Το σκυλόπαρκο στο Καλαμποκιστάν


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι, πώς! Από κει που γράφω σοβαρά πράματα για σοβαρούς ανθρώπους ώστε να τα διαβάσουν άλλοι σοβαροί άνθρωποι, θ' αρχίσω να γράφω για σκύλους! Και δε μου λέτε, ως σκύλος θα τα γράφω ή ως άνθρωπος?:p:p:D:D:D
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Νομίζω ως σκύλος -ως Μούφ ας πούμε- θα είχε περισσότερη πλάκα...
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μπα, δε μου βγαίνει. Διότι συνήθως τα διηγούμαι εγώ και οι ατάκες είναι ανθρώπινες. Άλλη χάρη έχει π.χ. το ρηθέν "αυτό εδώ δεν είναι κανονικό κυλάκι (sic), είτε ένα ΜμμμμμμΜουφ!" και άλλη να γράφω δήθεν ως σκύλος και να ακούγομαι σαν κάτι τύπισσες που γράφουν άρθρα για αδέσποτα στο Petfinder. Επίσης αν τα λέει το Μουφ θα καταλήξει να περιγράφει εμένα και στο τέλος το βιβλίο δε θα είναι για σκύλο αλλά για μένα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Πάντως και στο βιβλίο που παρέθεσα παραπάνω, μιλάει ο Buster για τον εαυτό του. Και έχει μεγάλη πλάκα :)
Καλά εσύ, μόνο τα κείμενά σου από το φόρουμ να συγκεντρώσεις, είναι έτοιμο το βιβλίο :)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Σήμερα άνοιξαν για πρώτη φορά μετά από δυο βδομάδες τα δυο σκυλόπαρκα διότι η θερμοκρασία ανέβηκε 10 βαθμούς, θ' ανεβεί κι άλλο και αρχίσανε να λυώνουνε τα χιόνια. Βέβαια μπαίνουμε ακόμα στο χιόνι μέχρι τον αστράγαλο, αλλά βγήκανε όλοι με τους σκύλους τους σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή, οπότε το Μουφ έπαιξε με καμιά εικοσαριά σκυλιά. Πολύ το ευχαριστήθηκε, έτρεξε με την ψυχή του και ευτυχώς διότι πρέπει να χάσει κανα κιλό. Δυστυχώς δεν επαναφόρτισα τις μπαταρίες της φωτογραφικής μου μηχανής, οπότε φωτογραφίες μάλλον αύριο. Ευτυχώς τώρα το Μουφ ευχαριστήθηκε από το πολύ τρέξιμο και την κοινωνικοποίηση, "περιποιήθηκε" σεξουαλικά και ένα σκυλί και επίσης βρωμοκοπάει όπως γίνεται όταν ευχαριστιέται το πάρκο. Υποτίθεται τώρα αυτός ότι είναι στειρωμένος...:rolleyes:

Αμάν, ησύχασε επιτέλους το κεφάλι μου διότι θα με έπρηζε σπίτι με τη διελκυστίνδα. Αυτά να θυμάστε όταν μου γκρινιάζετε ότι θέλετε χιόνια.:cool:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Καλά, δεν το πιστεύω. Σήμερα ανέβηκε το θερμόμετρο στους 30 Κελσίου! Μην ανησυχείτε όμως, αύριο προβλέπεται 0! Τελοσπάντων, είπα να βγάλω το Μουφ βόλτα στο σκυλόπαρκο που το έφτιαξε ακόμα πιο ωραίο ο δήμαρχος, έβαλε κι άλλα παγκάκια, μέρη πικ-νικ και έρριξε και ροκανίδια για να μην έχουμε υπερβολικές λάσπες όταν βρέχει και λερώνουν οι σκύλοι το σύμπαν. Μέχρι εδώ καλά.

Ε, για κάποιο λόγο σήμερα ήταν επίσης, φαίνεται, η ημέρα του παιδιού για τους ΒΥΒ. Το τι ΒΥΒαριό είχε μαζευτεί δεν περιγράφεται, ίσως να ήτανε του Αγίου Φερεκύδη ανήμερα, αν και θα σας γελάσω διότι δεν παρακολουθώ το εορτολόγιο. Πολλά από τα θηλυκούλια φορούσανε βρακάκια διότι ήταν σε οίστρο και αλλοιθώριζαν τα αρσενικά και λέγανε μερικοί θαμώνες ότι ξεφορτώθηκαν τα τελευταία κουτάβια (πουλώντας τα, λέει).:rolleyes:

Θα το πιστέψετε όμως ότι ο μόνος μουρλάρας που επέμεινε να καβαλάει τα θηλυκά και να προσπαθεί να τους βγάλει το βρακί (πανδαιμόνιο έγινε σε κάποια στιγμή) ήταν .... το Μουφ?!:eek:

Και μη μου πείτε ότι είναι σημάδι κυριαρχίας στο κοπάδι και τα τοιαύτα. Ρε μούφιαζε τον αποτέτοιο τους και είχε πάρει και το ύφος του τρελλού!! Σε κάποια στιγμή τα βρήκε με ένα κόκερ σπάνιελ με παρδαλό βρακί και το ρίξανε στο έλα να δεις!!:shock: Στο τέλος μάλιστα αποφάσισε να τον καβαλήσει και το κόκερ σπάνιελ!:paja1:

Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια και προσωπικά δεν καταλαβαίνω Χριστό...:rolleyes:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Καταπληκτική μέρα σήμερα (σε λίγο θα πλύνω και το Μουφ στον κήπο) και είπα να το πάω στο σκυλόπαρκο να παίξει. Εκεί συναντήσαμε έναν τύπο ντόπιο, φάρμα έχει ο άνθρωπος, ιδιαίτερη μόρφωση δεν έχει, το ίδιο και η γυναίκα του. Γιατί το λέω τώρα αυτό? Διότι η ύπαρξη ή έλλειψη μόρφωσης δε σημαίνει και έλλειψη ενημέρωσης. Είχανε λοιπόν μαζί τους τρία σκυλιά, δυο ημίαιμα λαμπραντοροειδή και ένα χάσκυ. Με ρωτήσανε από πού πήρα το Μουφ και επικροτήσανε την απόφασή μου να το πάρω από καταφύγιο. Μετά ο τύπος μου είπε με περηφάνεια ότι τα δυο ημίαιμα τα πήρανε από τον μπόγια διότι αλλιώς σε τρεις μέρες στα αζήτητα και ημίαιμα τα τρώει η μαρμάγκα. Τα προτίμησαν, είπε, από το no-kill καταφύγιο διότι θα πέθαιναν τα κακόμοιρα και αφού θέλανε σκύλους και τους κάνανε τα συγκεκριμένα τα πήρε.

Μετά όμως αρχίσανε οι δυο τους να βρίζουν εν χορώ την κόρη τους: δε μένει μαζί τους καθότι μεγάλη και πήγε και έπιασε έναν γκόμενο που της έκανε δώρο στα γενέθλιά της το χάσκυ! "Και ξέρεις", με ρωτάνε με φρίκη, "ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΧΑΣΚΥ?!" Φυσικά δεν ήξερα αλλά φαίνεται ότι το πήρανε από το τελευταίο μικρό πετσοπάδικο του Καλαμποκιστάν που πούλαγε κουτάβια! Ακολούθησε κήρυγμα:

α) για το πού βρίσκουν τα κουτάβια τα πετσοπάδικα,
β) βρίσιμο για τους παπυμιλλάδες,
γ) ξεχέσιμο πατόκορφα για τα γούστα της κόρης τους στους γκόμενους που κάνουν τέτοιες ηλιθιότητες και αγοράζουν σκύλο από πετσοπά,
δ) ξαναβρίσιμο της κόρης τους που αντί να φροντίζει το σκύλο αφού δεν το σκέφτηκε καλά και βαρειά η καλογερική τους το φορτωσε αλλά αυτοί το αγαπάνε και το κρατήσανε και το εκπαιδεύουνε
ε) εξύμνηση της τοπικής κοινότητας που οργάνωσε διαμαρτυρίες για το πετσοπάδικο που πουλάει παπυμιλούδικα σκυλιά και κλείσιμο αυτό ως αποτέλεσμα.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Κουφή συνάντηση στο σκυλόπαρκο σήμερα. Ήταν ένα ζευγάρι με ένα σκύλο που έμοιαζε Αυστραλέζος. Με διαβεβαιώσανε όμως ότι ήτανε ημίαιμο: μισό λαμπραντόρ και μισό Αγίου Βερνάρδου. Είπα κι εγώ ότι θα ήταν από κανα καταφύγιο, αλλά μου είπαν την εξής απίστευτη αρλούμπα: Προ ετών είχανε ένα ημίαιμο από καταφύγιο που ήταν μισό Αγίου Βερνάρδου και μισό λαμπραντόρ. Δυστυχώς τους πέθανε από γηρατειά στα 14 και από την απελπισία τους, ρε σεις, πήρανε σβάρνα το ίντερνετ προς αναζήτηση...ΒΥΒ ή παπυμιλλά που να φτιάχνει ίδιο!! Και το πιο περίεργο: ΒΡΗΚΑΝΕ!!!!!:eek:

Ναι, ξέρω, η τρέλλα δεν πάει στα βουνά...:rolleyes:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ανακαίνιση Σκυλόπαρκου

Κανα-δυο από τους θαμώνες του σκυλόπαρκου στο Καλαμποκιστάν εξελέγησαν σύμβουλοι της κομητείας και έχουν προωθήσει αλλαγές στο σκυλόπαρκο και με λεφτά από την πόλη και την κομητεία, αλλά και με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Παρακάτω βλέπετε τις αλλαγές που έγιναν στο πάρκο:

Καταρχήν επιτράπηκε μερική πρόσβαση αυτοκινήτων για αναπήρους και όπως βλέπετε εφαρμόζεται αυστηρά διότι τα πρόστιμα αν παρκάρει άσχετος είναι πολύ μεγάλα. Επίσης θα δείτε ότι έχει μπει τσιμεντένια πρόσβαση στη διπλή είσοδο:



Έχει επίσης μπει ταμπλώ για ανάρτηση σκυλο-εκδηλώσεων και αγγελιών για χαμένους σκύλους:



Απέξω έχει μπει χημική τουαλέτα που είναι η άσπρη καμπίνα που βλέπετε απέξω και που διατηρείται σχολαστικά καθαρή. Μέσα έχει σκυλοπισίνα:



Η πισίνα από κοντά και από πίσω η χημική τουαλέτα:



Η οικογένεια Κλαρκ έχασε το σκυλάκι της από καρκίνο στα γηρατειά και αφιέρωσε στη μνήμη του ένα από τα παγκάκια με τη συγκινητική επιγραφή στο πάρκο που αγαπούσε τόσο το σκυλάκι, για να κάθονται οι ιδιοκτήτες που παρακολουθούν τα σκυλιά τους:



Οι ιδιοκτήτες αφήνουν πολλές φορές παιχνίδια για τους σκύλους όπως frisbee και μπαλάκια. Επίσης όπως βλέπετε, ο δήμαρχος έστρωσε ροκανίδια ώστε να μη λασπώνονται πολύ οι σκύλοι και οι ιδιοκτήτες τους όταν κάνει κακοκαιρία:







(Από πίσω από το run για τα μεγάλου μεγέθους σκυλιά, έχει και ένα ανάλογο για τα μικρά.)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τους κορμούς δέντρων και το τούννελ για agility. Το τούννελ το χάρισε η ηλεκτρική εταιρεία που επίσης θα μας δώσει και άλλο υλικό για τραμπάλα σκύλων. Ο όρθιος κορμός χρησιμεύει για το "τραπέζι" και οι πλαγιαστοί για εμπόδια. Ο σωλήνας είναι το τούνελ:



Έχουν μπει ξύλινα τραπέζια με πάγκους όπου μπορεί κανείς να κάνει πικνίκ και μάλιστα έξω από το run έχουν φτιάξει ολόκληρη σειρά και έχουν βάλει και μόνιμη ψησταριά που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τσάμπα αρκεί να φέρει μαζί του κάρβουνα. Το δέντρο που βλέπετε είναι cranberry:



To υπόστεγο έχει επίσης ανακαινιστεί με τσιμεντένιο δάπεδο και το φθινόπωρο/χειμώνα μπαίνει πλαστικό για να αναχαιτίζει τον αέρα, τη βροχή και το χιόνι που αφαιρείται την άνοιξη. Σε πολλά σημεία του πάρκου μπαίνουν και δοχεία με φρέσκο νερό για να πίνουν τα σκυλιά όπως βλέπετε στη γωνία. Σε διάφορα σημεία του run έχουν μπει και σκούπες ώστε οι ιδιοκτήτες να καθαρίζουν το τσιμέντο από τα ροκανίδια. Και φυσικά παρέχονται σακούλες για τα σκυλοκακάκια.





Ο τριπλός ψύκτης που είναι συνδεμένος με αρτεσιανό πηγάδι και που χρησιμεύει για ενήλικες, παιδιά και αναπήρους και φυσικά για σκύλους. Από πίσω βλέπετε τη μεγάλη αντλία του πηγαδιού που έχει μακρύ λάστιχο για να γεμίζουν τις δυο σκυλοπισίνες που βρίσκονται σε δυο σημεία του πάρκου:



 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Σήμερα στο σκυλόπαρκο μαζεύτηκαν αρκετοί Αυστραλοί και άλλα σκυλιά. Τα περισσότερα είναι από καταφύγιο εκτός από έναν Αυστραλέζο, το red merle, που ήταν το αποπαίδι της γέννας εκτροφέα από το Σικάγο. Η ιδιοκτήτρια του γκρίνιαζε ότι η κόρη της τον ζήτησε για δώρο αποφοίτησης από το πανεπιστήμιο. Μόλις τον πήρε όμως και είδε ότι βαρειά η καλογερική, τον παράτησε στους γονείς της που ευτυχώς αγαπάνε τα σκυλιά. Θα δείτε επίσης παιχνίδια με το Μουφ και άλλους σκύλους που δε μαλλώνουν ακριβώς, αλλά το παίζουνε σκληροί. Εννοείται ότι όλοι οι σχετικοί ιδιοκτήτες είναι πολύ κοντά, απλώς δεν τους συμπεριέλαβα στις φωτογραφίες:







 




milgr

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
163
9
Θεσσαλονίκη
Εσείς εκεί φτιάχνετε πάρκα για σκύλους. Και εμείς εδώ χαλάμε και τα υποτυπώδη που έχουμε. Θέλω να έρθω εκεί………………..
 




Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Ζηλεύωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

έτσι μου 'ρχεται να μαζέψω λεφτά να αγοράσω ένα οικόπεδο και να το κάνω σκυλοπάρκο! ! !
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ο δήμαρχος μας έβαλε κι άλλα όργανα για agility από δωρεές υλικού που έκαναν διάφορες εταιρείες και φυσικά από την ξυλεία του δρυμού:







Η πλάκα είναι ότι το συμβούλιο για το πάρκο το έπεισε μια θαμώνας του με δυο σκύλους που την εξέλεξαν μετά από εκστρατεία που έκαναν οι υπόλοιποι θαμώνες. :)
 


vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
το όλο θέμα θα πρέπει να το ξαναδιαβάσω απο την αρχη διοτι στα πρώτα βιντεο είχε μέσα ένα σοκολατι λαμπ
και ότι άλλο και αν είδα σβήστικε
ξανά μανα απ την αρχή (χωρις να δω το βιντ με το λαμπ, μην κολλήσω παλι)

πάντως οι εκτάσεις μου θύμισαν αμβουργο που ειχε ένα τεράααστιο πάρκο και πολλους σκυλογονεις
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Το Σικάγο επίσης έχει μια περίφημη σκυλοπαραλία, τη Montrose Dog Beach στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν που είναι μέσα στην πόλη. Έχουν φτιάξει και ρηχή πίσινα για όσους σκύλους δε θέλουν να βουτήξουν κανονικά στη λίμνη: