Τράπεζα αίματος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ερευνώντας το site του Αττικού Νοσοκομείου, έπεσε το μάτι μου σ'αυτό:

Τράπεζα αίματος

Το είχα δει και παλαιότερα αλλά το είχα ξεχάσει.
Εκ πρώτης όψεως μου φαίνεται πάρα πολύ καλή ιδέα.
Βλέποντας τις προυποθέσεις, δυστυχώς τα δικά μου τα σκυλιά, εξαιρούνται.
Πως σας φαίνεται σαν ιδέα; Θα το κάνατε; Πάει το μυαλό σας σε κάτι αρνητικό, που εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ; Δεν εννοώ μόνο στο συγκεκριμένο κέντρο. Οπουδήποτε ήταν εφικτό. Μπορεί δηλαδή να γίνεται και αλλού και να μην το ξέρω εγώ. Και δεν εννοώ μόνο στο επίπεδο αντιμετώπισης της ερλίχειας πχ όπως λέει, αν και προσωπικά πρώτη φορά ακούω, γι'αυτή την μέθοδο :rolleyes: αλλά για γενικότερη χρήση. Τραυματισμού ή άλλης σοβαρής ασθένειας.

Εγώ νομίζω ότι θα το έκανα.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Το είχα κι εγώ υπόψιν μου. Δυστυχώς και τα δικά μου σκυλιά εξαιρούνται, ο μεν λόγω καλαζαρ και η δε λόγω κιλών, αλλά σίγουρα θα το έκανα.
Μάλιστα το καλοκαίρι με το χειρουργείο της μικρής το σκεφτόμουν συνέχεια, τι γκαντεμια θα ήταν αν χρειαζόμασταν αίμα που είχα κι άλλο σκύλο και δε θα μπορούσα να αυτοεξυπηρετηθώ.......

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Πριν αρκετά χρόνια έχασα σκύλο επειδή χρειαζόταν μετάγγιση..οι ιδιοκτήτες φοβόντουσαν να δώσουν αίμα ασχέτως αν ο κτηνίατρος τους διαβεβαίωνε πως δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα τα σκυλιά τους..και έτσι την χάσαμε..ήταν η πρώτη μου σκύλα!

Απο τότε λοιπόν οι γονείς μου είχαν την ιδιοφυή ιδέα.. να παίρνουν δύο δύο τα σκυλιά ώστε άμα χρειαστεί κάτι το ένα να μπορεί να το δώσει το άλλο...τέλος πάντων..ασχολίαστο!!

Ναι και εγώ θα το έκανα στον σκύλο μου με 1000 απ΄τη στιγμή που δεν επηρεάζεται σε κάτι η υγεία του!!αλλά το χάνουμε απο κιλά...

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το εχω κανει και θα το ξανακανω οσες φορες χρειαστει.
Η πρωτη φορα ηταν απαραδεκτη,με ρωτησαν απλα αν εχω κανει εξετασεις στο σκυλι και ετοιμαστηκαν.
Και λοιπον?Εγω μπορω να λεω οτι θελω,ο κτηνιατρος οφειλει να τσεκαρει το σκυλο.

Και αφου προσφερω το αιμα του ζωου μου αφιλοκερδως,ειναι αισχρο να χρεωνουν το αιμα στον παραληπτη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
yasemin όσες φορές το έκανες και εξακολουθείς να το κάνεις, είναι στο αττικό ή γίνεται και αλλού;

Χρεώνουν το αίμα στον παραλήπτη ε; :rolleyes:
Ισως ένα μικρό συμβολικό ποσό να δικαιολογείται, εφόσον καταναλώνονται και διάφορα αναλώσιμα υλικά [για επιχείρηση πρόκειται άλλωστε, μην το ξεχνάμε] αλλά αν το κόστος είναι υψηλό, είναι προφανώς αδικαιολόγητο :(

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.430
στο αττικό δεν έχει τύχει να χρειαστεί να πάω είχα επισκεφθεί το άλλο στο "πεκερμι"...εμείς αν και πληρούμε προϋποθέσεις με εξαίρεση το θέμα της ηρεμήσεις που αναφέρει και δεν θα έβαζα τον μικρό σε τέτοια διαδικασία εκτος αν ήταν θέμα της υγείας του.

και ήδη με πρόλαβε η yasemin και με κάλυψε με την απορία που είχα αν το αίμα αυτό χρεώνεται για να χρησιμοποιηθεί από άλλους κτηνιάτρους :mad:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Η πρωτη φορα ηταν στο Νοσοκομειο Ζωων Αθηνων.
Μετα σε γνωστους κτηνιατρους οπου δεν υπηρξε κανενα προβλημα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
το ίδιο και το αυτό.....
έχουμε δώσει αίμα στον κτηνίατρο για μετάγγιση σε χειρουργημένο σκύλο....
ήταν μια απλή διαδικασία που δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα....
για χρήματα δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Μισό...αυτό που λες TARA, συνέβη προφανώς σε κάποιο έκτακτο περιστατικό;
Σε δικό σας σκύλο, ή σκύλο γνωστού;

Η τράπεζα αίματος όμως, δεν είναι ακριβώς αυτό.
Λειτουργεί κατά βάση προληπτικά και τώρα που το ξανασκέφτομαι, προφανώς εκτός των υλικών που είπα παραπάνω, υπάρχει και κόστος αποθήκευσης/διατήρησης του αίματος και πιθανόν και των εξετάσεων που προηγούνται για να κριθεί η καταλληλότητα; Δεν πιστεύω ότι μπορεί να πληρώνει ο δότης γι'αυτές.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ειδα τον λογαριασμο,200 ευρω χρεωσαν το αιμα.
Σαφως και υπαρχει το κοστος των εξετασεων,αναλωσιμων κλπ.αλλα το αιμα δεν πρεπει να χρεωνεται σε καμμια περιπτωση.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Για το ανθρωπινο δεν ξερω γιατι οσες φορες εχω παει,με ανεβαζουν στη ζυγαρια και μετα με πετανε εξω!

Παντως υπαρχουν κτηνιατροι που δεν χρεωνουν ουτε το αιμα ουτε και τις εξετασεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Για το ανθρωπινο δεν ξερω γιατι οσες φορες εχω παει,με ανεβαζουν στη ζυγαρια και μετα με πετανε εξω!
Αφού δεν σε κρατάνε για μετάγγιση, πάλι καλά να λες :D

Παντως υπαρχουν κτηνιατροι που δεν χρεωνουν ουτε το αιμα ουτε και τις εξετασεις.
Κοίτα, προσπαθώ εν μέρει να το δικαιολογήσω στο μυαλό μου, λαμβάνοντας βέβαια υπόψιν και το σχετικό τους κέρδος μέσα σ'όλα. Ξαναλέω...μιλάμε για επιχείρηση για το συγκεκριμένο κέντρο. Και θέλω να ξεχωρίζουμε πάντα, το προληπτικό σκέλος, από αυτό του έκτακτου περιστατικού, όπου ίσως ο γιατρός μας ή ο όποιος γιατρός, στον οποίο έτυχε να βρεθούμε, μπορεί να μην το χρεώνει έξτρα, αλλά μέσα στο συνολικό πακέτο. Και ασφαλώς υπάρχουν και οι γιατροί, που χρεώνουν πάντα ή σχεδόν πάντα, από ελάχιστα έως και καθόλου. Καμμία αντίρρηση.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Νομίζω θα το έκανα.Η ίδια ειμαι αιμοδοτρια.Γιατι όχι και ο σκυλος μου;

Μπορεις να ανοιξεις και φάκελο για το σκύλο σου ή μόνο γινεται αιμοδοτης για να προσφερει σε άλλα σκυλια;

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κοίτα να δείς όμως!!! Πάνω που πήγα να χαρώ..... Κι εκεί εκμετάλλευση βρε παιδιά?
Θα ήθελα κι εγώ να το έκανα αλλά εμείς έχουμε ακόμα 1/100 ερλιχίωση οπότε μάλλον δεν μπορούμε!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
συνέβη πριν αρκετά χρόνια σε σκυλί που χειρουργήθηκε απο τον κτηνίατρό μας...
δεν ήταν γνωστού μας, απλά μας πήρε ο ντόκτορας τηλ. διότι ήξερε ότι ο σκύλος μου μπορούσε να δώσει αίμα (είχαμε κάνει και πρόσφατα εξετάσεις) και έγινε ότι έγινε....

σαφέστατα η λειτουργία Τράπεζας αίματος προϋποθέτει οργάνωση και υποδομή...και είναι άλλο πράγμα....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Εφόσον έχω ένα σκύλο υγιή και δυνατό που δεν αντιδρά όταν του πάρεις αίμα αρκει να τον χαιδολογάς θα το εκανα. Μάλιστα τώρα που μου βάλατε την ιδέα θα το ζητήσω από τον κτηνίατρο την επόμενη φορά που θα πάμε.
Ωραίο θέμα mareco , μπράβο!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μυρτω
Επειδη το αιμα το παιρνουν απο την σφαγιτιδα δεν νομιζω οτι αρκει το χαιδολογημα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Δεν το ήξερα, επίσης δεν ξέρω τι είναι η σφαγιτιδα. Το εξηγείς λίγο; :)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μυρτω
Επειδη το αιμα το παιρνουν απο την σφαγιτιδα δεν νομιζω οτι αρκει το χαιδολογημα.
Κανονικά δεν θα πρεπε να τους κάνουν μια ηρεμιστική ένεση για να γίνει η αιμοδοσία?
Τόση ώρα ακίνητο όσο ήσυχο κι αν είναι,μπορεί να καθίσει?