Τι σκυλοτροφή να του παίρνω;

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Να το κάνω πιο κατανοητό για όλους λοιπόν. Οταν ταίζουμε το σκυλί μας μιας χαμηλής ποιότητας τροφή, αρρωσταίνει το πεπτικό του σύστημα με αποτέλεσμα όταν αλλάζουμε σε άλλη ξηρά τροφή να έχει προβλήματα. Εαν ταίζουμε καλής ποιότητας τροφή δεν έχει προβλήματα στις αλλαγές τροφής είτε είναι απο Barf ή μαγειρευτό σε καλή ξηρά τροφή ή αντίστροφα γιατί το πεπτικό του είναι υγιές.

Οι γιατροί τονίζουν διαρκώς να τρώμε ποικιλία τροφών.
Αυτό αναφέρεται σε ανθρώπους.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να το κάνω πιο κατανοητό για όλους λοιπόν. Οταν ταίζουμε το σκυλί μας μιας χαμηλής ποιότητας τροφή, αρρωσταίνει το πεπτικό του σύστημα με αποτέλεσμα όταν αλλάζουμε σε άλλη ξηρά τροφή να έχει προβλήματα.
Στην αρχή τις συζήτησης μας, σου έκανα μια ερώτηση όπου μου με διόρθωσες πως αναφερόσουνα ξεκάθαρα σε ξήρα..
Η συζήτηση "μας" πήρε λοιπόν βάση αυτών των δεδομένων, αυτήν την τροπή..

Οσες αλλαγές και να κάνουμε από ξήρα σε ξήρα το μοναδικό που κερδίζουμε είναι να ταλαιπωρούμε τον οργανισμό του σκυλιού μας με αποτέλεσμα να έχει περισσότερες κενώσεις, αέρια, φουσκώματα, δυσπεψία, ανάγκη για νερό, πιθανή δυσφορία κλπ..
Όλο αυτό λέγεται διατροφικο στρές..

Εαν ταίζουμε καλής ποιότητας τροφή δεν έχει προβλήματα στις αλλαγές τροφής είτε είναι απο Barf ή μαγειρευτό σε καλή ξηρά τροφή ή αντίστροφα γιατί το πεπτικό του είναι υγιές.

H barf είναι μια διατροφή που έχει πολλούς υποστηρικτές που όμως η προσαρμογή του είναι χρονοβόρα..(όπως σε όλες όμως εδώ λίγο περισσότερο..).

Ξήρα barf..ξήρα μαγειρευτό έχει τα ίδια αποτελέσματα με ξήρα ξήρα..

Kάθε αλλαγή διατροφής προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό..

Μην ξεχνάς πως διατροφικό στρές δεν προκαλούν τα στοιχεια της ξήρας αλλα οι αλλαγές διατροφής ...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Εγώ μιλάω με βάση την προσωπική μου πείρα και τα 10 σκυλιά που ταίζω και έχουν όλα ένα υγιές πεπτικό σύστημα που δεν είναι τόσο ευαίσθητο σε αλλαγή τροφής, μπορούν να φάνε acana με μακαρόνια την μία μέρα, κοτόπουλο βραστό με λαχανικά και ρύζι την άλλη χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό εννοώ ποικιλία διατροφής μακάρι να ήμουν σε θέση να ταίζω μόνο barf.

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
44
Νεα Ιωνια
.

Τα αποφάγια μου τα πετάω στα σκουπίδια η θα τα δώσω σε κάνα παιδάκι που πεινάει.
Το σκυλί μου δεν τρώει μακαρόνια με βουτυρα και σάλτσες η κοτόπουλα με μπαχαρικά και πιπεριά..

Εκτος και αν είναι βραστά χωρις καθόλου μπαχαρικά..
Στα παιδάκια που πείνανε ????? ε οχά και έτσι τι είναι δηδ κοπρακια !!! άμα θες να κάνεις ελεημοσύνη να πας να πάρεις τρόφιμα από το μάρκετ !!!! η ΑΝΘΡΩΠΗΝΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι πάνω από την σκυλίσια !!!

επισεις δεν μπόρω να καταλαβω πως τόσα χροννια τα σκύλια ζουσαν απο αποφάγια !!!!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ μιλάω με βάση την προσωπική μου πείρα και τα 10 σκυλιά που ταίζω και έχουν όλα ένα υγιές πεπτικό σύστημα που δεν είναι τόσο ευαίσθητο σε αλλαγή τροφής, μπορούν να φάνε acana με μακαρόνια την μία μέρα, κοτόπουλο βραστό με λαχανικά και ρύζι την άλλη χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό εννοώ ποικιλία διατροφής μακάρι να ήμουν σε θέση να ταίζω μόνο barf.
Δεν έχω πείρα με 10 αλλά με 2 και συμφωνώ με τον amalthea.

Λόγω των πολλαπλών ταξιδιών δεν ήθελα να είναι συνηθισμένα σε μια μόνο τροφή και τα ταΐζω διαφόρων ειδών τροφής: ξηρά, κατεψυγμένη, μαγειρευτή, ωμό κρέας, που και που κονσέρβα, ...
Και δεν έχουν πρόβλημα με το πετικο τους σύστημα, ενώ όταν υιοθέτησα την Sue, η οποία στην εκτροφεα αποκλειστικά eukanuba, με την παραμικρή αλλαγή έκανε εμετούς η διάρροιες ... τώρα πλέον τρώει σχεδόν τα πάντα (ωμά μόνο αρνείται) χωρίς πρόβλημα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στα παιδάκια που πείνανε ????? ε οχά και έτσι τι είναι δηδ κοπρακια !!!
Αγαπητέ μου στα "κοπρακια" δεν θα έδινα ποτε τα αποφάγια μου γιατί πολλές φορες τέτοιες κινήσεις όπως μερικοί δίνουν μπριζόλες και πα'ι'δακια κλπ τέτοια αποφάγια μονο κακό κάνουν.., σε τέτοιο βαθμό που ούτε οι ίδιοι φαντάζονται η θέλουν να φανταστούν..

Η μια μερίδα φαγητού δεν είναι ελεημοσύνη..

Αντίθετα αν θες να τα δώσεις στα σκυλάκια που ζουν στον δρόμο, πάρε μια ξήρα έστω και χειρότερης ποιότητας και τάιζε τα όπως κάνουν σχεδόν όλοι που ασχολούνται με αυτά..
Είναι λίγο πιο εύκολο από το να γεμίζεις τα ψυγεία απόρων ανθρώπων..;)

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
44
Νεα Ιωνια
Άνθρωπος δε τις ην πλούσιος, και ενεδιδύσκετο πορφύραν και βύσσον ευφραινόμενος καθ’ ημέραν λαμπρώς.
πτωχός δε τις ην ονόματι Λάζαρος, ος εβέβλητο προς τον πυλώνα αυτού ηλκωμένος
και επιθυμών χορτασθήναι από των ψιχίων των πιπτόντων από της τραπέζης του πλουσίου•
αλλά και οι κύνες ερχόμενοι απέλειχον τα έλκη αυτού.
εγένετο δε αποθανείν τον πτωχόν και απενεχθήναι αυτόν υπό των αγγέλων εις τον κόλπον Αβραάμ• απέθανε δε και ο πλούσιος και ετάφη.
:mad::mad::mad:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μιλώντας από προσωπικές εμπειρίες λοιπόν..
εγώ έχω προσωπικη εμπειρία από 2 σκυλιά το ένα ζώντας μαζί του σχεδόν 17 χρονια και το άλλο 4..
συν του θείου μου που το έβλεπα σχεδόν καθημερινά, ένα ημίαιμο.

Ο Rοudy το maltez μου είχε ευαισθησίες σε συγκεκριμένα φαγητά στο μαγειρευτο.., θα το λέγαμε κάτι σαν δυσανεξία..

Ο Blanco το westie μου για να αλλάξω ξήρα έκανα μεγάλη προσαρμογή και μάλιστα μου δημιούργησε πρόβλημα και στην αλλαγή από την παλια ακανα, στην καινούρια..
Σε περίοδο που δίνω μαγειρευτό μου κάνει κάποιες "ψιλοδιαροιες" στην αλλαγή..

Η Αράπο, έτρωγε μια ζωή τα πάντα.., αλλα γλίτωσε από του χάρου τα δόντια μιας που έτρωγε και κόκαλα από πα'ι'δάκια..

Τα ωμά έχουν πάει σε πολλούς και πολλούς τους έχει πειράξει..

Όλες αυτές οι προσωπικές εμπειριες είναι περιπτώσεις μεμονωμένες όπως και του θείου μου η Αράπο που γλίτωσε από τα πα'ι'διακια και ας έπαιζε καθημερινά με το "ξυράφι"..

Γνώμη μου, αν είσαι καλά με αυτό που δίνεις η με τον τρόπο που το δίνεις, έστω και αν έχεις προσαρμόσει κάποια πράγματα όπως το μαγειρευτό με την ξήρα μείνε εκεί.., μην αλλάξεις ξήρα.., μην βάλεις και ωμά μέσα..
Γενικά προσπάθησε να μην διαταράσσεις το πεπτικό σύστημα χωρίς λόγο και αιτια..

και το κυριότερο το αν πήγε ένα διατροφικό μοντέλο στο σκυλί μου, δεν σημαίνει ότι αυτό ταιριάζει και σε όλα..

Last edited:

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
η δικια μου ετσι και φαει κρεας για να ξαναφαει ξηρα η μαγειρευτο πρεπει να πεθαινει της πεινας

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν έχω πείρα με 10 αλλά με 2 και συμφωνώ με τον amalthea.

Λόγω των πολλαπλών ταξιδιών δεν ήθελα να είναι συνηθισμένα σε μια μόνο τροφή και τα ταΐζω διαφόρων ειδών τροφής: ξηρά, κατεψυγμένη, μαγειρευτή, ωμό κρέας, που και που κονσέρβα, ...
Και δεν έχουν πρόβλημα με το πετικο τους σύστημα, ενώ όταν υιοθέτησα την Sue, η οποία στην εκτροφεα αποκλειστικά eukanuba, με την παραμικρή αλλαγή έκανε εμετούς η διάρροιες ... τώρα πλέον τρώει σχεδόν τα πάντα (ωμά μόνο αρνείται) χωρίς πρόβλημα.
Kι εγω συμφωνώ απολύτως. (πείρα μόνο 2 σκύλων επίσης)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
+1:D
και τα ταΐζω διαφόρων ειδών τροφής: ξηρά, κατεψυγμένη, μαγειρευτή, ωμό κρέας, που και που κονσέρβα, ...
+1:D
Kι εγω συμφωνώ απολύτως
Kαι εγω επισης.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Άνθρωπος δε τις ην πλούσιος, και ενεδιδύσκετο πορφύραν και βύσσον ευφραινόμενος καθ’ ημέραν λαμπρώς.
πτωχός δε τις ην ονόματι Λάζαρος, ος εβέβλητο προς τον πυλώνα αυτού ηλκωμένος
και επιθυμών χορτασθήναι από των ψιχίων των πιπτόντων από της τραπέζης του πλουσίου•
αλλά και οι κύνες ερχόμενοι απέλειχον τα έλκη αυτού.
εγένετο δε αποθανείν τον πτωχόν και απενεχθήναι αυτόν υπό των αγγέλων εις τον κόλπον Αβραάμ• απέθανε δε και ο πλούσιος και ετάφη.
:mad::mad::mad:
μαρκο!!???...εισαι καλα πασσα μου? !!!...νιωθεις περιεργα? βλεπεις πραγματα ? κρυωνεις? μιλησε μου μαρκο!!! μαρκοοοο.....μιλα μου...
:p
(η του υψους η του βαθους εισαι ρε μαρκο:D:D:D)

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
44
Νεα Ιωνια
μαρκο!!???...εισαι καλα πασσα μου? !!!...νιωθεις περιεργα? βλεπεις πραγματα ? κρυωνεις? μιλησε μου μαρκο!!! μαρκοοοο.....μιλα μου...
:p
(η του υψους η του βαθους εισαι ρε μαρκο:D:D:D)
Απλά έχω κοληματα !! δεν μπόρει καποιος να το παιζει φιλοζώος και να λεει ΤΑΙΖΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΓΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ !!! Ε ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΕΕΕΕΕ ΕΕΕ
αμα πεινασει η ήδια θα φαει σκύλισιο κρέας !!! Να καταλαβαίνουμε και την θέση μας και τους αλλούς !!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Απλά έχω κοληματα !! δεν μπόρει καποιος να το παιζει φιλοζώος και να λεει ΤΑΙΖΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΓΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ !!! Ε ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΕΕΕΕΕ ΕΕΕ
αμα πεινασει η ήδια θα φαει σκύλισιο κρέας !!! Να καταλαβαίνουμε και την θέση μας και τους αλλούς !!!
Οπα ρε φιλε.. τι πρόβλημα έχεις εσύ με αυτό?
Αν εσύ έχεις την οικονομική δυνατότητα πήγαινε και ψώνιζε κανονικά φαγητά και δώστα..

Εγώ ένα πιάτο μπορεί να μπορώ να δώσω, έχεις κάποιο πρόβλημα????:confused:

Κοίτα εσύ τι δίνεις σαν καλή πράξη στα αδέσποτα και τι κατάληξη έχουν όταν φύγεις και άσε τους άλλους να πορεύονται..

Ααααααααα και μην ξεχάσω...

Ευλόγησον..:smurf:#-o

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Nα συνεχίσω λίγο το θεματακι με το μαγειρευτό, αφού διάβασα και το παλιό ποστ της ροτυ εχω κανει τα εξεις εδώ και μια εβδομάδα.

Βρήκα κιμά από διάφορα κρέατα- όχι λίπη- πήρα καρότα κολοκύθια και κουνουπίδι και τα έτριψα και βάζω την εξής αναλογία στη κατσαρόλα
1200 γρ κιμά
500 γρ λαχανικά
250 γρ ρύζι
1 σφυνακι πυρηνέλαιο

είναι 35 κιλά και ημερησίως τρώει
3 Χ 1000 γρ μαγειρευτό
300 γρ ωμά μοσχαρίσια κοκάλα
4 κουταλιές της σούπας γιαουρτάκι

συμπεράσματα,
όρεξη η ίδια δλδ τρώει και τα πιάτα,
κόπρανα ούτε τα μισά δλδ με 3500 γρ ωμό και μαγειρευτό πιο λίγα από 500γρ orijen (γιατί?) .

Παρατηρήσεις υποδείξεις και λοιπές οδηγίες δεκτές …. μεσίτες απορρίπτονται

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
όρεξη η ίδια δλδ τρώει και τα πιάτα,
κόπρανα ούτε τα μισά δλδ με 3500 γρ ωμό και μαγειρευτό πιο λίγα από 500γρ orijen (γιατί?)
Λόγω καλύτερης απορρόφησης της τροφής. ;)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
ανέβασε καμμιά φωτό! Την θυμάμαι στην έκθεση ήταν σαν ένα στρογγυλό γούνινο μπαλάκι!:D Πόσο μηνών ήταν τότε?

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
ανέβασε καμμιά φωτό! Την θυμάμαι στην έκθεση ήταν σαν ένα στρογγυλό γούνινο μπαλάκι!:D Πόσο μηνών ήταν τότε?
[FONT=&quot]τριών μηνών και [/FONT][FONT=&quot]18 ημερών [/FONT][FONT=&quot] ήταν τότε, 14 κιλά[/FONT]. [FONT=&quot]δεν ήταν και λίγα απλά ήταν μια μεγάλη πανέμορφη δίπλα της, νομίζω νεδα την λέγανε[/FONT][FONT=&quot]:confused::confused::D:D. θα βάλω και φωτό[/FONT]