Η τελευταία απο τις επάνω μου θυμίζει την τύπισα στο ''Casablanka'' που σηκώνει το βλέμα της απο το ποτήρη του τζίν που έχει μπροστά της όταν μπαίνει ο Χάμφρει Μπόγκαρτ μέσα....χιχιχιχιχ![]()
Μια ερώτηση: Αυτό ισχύει και για τα κουτάβια ή μόνο για τους ενήλικους σκύλους? Θέλω να πω, ο δικός μου που είναι 5μηνών, είναι σωστό να τρώει πότε-πότε βραστό κοτόπουλο με ρύζι, κανένα μήλο, καρότο ή γιαούρτι που του αρέσει σαν κάτι διαφορετικό από την ξηρά τροφή? Η κτηνίατρος στην τελευταία επίσκεψη μου τόνισε για άλλη μία φορά να μην του δίνω τίποτα άλλο απο ξηρά...40% απο τα σκυλιά είναι παχύσαρκα, 46% απο τα σκυλιά πεθαίνουν απο καρκίνο.
Καρδιοπάθειες, νεφρά και συκώτι θερίζουν. Όπως με τους ανθρώπους, τα σκυλιά είναι ότι τρώνε.
Μάθετε να ταίζετε σωστά και γλυτώστε τον σκύλο σας απο τις αρρώστιες και τον εαυτό σας απο κτηνιατρικούς λογαριασμούς.
Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.
1) η ξηρά τροφή είναι fast food (βαριά επεξεργασμένα χάμπουργκερ, πατάτες κλπ)
εμάς μας κάνουν κακό αλλά δεν τα τρώμε κάθε μέρα, φανταστείτε στα σκυλιά σας.
2) Η ανθρώπινη τροφή είναι καλή για τα σκυλιά. Ασχετα με τι σας λένε οι φίλοι, οι κτηνίατροι, οι κατασκευαστές ζωοτροφών.
Οι ανθρώπινες τροφές είναι κακές μόνο για τις εταιρείες κατασκευής ζωοτροφών.
Τα συστατικά είναι φρέσκα και θρεπτικά, χρειάζεται μόνο λίγο επιμόρφωση στις
ιδιαιτερότητες πχ όχι κρεμμύδια, πολύ αλάτι, σταφύλια κλπ.
3) Η προέλευση των πρώτων υλών στις ξηρές τροφές είναι ύποπτη, απο άρρωστα, ψόφια κρέατα, αλευρια μολυσμένα με φυτοφάρμακα κλπ. Οσο φθηνότερη η τροφή τόσο φθηνότερες οι πρώτες ύλες.
4) Ταίζοντας την ίδια τροφή καθημερινά? Φανταστείτε να τρώτε καθημερινά την ίδια τροφή καλαμποκάλευρο, λίπος και φτερά κοτόπουλου (χωρίς κρέας) με συμπλήρωμα φτηνών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Οι γιατροί τονίζουν διαρκώς να τρώμε ποικιλία τροφών. Αλλά στα σκυλιά όταν αλλάζουμε τροφή ερεθίζει τα έντερα σωστά? Αυτό είναι γιατί έχουν άρρωστο πεπτικό σύστημα, όταν αυτό γιατρευτεί με κάλή ποιότητα τροφής δεν έχει πρόβλημα στις αλλαγές τροφής.
5) Τα μαγειρεμένα κόκαλα μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα υγείας.
Εαν προσέξετε την διατροφή του σκύλου σας θα του προσθέσετε χρόνια και θα γλυτώσετε χρήματα.
Δωσε στο σκυλακο σου να φαει αφου του αρεσει....καπου εχω διαβασει οτι καλο να τους δινουμε γιαουρτακι εγω δινω 2φορες την εβδομαδα(με λιγα λιπαρα)!!!Εμενα η γιατρος δε μου εχει πει να μην δινω ισα ισα απλα να προσεχω να μην την κανω υπερβαρη!!!Αμα τα συνδιασεις ''σωστα'' μια χαρα θα ειναι το σκυλουνι σου!!!Μια ερώτηση: Αυτό ισχύει και για τα κουτάβια ή μόνο για τους ενήλικους σκύλους? Θέλω να πω, ο δικός μου που είναι 5μηνών, είναι σωστό να τρώει πότε-πότε βραστό κοτόπουλο με ρύζι, κανένα μήλο, καρότο ή γιαούρτι που του αρέσει σαν κάτι διαφορετικό από την ξηρά τροφή? Η κτηνίατρος στην τελευταία επίσκεψη μου τόνισε για άλλη μία φορά να μην του δίνω τίποτα άλλο απο ξηρά...
Χμμ....sorry αλλά ακόμη και η optidog είναι καλύτερη!!! Μπορεί να φαίνεται εμπρηστικό το σχόλιο μου αφού προτείνω μια τροφή που προέρχεται απ' τα lidl αλλά όταν την παίρνω τα σκυλιά μου τρελαίνονται γι' αυτή, τα κακάκια τους είναι τέλεια σε χρώμα και σύσταση, δεν έχουν αέρια και η πρωτεϊνη σε ποσοστό 26% είναι μέσα στα φυσιολογικώς αποδεκτά πλαίσια.εαν γνωριζετε αν ειναι καλεεσ οι αρτεμισ http://www.artemispetfood.gr/puppies-gr.php με 28 ευρω σπιτι σου τα 20 κg παρακαλω ενημερωστε με!!
'Εχεις δίκιο περί τζάνκυ φουντ αν και για να βγω off topic από όλα τα ντελιβεράδικα η γκούντις είναι η μοναδική που τουλάχιστον στο site της αναφέρεται σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια που κάτι είναι κι αυτό στο Ελλαδιστάν.και μεις τρελενομαστε για γκουντις.
και μενα τη φρισκις ξερεις με τη ορεξη τη τρωει ο μπαμπης.
αυτη του λιντλ περα απο τη πρωτεινη τι λεει απο συστατικα?
αν κ για τη συγκεκριμενη ειχε συζητηθει καπου νομιζω με την κονσερβα ομως