Τραυματισμός, ράμματα, παροχέτευση

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Περαστικά στον Τζιμάκο.
Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
@ irma παιδί μου, δεν σε μάλλωσε κανείς :)
Ναι βρε Ίρμα, μια χαρά τα είπες κι εσύ και πολύ ξεκάθαρα.
Τέλως πάντων, λάθη γίνονται παντού, ας έχουμε εμείς τα μάτια μας ανοιχτά. Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Περαστικα σας και παλι κι αυτη τη φορα οριστικα ευχομαι! Μου εκανε εντυπωση να σου πω την πρωτη φορα που ειπες οτι τον ερραψαν κι ηθελα να σε ρωτησω αν του αφησαν τρυπουλα αλλα το θεωρησα περιττο μιας και θεωρουσα οτι κανουν εξαιρετικη δουλεια στο αττικο κι ο,τι ηξεραν ακριβως τι εκαναν. :(

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Bιάστηκα....
Τις τελευταίες μέρες κι ενώ είχαμε τελειώσει από αντιβιώσεις και ο Τζιμάκος ήταν μια χαρά άρχισε να πρήζεται, τελικά σήμερα ξανά στον Μαραγκό όπου με μέθη και δεμένος χειροπόδαρα ο Τζιμάκος για να μην του κάνει γενική νάρκωση ξανά του άνοιξε την τομή...βγήκε ένα ποτήρι υγρό και έμεινε ανοιχτή γιατί πρέπει να τρέχει..μολύνθηκε λόγω του ότι δεν είχε γίνειι παρόχετευση όταν τον έραψαν, μου είπε ο γιατρός ότι μόνο σε χειρουργικές τομές μπορείς να την αποφύγεις οτιδήποτε άλλο είναι μολυσμένο και πρέπει να αφήνεις μια τρυπούλα, τώρα ξανά αντιβίωση και η πληγή να χάσκει και να τρέχει αίμα και να ευχηθούμε να μην κλείσει από μόνη της και ξαναφουσκώσει. Δηλαδή με λίγα λόγια μολύνθηκε είχε δεν είχε!
Δεν του εβαλε παροχετευση ουτε αυτος? Του αφησε απλα μια τρυπουλα? Σου ειπε τι πρεπει να κανεις για να μην κλεισει αυτη η τρυπουλα και να ξερναει το υγρο??
Ο δικος μας γιατρουλης που νομιζει οτι εχω δουλεψει στους γιατρους χωρις συνορα μου ελεγε να παιρνω μια μπατονετα να την βαζω βαθια στην τρυπουλα και να την κουναω περα δωθε μεχρι να βγαινει το υγρο. Για μια βδομαδα καθημερινα. Περαστικα Μυρτω και κρατα την τρυπουλα ανοιχτη κριμα ειναι να ξαναταλαιπωρηθει ο Τζιμακος! Ευχομαι ΑΥΤΟ να ειναι και το τελευταιο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
όχι δεν άφησε τρυπούλα. Άφησε τρυπάρα ένα δάκτυλο σε μήκος ανοιχτό.
Και μου είπε να κάνω το ίδιο αν δω ότι κλείνει.
ευχαριστώ Ειρήνη!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Δεν έχω τυφλή εμπιστοσύνη σε κανέναν.
Γι αυτό και θεωρώ σκόπιμο να έχω "πρόχειρους" περισσότερους από 1 κτηνίατρους, με έναν ίσως τον βασικό και τους άλλους παράλληλα όταν αμφιβάλλω για κάτι. Βέβαια χάνω τον ύπνο μου και τα λεφτά μου.
Όλοι κάνουν λάθη αλλά το συγκεκριμένο περιστατικό είναι χοντρό - δεν απαιτούσε δεκαετίες κτηνιατρικής εμπειρίας για να το αντιμετωπίσει κτηνίατρος.
Όσο για το Αττικό, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τρέχουμε εκεί στα έκτακτα και τα νυχτερινά περιστατικά και βαράει την ταρίφα διπλή και τρίδιπλη. Αλλά και να σε γδάρει και να σου διαλύσει το σκύλο είναι χοντρό.
Τελικά πρέπει να αρχίζουμε να διαβάζουμε και κτηνιατρική όλοι μας μπας και βγάλουμε άκρη...

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Δεν ειχα δει το θεμα.I.Kyvell περαστικα στον σκυλο σου,πως ειναι τωρα? Εχει επισκεφθει καποιος απο εσας την κτηνιατρικη κλινικη που βρισκεται στην Νικαια στην Πετρου Ραλλη?Ρωταω για να την εχω υποψην...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Περαστικά του!

Και σε μας μετά το χειρουργείο άφησε μια μικρή τομή και μου είπε κομπρέσσες με ειδικό betadin για πλύσεις για να φεύγει ότι υγρό θα μαζέψει.

Μου είπε κατά γράμμα να παίρνω μια σύρριγγα να την γεμίζω φυσιολογικό ορό και να την βάζω μέσα στην τρυπούλα και με την πίεση να καθαρίζεται εσωτερικά το σημείο.
Έπειτα με αποστερωμένα πανάκια από φαρμακείο έκανα καθαρισμό με Bedadin για πλύσεις στην τρυπούλα απ'έξω όπου μαζευόταν το υγρό και μετά προσοχή εκεί που καθόταν/ξάπλωνε, πάντα σε πεντακάθαρα σεντόνια(έχω γενικά για αυτόν 2-3 σεντόνια για κρεβάτι που πλένω εναλλαξ και χρησιμοποίησα αυτά).
Μου εξήγησε ότι επίτηδες δεν την έκλεισε την τρύπα γιατί πολύ πιθανόν να μαζευόταν υγρό και να ήθελε ξανά άνοιγμα!Αλλά μου είπε να προσέχω ΠΟΛΥ στην διαδικασία αυτή που θα κάνω σε ανοιχτή πληγή για μέρες.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Πωπω..και 'γω μολις τωρα ειδα το θεμα..Πως παει η πληγη του Τζιμακου?
Μεγαλη ταλαιπωρια βγαλατε..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Περαστικά του!

Και σε μας μετά το χειρουργείο άφησε μια μικρή τομή και μου είπε κομπρέσσες με ειδικό betadin για πλύσεις για να φεύγει ότι υγρό θα μαζέψει.

Μου είπε κατά γράμμα να παίρνω μια σύρριγγα να την γεμίζω φυσιολογικό ορό και να την βάζω μέσα στην τρυπούλα και με την πίεση να καθαρίζεται εσωτερικά το σημείο.
Έπειτα με αποστερωμένα πανάκια από φαρμακείο έκανα καθαρισμό με Bedadin για πλύσεις στην τρυπούλα απ'έξω όπου μαζευόταν το υγρό και μετά προσοχή εκεί που καθόταν/ξάπλωνε, πάντα σε πεντακάθαρα σεντόνια(έχω γενικά για αυτόν 2-3 σεντόνια για κρεβάτι που πλένω εναλλαξ και χρησιμοποίησα αυτά).
Μου εξήγησε ότι επίτηδες δεν την έκλεισε την τρύπα γιατί πολύ πιθανόν να μαζευόταν υγρό και να ήθελε ξανά άνοιγμα!Αλλά μου είπε να προσέχω ΠΟΛΥ στην διαδικασία αυτή που θα κάνω σε ανοιχτή πληγή για μέρες.
Στέλιο με στεναχωρούν αυτά που έγραψες γιατί ο δικός μας γιατρός από τότε που το ανοίξαμε δεν μου έχει πει τίποτα άλλο παρά με το χέρι να πιέζω την πληγή για να φεύγει υγρό....
Όταν τον ρώτησα για betadin μου είπε δεν έχει νόημα...Βέβαια εγώ θεωρώ ότι έχει και παραέχει και μου φαίνονται πολύ νορμάλ οι οδηγίες που σου έδωσε ο γιατρός σου...δεν ξέρω έχω πελαγώσει.
Χθες τον ξαναπήγαμε στον γιατρό, μου άλλη μια βδομάδα αντιβίωση, η πληγή ακόμα χάσκει, έχει μαζέψει ακόμα λίγο παρόλα αυτά...Μεγάλη ταλαιπωρία για τον σκύλο ο οποίος πονάει και το δείχνει με την συμπεριφορά του, είναι άκεφος.
Ευχαριστώ για τις ευχές παιδιά!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Έξυσε καθόλου το τραύμα εσωτερικά I.Kyveli?
Όχι, το τραύμα αρχικά ράφτηκε, όπως έχω πει, και μετά ανοίχτηκε με ένα χειρουργικό εργαλείο και απλά πιέστηκε για να φύγει υγρό.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Εμένα το είχε ξύσει αρκετά από μέσα μέχρι να βγει φρέσκο αίμα...γιατί τα κύτταρα του νεκρού ιστού πολλαπλασιάζουν την παραγωγή πύον

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
παντος, οταν η πρωτη μου σκυλα ειχε ενα μεγαλο αποστημα στο μαγουλο, επρεπε και εκει να κρατησω την τρυπα ανοιχτη και κανα και καθε μερα "εσωτερικες" πλυσεις με φυσιολογικο ορω και betadine- επισης εβαζα αλοιφη betanine μεσα στην πληγη- το betadine δεν αφηνει να κλεινουν ευκολα τραυματα.
Οταν βγαιναμε εξω, της εκλεινα την πληγη με γαζα fucidine - και μια αποστειρομενη γαζα απο πανω. Μονο μεσα στο σπιτι την αφηνα ανοιχτη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
παντος, οταν η πρωτη μου σκυλα ειχε ενα μεγαλο αποστημα στο μαγουλο, επρεπε και εκει να κρατησω την τρυπα ανοιχτη και κανα και καθε μερα "εσωτερικες" πλυσεις με φυσιολογικο ορω και betadine- επισης εβαζα αλοιφη betanine μεσα στην πληγη- το betadine δεν αφηνει να κλεινουν ευκολα τραυματα.
Οταν βγαιναμε εξω, της εκλεινα την πληγη με γαζα fucidine - και μια αποστειρομενη γαζα απο πανω. Μονο μεσα στο σπιτι την αφηνα ανοιχτη.
Μάλιστα.
Η πληγή μας κλείνει σιγά σιγά. Πήρα τον γιατρό τηλέφωνο παρόλο που τον είχε δει εχθές και τον ρώτησα, μου είπε ας κλείσει είναι οκευ τώρα.
Εχθές τόλμησα να του πω φοβάμαι για σηψαιμία και μου είπε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, πολύ αυστηρά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3