Το φαρμακείο των διακοπών

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θέλω να ρωτήσω τώρα εάν είναι σωστό αυτό που σκέφτηκε ο πατέρας μου να κάνει. Όταν είμασταν παιδιά ο παππούς μου έριχνε νομίζω θειάφι όπως έκαναν και στον στρατό παλιά με σκοπό να κρατήσουν φίδια κτλ απέξω. Αυτό σκέφτεται να το κάνει περιμετρικά στο χωράφι όχι κοντά στο σπίτι για να αποφύγουμε τυχόν τέτοια ερπετά που είναι πολύ πιθανόν να μπούνε λόγω του αυτόματου ποτίσματος και του νερού (για δροσιά). Κάνει να κάνει κάτι τέτοιο; Ρωτάω για να ξέρουμε και να μην κάνουμε καμία μπούρδα.
Υπάρχει σχετικό θεμα εδώ: ΘΕΙΑΦΙ!!! Ρίξε αν θέλεις μια ματιά! :)

sofikaa

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2007
53
0
Κάποιο παυσίπονο δεν θα έπρεπε να έχουμε στο φαρμακείο?Αν ναι υπάρχουν ειδικά για σκύλους ή δίνουμε ανθρώπινα?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάποιο παυσίπονο δεν θα έπρεπε να έχουμε στο φαρμακείο?Αν ναι υπάρχουν ειδικά για σκύλους ή δίνουμε ανθρώπινα?
Γενικά δεν δίνουμε τίποτα αυθαίρετα χωρίς να ρωτήσουμε τον κτηνίατρο.

Κάποια φάρμακα ενδεικνύονται και για τα σκυλιά ,κάποια αλλα όμως όχι.
Υπαρχουν και ειδικά φαρμακευτικά για τα σκυλιά που τα βρίσκουμε στα pets shops και στους κτηνιάτρους .Στο εξωτερικό υπάρχει και φαρμακείο σκύλων δεν ξέρω αν υπάρχει και εδώ.

Οσον αφορα τα παυσίπονα που ειναι ειναι κοινα και για ανθρωπους και για σκυλια ,φυσικά δεν το διαβάζουμε στις εσωτερικές οδηγίες του φαρμάκου όπου κατά πρώτη κατασκευή προορίστηκε για τον ανθρωπο.

Αρκετά φάρμακα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και τα σκυλιά ,αλλα πάντα ρωτώντας το γιατρό εκτιμώντας εκείνος και μονο εκείνος την κατάσταση του σκυλιού και την αγωγή που θα ακολουθήσει.

Επειδή είναι κάθε περίπτωση ξεχωριστη ,αποψη μου είναι να μην αναφέρουμε τις λίστες αναφορικά με τα ποια κάνουν για σκυλιά και ποια όχι ,οδηγώντας ισως στην χρησιμοποίηση τους ελευθερα...
Αλλο τα φαρμακευτικά..,άλλο τα παυσίπονα και οι αντιβίωσεις..

Αλλωστε το σκυλί μας δεν μιλάει ,οποτε δεν μπορούμε να ξέρουμε με τα βεβαιότητας κάθε φορα αν τον πονάει η κοιλια του ,η το κεφάλι του ,η κάτι άλλο..
Η αλλεργία από τα φάρμακα ειδικά με την ελύθερη χρήση χωρίς συνταγή ,δεν είναι μακριά τόσο στους ανθρωπους και ποσο μάλιστα στα ζώα..

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
επειδή ετοιμαζόμαστε για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μαζί με τον μούργο, πήγα και ζήτησα ενεργό άνθρακα που δεν είχα.
Η φαρμακοποιός μου έδωσε ενα κουτί με μπλε-κόκκινα χαπάκια αλλά και ένα μπουκάλι το οποίο περιείχε ενεργό ανθρακά σε σκόνη.
Το γεμίζεις μέχρι μια γραμμή που έχει με νερό κα το δίνεις στον σκύλο, το μπουκάλι μπροστά έχει ρύγχος για να "σφηνώνει" στο στόμα και πιέζοντας το βγαίνει το διάλυμα.
Όπως μου ανέφερε εαν το σκυλί διατηρεί τις αισθήσεις του ακόμα και 50-100ml να προλάβω να του δώσω κάνει πολύ καλή δουλειά διότι είναι διάλυμα.

Ρώτησα και την αδερφή μου και μου είπε ότι το χρησιμοποιούν πολύ στα αγροτικά ιατρεία και στα κέντρα υγείας σε δηλητηριάσεις και κάνει πολύ καλή δουλειά.

Έχει ακούσει κανείς γι' αυτό?

επι την ευκαιρία να πω ότι αντί για betadine μου είχαν δώσει για τον Δία υγρό μελάνι και μελάνι σε σπρέυ επειδή δεν περιέχει ιώδιο.
Το μελάνι το χρησιμοποιούν στα νεογέννητα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ρώτησα και την αδερφή μου και μου είπε ότι το χρησιμοποιούν πολύ στα αγροτικά ιατρεία και στα κέντρα υγείας σε δηλητηριάσεις και κάνει πολύ καλή δουλειά.

Έχει ακούσει κανείς γι' αυτό?
Όπως αναφέρω στην αρχική δημοσίευση, ο ενεργός άνθρακας λόγω της μεγάλης του εσωτερικής επιφάνειας, μπορεί να προσροφά επιβλαβείς ή ανεπιθύμητες ουσίες που βρίσκονται στον γαστρεντερικό σωλήνα. Απαραίτητη προυπόθεση το ζώο να διατηρεί το αντανακλαστικό της κατάποσης.
:)

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
έχει θυροειδή?
ο σκύλος όχι, ο Τάσος έχει :p (αλλά το betadine επιτρέπεται αυτό που δεν επιτρέπεται είναι το βάμα ιωδίου.)

Το μελάνι το θεωρούν καλύτερο για τα σκυλιά κυρίως επειδή βγαίνει και σε σπρεύ το οποίο όταν είχε γρατζουνισθεί ο Δίας ήταν πάρα-πάρα πολύ βολικό....

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
36
ποσα χαπακια ενεργου ανθρακα πρεπει να δινουμε??? παει αναλογως τα κιλα η δεν εχει να κανει???

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Διάβασε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και συμβουλέψου τον κτηνίατρο σου. ;)
Οι οδηγίες του Norit για παράδειγμα, αναφέρουν 3-4 κάψουλες την ημέρα για περίπτωση διάρροιας, ενώ για περιπτώσεις δηλητηρίασης μέχρι και 10 κάψουλες ημερησίως. Το φάρμακο προορίζεται για ανθρώπινη χρήση βέβαια, οπότε η δόση πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στα κιλά του σκύλου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν ημουνα μέλος όταν συζητούσατε τα παραπάνω οπότε σας ρωτάω τώρα επειδή σε μια βδομάδα γυρνάω στην Αμερική και αμφιβάλλω ότι θα μπορέσω να προμηθευτώ τα παραπάνω. Ρώτησα την Αμερικάνα κτηνίατρο προ μηνών για το τί πρέπει να έχω στο φαρμακείο του σκύλου και μου είπε να έχω ό,τι έχω και στο ανθρώπινο. Επιπλέον ξέρω ότι τα φάρμακα για τη διάρροια και την αλλεργία τα ανθρώπινα δουλεύουνε και στους σκύλους. Αφού λοιπόν δεν έχω όρεξη να ξαναρωτάω τους Αμερικάνους και το κυριότερο να τσακώνομαι μαζί τους, κυρίως εάν οι ενέσεις πρέπει να δίνονται με συνταγή κλπ., μπορεί καμιά καλή ψυχή να μου πει πού να τα βρω ακριβώς στην Ελλάδα ώστε να τα αγοράσω πριν φύγω? Υποθέτω μπορούν να μπούνε στη χειραποσκευή μου διότι εκεί βάζω και τα δικά μου φάρμακα και δεν τους πειράζει.

Δε νομιζω να δηλητηριάσει το Μουφ-Μουφ μου Αμερικάνος, αφού μάλιστα ζω δίπλα σε άκρως φιλόζωους, αλλά δεν ξέρει κανείς ποτέ και θέλω να κρατάω και μια πισινή. Επίσης: θα με συμβουλεύατε να έχω σκυλοφαρμακείο ΚΑΙ στο αυτοκίνητο ΚΑΙ στο σπίτι? Να τα πάρω δηλαδή διπλά τα φάρμακα? Σκέφτομαι να πάω κατά τα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου εκδρομή στα Απαλάχια και να νοικιάσω καμπίνα, οπότε θα είμαστε απομονωμένοι.

Α, γι' αυτούς που ρωτήσανε να πω ότι στην Αμερική για αλλεργία συνιστάται το Benadryl και στους ανθρώπους και στους σκύλους. Νομίζω κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
μπορεί καμιά καλή ψυχή να μου πει πού να τα βρω ακριβώς στην Ελλάδα ώστε να τα αγοράσω πριν φύγω?
Σε οποιοδήποτε φαρμακείο. :)
Δεν χρειάζεται να πάρεις διπλά φάρμακα. Εγώ τα έχω σε ένα νεσεσέρ και όποτε φεύγω ταξίδι με το σκύλο, τα παίρνω μαζί μου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ. Πώς μαθαίνω να κάνω ενέσεις όμως ενδοφλέβιες ή έστω ενδομυϊκές? Το Μουφ-μουφ έχει πολύ πυκνό τρίχωμα και πρέπει να του βρω και τους μύες διότι από φλέβες αμφιβάλλω.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ να την πείσω είναι να πάω τον Απρίλιο, να πατήσω τα κλάματα ότι πάω Ελλάδα όπου οι βάρβαροι γείτονές μου έχουνε ήδη σκοτώσει τρία σκυλιά με φόλα και αχ τι θα κάνω. Αλλιώς πρέπει να εκβιάσω μια φίλη μου να μου δείξει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το οποίο βλέπω δεν πρόκειται να το κάνει διότι στην Αμερική χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού και επομένως και να την φέρω από την Ελλάδα θα αρνηθεί να μου δείξει!

HELP!!!!! Μπορώ να κάνω την ένεση στα κουτουρού?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στο κουτουρού όχι..,θεωρητικά ναι..
Δηλαδή πως να στο περιγράψουμε από το ιντερνετ...? Το σωστο είναι να στο υποδείξει ο κτηνίατρος σου..

Θεωρητικά π.χ. ατροπίνη σε περίπτωση φόλας κάνουμε ενδομυϊκά στο μπούτι..,αλλα τώρα πως να το περιγράψουμε ακριβώς..πρέπει στο σκυλί σου να στο δείξει ο ίδιος ο γιατρός.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
να παίρνεις το μπουτι και την βαράς

να το σωσεις εχεις σκοπό οχι να μην το πονέσεις .......

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ με το Μάκη. Kango, δυστυχώς οι Αμερικανοί, κτηνίατροι ή μη, είναι πολύ σχολάστικοί. Δεν υπάρχει περίπτωση να μου δώσουνε ούτε ατροπίνη, ούτε να μου δείξουνε πώς να τη χρησιμοποιώ. Η μόνη λύση που βλέπω είναι να πάρω τις ενέσεις από εδώ και να εύχομαι να μείνουνε αχρείαστες. Έτσι και χρειαστούν (φτου-φτου-φτου), θα πρέπει δυστυχώς να κάνω την ένεση στα κουτουρού. Έτσι κι αλλιώς δεν έχω άλλη επιλογή.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
στην Ελλάδα ατροπίνη πουλάνε στα φαρμακεία

δεν χρειάζετε να πας σε κτηνίατρο

ΗΠΑ δεν ξερω

παρολα αυτα πιστευω οτι αν του εξηγησεις τι θελεις (κιτ πρωτων βοηθειων ) ενδεχετε να εχουν και ετοιμα να σου δωσουν

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea