Τσιμπούρια...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τσιμπούρια σε άνθρωπο πολύ κλασσικό
στα πιτσιρίκια που παίζουν στα χορτάρια
και πολύ σοβαρός κίνδυνος προβλημάτων κυρίως αδενοπάθειες
αλλά και πρόβλημα να μεγαλώσει υπερβολικά και για να αφαιρεθεί να χρειαστεί εγχείριση
πρόσφατο παράδειγμα με ξαδερφάκι μου κατσαρομάλλικο που το είχε στο κεφάλι του τόσο πολύ καιρό που στην ακτινγραφία έμοιαζε λές και κόντευε το κεντρί να του τρυπήσει το κρανίο-το παιδί είχε αρχίσει να έχει πονοκεφάλους κλπ

δυστυχώς στα χωριά απολαμβάνουμε την φύση σε ΟΛΟ της το μεγαλείο........
ή και ευτυχώς-ποτέ δεν έχω καταλήξει τί απο τα δύο.........

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Εγω φταιω τωρα που αρχισα να ψαχνομαι και στα μαλλια?! :eek: Να σαι καλα βρε κοκονι! :D
Ελεφαντες?? Εγω δεν ξερω τιποτα, ειμαι αθωα!
απο ότι θυμάμαι έχεις ίδια μαλλιά και με ένα απλό πέρασμα θα το εντοπίσεις εύκολα-μην ανησυχείς
το παιδάκι ήταν σε τέτοια ηλικία που είχε αρχίσει να λούζεται μόνο του (αλλιώς η μαμά θα είχε εντοπίσει το εξόγκωμα κατευθείαν)

τώρα είναι 20 χρονών και είναι μιά χαρά-απλά η φασαρία όλη ήταν η εγχείριση
άλλη περίπτωση που ξέρω όμως με αγοράκι που είχε καμιά 15αριά απο τα μικρά μικρά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είχε πάθει αδενοκάτι και μέχρι σήμερα του έχει αφήσει "ένα κάτι"

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ισια εννοεις, ναι ευτυχως! Μια φαγουρα μου χει μεινει ομως. Πλακα πλακα αν καποιος αντιμετωπισει τιποτα
παρομοιο καλο θα ειναι να ψαχνετε παντου!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Είναι και το άτιμο το ψυχολογικό ... Όταν διάβαζα το θέμα ξυνόμουν σαν τρελή και νόμιζα ότι περπατούσαν επάνω μου ... :eek:

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Παναγιάααααααα μουυυυυυυ!
Σήμερα εντόπισα ένα τσιμπούρι μέσα στο αφτί του!
Στην αρχή λέω "αυτή είναι η ελίτσα που έχει οπότε ας μην αγχωθώ. δεν είναι τίποτα."
Μετά όμως είπα να το κοιτάξω καλύτερα.
και είδα κάτι πόδια ΝΑ με το συμπάθιο!
Με έχει πιάσει πανικός.
Ούρλιαζα "ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ" με άκουσε όλος ο Γέρακας και με κοίταζαν από τα μπαλκόνια.
Μην γνωρίζοντας τι να κάνω, πήραμε με τη μαμά μου το τσιμπιδάκι των φρυδιών και το βγάλαμε. Βγήκε και το κεντρί (ελπίζω όλο) και της είπα και το έκαψε.
Όπως σας είχα πει, ο κτηνίατρος μου είχε πει να μην του βάλω αντιπαρασιτικά γιατί είναι πολύ μικροσκοπικό και μπορεί να έχει παρενέργειες. Έτσι του έβαζα μόνο Σπρέι.
Μετά από αυτό όμως πήγα και αγόρασα αμπούλα.
Μέχρι και ο πετσοπάς μου είπε όχι σκάλιμπορ και αμπούλα αλλά δεν με ένοιαζε τίποτα.
και σα να μην έφταναν όλα αυτά, πριν που πήγα μέχρι το "μέρος" είδα στο μπούτι μου κάτι μαυριδερό να περπατάει. και ναι. ήταν τσιμπούρι.
Με έχει πιάσει ταχυπαλμία.
Τι να κάνω σε μένα;
Τι να κάνω στο Ρούμπυ; Εδώ και κανά μισάωρο κόβει βόλτες στο δωμάτιο και "κλαίει" και δεν ξέρω γιατί. Υπάρχει περίπτωση να είναι από το τσιμπούρι;
Δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο θέμα μιας και υπάρχουν χίλια . αλλά δεν ξέρω τι να κάνω!
έρχεται στα πόδια μου και τον διώχνω γιατί φοβάμαι!
μέχρι και καφέ έφτιαξα για να μη με πάρει ο ύπνος και έχουμε και οι 2 κάποια παρενέργεια και δεν το καταλάβω.
α! Το τσιμπούρι στο αφτί του μου είπε η μαμά μου ότι δεν είχε πιει τίποτα γιατί δεν ήταν φουσκωμένο και ότι λογικά το κόλλησε σήμερα.
αλλά εγώ δεν το πιστεύω. γίνεται να έχει χωμένο το κεντρί και να μην έχει πιει τίποτα;
αυτό επάνω μου περπατούσε και ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΕΝΤΡΙ!
να λιποθυμήσω τώρα; να πάω σε νοσοκομείο; να πάω να αυτοκτονήσω; τι να κάνω;
σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, με έχει πιάσει κρίση.
σκεφτόμουν να τον πάω αύριο στο γιατρό για να δει με εξετάσεις αν κόλλησε τίποτα. αλλά είδα στο ίντερνετ ότι φαίνονται μετά από 2 βδομάδες. ισχύει;
επίσης, η μαμά μου μου είπε ότι δεν πρόκειται να έχω κολλήσει στα μαλλιά μου γιατί έβαψα χθες τα μαλλιά μου. και μου είπε ότι λογικά αυτό το πράγμα του διαβόλου ήταν στα ρούχα μου.
αλλά χωρίς κεντρί; ; ;

ΥΓ: η αμπούλα ήταν για 4-10 κιλά. Ενώ το δικό μου είναι τρεισήμισι.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κατ'αρχάς ΧΑΛΑΡΩΣΕ...

Γιατί να κλαίει ο Ρούμπι.... Για να δω... Είσαστε αυτοκόλητοι και ξαφνικά τον διώχνεις και δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί... Σε βλέπει και σε αυτή τη κατάσταση...

Εννοείται να μην αυτοκτονήσεις! Σε περιμένει και μια Αγγλία, μη ξεχνιώμαστε!

Ελπίζω να μην του έβαλες ολόκληρη την αμπούλα, αλλά κι αν, υγεία, απλά πρόσεχέ τον μην τον πιάσει καμιά αλεργία.

Μην πιείς τον καφέ γιατί καλό είναι να κοιμηθείς, άλλωστε κυλάει τόση αδρεναλίνη στο αίμα σου που η καφεΐνη σου περισσεύει...

Εξετάσεις και να κάνεις αύριο στο Ρούμπυ δεν θα δείξουν τίποτα. Περίμενε κανένα μήνα κάνετε εξετάσεις και βλέπετε. Η ερλιχίωση δεν σκοτώνει ακαριαία...

Take it easy καλή μου!

(Προτείνω αντί καφέ ζεστο χαμομιλάκι ή γαλατάκι, να χαλαρώσεις λιγάκι)

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
τώωωρα τον ήπια τον καφέ.
κάθε 2 λεπτά κοιτάω το σώμα του και τα αφτιά του.
και με έχει πιάσει αυτό το σπαστικό ψυχολογικό που σε τρώει όλο σου το σώμα.
όλη του την έβαλα. δεν έχω δει καμία αλλαγή στη συμπεριφορά ή στο σώμα μετά την αμπούλα εκτός από αυτό τώρα. (τελικά μάλλον το έκανε επειδή άνοιξα για λίγο την πόρτα και έχει συνηθίσει να βγαίνει βόλτα μετά το άνοιγμα της πόρτας και εγώ η άκαρδη του την έκλεισα).

Τι κάνω τώρα;
Να τον πάω βόλτα το πρωί;
Η μαμά μου είπε ότι λογικά το κόλλησε από τα αδεσποτάκια κάτω από το σπίτι. (είναι μακρύτριχα όλα τους οπότε δεν μπορώ να "τα εξετάσω" με το μάτι για τσιμπούρια.) Αλλά τι να κάνω; άλλα σκυλιά δεν τα αφήνουν οι ιδιοκτήτες να παίξουν με τον δικό μου κι έτσι του κάνω παρέα με τα αδέσποτα. Μου είπε να τον απομακρύνω για λίγο να μην ξανακολλήσει τώρα.
Μου είπε ότι και ο αδέσποτος που είχαμε βρει κάποτε ήταν γεμάααααατος τσιμπούρια φουσκωμένα και δεν είχε πάθει τίποτα και να χαλαρώσω. αλλά με ξέρετε τώρα πια. δεν μπορώ να χαλαρώσω.
Πιο πολύ με άγχωσε αυτό που είδα πάνω μου γιατί ήταν χωρίς το "κεντρί" και δεν ξέρω τι επιπτώσεις έχει στον άνθρωπο και πώς θα τις καταλάβω αν τις έχω. και φοβάμαι.
ισχύει αυτό που μου είπε για τα μαλλιά; ότι επειδή είναι φρεσκοβαμμένα δεν κολλάνε; ; ;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Χαλαρωσε, τα τσιμπουρια υπαρχουν στο χωμα στα χορτα στο δρομο παντου! Να βαζεις αμπουλα στον σκυλο και κολλαρο. Τωρα ειναι η δυσκολη εποχη της εξαρσης. Και εγω ειδα ενα σημερα να περπαταει(στο χερι μου) αλλα δεν επαθα κριση !!! :cool:

Αν και τωρα που το λες, νιωθω μια φαγουρα σε ολο μου το σωμα και σαν να περπατανε πανω μου χιλιαδες ζωακια με 6 ποδια...:D

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Χαλαρωσε, τα τσιμπουρια υπαρχουν στο χωμα στα χορτα στο δρομο παντου! Να βαζεις αμπουλα στον σκυλο και κολλαρο. Τωρα ειναι η δυσκολη εποχη της εξαρσης. Και εγω ειδα ενα σημερα να περπαταει(στο χερι μου) αλλα δεν επαθα κριση !!! :cool:

Αν και τωρα που το λες, νιωθω μια φαγουρα σε ολο μου το σωμα και σαν να περπατανε πανω μου χιλιαδες ζωακια με 6 ποδια...:D
Άσε άσε! το ίδιο νιώθω! :p

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βρε παιδάκι μου τί κόβετε το κεντρί σκοτώστε το το #%$^&*%$# !!! Το βάζεις ανάμεσα στα νύχια και το ζουπάς μέχρι να κάνει "τσακ"! ;)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ω ναι η πρωτη φορα που εντοπιζεις τσιμπουρι πανω σου ειναι καπως σοκαριστικη!
Καλου κακου μετα τις βολτες σας να ψαχνοσαστε γιατι τσιμπουρια υπαρχουν παντου και ιδιαιτερα αν οι βολτες σας ειναι στην εξοχη και σε θαμνους, χωματα κτλ.

Ωπωσδηποτε αμπουλα μια φορα το μηνα και καλο θα ηταν να παρεις και ενα ψεκαστικο
για το χωρο να ψεκαζεις που και που!

Εγω πλεον βαζω eukacid και στην κοιλια για να καλυπτονται και τα ποδια και πειτε με υπερβολικη!

Berna σε πληροφορω οτι τα ρημαδια δεν πεθαινουν ετσι ευκολα. Εγω που εχω μακρια νυχια και τα ζουλαγα δεν κανανε κλατς με τιποτα, το μαχαιρι πηρα και τα σκοτωσα.:lol::twisted:

Και οσον αφορα την δικια μας ιστορια, ψεκασα με sebacil το χωρο περιμετρικα και μεσα στο σπιτι σε μερικα σημεια και σε δυο εβδομαδες θα το επαναλαβω. ιχνος τσιμπουριου δεν εχω ξαναβρει και ελπιζω να μεινουν μακρια μας τα σιχαμενα!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Είμαι τόσο σοκαρισμένη που σήμερα δεν τον πήγα βόλτα. Τον άφησα στο μπαλκόνι να τα κάνει.
Γιατί ο κύριος για να κάνει κακά, πρέπει να μπει ολόκληρος μέσα στα φυτά!
Το ξέρω ότι είναι κακό που δεν τον έβγαλα βόλτα αλλά έχω χ*στεί πάνω μου. πίνω τον έκτο καφέ τώρα μπας και αντέξω από το σοκ.
είμαι υπερβολική το ξέρω, αλλά φοβάμαι ελεεινά πολύ ! ! !
βρήκα το πρωί ένα μέσα στα δάχτυλά του! και δεν πέθαινε με τίποτα το παλιοσκασμένο!
και δεν με αφήνει ο βλαμμένος να τον ψάξω! αρχίζει και τραβιέται!:mad:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Είμαι τόσο σοκαρισμένη που σήμερα δεν τον πήγα βόλτα. Τον άφησα στο μπαλκόνι να τα κάνει.
Γιατί ο κύριος για να κάνει κακά, πρέπει να μπει ολόκληρος μέσα στα φυτά!
Το ξέρω ότι είναι κακό που δεν τον έβγαλα βόλτα αλλά έχω χ*στεί πάνω μου. πίνω τον έκτο καφέ τώρα μπας και αντέξω από το σοκ.
είμαι υπερβολική το ξέρω, αλλά φοβάμαι ελεεινά πολύ ! ! !
βρήκα το πρωί ένα μέσα στα δάχτυλά του! και δεν πέθαινε με τίποτα το παλιοσκασμένο!
και δεν με αφήνει ο βλαμμένος να τον ψάξω! αρχίζει και τραβιέται!:mad:
Νομιζω, οτι εχεις Θεμα. Χαλαρωσε και κανε οτι κανουμε ολοι μας.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αν την αμπουλα την εβαλες καλα, στο δερμα δηλαδη του σκυλου τοτε μην ανυσηχεις τοσο.
Καλο θα ηταν να ψεκασεις και μερικες γωνιες του σπιτιου σου γιατι τα τσιμπουρια αντεχουν
στο περιβαλλον για χρονια χωρις να τραφουν.

Ετσι κανουν και σε μενα χωνονται στους θαμνουν και βλεπεις μονο τον οδηγο. Παρε frontline
spay και πριν την βολτα ψεκαζε του τα ποδαρακια και την κοιλια λιγο. Μην του στερεις την
βολτα του, τσιμπουρια θα υπαρχουν παντου και παντα!

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
θα φυγουν ... του παππου μου η σκυλιτσα πριν 1μιση μηνα ειχε πιασει ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ . Της εβαλα μια αντβαντιξ κ το ιδιο απογευμα ειχαν φυγει ολα ,δεν εμεινε δειγμα,πεφτανε κατω νεκρα . Πηγαινε τον κανονικα βολτα ,χωρις αμπουλα ηταν λογικο να πιασετε τσιμπουρι εφοσον πηγαινετε μεσα στα χορτα .
Οσο για το αλλο,πως μπορειτε να τα σπατε με τα νυχια!!!! ιουυυ !!! εγω τα καιω κ το ευχαριστιεμαι ^.^