Τροφή σε ημίαιμο μαλτέζ


JokeR95

Member
12 Αυγούστου 2019
12
3
28
Καλησπέρα σ' όλους.
Έχω ένα ημίαιμο μαλτέζ 13 μηνών περίπου. Το τελευταίο καιρό, περίπου απ' τα μέσα του Οκτώβρη αφοδεύει 3 φορές σίγουρα εντός σπιτιού κιόλας. Δεν έχει ένα πρόγραμμα. Δεν ξέρω, πως πρέπει να του μάθω να έχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Από το καλοκαίρι, τρώει τη Royal Canin (αρχικά με τη puppy σειρά) και έπειτα με τη mini adult. Πηγαίναμε αρκετά καλά, μέχρι που ξαφνικά τη βαρέθηκε με αποτέλεσμα να τρώει άλλες τροφές (πχ Hills). Όταν τρώει, λοιπόν τη Hills κάνει αρκετά περιττώματα και 3 φορές τη μέρα σίγουρα (πολλές φορές μέσα στη νύχτα). Αντίστοιχα, όταν ξανά έφαγε τη Royal Canin πάλι έκανε τα ίδια, αφόδευε αρκετά περιττώματα και 3 φορές τη μέρα. Σκέφτομαι εγώ, με το φτωχό μου το μυαλό μήπως ενοχλούν να σιτηρά;; μήπως να προτιμήσω μια grain free τροφή; και πήρα τη brit αυτή που είναι για μελτεζάκια με σολομό. Με τη brit πράγματι τα περιττώματα μειώθηκαν αλλά ο κτηνίατρος επιμένει ότι η Hills κατά την άποψη του είναι πολύ καλή τροφή (δεν πουλάει κάποια συγκεκριμένη τροφή) αλλά κατ' εκείνον είναι πολύ καλή. Δεν ξέρω, τι να κάνω;; να συνεχίσω με τη brit; ή να ακούσω τον κτηνίατρο που επιμένει με τη hills;; Τέλος, ξέρει κάποιος ένα καλό πρόγραμμα ταίσματος ώστε να μειωθούν κάπως οι πιθανότητες τουαλέτας εντός της νύχτας. Το σίγουρο είναι, ότι κάθε πρωί που ξυπνάει τρέχει για τουαλέτα μεριά.
Ευχαριστώ.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Θα ξεκινήσω ξεκαθαριζοντας πως δεν είμαι ο πλέον ειδικός στις σκυλοτροφες και πως υπάρχουν συμφορουμητες που κατέχουν το θέμα πολύ καλύτερα από μένα.

Με βάση την δικιά μου εμπειρία, οι τροφές θέλουν κάποιο χρονικό διάστημα για να δείξουν τι κάνουν. Αυτό που ειδες δλδ με την RC αμέσως μετά την hills, ισως θα έπρεπε να περιμένεις κάποιο χρονικό διάστημα για να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα. (ίσως το έκανες βέβαια).
Μου φαίνεται δλδ λίγο κουλό να ήταν καλά πριν με την ίδια τροφή και ξαφνικά να άλλαξε.

Όσον αφορά τις μάρκες και αυτά που λέει ο κτηνίατρος, θα πρότεινα να μείνεις με την τροφή εκείνη που κάθεται καλά στον σκύλο σου. Η τροφή που κάθεται καλά στον δικό μου σκύλο, μπορεί στον δικό σου να είναι μάπα. Είναι θέμα οργανισμού. Μπορεί να μην την γουστάρει κιόλας.

Για το πρόγραμμα που ανέφερες, ταΐζεις συγκεκριμένες ώρες και στην ηλικία που είναι, 2 φορές την ημέρα.

Η ώρα που αφοδευουν έχει να κάνει με τον οργανισμό. Εγώ έχω 2 σκυλιά, τρώνε τις ίδιες ώρες, την ίδια ποσότητα και αφοδευουν διαφορετικές ωρες. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Τότε τους έρχεται. :)
 


JokeR95

Member
12 Αυγούστου 2019
12
3
28
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Γενικότερα, τον Ιούνιο είχα κάνει προληπτικά εξετάσεις αίματος και βιοχημικές πιο πολύ, προληπτικά καθώς δεν ξέραμε σε τι συνθήκες διαβίωνε και πως ήταν η κατάσταση υγείας των γεννητόρων. Επιγραμματικά, οι εξετάσεις ήταν πολύ καλές αν και λογικό καθώς ήταν μηνών και όχι 15 χρονών σκύλος. Από τη πρώτη στιγμή που ήρθε σπίτι, περίπου 2 μηνών (μπορεί και 1) έτρωγε τη Nutram περίπου μέχρι 5 μηνών την έτρωγε. Έπειτα, έτρωγε τη Royal Canin για puppy, μέχρι εκεί όλα καλά, και το καλοκαίρι όλα καλά με τη τροφή κλπ. Το σχέδιο με τη τουαλέτα μέσα στη νύχτα ξέρω εγώ, 2-3 το βράδυ μου το εμφάνισε μέσα Οκτώβρη. Ενώ αρχικά, τα έκανα μόνο 2 φορές τη μέρα τώρα, άλλαξε και πηγαίνει 3 φορές τουλάχιστον. Ο κτηνίατρος λέει ότι δεν είναι τίποτα, να μην αγχώνομαι. Εκείνος νομίζει ότι στη βόλτα τα κάνει..χαχαχα στο σπίτι τα κάνει..και δεν είναι το καλύτερο. Κάθε πρωί της δίνω και βιταμίνη για ενίσχυση του οργανισμού. Απλά δεδομένου, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχω σκύλο δεν ξέρω κατά πόσο φυσιολογικό είναι να αφοδεύει πολλές φορές τη μέρα (3) αν και στερεά.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Μια πιθανή εξήγηση ίσως είναι η ποσότητα της τροφής - αν είναι περισσότερη από όση χρειάζεται, ο οργανισμός απλά την αποβάλλει. Σε κάθε περίπτωση, μείνε στην τροφή που βλέπεις να αφομοιώνει καλύτερα ο σκύλος σου, όποια κι αν είναι αυτή.

Διάβασε και αυτό, θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Η διατροφή του σκύλου - Παρανοήσεις και παραπλάνηση
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Θα ρωτήσω κάτι άσχετο: 13 μηνών σκυλί δεν έμαθε ακόμα να κάνει την τουαλέτα του στη βόλτα; γιατί; Το θέλεις εσύ να τα κάνει μέσα στο σπίτι; Αν έχει ένα σωστό πρόγραμμα - νομίζω είναι καιρός να τρώει 2 φορές την ημέρα - νομίζω δεν θα σου τα κάνει τη νύχτα.
 
  • Like
Reactions: Amaliaz


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3