Τρίχωμα σε Yorkshire...!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Λοιπόν όπως πολύ εύστοχα παρατήρησαν τα παιδιά στην έκθεση όπου τελικά παρεβρέθη και το Κλαιρίνι, το τρίχωμα της μικρής δεν είναι και σε καλή κατάσταση....

Ενώ δεν έχει τζίβες ή κόμπους (φροντίζει η μανούλα με καθημερινό χτένισμα για αυτό) είναι θαμπό και φαίνεται σκληρό... καμία σχέση με το silky τρίχωμα που πρέπει να έχει ένα Yorkie.

Βέβαια η μικρή είναι ακόμη κουτάβι...αλλά και πάλι νομίζω ότι κάτι πρέπει να κάνω λάθος είτε με τη διατροφή της είτε με την περιποίηση.

Απορώ διότι έχω δει ανάλογα σκυλάκια πολύ λιγότερο προσεγμένα με σχετικά πιο λαμπερό τρίχωμα, όλα όμως από 12 μήνες και πάνω. Να πω επίσης ότι το μικρό δεν έχει ακόμη πάει σε groomer και είναι με το "κουταβίσιο" αν μπορούμε να το πούμε για τα Yorkies, μιας και δεν αλλάζουν τρίχωμα.

Όσοι το είδατε το μικρό πήρατε μία γεύση... για να ακούσω συμβουλές!!! :D

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Η μικρή τρώει Royal Canin Junior Yorkshire Terrier και την καθαρίζω με το Tropiclean Berry Clean Shampoo (κυρίως το προτίμησα γιατί λέει ότι δεν επιρεάζει τη δράση της αμπούλας) και έχω και το
GREENFIELDS Dog Anti-tangle Conditioner.

Μάλλον κάτι από τα παραπάνω δεν είναι σωστό, τι να πω....

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
34
Cyprus
και εγω αντιμετωπιζα προβλημα με το τριχωμα του περσικου μου γατου και οταν του αλλαξα τροφη εγινε ολο και πιο καλυτερο....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Η αλήθεια είναι ότι σκοπεύω να "ελέγξω" όλα τα παραπάνω με τη βοήθειά σας... και τείνω να πιστέψω ότι δεν είναι τελικά και η καλύτερη επιλογή η συγκεκριμένη τροφή. Βέβαια πρέπει να πω οτι κατά τα άλλα δεν είναι έχω παράπονο... αλλά με τηντρίχα τη γίνεται???

Το θέμα μου είναι όταν με το καλό αλλάξω που πάω? Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για ένα Yorkie??? Θα μου πείτε είναι ανάλογα το σκύλο και δίκιο θα έχετε... αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσω.

Εσύ katerina τι έδινες/δίνεις στα Yorkie σου???

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
34
Cyprus
εγω παντως στα περσικα μου δινω royal canin και ειδα απιστευτη διαφορα... στο σκυλο μου δινω την proplan...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Έλαααα... και γω royal της δίνω ρε γμτ... Έχω ξεκινήσει διαδικασίες να τη δει ένας εκτροφέας Yorkie να μου πει τη γνώμη του, μπας και βγάλουμε άκρη!!

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Εγω δινω ρουαγιαλ την απλη για μικροσωμα . Στη πρωτη μου σκυλιτσα εδινα αυτη που ειναι ειδικα για γιορκι αλλα δεν ειδα κ σπουδαιες αλλαγες. Και 3μερες τη βδομαδα περιπου τους βαζω απο μια κουταλια ηλιελαιο στο φαι . Δε ξερω αν παιζει ρολο αλλα κ οι 2 εχουν ωραιο τριχωμα :)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
η Σκαρλετ με την royal ειχε το πιο θαμπο τριχωμα παντως...η εκτροφεα μου εχει δοκιμασει την royal cocker, αλλα την αποφευγει γιατι θαμπωνει το τριχωμα...
οι εκτροφεις yorkie τι προτιμουν Χρυσουλα? εχεις ρωτησει?

να την χαιρεσαι τη μικρουλα...ονομα και πραγμα!!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Χαχαχαχαχαχαχααααα... τέλειο!!! Και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!

Έχει αρχίσει να με χαλάει η ιδέα της royal, και δεν ακούω και τα καλύτερα από "συναδέλφους" στο Yorkie φίλης μου έκανε φουσκώματα και κατακράτηση.

Όπως είπα είμαι στη διαδικασία να συμβουλευτώ εκτορφείς Yorkie μπας και βγάλω άκρη, γιατί εμείς από "εκτροφέα" σκίζουμε!!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Λοιπόν ... λοιπόν έχουμε και λέμε: Παρά το γεγονός ότι το μαλλάκι ενός Υorkie επηρεάζεται κατά πρώτο λόγο από την εκτροφή και τα γονίδια, και συγκεκριμένα της Κλαίρης μου δεν μπορώ να πω ότι βοήθησαν ιδιαίτερα ούτε το ένα ούτε το άλλο, κάναμε προσπάθειες να βελτιώσουμε λίγο το μαλλάκι της. Για να δούμε... λαδάκι στο φαγάκι της (Yumega), αλλαγή τροφής από Royal Canin σε Earthborn, σωστή αραίωση σαμπουάν και χρήση μαλλακτικής κρέμας (και τα δύο Tropiclean) και η ποιότητα της τρίχας δεν αλλάζει φυσικά, αλλά κάτι κάναμε...

201107030025..jpg201107030024..jpg201107030023..jpg

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Κουκλακι ειναι ρε συ :) Στις φωτογραφιες ειναι φρεσκολουσμενη; Μακραινει αλλο ή εχει κολλησει σε αυτο το μηκος το μαλλακι; Βγαλε καμια φωτο εξω στον ηλιο γιατι με το φλας χανει πολυ η φωτο κ το μαλλι περισσοτερο γιατι πεφτει το φως του φλας.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Παιδιά η φωτογραφίες είναι μόλις την έχω κάνει μπάνιο... για το μήκος τώρα τι να πω... η αλήθεια είναι ότι δεν σπάει αλλά δεν βλέπω να μεγαλώνει και με τους απίστευτους ρυθμούς, αλλά μεγαλώνει.... την διαφορά την τρελή τη βλέπω στο κοτσίδι της, εκεί φαίνεται ότι αυξάνεται το μήκος σίγουρα!

Επίσης πρέπει να πω ότι της έβαλα τη σιτρονέλα της Trixie καιτης το θάμπωσε το μαλλί και ξανά μανά από την αρχή.

Βρε κορίτσια έλεγα να την κουρέψω (δύο δάχτυλα μόνο) να καθαρίσει το κουταβίσιο που είναι στις άκρες ... τι λέτε?

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
βαλε σε ενα ντισπενσερ 500 εμ ελ απεσταγμενο νερακι , 10 σταγονες λεβαντα, 5 δεντολιβανο, 4 σανταλοξυλο και 4 λεμονι. Καθε μερα ψεκαζε τη στο χτενισμα για ενα μηνα και πες μου αν ειδες καποια βελτιωση πληζ..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Xμμμμμ.. μυρίζομαι home made συνταγούλα??? Τέλεια, θα το δοκιμάσω και θα σου πω, σ' ευχαριστώ πολύ! :D

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
τιποτα! μπορεις να πας σε ενα φαρμακειο με το ντισπενσερ και να τους πεις να σου βαλουν μεσα τις σταγονες που θελεις απο αιθερια. Θα στοιχισει πολυ λιγοτερο. Εγω απο τοτε που χρησιμοποιω αιθερια εχω δει μεγαλη διαφορα.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Ακόμα καλύτερα γιατί είχα αρχίσει να προβληματίζομαι που θα τα βρω όλα αυτά...

Να σας πω βρε κορίτσια για πείτε μου σε αυτό που είπα πιο πάνω για το κούρεμα 1-2 δάχτυλα, γιατί όσο κι αν μαλακώνει το μαλλάκι της στις άκρες, που όπως είπα ευτυχώς δεν σπάνε, εχει άλλη υφή στο μήκος που ήταν το μαλλάκι της όσο ήταν κουτάβι... να το κάνω και να ελευθερωθεί το μαλλάκι της από το κουταβόμαλλο!! :D