Να μην σταναχωριέσαι!Δεν είναι τίποτα!
Στέλιο με στεναχωρούν αυτά που έγραψες γιατί ο δικός μας γιατρός από τότε που το ανοίξαμε δεν μου έχει πει τίποτα άλλο παρά με το χέρι να πιέζω την πληγή για να φεύγει υγρό....
Όταν τον ρώτησα για betadin μου είπε δεν έχει νόημα...Βέβαια εγώ θεωρώ ότι έχει και παραέχει και μου φαίνονται πολύ νορμάλ οι οδηγίες που σου έδωσε ο γιατρός σου...δεν ξέρω έχω πελαγώσει.
Χθες τον ξαναπήγαμε στον γιατρό, μου άλλη μια βδομάδα αντιβίωση, η πληγή ακόμα χάσκει, έχει μαζέψει ακόμα λίγο παρόλα αυτά...Μεγάλη ταλαιπωρία για τον σκύλο ο οποίος πονάει και το δείχνει με την συμπεριφορά του, είναι άκεφος.
Ευχαριστώ για τις ευχές παιδιά!
Και εγώ πίεζα την πληγή για να σπρώξω ότι υγρό είχε μαζευτεί μέσα παράλληλα με την σύρριγγα και φυσιολογικό ορό που έριχνα σαν "πιεστικό"!
Betadin έβαζα για την καθαριότητα της περιοχής απλά και πρόσεχα όταν έβγαινε βόλτα να μην ακουμπάει η πληγή σε χόρτα κτλ. Μετά μόλις γυρνούσαμε πάλι μια πλύση και το άφηνα.
Θέλει μερούλες για να κλείσει μια ανοιχτή πληγή!Καμιά βδομάδα!Το σημαντικό είναι οι πλύσεις γιατί αυτές διώχνουν το πύον και η πληγή κλείνει πιο γρήγορα!
Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη αν είναι σε σημείο που τραβιέται εύκολα με την κάθε κίνηση!
Αν είναι σε τέτοιο σημείο καλό είναι τότε να μπει αυτοκόλλητη κόκκινη γάζα που είναι σαν δίχτυ αεριζόμενη, και ίσως και "αποστάτες"-"πατούρες" ανάμεσα στην γάζα και την πληγή που να σπρώχνουν τα δύο "χωριστά μέρη" να κολλήσουν!
Μετά σε κάθε επόμενη πλύση θα ανοίγεις την γάζα και θα πλένεις, και μετά θα ξανακλείνεις την γάζα ενώνοντας τα 2 ξεχωριστά κομμάτια!
Έτσι θα καταφέρεις να έχεις κάτι να σπρώχνει το δέρμα να κολλήσει χωρίς να δημιουργεί πύον και θα προλαμβάνεις με πλύσεις ώστε να το σταματήσεις γρήγορα.
Συζήτησε το με τον γιατρό σου.