Τράπεζα αίματος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Μπράβο ρε κορίτσι!!!!

Τι είδους ενημέρωση περιμένεις;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Μπράβο ρε κορίτσι!!!!

Τι είδους ενημέρωση περιμένεις;
Η γραμματεία δεν γνώριζε το περιστατικό και μου είπε ότι θα συνενοηθεί με τους γιατρούς και θα με πάρουν. Δεν με έχουν πάρει ακόμα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Οι άνθρωποι ζητάνε το αίμα, γιατί το ΑΤΤΙΚΟ έχει μεν τράπεζα αίματος, αλλά χρεώνει πάνω από 200€/μπουκάλα...

Ο χαρακτήρας του ζώου - δότη, πρέπει να είναι μαλακός κλπ., γιατί αλλιώς χρειάζεται αναισθησία, μιάς και η διαδικασία είναι χρονοβόρα... όπως λέει και η mareco, μπορεί να τα σπάσει όλα ένα νευρικό ζώο, άνω των 30 κιλών...

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Δυστυχώς ο Έλβις δεν είναι υπομονετικός σκύλος αλλά αν μας πάρουν θα το δοκιμάσουμε. Ακόμη δεν μας έχουν τηλεφωνήσει. Με τον Τζιμάκο δεν πάω γιατί έχει αναπτύξει φοβία πρόσφατη και δεν μπορώ να τον στρεσσάρω περισσότερο. Η διαδικασία κρατάει ένα τέταρτο, πήρα τον Μαραγκό και τον ρώτησα πρώτα.

Αναισθησία δεν θα δεχτώ να του κάνουν όμως . :/

Mε ποιό δικαίωμα όμως χρεώνουν 200 ευρώ το μπουκάλι;

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Μα...θα έχει σωστό αποτέλεσμα, αν ναρκωθεί το ζώο; :confused:

Αν σε πάρουν ρε συ, ρώτα να επιβεβαιώσουμε και τα κιλά. Αν και...ο Μαρκούλης από υπομονή...τέρας!!! :?

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ο ρουντ ειναι πανετοιμος να δωσει σε οποιο μελος απο εδω το εχει αναγκη.
ποσο χρονος πρεπει να περασει για να ξαναδωσει αιμα ενας σκυλος 41κιλων?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αν δεν κάνω λάθος (μιάς και έχω ρωτήσει εδώ και λίγες μέρες για το συγκεκριμένο θέμα του Strong):
Η μέθη δίνεται ενέσιμη και, κατά συνέπεια, περνάει στο αίμα του ζώου, το οποίο, με τη σειρά του πηγαίνει στο άρρωστο ζώο και "κλάψτα Χαράλαμπε"...
Η αναισθησία δεν γίνεται ενέσιμη...

Υ.Γ. Τα 15 λεπτά (καθαρός χρόνος) είναι πολύ για ένα σκύλο που δεν είναι πραγματικά καλόβολος...
Γι' αυτό το ψάχνω εγώ (για τη Μόκα, εννοείται - που είναι "φρεσκοεξετασμένη" και βγήκε "σκυλί"!), με΄τα αντικρουόμενα αυτά στοιχεία:
- δεν θέλω να ναρκώνεται (βλέπε: φυλές μαστίφ)
- έχει αυτές τις φοβίες... και την τάση να τα σπάσει όλα, σε τέτοιες καταστάσεις...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Μα...θα έχει σωστό αποτέλεσμα, αν ναρκωθεί το ζώο; :confused:

Αν σε πάρουν ρε συ, ρώτα να επιβεβαιώσουμε και τα κιλά. Αν και...ο Μαρκούλης από υπομονή...τέρας!!! :?
Aν πάρουν θα ρωτήσω και για τα κιλά και όλα, μου κάνει εντύπωση που δεν με έχουν πάρει.

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Εμένα μου κάνει εντύπωση το πάνω από 30 κιλά, πρόσφατα που ετοιμαστήκαμε να δώσουμε αίμα για το σκύλο φίλης μας είχαν πει 25 κιλά και μαλιστα επειδή η Ραλλού ήταν οριακά 25 δεν θα μπορούσε να δώσει αλλά ο Τσίκο (28 ) θα έδινε...

jo.d

Well-Known Member
8 Μαϊου 2012
147
0
βουλα
επικοινωνησα μαζι τους ,κρατησαν τα στοιχεια τα δικα μου και του σκυλου μου και ειπαν πως σε περιπτωση εκτακτης αναγκης θα ειδοποιηθουμε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Λοιπόν τα κιλά είναι πάνω από 25.
Δεν μας πήραν ποτέ από την κλινική αλλά επικοινώνησα με τις κοπέλες που βρήκαν τον Στρονγκ και πήγα μόνη μου στο Αττικό.
Μας πήραν αίμα για να δούν την ομάδα αίματος του Έλβις και να δουν αν είναι συμβατός γιατί είναι η δεύτερη μετάγγιση που θα γίνει στον σκύλο, αν χρειαστεί τελικά, και πρέπει να είναι με ίδια ομάδα αίματος.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι κάνουν ελαφριά μέθη στον σκύλο, σε οποιονδήποτε σκύλο, όσο ήρεμος και να είναι γιατί παίρνουν από την κεντρική αρτηρία και δεν πρέπει αν κουνηθεί καθόλου.
Επιπλέον του κάνουν και ορό μετά την ομοδοσία για να πάρει τα πάνω του.
Είδα και τον σκυλάκο, μακάρι να τα καταφέρει, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ωστόσο τρώει και ο αιματοκρίτης του δείχνει να ανεβαίνει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Μίλησα με τον δικό μας γιατρό, και γέλασε όταν του είπα για νάρκωση. Μου είπε με τίποτα, αυτός την αιμοληψία την κάνει με τον σκύλο ξύπνιο. Αν χρειαστεί να δώσει ο Έλβις θα δώσει στον γιατρό μας αν είναι ανοιχτός την ώρα που θα με ειδοποιήσουν και απλά θα μεταφέρω το αίμα. Συγνώμη αλλά όχι για νάρκωση αλλά ούτε για εμβόλια στο αττικό δεν πάω τα σκυλιά μου εγώ προσωπικά μετά από την ταλαιπωρία του Τζιμάκου.

Last edited:

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Συμφωνώ! Ασε που τις ναρκώσεις τις αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι, όχι να τον ναρκώσουν για μια αιμοληψία... Παρακέντηση στην κύστη για να πάρουν ούρα έχουμε κάνει χωρίς νάρκωση και αυτοί θέλουν νάρκωση για να πάρουν αίμα...