Το φαρμακείο των διακοπών










mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Αν προλάβω αύριο, θα ρωτήσω κι εγώ στον Μαδεμοχωρίτη στην Αγ.Παρασκευή.
 


nikolahs

Member
20 Απριλίου 2012
5
0
Καλώς σας βρήκα! ;)
Τις ενδομυϊκές ενέσεις σε ποίο σημείο τις κάνουμε? (έχω σκύλο μεσαίου μεγέθους)
 






Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Δεν έχει τύχει να ακούσω για κουνούπι που έχει τσιμπήσει σκύλο. Μάλλον δεν πρέπει να είναι κάτι το ιδιαίτερο εκτός αν είναι μολυσμένο και του δημιουργήσει καμμία μόλυνση. Για τις σκνίπες και τα τσιμπούρια που είναι επικίνδυνα για σοβαρές ασθένειες που μεταδίδονται από αυτά (καλαζάρ, ερλίχια), προστατευόμαστε προληπτικά και όχι κατόπιν εορτής. Χρησιμοποιείς αντιπαρασιτικά λουράκια (scalibor), αμπούλες και σπρέυ τους επικίνδυνους μήνες, δηλαδή από Απρίλιο-Μάιο έως περίπου Οκτώβριο-Νοέμβριο, ενώ κάποιοι τα χρησιμοποιούν και όλο τον χρόνο (όπως και εγώ). Κατά τ' άλλα ρώτα και τον γιατρό σου. Εγώ δύο φορές τον χρόνο κάνω προληπτικές εξετάσεις αίματος, που δείχνουν αν τυχόν παρόλα αυτά έχει προσβληθεί από κάτι. Η πρόληψη στα σκυλιά όπως και στους ανθρώπους είναι πάντα αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη από την θεραπεία.

(χιλιοκαθυστερημένα βέβαια αλλα οκ :) )

με το μολυσμένο κουνούπι μολύνονται τα ζώα απο την διροφιλλάρια ( = το "σκουληκι της καρδιάς" )

:)
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δε μου λέτε παίδες... μήπως ήρθε ο καιρός να κάνουμε ανανέωση του φαρμακείου? Εγώ έχω ακόμα το φιλταλόν και τις ατροπίνες από διετίας (τότε που τις πήραμε ολοι μαζί)... Οι ατροπίνες έχουν λήξει και το φιλταλόν δε γράφει ημερομηνία.....

Να κάνουμε πάλι καμιά γιούρια στην αποθήκη? ή ο καθένας μόνος του?

λετ μι νόου.
 




ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
911
26
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Η Ανδριανα εργαζεται σε φαρμακειο. Και θα μπορεσει να κανει καλυτερες τιμες.Αν θελετε μου λετε και κανονιζουμε

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ θέλω.... όχι τόσο για θέμα τιμής (άλλωστε μια φορά στα δυο χρόνια τα ψωνίζουμε αυτά), όσο για θέμα διαθεσιμότητας! Το filtalon είναι εξαιρετικά δυσεύρετο, και κάποιοι είπαν οτι είχαν πρόβλημα και με τις ατροπίνες.... Αν είναι εύκολο να μαθαίναμε τιμές για αυτά, καθώς επίσης και για ταμπλέτες ενεργού άνθρακα, solucortef, ενεσεις konakion και μια και θα κάνετε τον κόπο milbemax, drontal, advantix, scalibor (γι'αυτά έχει σημασία η τιμή, γιατί τα χρειαζόμαστε συχνά....)

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων! :)
 






mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Οσοι ετοιμάζεστε για διακοπές και ειδικά σε μέρος, που ο κτηνίατρος είναι μια...έννοια μακρινή, τσεκάρετε το παρόν thread και προετοιμαστείτε κατάλληλα, να προσφέρετε τις πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση που - ο μη γένοιτο - χρειαστεί. Μπορεί ακόμη και να του σώσετε την ζωή.
 


Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Ευχαριστούμεπολύ ROTTIE, πραγματικά πολύ χρήσιμο!

Πάνω σε αυτό που είπε ο Nemessis, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι ώστε να απωθήσουμε τα τυχόν μυγάκια, κουνούπια κλπ που μπορούν να τσιμπήσουν τον σκύλο, χωρίς να του δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα. Όπως αν βάλουμε καφέ να καεί σε αλουμινόχαρτο, η μυρωδιά που πιθανόν για εμάς να μην είναι πολύ έντονη θα έχει επίπτωση και στον σκύλο; Ξέρω ότι οι σκύλοι μυρίζουν κάποια πράγματα 10 φορές εντονότερα από εμάς, αλλά ο καφές που καίγεται θα έχει κάποια αρνητική επίπτωση; Τί άλλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εγω πριν ερθω στο νησι πηρα κονακιο, solu cortef & solu medrol ενεσιμα, χαπια prezolon και ατροπινες. Οπωσδηποτε ενημερωση του "φαρμακειου" σας πριν τις διακοπες!!!


Sent from my iPad using Tapatalk HD