Τράπεζα αίματος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Κάποια μπορούν.
Λένε όμως, ότι σε περίπτωση που δεν...κάνουν κάποια ηρέμηση.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ειναι η φλεβα στο πλαι του λαιμου,εκει που σε πιανουν να δουν αν εχεις τεζαρει!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Επειδή ρόδα είναι και γυρίζει και αυριο μπορει τα δικά μας σκυλιά να χρειαστούν αίμα καλό θα είναι να το σκεφτούμε όλοι.
Εγώ αιμοδότρια δεν είμαι λόγω χαμηλης πίεσης αρνούνται να μου πάρουν αίμα, 2 φορές τον χρόνο γινόταν αιμοδοσία στην εταιρία που δούλευα και ένοιωθα σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Αν η προσφορά δεν είναι αρκετή στους ανθρώπους σκεφτείτε στα ζώα πόσο μικρή ειναι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Ειναι η φλεβα στο πλαι του λαιμου,εκει που σε πιανουν να δουν αν εχεις τεζαρει!
Ε με την υπόσχεση διπλού γεύματος μετά ο έλβιςθα έδινε αίμα απο όπου και να του ζητούσες. ;)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ας το σκεφτουμε ολοι,προσφατα χαθηκε πολυ νεαρο σκυλακι γιατι δεν υπηρχε αιμα.
Επισης την ωρα που το χρειαζονται εγω πχ μπορει να θελω 2 ωρες για να παω να φερω σκυλο μου,να τον εξετασουν κλπ

Δεν ειναι τιποτα,το ζωο μας δεν κινδυνευει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Επειδή ρόδα είναι και γυρίζει και αυριο μπορει τα δικά μας σκυλιά να χρειαστούν αίμα καλό θα είναι να το σκεφτούμε όλοι.
Εγώ αιμοδότρια δεν είμαι λόγω χαμηλης πίεσης αρνούνται να μου πάρουν αίμα, 2 φορές τον χρόνο γινόταν αιμοδοσία στην εταιρία που δούλευα και ένοιωθα σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Αν η προσφορά δεν είναι αρκετή στους ανθρώπους σκεφτείτε στα ζώα πόσο μικρή ειναι.
Ετσι ακριβώς. Πάντως κι εγώ που λόγω χαμηλού αιματοκρίτη δεν μπορούσα να δώσω [κάνουμε κι εμείς δυό φορές τον χρόνο αιμοληψία στην εταιρία] και ένοιωθα άσχημα, προ μηνός που ξαναδοκίμασα με βρήκαν εντάξει και έδωσα για πρώτη φορά στην ζωή μου. Και ένοιωσα πάρα πολύ καλά.
Και τώρα στενοχωριέμαι που τα σκυλιά μου, δεν πληρούν τις προδιαγραφές.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Και ένοιωσα πάρα πολύ καλά.
Και τώρα στενοχωριέμαι που τα σκυλιά μου, δεν πληρούν τις προδιαγραφές.
Τρομερό συναίσθημα!!!
Κάποτε (πολλά χρόνια πριν, παιδάκι μου), χρειάστηκε αίμα για να χειρουργηθεί (για μιά ακόμα φορά...) η μητέρα μου... πολύ αίμα... και δεν βρίσκαμε... και οι περισσότεροι φίλοι... άλλος είχε χαμηλό αιματοκρίτη, άλλος είχε αναιμία, άλλος είχε περάσει ένα ελαφρύ κρυολόγημα, άλλος ήταν σε ραντεβού και θα τελείωνε αργά (και την άλλη μέρα χανόταν), άλλος είχε αδυνατίσει τελευταία, άλλος ήταν κατάκοπος...
και η μητέρα μου "περίμενε"...

Τότε, ορκίστηκα ότι (όσο καίνε ακόμα τα καντήλια μας) θα τρέξω κάθε φορά που χρειάζεται αίμα, όσο μακρινός και να είναι...

Φαντάσου, να είσαι σκυλάκι, τσακισμένο από ατύχημα... και να περιμένεις...

Μαρία, νομίζω ότι, σε πρώτη ευκαιρία, θα πάρω τη Μόκα, που δεν "παίρνει χαμπάρι" απ' αυτά και θα πάω...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ρε γαμώτο είμαστε μακριά, λογικά πληρούμε τις προϋποθέσεις (θα κάνουμε σύντομα εξετάσεις), αν και είμαι βέβαιη πως θα χρειαστεί ηρέμηση για να της πάρουν αίμα.

Πολύ ωραίο θέμα πάντως! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ!
Θα ρωτήσω την γιατρό μου αν έχουν τράπεζα αίματος στο ιατρείο, ποτέ δεν ξέρεις, χειρουργεία κάνουν άλλωστε.

Ούτε εγώ μπορώ να δώσω αίμα, μία φορά πήγα και με έδιωξαν γελώντας μόλις με είδαν....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Το 'χω ζήσει κι εγώ έτσι ακριβώς Γιάννη, με την δική μου μαμά. Φτύσαμε αίμα, να βρούμε μία μπουκάλα. Οχι τις πέντε που χρειάστηκε τελικά :(
Και είχα πάρει ακριβώς την ίδια απόφαση. Μόνο που δυστυχώς χρόνια τώρα, κάθε φορά που έτρεχα να δώσω αίμα, έτρωγα χυλόπιττα.
Και μου κακοφαινόταν πάρα πολύ. Οπότε αυτή τη φορά καταλαβαίνεις...μέχρι η συνάδελφος που ήταν υπεύθυνη για την διοργάνωση της αιμοληψίας, είχε συγκινηθεί τόσο, που μόνο που δεν έκλαιγε :p

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Οπότε αυτή τη φορά καταλαβαίνεις...μέχρι η συνάδελφος που ήταν υπεύθυνη για την διοργάνωση της αιμοληψίας, είχε συγκινηθεί τόσο, που μόνο που δεν έκλαιγε :p
Καταλαβαίνω...

Ισως σε "ανεβάζει" η υιοθεσία των σκυλιών "σου" στο εξωτερικό... πρέπει να το κοιτάξεις... τώρα που το ξανασκέφτομαι, ναι, πρέπει να σε ωφελεί!!!;):p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Τράπεζα αίματος ζώων στην Ελλάδα

Η αιμοδοσία είναι δωρεά και όχι πράξη στην οποία ενέχεται ανταλλαγή χρημάτων.
Τα έξοδα που απαιτούνται για την πραγματοποίησή της (π.χ. ιατρικά αναλώσιμα) βαρύνουν πάντα τον κηδεμόνα του ζώου που χρειάζεται να λάβει το αίμα.

Η σελίδα αυτή έχει ως μοναδικό σκοπό τη δημοσίευση αγγελιών/ανακοινώσεων των υποψήφιων δωρητών αίματος ζώων, προκειμένου να διευκολύνει τους κηδεμόνες όσων ζώων ψάχνουν για κατάλληλο δότη.

Αντιστοίχως, θα δημοσιεύονται επίσης οι ανάγκες ζώων για λήψη αίματος.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΑΓΓΕΛΙΑ θερωείται Β Α Σ Ι ΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ η καταγραφή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΣ στοιχείου επικοινωνίας εκ των ακόλουθων:
-έγκυρο νούμερο κινητού τηλεφώνου
-έγκυρο νούμερο σταθερού τηλεφώνου
-όνομα & τηλέφωνο κτηνιάτρου που παρακολουθεί το ζώο που ασθενεί
-ηλεκτρονική διεύθυνση εκτός περιβάλλοντος facebook (inbox δλδ)
-skype name (λογαριασμού που να χρησιμοποιείται καθημερινώς)

Η σελίδα αυτή δεν έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους δότες με τους λήπτες ΥΠ' ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ.
Οι ενδιαφερόμενοι ας φροντίσουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους με όποιο τρόπο θεωρούν καταλληλότεροι οι ίδιοι και ανάλογα με τα στοιχεία που καταγράφουν στις αγγελίες/μηνύματα που θα στέλνουν στη σελίδα αυτή για δημοσιοποίηση (email address, σταθερά ή κινητά τηλέφωνα, skype names κλπ).

ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΩΡΗΤΗ ΣΚΥΛΟΥ:

- βάρος άνω των 15 (άλλοι λένε 20) κιλών (γάτες άνω των 5 κιλών)
- ηλικία μεταξύ 1-7 χρονών (γάτες μεταξύ 10μηνών-8χρονών)
- καλόβολος χαρακτήρας
- υγιής και όχι υπέρβαρος
- καθ' όλα εμβολιασμένος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Προφανώς, για να μην χτυπιέται στο τραπέζι του γιατρού, ή μην τους φάει όλους, την ώρα που του παίρνουν αίμα.

Εκτός αν...ο χαρακτήρας, μεταγγίζεται μαζί με το αίμα :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
χαχα...εγώ θα είχα...τρομοκρατηθεί, αν μου πέρναγε απ'το μυαλό.
Ετσι και πει ο Κέστης, ότι μπορεί ο μικρός να δώσει αίμα;;; θα του το ρουφήξω όλο *demonio*
Αλλά αν είναι να κληροδοτήσει τον χαρακτήρα του, μέσω αυτού, καήκαμε :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Οσοι έχετε facebook, παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις της ομάδας "Τράπεζα Αίματος Ζώων στην Ελλάδα".

Υπάρχουν επείγουσες ανακοινώσεις,για ζώα που έχουν άμεση ανάγκη. Είναι κρίμα, να μην βοηθήσουμε όσοι μπορούμε.

Αυτές τις μέρες, υπάρχει μεγάλη ανάγκη, για σκυλίτσα στην Θεσσαλονίκη. Η Μέλια χρειάζεται αίμα αποκλειστικά ομάδας Dea 1.1.Aρνητικό. Εχει ήδη υποστεί τρεις μεταγγίσεις και περιμένει την βοήθειά μας. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο, να της κάνετε το δώρο της ζωής.