες τροφες!

Μπορει να βρει κατι ενδιαμεσο, να μην ειναι ουτε στο ενα ακρο των 13κιλων με 75 ευρω αλλα ουτε και στο αλλο των 20 κιλων με 28 ευρω.
Όπως και να το πάρεις τα σκυλιά σου βγαίνουν πιο φτηνά απ' τα παιδιά ;)
Πλάκα κάνω... Orijen δεν έχει εδώ (πρώτη φορά ακούω το όνομα), εγώ από κουτάβι του δικού μου του έπαιρνα Royal Canin, είναι μια χαρά τροφή.

Στην ουσία σκύλο πήρε, έχει και ο σκύλος τις ανάγκες του. Δεν είναι μόνο η τροφές, είναι και οι κτηνίατροι, κ.λ.π. Αν θέλει να τη βγάλει "φτηνά" μπορεί και να του μαγειρεύει!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Θεωρω πως δεν ειναι υποχρεωτικο να αγοραζει καποιος την ακριβοτερη ξηρα.
ΑΡΚΕΙ να ψαξει και να βρει πιο οικονομικες που να μην παραπεμπουν σε σκουπιδια.

Αν θέλει να τη βγάλει "φτηνά" μπορεί και να του μαγειρεύει!
Μουχαχα...:D
Ποιος ειπε οτι το μαγειρευτο ειναι οικονομικοτερο??????
Θες ΑΡΚΕΤΟ κρεας για αυτη τη δουλεια.+λαχανικα+ρυζι+πολυβιταμινες

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δυστυχώς ξέρω πολλούς που δίνουν αποφάγια στους σκύλους τους :(

Υπάρχουν και οι κονσέρβες για σκυλιά, είναι αρκετά φτηνές + του βάζεις λίγα μακαρόνια, και να σου! :D
Άσε που το κουταβάκι αποκλείεται να έχει πάνω από 5 κιλά, πόσο θα φάει το έρμο;; :confused:

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
εγω τους δινω την technical η οποια δεν ειναι πολυ ακριβη 15κιλα 60ευρώ και εχει και 3κιλο δωρο πολλες φορες,ειναι καλη,το τριχωμα τους γυαλιζει,τα κραταει σταθερα στο βαρος τους,λιγο το στομα τους μυριζει,αλλα οκ.
Βεβαια δεν ξερω αν εχει puppy που λογικα θα εχει δεν μπορει,εγω στο δικο μου εδινα την purina puppy οταν ηταν μωρο...και ηταν γυρω στα 50ευρω με εκπτωση που μου εκανε το πετ σοπ

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
εγω εκτος απο ξηρα orijen της δινω κιμα κατεψυγμενο με λιγο ρυζι και καροτα. τον κιμα τον παιρνω απο το σκλαβενιτη, fodder λεγετε και κοστιζει 87 λεπτα το κιλο. γραφει οτι περιεχει (επι λεξη):κρεας απο κοτοπουλο - ασβεστιο απο οστα κοτοπουλου -αμυλο, χωρις συντηρητικα και χρωματα. αληθεια το εχει δοκιμασει κανενας? το ειχα ξεκινησει οταν την πρωτοπηρα επειδη ειχε διαρροια και το συνεχεισα. μπορεις φιλε μου να κανεις και συ κατι τετοιο δλδ κροκετα και μαγηρευτο μαζι.εγω ειμαι ευχαριστημενος γιαυτο και συνεχιζω.