Το σκυλάκι μου βήχει σαν να έχει κολλήσει κάτι στο λαιμό του

Mommy_in_a_jungle

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
89
137
44
Πρώτη φορά ακούω για κτηνίατρο να δίνει πρώτα αντιβιοτικά και μετά να περιμένει να κάνει διάγνωση!! Κάτι δεν πάει καλά εδώ!

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
τι να σου πω,μου ειπε πως αρχικα πρεπει να εξαφανιστει ο βηχας πριν κανει τις καταλληλες εξετασεις αλλα το πιο κουφο ειναι οτι εκανε διαγνωση πριν καλα καλα την εξετασει.με σιγουρια μου ειπε πως προκειται για σκουληκι στη καρδια και δεν δεχοταν αλλες αποψεις.αλλα για καλο και για κακο σημερα το απογευμα θα ερθει να εξετασει και τα δυο σκυλια ενας αλλος κτηνιατρος και να δω τι τελικα θα μου πει και αυτος.αλλα ρε παιδια ο βηχας του κυνοκομείου και ο βηχας της διροφυλαριωσης ειναι ιδιος?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.796
8.004
τι να σου πω,μου ειπε πως αρχικα πρεπει να εξαφανιστει ο βηχας πριν κανει τις καταλληλες εξετασεις αλλα το πιο κουφο ειναι οτι εκανε διαγνωση πριν καλα καλα την εξετασει.με σιγουρια μου ειπε πως προκειται για σκουληκι στη καρδια και δεν δεχοταν αλλες αποψεις.αλλα για καλο και για κακο σημερα το απογευμα θα ερθει να εξετασει και τα δυο σκυλια ενας αλλος κτηνιατρος και να δω τι τελικα θα μου πει και αυτος.αλλα ρε παιδια ο βηχας του κυνοκομείου και ο βηχας της διροφυλαριωσης ειναι ιδιος?
Και ο βήχας του καρκίνου του πνεύμονα με τον βηχα του κρυώματος ιδιοι ειναι ευτυχώς που οι γιατροί δεν σε στέλνουν για χημειοθεραπεία με μια γριπούλα..

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Sara το σκυλακι σου ειχε αυτον τον εντονο βηχα σαν να θελει να βγαλει κατι απο το στομα του και εβγαζε και καποια σαλια μερικες φορες ετσι?O κτηνιατρος επιμενει (για το ροτβαιλερ) οτι εχει σκουληκι στη καρδια ενω για το γιορκι ειπε οτι ειναι ενας απλος ξεροβηχας καθως το θεωρησε λιγο παραξενο να εχει προσβληθεί η μικρή απο τη διροφυλαριωση μιας και ειναι μονο 14 μηνων και παιρνει τα χαπια της μηνιαια για την προληψη.Αλλα εφοσον το μικρο αρχισε να εχει τον ιδιο ακριβως βηχα με την μεγαλη μετα απο πολυ στενη επαφη θεωρω,με επιφυλαξεις οτι προκειται για kennel cough που ο συγκεκριμενος κτηνιατρος δεν το δεχεται με τιποτα.
Ναι, μπράβο έτσι ήταν ο βήχας. Αν θέλεις, κοίταξε και στο YouTube videos με σκυλιά με bordetella or kennel cough. Θέλει ειδική αντιβίωση και περνάει. Το Παντούνι είναι τώρα περδίκι.

Πάντως τη διροφιλαρίωση μπορεί να την διαπιστώσει ο κτηνίατρος σε μερικά λεπτά με αιματολογική εξέταση. Ο δικός μου ο κτηνίατρος έτσι κάνει με τα σκυλιά μου. Φυσικά τους δίνω όλη τη χρονιά χάπια για να μην την πάθουν διότι στο Ιλλινόι θερίζει αγρίως. Στον Πάντα έκανα και δεύτερη εξέταση εκτός από εκείνη του καταφυγίου για να είμαι σίγουρη, αφού οι ηλίθιοι που τον είχαν πριν δεν τον φρόντιζαν καθόλου.

• Like
Reactions: katerina93

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
Σε ευχαριστω πολυ @Sara !!Κοιταξα αρκετα βιντεακια στο youtube για το kennel cough και οντως ετσι βηχουν και τα δυο.Με την αντιβιωση που μου εδωσε ο κτηνιατρος για το βηχα και για τα δυο σκυλακια ο βηχας στη μεγαλη μου περασε εντελως και ειναι μια χαρα.Παντως να προσθεσω πως ποτε δεν ειχαν καποια αδιαθεσια ή ανορεξια.Οπως ηταν και πριν μεσα στην τρελη χαρα και τρωνε με ορεξη.Τα χαπακια για την διροφυλαριωση τους τα δινω κανονικα μηνιαια απο τον Μαρτιο μεχρι και τον Νοεμβριο γιατι και στη περιοχη που μενω εγω θεριζει το σκουληκι στη καρδια και εχουν χαθει πολλα σκυλακια δυστυχως.Σημερα κιολας ο κτηνιατρος θα παρει λιγο αιμα και απο τα δυο σκυλακια για να τη διροφυλαριωση αλλα παντως εγω ειμαι σχεδον σιγουρη πως δεν προκειται για κατι τετοιο αλλα θα δουμε.Να χαιρεσαι το σκυλακι σου Sara!!

• Like
Reactions: Sara

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ Εδώ μας λένε να δίνουμε το χαπάκι για τη διροφιλαρίωση όλο το χρονο κι ας κάνει το κρύο της αρκούδας το χειμώνα. Επίσης τους κάνω εμβόλιο για την bordetella/kennel cough κάθε έξι μήνες, όχι το ενέσιμο αλλά το σπρέυ στη μύτη.

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
Ειναι δηλαδη τοσο διαδεδομενη η διροφιλαριωση και εκει?Ατιμη νοσος παντως,απο οτι εχω ακουσει οταν ενα σκυλακι μολυνθει δεν δειχνει καν καποια συμπτωματα στην αρχη και ετσι ο ιδιοκτητης δεν καταλαβαινει εαν ειναι αρρωστο και η νοσος προχωρα στα επομενα σταδια μεχρι να αρχισει να δειχνει καποια περιεργη συμπεριφορα.Ο kennel cough με τον βηχα της διροφιλαριωσης ειναι ιδιος? γιατι πολλοι μπερδευονται και κανουν λαθος αρχικη διαγνωση

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ο κτηνιατρος δεν κανει διαγνωση απο το πως ακουγεται ο βηχας,κανει το τεστ και ξερει γιατι προκειται!

• Like
Reactions: Orilis and l.Kyveli

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Ειναι δηλαδη τοσο διαδεδομενη η διροφιλαριωση και εκει?Ατιμη νοσος παντως,απο οτι εχω ακουσει οταν ενα σκυλακι μολυνθει δεν δειχνει καν καποια συμπτωματα στην αρχη και ετσι ο ιδιοκτητης δεν καταλαβαινει εαν ειναι αρρωστο και η νοσος προχωρα στα επομενα σταδια μεχρι να αρχισει να δειχνει καποια περιεργη συμπεριφορα.Ο kennel cough με τον βηχα της διροφιλαριωσης ειναι ιδιος? γιατι πολλοι μπερδευονται και κανουν λαθος αρχικη διαγνωση
Δεν προκειται κανείς να κάνει διάγνωση από το πώς ακούγεται ο βήχας. Ούτε ο kennel cough είναι μία συγκεκριμένη πάθηση έτσι κι αλλιώς.

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
ο συγκεκριμενος κτηνιατρος που ειπα και παραπανω εκανε διαγνωση οτι προκειται για διροφιλαριωση χωρις να κανει τις απαραιτητες εξετασεις.σημερα πηγα το μικρο σε εναν αλλον κτηνιατρο της πηρε λιγο αιμα για να κανει το τεστ της διροφιλαριωσης και μεσα στη μερα θα με ειδοποιησει για τα αποτελεσματα.το απογευμα θα ερθει να παρει και δειγμα απο τη μεγαλη για να την εξετασει

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.796
8.004
ο συγκεκριμενος κτηνιατρος που ειπα και παραπανω εκανε διαγνωση οτι προκειται για διροφιλαριωση χωρις να κανει τις απαραιτητες εξετασεις.σημερα πηγα το μικρο σε εναν αλλον κτηνιατρο της πηρε λιγο αιμα για να κανει το τεστ της διροφιλαριωσης και μεσα στη μερα θα με ειδοποιησει για τα αποτελεσματα.το απογευμα θα ερθει να παρει και δειγμα απο τη μεγαλη για να την εξετασει
Αφού εσύ μας έλεγες ότι τον εμπιστεύεσαι πολύ και για να το λέει κάτι θα ξέρει..Το τρόλινγκ σου είναι βαρετό. :p

• Like
Reactions: yasemin

katerina93

Member
12 Ιουλίου 2016
14
1
@i.kyveli ειπα οτι οι πολλοι ανθρωποι τον εμπιστευονται και ναι τοσο καιρο που μου κανει τα εμβολια των σκυλων μου τον εμπιστευομουν και εγω μεχρι τωρα οπου εκανε αυτο που εκανε.αν δεν ξερεις διαβαζεις σωστα δεν σου φταιω εγω και κοπελια αν βαρεθηκες απλα μην απαντας και κοιτα τη δουλεια σου δεν εχω ουτε εγω την ορεξη σου

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, στις ΗΠΑ θερίζει η διροφιλαρίωση και η θεραπεία της είναι πανάκριβη, δηλαδή κοστίζει πάνω από 1000 δολάρια, ενώ το σκυλάκι απαγορεύεται να βγαίνει καν βόλτα και πρέπει να το έχει κανείς περιορισμένο για ένα μήνα. Οι ενέσεις προκαλούν πόνο και αυτό που κάνουν είναι να σπάνε τα σκουλήκια στα δυο, μόνο που τα σκουλήκια αυτά χωρίζονται το καθένα σε δυο κανούρια. Τελικά από το πολύ σπάσιμο πεθαίνουν, ή κάτι τέτοιο. Όταν έψαχνα για δεύτερο σκύλο, βρήκα μια Αυστραλέζα κουτάβα με διροφιλαρίωση κάπου στην Georgia. Το καταφύγιο ήταν πάμφτωχο και είπαν ότι δεν επρόκειτο να της κάνουν θεραπεία. Χρησιμοποίησα το Facebook και ειδοποίησα επίσης και δυο μεγάλους οργανισμούς διάσωσης Αυστραλέζων, οπότε κάνανε σκυταλοδρομία και την στείλανε στην Indiana, όπου την ανέλαβε η ARPH (Aussie Rescue & Placement Helpline), απ' όπου είχα πάρει το Μουφ πριν από οκτώ χρόνια. Έχουνε λεφτά διότι είναι ο επίσημος σωστικός όμιλος του κανονικού ομίλου Αυστραλέζων (Australian Shepherd Club of America) και έτσι την καθαρίσανε, την θεραπεύσανε και την προωθήσανε για υιοθεσία. Λεφούσι έπεσε να την πάρει "δόμου κι εμένα, μπάρμπα"!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix