Πρώτη φορά ακούω για κτηνίατρο να δίνει πρώτα αντιβιοτικά και μετά να περιμένει να κάνει διάγνωση!! Κάτι δεν πάει καλά εδώ!
Και ο βήχας του καρκίνου του πνεύμονα με τον βηχα του κρυώματος ιδιοι ειναι ευτυχώς που οι γιατροί δεν σε στέλνουν για χημειοθεραπεία με μια γριπούλα..τι να σου πω,μου ειπε πως αρχικα πρεπει να εξαφανιστει ο βηχας πριν κανει τις καταλληλες εξετασεις αλλα το πιο κουφο ειναι οτι εκανε διαγνωση πριν καλα καλα την εξετασει.με σιγουρια μου ειπε πως προκειται για σκουληκι στη καρδια και δεν δεχοταν αλλες αποψεις.αλλα για καλο και για κακο σημερα το απογευμα θα ερθει να εξετασει και τα δυο σκυλια ενας αλλος κτηνιατρος και να δω τι τελικα θα μου πει και αυτος.αλλα ρε παιδια ο βηχας του κυνοκομείου και ο βηχας της διροφυλαριωσης ειναι ιδιος?
Ναι, μπράβο έτσι ήταν ο βήχας. Αν θέλεις, κοίταξε και στο YouTube videos με σκυλιά με bordetella or kennel cough. Θέλει ειδική αντιβίωση και περνάει. Το Παντούνι είναι τώρα περδίκι.Sara το σκυλακι σου ειχε αυτον τον εντονο βηχα σαν να θελει να βγαλει κατι απο το στομα του και εβγαζε και καποια σαλια μερικες φορες ετσι?O κτηνιατρος επιμενει (για το ροτβαιλερ) οτι εχει σκουληκι στη καρδια ενω για το γιορκι ειπε οτι ειναι ενας απλος ξεροβηχας καθως το θεωρησε λιγο παραξενο να εχει προσβληθεί η μικρή απο τη διροφυλαριωση μιας και ειναι μονο 14 μηνων και παιρνει τα χαπια της μηνιαια για την προληψη.Αλλα εφοσον το μικρο αρχισε να εχει τον ιδιο ακριβως βηχα με την μεγαλη μετα απο πολυ στενη επαφη θεωρω,με επιφυλαξεις οτι προκειται για kennel cough που ο συγκεκριμενος κτηνιατρος δεν το δεχεται με τιποτα.
Δεν προκειται κανείς να κάνει διάγνωση από το πώς ακούγεται ο βήχας. Ούτε ο kennel cough είναι μία συγκεκριμένη πάθηση έτσι κι αλλιώς.Ειναι δηλαδη τοσο διαδεδομενη η διροφιλαριωση και εκει?Ατιμη νοσος παντως,απο οτι εχω ακουσει οταν ενα σκυλακι μολυνθει δεν δειχνει καν καποια συμπτωματα στην αρχη και ετσι ο ιδιοκτητης δεν καταλαβαινει εαν ειναι αρρωστο και η νοσος προχωρα στα επομενα σταδια μεχρι να αρχισει να δειχνει καποια περιεργη συμπεριφορα.Ο kennel cough με τον βηχα της διροφιλαριωσης ειναι ιδιος? γιατι πολλοι μπερδευονται και κανουν λαθος αρχικη διαγνωση
Αφού εσύ μας έλεγες ότι τον εμπιστεύεσαι πολύ και για να το λέει κάτι θα ξέρει..Το τρόλινγκ σου είναι βαρετό.ο συγκεκριμενος κτηνιατρος που ειπα και παραπανω εκανε διαγνωση οτι προκειται για διροφιλαριωση χωρις να κανει τις απαραιτητες εξετασεις.σημερα πηγα το μικρο σε εναν αλλον κτηνιατρο της πηρε λιγο αιμα για να κανει το τεστ της διροφιλαριωσης και μεσα στη μερα θα με ειδοποιησει για τα αποτελεσματα.το απογευμα θα ερθει να παρει και δειγμα απο τη μεγαλη για να την εξετασει
Ναι, στις ΗΠΑ θερίζει η διροφιλαρίωση και η θεραπεία της είναι πανάκριβη, δηλαδή κοστίζει πάνω από 1000 δολάρια, ενώ το σκυλάκι απαγορεύεται να βγαίνει καν βόλτα και πρέπει να το έχει κανείς περιορισμένο για ένα μήνα. Οι ενέσεις προκαλούν πόνο και αυτό που κάνουν είναι να σπάνε τα σκουλήκια στα δυο, μόνο που τα σκουλήκια αυτά χωρίζονται το καθένα σε δυο κανούρια. Τελικά από το πολύ σπάσιμο πεθαίνουν, ή κάτι τέτοιο. Όταν έψαχνα για δεύτερο σκύλο, βρήκα μια Αυστραλέζα κουτάβα με διροφιλαρίωση κάπου στην Georgia. Το καταφύγιο ήταν πάμφτωχο και είπαν ότι δεν επρόκειτο να της κάνουν θεραπεία. Χρησιμοποίησα το Facebook και ειδοποίησα επίσης και δυο μεγάλους οργανισμούς διάσωσης Αυστραλέζων, οπότε κάνανε σκυταλοδρομία και την στείλανε στην Indiana, όπου την ανέλαβε η ARPH (Aussie Rescue & Placement Helpline), απ' όπου είχα πάρει το Μουφ πριν από οκτώ χρόνια. Έχουνε λεφτά διότι είναι ο επίσημος σωστικός όμιλος του κανονικού ομίλου Αυστραλέζων (Australian Shepherd Club of America) και έτσι την καθαρίσανε, την θεραπεύσανε και την προωθήσανε για υιοθεσία. Λεφούσι έπεσε να την πάρει "δόμου κι εμένα, μπάρμπα"!Ειναι δηλαδη τοσο διαδεδομενη η διροφιλαριωση και εκει?Ατιμη νοσος παντως,απο οτι εχω ακουσει οταν ενα σκυλακι μολυνθει δεν δειχνει καν καποια συμπτωματα στην αρχη και ετσι ο ιδιοκτητης δεν καταλαβαινει εαν ειναι αρρωστο και η νοσος προχωρα στα επομενα σταδια μεχρι να αρχισει να δειχνει καποια περιεργη συμπεριφορα.Ο kennel cough με τον βηχα της διροφιλαριωσης ειναι ιδιος? γιατι πολλοι μπερδευονται και κανουν λαθος αρχικη διαγνωση