Τρόποι μεταφοράς Σκύλου

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους,
σας γράφω μετά από καιρό, ποιό είναι το πρόβλημα μου; Εγώ σπουδάζω στην Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή μου είναι από Μυτιλήνη. Έτσι λοιπόν με τον σκύλο που είναι 20 κιλά και ταξιδεύει στο αμπάρι, ταξιδεύω τουλάχιστον 6 φορές το χρόνο, αναγκαστικά με αεροπλάνο. Φέτος και μόλις μια μέρα πριν από το ταξίδι μου, η Aegean με ενημέρωσε ότι πλέον στην συγκεκριμένη πτήση, δεν δέχονται ζώα καθώς δεν υπάρχει η υποδομή για να ταξιδέψουν. Το αποτέλεσμα; να πρέπει να πληρώσω διπά εισητήρια (170 ευρώ επιπλέον) για να πάω μέσω Αθηνών. Παράλληλα όμως ψάχνω να βρω εναλλακτικές λύσεις, μιας και αυτή η αλλαγή κυριολεκτικά με κατέστρεψε. Υπάρχει πλοίο για Μυτιλήνη μόνο από Καβάλα, όπου και δεν μπορώ να πάω γιατί ο σκύλος είναι μεγάλος για μπει στο ΚΤΕΛ. Αντίστοιχα, η μόνη φτηνή λύση είναι το τρένο για Αθήνα και από εκεί πλοίο για Μυτιλήνη, φτηνό, αλλά με απίστευτη ταλαιπτωρία και χάσιμο χρόνου, μιας και πρέπει να είμαι σχεδόν 1,5 μέρα στο δρόμο, ταξιδεύοντας όλη την Ελλάδα. Υπάρχει κάποιος από εσάς που έχει κάποια εικόνα, για άλλους πιθανούς τρόπους μεταφοράς του σκύλου, για το νησί; (πχ καποιο μέσο που να δέχεται σκυλιά για ναπηγαίνω στην Καβάλα ή κατι αντίστοιχο;)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Pet taxi μεχρι καβαλα ή βρίσκεις φιλοζωο ταξιτζή,παιρνεις τη καρτουλα του κ οποτε χρειάζεται σας μεταφερει μεχρι τη καβαλα...

• Like
Reactions: myEnzo

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πιο φτηνά του έρχεται να πάρει δικό του αμάξι... Υπερβάλλω βέβαια, αλλά τόσο το πετ ταξί, όσο και το απλό, δεν είναι και τόσο οικονομικές λύσεις...

• Like
Reactions: LaCat

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Αν υπάρχει επιλογή φίλου με αμάξι, θα του έβαζα βενζίνη και δώρο ένα καθαρισμό αμαξιού μέσα-έξω (πλέον δεν πάει ακριβό, εκτός αν τάξεις βιολογικό :p). Πιο φθηνά θα σου βγει από pet taxi. Κι αν μαζευτείτε 3-4 άτομα, κάνετε εκδρομή και πίνετε και το καφεδάκι σας. :D

• Like
Reactions: Orilis

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Τ καλύτερο είναι ν πεις "μια ψυχή που είναι ν βγει" κ ν επιλέξεις τ μέσο μ τ λιγότερη ταλαιπωρία για εσένα κ τ σκύλο, δίχως ν υπολογίζει τ χρόνο μετάβασης

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Αν και ταλαιπωρία, ας το πω.

Από ότι είδα έχει βραδινά δρομολόγια πλοίων από Καβάλα για Μυτιλήνη.
Στις 4 το μεσημέρι έχει τρένο για Δράμα που δέχεται σκύλους (IC 90).
Από εκεί η Καβάλα είναι πολύ κοντά (λιγότερο από ώρα) και πας με ταξί (εννοείται ότι έχεις βρει dog friendly οδηγό από πριν).
Το κόστος του τρένου εδώ μου το βγάζει στα 18 ευρώ (ο σκύλος πληρώνει το 50% της β' θέσης) και του ταξί εδώ περίπου στα 30.

Για την επιστροφή το τρένο με το οποίο μπορείς να πάρεις τον σκύλο φεύγει από τη Δράμα στις 10:20 το πρωί (IC 91).

• Like
Reactions: Orilis

grakes

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2016
67
9
28
δεν νομιζω α ναι τοσο οικονομικη αλλα μπορεις να δεις ενα ταξι απο taxibeat που επιτρεπονται κατοικιδια το λεει η εφαρμογη παρτου το τηλ και στειλτον

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.312
Μέλη
20.074
Νεότερο μέλος
E1rhnhfr