Τρέμουν τα πίσω πόδια του σκύλου μου....Γιατί;

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
τα ασπρα ? με πιάνεις αδιάβαστη , είναι συνηθισμένο να λένε άλατα η αθριτικα την οστεαθρίτιδα λες κάτι αλλο ?
Nαι.
Πχ. στον πέμπτο σπόνδυλο της ουράς/τον πρότελευταίο που διακρίνεται απ το τέλος: υπάρχει μια μικρή φωτεινή κουκιδίτσα στην αριστερή πλευρά.

Και άλλες τέτοιες κουκιδίτσες υπάρχουν πολλές γύρω από την αριστερή κοτύλη , και πιο ψηλά στην σπονδυλική στύλη.

Τί είναι αυτά;

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
όχι θελουν σωστές αναλογίες, να μπορουν να απορροφήσουν σωστά αυτα που χρειάζονται. Αυτοί που ταίζουν raw πχ κρατάνε την ίδια αναλογία σε κρέας και κόκαλο με τα ενήλικα 80 κρέας 10 κόκαλο 10 οργανα μετά τους 3 μηνες
Σιγουρα θελουν σωστες αναλογιες, αλλα παιζει ρολο πιστευω η φυλη και οι καταβολες της.
Δε μπορει να εχουν τις ιδιες αναγκες στην αναπτυξη ενα τζακ ρασσελ με ενα κεντρικης ασιας...
Οκ δεν ειμαι τελειως κατα της raw αλλα δεν θα ταϊζα ενα κουταβι κεντρικης ασιας prey model.
Τα σκυλια αυτα χτυπανε 70-80και κιλα.
Δεν νομιζω οτι στις χωρες καταγωγης τους ειδαν ποτε τετοιου ειδους διατροφη τα σκυλια των νομαδων.

• Like
Reactions: Eroe

Velouxiotis

Active Member
27 Μαϊου 2018
29
32
35
Σιγουρα θελουν σωστες αναλογιες, αλλα παιζει ρολο πιστευω η φυλη και οι καταβολες της.
Δε μπορει να εχουν τις ιδιες αναγκες στην αναπτυξη ενα τζακ ρασσελ με ενα κεντρικης ασιας...
Οκ δεν ειμαι τελειως κατα της raw αλλα δεν θα ταϊζα ενα κουταβι κεντρικης ασιας prey model.
Δεν νομιζω οτι στις χωρες καταγωγης τους ειδαν ποτε τετοιου ειδους διατροφη τα σκυλια των νομαδων.
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πάνω στο θέμα αν και δεν νομίζω να οφείλεται αυτό στη διατροφή του...
Ίσως φταίει η υπερβολική άσκηση...
Ο σκύλος είναι γύρο στα 85 κιλά και 85 πόντους ακρωμιο...
IMG_20180325_194936_858.jpg στη φωτο είναι 15 μηνών...

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Μια σωστη ακτινογραφία χρειάζεται με ίσια τα πόδια ετσι ωστε να φανει ξεκαθαρα που οφειλεται η φλεγμονη. Οταν ευκαιρεσεις (απο οτι καταλαβα δεν υπαρχει αλλος κτηνιατρος κοντα) καντο, προς το παρον μειωσε την ασκηση και αν θελεις προσθεσε επιλπλεον πηγες χονδροΐτινης στη διατροφη του σκυλου (οτι εχει χονδρους, πχ ζωμο απο κοκκαλα, ουρες μοσχαριου, λαιμους αρνισιους, λαιμους κοτοπουλου κλπ)..
Να σου ζησει ο σκυλαρος, φοβερος ειναι :)

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
@Velouxiotis , να σου ζησει ο σκυλακος σου. ειναι πολυ ομορφος.

οταν γραφεις οτι τον τρεχεις καθημερινα τι εννοεις και απο ποια ηλικια του το ξεκινησες;

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πάνω στο θέμα αν και δεν νομίζω να οφείλεται αυτό στη διατροφή του...
Ίσως φταίει η υπερβολική άσκηση...
Ο σκύλος είναι γύρο στα 85 κιλά και 85 πόντους ακρωμιο...
View attachment 68086 στη φωτο είναι 15 μηνών...

Καλημέρα και καλως ορισες.

Για αρχη αυτο που ειπε ο @GRDANE μείωσε την άσκηση και το
τρέξιμο αλλα μην σταματάς το περπάτημα-βόλτα.
Και να συμπληρώσω οτι πρεπει να κανεις άμεσα δίαιτα να κατεβάσεις
τα κιλά του. Το βάρος δεν βοηθάει για να φύγουν γρήγορα οι
φλεγμονές. Αν δεν φύγουν οι φλεγμονές ο σκυλος θα φυλάγεται
και θα ατονήσουν οι μυς και ο σκελετός απο μόνος του δεν θα τον
κρατάει και θα χειροτερεύουν οι αρθρώσεις.

Τα ασιατικά (τα βαριά) μεχρι να γίνουν 24 μηνών για να ειςαι
σηγουρος δεν πρεπει καν να τρέχουν. Περπάτημα και ελαφρύς
τροχασμός ειναι αρκετά. Και παράλληλα προσοχή στο βάρος.
Πρεπει να μεγαλώνουν στεγνά, ελαφριά γιατι παντα υπάρχει
κίνδυνος να πάθουν ζημιά οι αρθρώσεις.

Απο την ακτινογραφία που ανέβασες δεν φενεται να εχει
δυσπλασία οι αρθρώσεις δείχνουν καλές. Δεν ειναι ομως αυτη
ακτίνα για δυσπλασία. Πολλοί κτηνίατροι πρωτου κανουν
κανονικές κανουν μια απλή για να παρουν μια εικόνα και αν δουν
κατι σοβαρό προτήνουν κανονικές.

Αν κανεις κανονικές με νάρκωση κανε παράλληλα υπέριχο και
καρδιογράφημα και εξετασεις αίματος.

Περαστικά και εύχομαι τα καλητερα.
Απο που τον πήρες αν επιτρέπεται;

george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
Και εγω δεν εχω να προσθεσω τιποτα απο ότι σου έχει ηδη προταθει, αλλα φιλαρακι με τετοιο σκυλαρο, σκιαχτικα από την φωτο Να τον χαιρεσαι!!

• Like
Reactions: Hiraeth

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Βαλε μια να φαινεται ο σκυλος... μαλλον ειναι πισω απο την ουρα του πονυ στη φωτο και δε φαινεται :) περα απ τη πλακα δες ως θα παει και αν δε του περασει σε 2-3 βδομαδες το πολυ παρ το και σε αλλο κτηνιατρο να παρεις δευτερη γνωμη... η αποψη μου ειναι σ αυτα τα θεματα να διασταυρωνεις λιγο τις γνωμες των γιατρων...

• Like
Reactions: Velouxiotis

Velouxiotis

Active Member
27 Μαϊου 2018
29
32
35
Καλημέρα και καλως ορισες.

Για αρχη αυτο που ειπε ο @GRDANE μείωσε την άσκηση και το
τρέξιμο αλλα μην σταματάς το περπάτημα-βόλτα.
Και να συμπληρώσω οτι πρεπει να κανεις άμεσα δίαιτα να κατεβάσεις
τα κιλά του. Το βάρος δεν βοηθάει για να φύγουν γρήγορα οι
φλεγμονές. Αν δεν φύγουν οι φλεγμονές ο σκυλος θα φυλάγεται
και θα ατονήσουν οι μυς και ο σκελετός απο μόνος του δεν θα τον
κρατάει και θα χειροτερεύουν οι αρθρώσεις.

Τα ασιατικά (τα βαριά) μεχρι να γίνουν 24 μηνών για να ειςαι
σηγουρος δεν πρεπει καν να τρέχουν. Περπάτημα και ελαφρύς
τροχασμός ειναι αρκετά. Και παράλληλα προσοχή στο βάρος.
Πρεπει να μεγαλώνουν στεγνά, ελαφριά γιατι παντα υπάρχει
κίνδυνος να πάθουν ζημιά οι αρθρώσεις.

Απο την ακτινογραφία που ανέβασες δεν φενεται να εχει
δυσπλασία οι αρθρώσεις δείχνουν καλές. Δεν ειναι ομως αυτη
ακτίνα για δυσπλασία. Πολλοί κτηνίατροι πρωτου κανουν
κανονικές κανουν μια απλή για να παρουν μια εικόνα και αν δουν
κατι σοβαρό προτήνουν κανονικές.

Αν κανεις κανονικές με νάρκωση κανε παράλληλα υπέριχο και
καρδιογράφημα και εξετασεις αίματος.

Περαστικά και εύχομαι τα καλητερα.
Απο που τον πήρες αν επιτρέπεται;
Θα κάνω τη θεραπεία για ενα μήνα και αν δω ότι μένει στάσιμος και δεν καλυτερεύει θα ξανακάνω ακτινογραφία...Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια...
Ο σκύλος έχει έρθει απο Ρωσία...

• Like
Reactions: vek and Eroe

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.925
5.310
patra
grdane.blogspot.com
πολύ το βάρος, αδύνατοι και οι μυς σε αυτή την ηλικία και τα κόκκαλα μαλακά
η εντονη ασκηση σε συνδιασμό με τα κιλά που είναι πάρα πολά για 15 μηνών κουτάβι....
και με μία τροφή που μπορεί να είναι καλής ποιότητας αλλά ελλειπής πιθανά στα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξη του σκύλου οδήγησαν στις κακώσεις και την οστεοαρθρίτιδα,
δυστυχώς στις αρθρώσεις τίποτε δεν είναι αναστρέψιμο.... μπορεί όμως να παραμείνει στάσιμο και να μην είναι πρόβλημα.....
χάπια χονδροιτίνης γλουκοζαμίνης... κι ελεγχόμενη άσκηση ώστε να δέσουν τα κόκκαλα κι αν μείνει σε αυτό το στάδιο να δείς μετά το φόρτωμα σε κιλά
προς το παρόν αδυνάτισε τον σκύλο τουλάχιστον 5 κιλά.
κατά τα άλλα ε΄νας κουκλος είναι να τον χαίρεσαι

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Να με συμπαθάτε που παρεμβαίνω στο όμορφο παρεάκι σας, αλλά μια μη ισορροπημένη 'φυσική" τροφή παραμένει χειρότερη της μέτριας κροκέτας.
Ειδικά όταν υπάρχει πρόβλημα και πρέπει η αναλογία βιταμινών αλλά και ιχνοστοιχείων να είναι προσεγμένη.
η μετρια κροκετα εχει προσεγμενη αναλογια βιταμινων και ιχνοστοιχειων;;; :cautious:
για πες ετσι για παραδειγμα 1-2 τετοιες τροφες και τις τιμες τους, καποια αναλυση που να αποδεικνυει αυτο που λες, να αλλαξω αυριο κιολας...
@Velouxiotis περαστικα του φιλε, εισαι τυχερος που εχεις την δυνατοτητα να εχεις εναν τετοιο σκυλο

Velouxiotis

Active Member
27 Μαϊου 2018
29
32
35
η μετρια κροκετα εχει προσεγμενη αναλογια βιταμινων και ιχνοστοιχειων;;; :cautious:
για πες ετσι για παραδειγμα 1-2 τετοιες τροφες και τις τιμες τους, καποια αναλυση που να αποδεικνυει αυτο που λες, να αλλαξω αυριο κιολας...
@Velouxiotis περαστικα του φιλε, εισαι τυχερος που εχεις την δυνατοτητα να εχεις εναν τετοιο σκυλο
Ευχαριστώ φίλε μου!!!
Δεν πιστεύω να οφείλεται στην τροφή το πρόβλημα...τώρα όσο για την ποιότητα και τις κροκετες εννοείτε πως η ωμή τροφή είναι καλύτερη...
Ο σκύλος τρώει κύμα κοτόπουλου που μέσα έχει λαχανικά ελαιόλαδο αυγά τυρογαλο(τα προσθέτω εγώ αυτά) ρύζι και μια μέτρια κροκετα ανάπτυξης της brit. . .
Αμφιβάλλω αν υπάρχει στο εμπόριο κροκετα που μπορεί να συναγωνιστεί αυτή τη διατροφή...

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
@Velouxiotis Να σου ζησει και περαστικα, φοβερος κουταβος.

ΥΓ. Εκτος θεματος αλλα αν μπορω να σε ρωτησω, σε ποιό μερος εισαι κοντα στο Βελουχι ;
Εγω καταγομαι αλλα και πηγαινω τα καλοκαιρια στη Βραχα Ευρυτανιας (διπλα στα Φουρνα).

alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
41
Ευχαριστώ φίλε μου!!!
Δεν πιστεύω να οφείλεται στην τροφή το πρόβλημα...τώρα όσο για την ποιότητα και τις κροκετες εννοείτε πως η ωμή τροφή είναι καλύτερη...
Ο σκύλος τρώει κύμα κοτόπουλου που μέσα έχει λαχανικά ελαιόλαδο αυγά τυρογαλο(τα προσθέτω εγώ αυτά) ρύζι και μια μέτρια κροκετα ανάπτυξης της brit. . .
Αμφιβάλλω αν υπάρχει στο εμπόριο κροκετα που μπορεί να συναγωνιστεί αυτή τη διατροφή...
Τα αποτέλεσματα δείχνουν ότι κάτι υπάρχει λάθος στην θεώρησή σου. Δεν εννοείται τίποτα στο κομμάτι της διατροφής, πέραν του επιστημονικά αποδεδειγμένου* ότι το να φτιάξεις την διατροφική ισορροπία μόνος σου είναι πολύ δύσκολο. Αυτό το ανακάτεμα που κάνεις είναι εξαρχής διατροφικά ανισόρροπο. Αν πρόσεξες όπως λές σου πρότειναν πολυβιταμίνες ήδη.

Για παράδειγμα εννοείται ότι θα βελτιωνόταν η κατάσταση με μία καλή super premium τροφή που θα ήταν ήδη διατροφικά ισορροπημένη και τα κατάλληλα συμπληρώματα που σου ανέφεραν ειδικά σε ένα σκύλο που είναι ήδη υπέρβαρος και έχει ήδη μυικό και πιθανά σκελετικό πρόβλημα. Τα έξτρα και ωραία που του δίνεις τώρα θα ήταν αυτά που θα του έδινα για διατροφικό συμπλήρωμα καθώς υποθέτω ότι θα είναι άριστης ποιότητας στην περιοχή σου.

Επίσης, δεν έχεις αναφέρει τόση ώρα τί σημαίνει υπερβολική άσκηση για εσένα. Δεν μπορούμε να γράφουμε να την μειώσεις αν δεν γνωρίζουμε ποιά είναι εξαρχής.

*έχω τις αναφορές αν τις χρειαστείς, τις έχει αρκετός κόσμος στο forum αυτό

Last edited:

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Καλύτερη τροφή ισορροπημένη σπιτική barf.
Χειρότερη τροφή μη ισορροπημένη σπιτική barf.
Η στγκεκριμένη είναι υπέρμαχος της Barf και κατακρίνει γενικώς τις ξηρές τροφές του εμπορίου.

alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
41
Καλύτερη τροφή ισορροπημένη σπιτική barf. Χειρότερη τροφή μη ισορροπημένη σπιτική barf. Η στγκεκριμένη είναι υπέρμαχος της Barf και κατακρίνει γενικώς τις ξηρές τροφές του εμπορίου.
Εγώ τόνισα ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις ισορροπία αλλά όχι αδύνατο. Στην συγκεκριμμένη περίπτωση υπάρχει θέμα υγείας και προτείνω να ακολουθήσει την πεπατημένη.

Θα βρείς από όλα τα καρότα(= Dr Becker) τριγύρω να είναι υπέρμαχοι των πάντων. Στο 00:26 αναφέρει ότι ο σκύλος είναι carnivore αλλά ο σκύλος δεν είναι σαρκοφάγο αλλά μερικώς σαρκοφάγο. Δεν αντέχω να δώ περισσότερο. Ειδικά αυτό που πολεμάνε το εμπόριο κάνοντας εμπόριο, η συγκεκριμμένη προωθεί το όνομά της, με ξεπερνάει.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Εγώ τόνισα ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις ισορροπία αλλά όχι αδύνατο. Στην συγκεκριμμένη περίπτωση υπάρχει θέμα υγείας και προτείνω να ακολουθήσει την πεπατημένη.

Θα βρείς από όλα τα καρότα(= Dr Becker) τριγύρω να είναι υπέρμαχοι των πάντων. Στο 00:26 αναφέρει ότι ο σκύλος είναι carnivore αλλά ο σκύλος δεν είναι σαρκοφάγο αλλά μερικώς σαρκοφάγο. Δεν αντέχω να δώ περισσότερο. Ειδικά αυτό που πολεμάνε το εμπόριο κάνοντας εμπόριο, η συγκεκριμμένη προωθεί το όνομά της, με ξεπερνάει.
"Μερικώς σαρκοφάγο"; lol. Το αν ο σκύλος είναι σαρκοφάγο ή παμφάγο είναι θέμα το οποίο γενικά είναι αμφιλεγόμενο. Γενικά η συγκεκριμένη κατακρίνει την ξηρά τροφή κυρίως λόγω της έλλειψης υγρασίας. Εγώ ταίζω ξηρά επειδή με βολεύει. Μια ή δυο φορές την εβδομάδα ταίζω και κονσέρβα έτσι για το γαμώτο. Θα ήθελα πάντως να ταίζω δική μου barf αν μη τι άλλο για να έχω έλεγχο των υλικών.
Προφανώς και κάνει εμπόριο. Κανείς δεν το κάνει για φιλανθρωπία. Αλλά υπάρχει όλο και αυξανόμενη ζήτηση για barf οπότε λογικό.