Τσιμπούρι και καταπολέμηση

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Καλε εσυ σε λιγο θα κανεις συλλογη! :p Ο,τι κ να κανει κανεις τελικα αν ειναι να σου κατσει θα σου κατσει!Χρησιμοποιησε κ το frontline που λεει κ ο ICE κ κανε το σταυρο σου!:D

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ναι ρε γαμώτο!
Είχα 4 μήνες να δω ζωντανό πράγμα πάνω του...
Όταν τον πήρα ήταν σαν ζωολογικός κήπος...
Δεν θέλω να του κόψω τη θάλασσα, ούτε να του ξαναρχίσω frontline τωρα που έχω και scalibor.
Τα μαντζούνια με τα λεμόνια, κάνουν και για τσιμπούρια?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αυτοι οι 3 μηνες ειναι πολυ δυσκολοι οσον αφορα τα τσιμπουρια, εχω και εγω το νου μου γιατι ειμαι μεσα σε αγρους και η βολτα του σκυλου ειναι σε χορταρια και ηδη ανακαλυψα ενα προχθες ευτυχως πολυ γρηγορα. Τον ψαχνω καθε μερα, οποτε ηταν το πολυ μιας μερας. Και εγω το σκαλιμπορ εχω, αλλα το τσιμπουρακι ακριβως διπλα κολλησε πισω απο το αυτι...
Το frondline ενδεικνυται για τα τσιμπουρια και το spray+το κολλαρο και την αμπουλα που ηδη υπαρχουν, θα κανει δουλεια.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
O κτηνίατρος μου είπε ή spray ή αμπούλα όχι και τα 2 μαζί και έχω διαβάσει οτι το frondline δεν είναι το καλύτερο ...
αυτο με τα λεμόνια νομίζω κάνει για πρόληψη

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θα ρωτησω και εγω τον κτηνιατρο, αλλα αν μιλαμε για προβλημα που επιμενει κατι πρεπει να κανουμε. Να μην βγαινει απο το σπιτι καθολου δεν γινεται.
Δεν γινεται καθε τρεις και λιγο να βγαζουμε τσιμπουρια απο το σκυλο...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κατά τη γνώμη μου ποτέ δεν είσαι απόλυτα καλυμμένος. Εξαρτάται και πού πάει ο σκύλος βόλτα.

Σήμερα πήγαμε με κάτι φίλους (που έχουν επίσης λάμπραντορ) σε μια δασική περιοχή κοντά στην πόλη. Ο Κούκης έχει Advantix, το άλλο λάμπραντορ τίποτα. Τόσο τσιμπούρι πάνω στα σκυλιά, ορκίζομαι δεν έχω δει ποτέ. 4 βρήκαμε πάνω στον Κούκη, λίγα περισσότερα πάνω στο άλλο σκυλί. Ελπίζω πως δεν κόλλησε κανένα αν και μέχρι τώρα τον έχω ψάξει περίπου 10 φορές.

Οπου και να πάτε, ό,τι και να βάλετε για τα παράσιτα στον σκύλο, πάντα να τον ψάξετε!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
για εξετάσεις αίματος μου είπε 30ε αν θέλω να δω μόνο για ερλιχεια αν θέλω να τα δω όλα 120ε είναι καλή τιμή ;
Και εμενα για ολα και καλαζαρ και ερλιχεια και γενικη αιματος μου ειχε πει 120 αλλα τελικα μου πηρε 100(μονη της)!!!Παντος εμενα μου ειπε η γιατρος οτι μετα απο 20 μερες αν τσιμπισει το τσιμπουρι φαινεται στις εξετασεις!!!
Η αληθεια ειναι οτι με τιποτα δε εισαι σιγουρος εγω της φοραω scalibor και αμπουλα καθε μηνα(και το χειμωνα) και πριν ενα μηνα βγηκε θετικη στην ερλιχεια!!!Και δε παμε και βολτα σε τυπου δασους...αλλα παντου ειναι!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Επειδή και εγώ με scalibor και Advantix την πάτησα με ερλίχεια, και δεν εμπιστεύομαι πλεον τον συνδιασμό αυτό για τσιμπούρια τι προτείνετε;

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Μήπως τελικά δεν κάνουν τίποτα;;; και απλά μας κοροϊδεύουν για να μας πέρνουν τα χρήματα
μήπως μόνο εκείνα τα προιόντα που προέρχονται απο τ φύση μπορούν να καταπολεμήσουν τα τσιμπούρια;;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τελικά παίδες μάλλον ή τυχεροί είμαστε ή η advantix έκανε δουλειά.. κανένα τσιμπούρι δεν κόλλησε, αν και πραγματικά θα ήταν καλύτερο να τα είχε αποθήσει η αμπούλα... αλλά στον άλλο σκύλο βρήκαν 2 τσιμπούρια κολλημένα και πολλά άλλα να περπατάνε ανέμελα...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Ναι ρε γαμώτο!
Είχα 4 μήνες να δω ζωντανό πράγμα πάνω του...
Όταν τον πήρα ήταν σαν ζωολογικός κήπος...
Δεν θέλω να του κόψω τη θάλασσα, ούτε να του ξαναρχίσω frontline τωρα που έχω και scalibor.
Τα μαντζούνια με τα λεμόνια, κάνουν και για τσιμπούρια?
Η ατυχία του να έχεις σκύλο με μαύρη γούνα. Δεν τα βλέπεις γρήγορα πριν εγκατασταθούν ενώ εμείς με τις άσπρες τρίχες τα παίρνουμε αμέσως χαμπάρι και τα ξαποστέλνουμε πρίν κολλήσουν στο δέρμα:). Το frontline καλά είναι να το βάζεις αν και δεν κάνει τίποτα με τα τσιμπούρια.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Η ατυχία του να έχεις σκύλο με μαύρη γούνα. Δεν τα βλέπεις γρήγορα πριν εγκατασταθούν ενώ εμείς με τις άσπρες τρίχες τα παίρνουμε αμέσως χαμπάρι και τα ξαποστέλνουμε πρίν κολλήσουν στο δέρμα:). Το frontline καλά είναι να το βάζεις αν και δεν κάνει τίποτα με τα τσιμπούρια.
Εμένα με advantix και scalibor έπαθε ερλίχεια. Άσε που το scalibor της προκαλεί τρομερές φαγούρες στα αφτιά, αν βάζω μόνο advantix και citronela είναι καλυμένη;

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Εμένα με advantix και scalibor έπαθε ερλίχεια. Άσε που το scalibor της προκαλεί τρομερές φαγούρες στα αφτιά, αν βάζω μόνο advantix και citronela είναι καλυμένη;
Η σιτρονέλα δεν διώχνει τα τσιμπούρια. Κάνει μόνο για τις σκνίπες. Τα τσιμπούρια είναι δύσκολη υπόθεση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει προστασία από αυτά 100%. Το advadix λένε ότι κάνει και για τσιμπούρια αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Είναι πολύ άτιμα ζωίφια:rolleyes: Ούτε και το scalibor κάνει για τσιμπούρια. Μόνο στους ψύλλους έχει αποτέλεσμα αλλά αφού δεν το αντέχει πρέπει να δοκιμάσεις frontlain.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Sevah αυτό εννοούσα, citronella για σκνίπες και advantix, τσιμπούρια, ψύλλους σκνίπες. Και όχι scalibor γιατί τις προκαλεί πρόβλημα. Αν βάλω frontline αμπούλα μόνο τότε δεν θα έχω κάλυψη για σκνίπες..

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Sevah αυτό εννοούσα, citronella για σκνίπες και advantix, τσιμπούρια, ψύλλους σκνίπες. Και όχι scalibor γιατί τις προκαλεί πρόβλημα. Αν βάλω frontline αμπούλα μόνο τότε δεν θα έχω κάλυψη για σκνίπες..
Αφού το scalibor δεν το αντέχει τότε ο συνδυασμός που κάνεις πιστεύω είναι η καλύτερη λύση αν και εξακολουθώ να έχω αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα στα τσιμπούρια. Άτιμα πλάσματα:).

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Καλό πιάσιμο και επιδίωξε να τα τραβήξεις απαλά ώστε να βγούν με την πρώτη .Αν τα τσιγκλίσεις παραπάνω ,χώνουν πιό βαθειά το κεφάλι τους και είναι πιό εύκολο να μείνει μέσα.

Εμείς χρησιμοποιούμε Frontline κάθε μήνα το καλοκαίρι και λίγο πιό αραια την άνοιξη .Έχει τύχει να περάσει και μήνας καλοκαιρινός με βόλτες πολλές και να μην έχει κολλησει κάτι αλλά έχει τύχει να περάσουν 5 μέρες από τον ψεκασμό και να την βρω τίγκα στους ψίλους.
Δεν δημιουργούν δηλητηριώδες περιβάλλον ,αλλά τα απωθούν .Έτσι μάλον αφου ανέβουν κάποια επάνω στο σκυλί ,πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να ξανακατέβουν.
Επίσης περιοχές που μαζέυονται έυκολα τσιμπουρια εκτός από αυτιά ,έιναι το πρόσωπο και γύρω από τα μάτια .Εγώ πιό πολλές φορές εχω βρει εκεί. Επίσης βόλτα σε πολλά χόρτα κρύβει μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσει ο σκύλος μας τσιμπούρια ,καθώς εκεί περνάει τον χρόνο πριν ανέβει στο σκυλί μας ,σε μας, στο προβατο...Και βόλτα σε μέρη που συχνάζουν πολλοί σκύλοι αδέσποτοι και μη ,το ίδιο.