Τραυματισμός, ράμματα, παροχέτευση

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εχθές τόλμησα να του πω φοβάμαι για σηψαιμία και μου είπε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, πολύ αυστηρά!
καλα- εμεις τοτε παλευαμε με την τοξικοση ετσι και αλλιως- επειδη ακουσαμε πρωτα αλλων κτηνιατρο που δεν αναγνωρισε το αποστημα σαν τετοιο ( και μου ελεγε, οτι πρεπει να κανει τον κυκλο του!!)- και εμεινε πολυ καιρο με το πυον στον οργανισμο, που της εκανε μεγαλη ζημια. Ο δικος μας μου την εσωσε τοτε- και παλευαμε 10 μερες να μην πεθανει απο την τοξικοση. Ειχε παθει ηδη μυοκαρδιτιδα και ειμασταν στο τσαφ για πνευμονικο οιδιμα. Παρατριχα τοτε την γλυτοσε!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Να μην σταναχωριέσαι!Δεν είναι τίποτα!

Στέλιο με στεναχωρούν αυτά που έγραψες γιατί ο δικός μας γιατρός από τότε που το ανοίξαμε δεν μου έχει πει τίποτα άλλο παρά με το χέρι να πιέζω την πληγή για να φεύγει υγρό....
Όταν τον ρώτησα για betadin μου είπε δεν έχει νόημα...Βέβαια εγώ θεωρώ ότι έχει και παραέχει και μου φαίνονται πολύ νορμάλ οι οδηγίες που σου έδωσε ο γιατρός σου...δεν ξέρω έχω πελαγώσει.
Χθες τον ξαναπήγαμε στον γιατρό, μου άλλη μια βδομάδα αντιβίωση, η πληγή ακόμα χάσκει, έχει μαζέψει ακόμα λίγο παρόλα αυτά...Μεγάλη ταλαιπωρία για τον σκύλο ο οποίος πονάει και το δείχνει με την συμπεριφορά του, είναι άκεφος.
Ευχαριστώ για τις ευχές παιδιά!
Και εγώ πίεζα την πληγή για να σπρώξω ότι υγρό είχε μαζευτεί μέσα παράλληλα με την σύρριγγα και φυσιολογικό ορό που έριχνα σαν "πιεστικό"!
Betadin έβαζα για την καθαριότητα της περιοχής απλά και πρόσεχα όταν έβγαινε βόλτα να μην ακουμπάει η πληγή σε χόρτα κτλ. Μετά μόλις γυρνούσαμε πάλι μια πλύση και το άφηνα.

Θέλει μερούλες για να κλείσει μια ανοιχτή πληγή!Καμιά βδομάδα!Το σημαντικό είναι οι πλύσεις γιατί αυτές διώχνουν το πύον και η πληγή κλείνει πιο γρήγορα!
Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη αν είναι σε σημείο που τραβιέται εύκολα με την κάθε κίνηση!

Αν είναι σε τέτοιο σημείο καλό είναι τότε να μπει αυτοκόλλητη κόκκινη γάζα που είναι σαν δίχτυ αεριζόμενη, και ίσως και "αποστάτες"-"πατούρες" ανάμεσα στην γάζα και την πληγή που να σπρώχνουν τα δύο "χωριστά μέρη" να κολλήσουν!
Μετά σε κάθε επόμενη πλύση θα ανοίγεις την γάζα και θα πλένεις, και μετά θα ξανακλείνεις την γάζα ενώνοντας τα 2 ξεχωριστά κομμάτια!
Έτσι θα καταφέρεις να έχεις κάτι να σπρώχνει το δέρμα να κολλήσει χωρίς να δημιουργεί πύον και θα προλαμβάνεις με πλύσεις ώστε να το σταματήσεις γρήγορα.

Συζήτησε το με τον γιατρό σου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Όχι το πρόβλημα μας δεν ήταν να κλείσει. Το αντίθετο ακριβώς. Όταν τον άνοιξε και πάλι ο γιατρός έπρεπε να μην κλείσει. Οπότε κάθε μέρα έπρεπε να ανοίγω το τραύμα για να μην επουλωθεί. τώρα όμως , 1 βδομάδα μετά έχει μικρύνει πολύ η τομή και θα κλείσει όπου να ναι, ο γιατρός μου είπε τώρα ας κλείσει..
Αφού ξεκινήσαμε και τις φώτο ας βάλω και εγώ μία πως ήταν κατά την νάρκωση πριν από τα ράμματα. (παρεπιπτόντως αν το είχα αφήσει χωρίς ράμματα μόνο με αντιβίωση τώρα θα ήμασταν καλά).

τζιμακος.jpg

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Συζήτησε το με τον γιατρό σου.
αχαχαχαχχαχαχ....μπα σε καλό σου...γελάσαμε και σήμερα...:D

Πάντως, Frenchie και St3li0, πολύ καλές πληροφορίες αποκατάστασης πληγών !!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Πάντως, Frenchie και St3li0, πολύ καλές πληροφορίες αποκατάστασης πληγών !!!
Πραγματικά!! Εμάς κλείνει τώρα οπότε δεν θα την ακολουθήσω, πάντως παιδιά ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου και να είναι απλά αβάσιμοι, δηλαδή να κλείσει τώρα και να τελειώσουμε και να μην μολυνθεί και χρειαστεί να ξανανοίξει ξανά...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ο τρόπος που περιγράφουν ο st3lio & Frenchie είναι ο ίδιος ακριβώς που χρησιμοποιείται και σε ρυπαρά τραύματα του ανθρώπου. Αυτό έχει στόχο την καθημερινή απομάκρυνση των <βρώμικων> στοιχείων, την καλύτερη αιμάτωση της περιοχής και το γρήγορο κλείσιμό της.
Εύχομαι περαστικά στο Τζιμάκο ...ταλαιπωρείται είναι και σε σημείο περίεργο και η συνεχής κίνηση θα είναι ενοχλητική γιαυτόν.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Όχι το πρόβλημα μας δεν ήταν να κλείσει. Το αντίθετο ακριβώς. Όταν τον άνοιξε και πάλι ο γιατρός έπρεπε να μην κλείσει. Οπότε κάθε μέρα έπρεπε να ανοίγω το τραύμα για να μην επουλωθεί. τώρα όμως , 1 βδομάδα μετά έχει μικρύνει πολύ η τομή και θα κλείσει όπου να ναι, ο γιατρός μου είπε τώρα ας κλείσει..
Αφού ξεκινήσαμε και τις φώτο ας βάλω και εγώ μία πως ήταν κατά την νάρκωση πριν από τα ράμματα. (παρεπιπτόντως αν το είχα αφήσει χωρίς ράμματα μόνο με αντιβίωση τώρα θα ήμασταν καλά).

View attachment 46105
Στο τραυμα του Τζιμακο ειχε σκηστει μονο το δερμα, απ οτι διακρινω στην φωτογραφια? Ο ιστος απο κατω ηταν ανεπαφος- δεν ειχε και σκησμενο μυικο ιστο? Εαν ναι-, οντος θα ηταν μαλλον ηδη παρελθον τωρα. Με μια επουλοτικη αλοιφη τυπου Helixderm ( που δυστυχος μαλλον αυτην την εποχη εχει θεματα διαθεσης) και μια αντιβιωση για καλου και κακου θα ειχε τελειωσει τι θεμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Στο τραυμα του Τζιμακο ειχε σκηστει μονο το δερμα, απ οτι διακρινω στην φωτογραφια? Ο ιστος απο κατω ηταν ανεπαφος- δεν ειχε και σκησμενο μυικο ιστο? Εαν ναι-, οντος θα ηταν μαλλον ηδη παρελθον τωρα. Με μια επουλοτικη αλοιφη τυπου Helixderm ( που δυστυχος μαλλον αυτην την εποχη εχει θεματα διαθεσης) και μια αντιβιωση για καλου και κακου θα ειχε τελειωσει τι θεμα.
Ήταν επιφανειακό, είχε σχιστεί μόνο το δέρμα, με μία τρύπα σε ένα σημείο βαθιά.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Τώρα είδα το θέμα.
Αν και καθυστερημένα Μυρτώ, να σου ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση!
Θα περάσει κ σύντομα αυτά τα ράμματα θα είναι σαν παράσημα στη μάχη :thumbup:

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ολα καλα θα πανε μην ανησυχεις αλλο!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πάρα πολύ, για τις χρήσιμες συμβουλές σας και για τις ευχές μέσα από την καρδιά σας, να είστε όλοι καλά!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3