Τσιμπούρι

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εγώ μαζί με την εξέταση για τριγλυκεριδια, χτυπάω κ μια εξέταση για ερλιχια να σιγουρευτώ

Sent from GT-N7100 using tapatalk PRO

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εγω σκαλιμπορ δεν τους βαζω ποτε,αμπουλες μονο το καλοκαιρακι και αν.
ψεκαζω παντα με σεμπασιλ,ψακαζω και τις αυλες και αυτα και τοσα χρονια δεν εχω δει ποτε τσιμπουρι σε σκυλι μου.
μονο καμια φορα εμφανιζοντε ψυλοι στον χορο αλλα με ενα ψεκασματακι ολα ειναι οκ.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Και εγω σκαλιμπορ δεν βαζω, παιζουν και δαγκώνονται και δεν το θεωρώ ασφαλες, αμπουλα βαζω στις κοπέλες και φροντλινε στον δικαστή γιατι μου ειχε κανει αλλεργια και ψεκαζω την αυλή με καοθριν 2-3 φορες τ καλοκαίρι και τα ψαχνω καλα όλα μετά την βόλτα.
εχω πολλά χρόνια να δω πανω τους τσιπούρι.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Υπάρχουν και κάποια τσιμπούρια που δεν τα πιάνει τίποτα
tsiburia.jpg

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.946
7.517
scalibor στο λαιμό και αντί για κολόνια, σπρέι
Ε μόλις γύρισα και αυτό σκεφτόμουνα, μην πλησίαζα με το μούργο σε κανα θάμνο, σύννεφα γύρω μου, με τσιμπήσε και κάτι, κουνούπι να τανε, σκνίπα νατανε, μου ρθε να πάω να πάρω σκάλιμπορ κ για μενα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.097
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εξαρτάται και πόσα τσιμπούρια υπάρχουν στην περιοχή. Στη Χαλκιδική δίπλα στη θάλασσα δεν είδα ποτέ, εδώ κάνουν πάρτι κάθε χρόνο. Φέτος το πρώτο τσιμπούρι που έβγαλα ήταν Πρωτοχρονιά.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Ε μόλις γύρισα και αυτό σκεφτόμουνα, μην πλησίαζα με το μούργο σε κανα θάμνο, σύννεφα γύρω μου, με τσιμπήσε και κάτι, κουνούπι να τανε, σκνίπα νατανε, μου ρθε να πάω να πάρω σκάλιμπορ κ για μενα.
εγω εκανα και αντιλλυσικο :)

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
εγω σκαλιμπορ δεν τους βαζω ποτε,αμπουλες μονο το καλοκαιρακι και αν.
ψεκαζω παντα με σεμπασιλ,ψακαζω και τις αυλες και αυτα και τοσα χρονια δεν εχω δει ποτε τσιμπουρι σε σκυλι μου.
μονο καμια φορα εμφανιζοντε ψυλοι στον χορο αλλα με ενα ψεκασματακι ολα ειναι οκ.

Και με τι ψεκάζεις; Για πες μας να δοκιμάσουμε.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Και με τι ψεκάζεις; Για πες μας να δοκιμάσουμε.
γεμιζεις το ψεκαστηρι στην πλατη και κυριως ψεκαζεις γυρω γυρω στον φραχτη πιο εντονα και πιο αραια στα ενδιαμεσα πχ χτησιματα κλπ.
μετα ψεκαζεις και τα σκυλια και εισαι κομπλε.

για τον χωρο αν θες ριχνεις και ενα κλικ πετρελαιο μαζι.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
γεμιζεις το ψεκαστηρι στην πλατη και κυριως ψεκαζεις γυρω γυρω στον φραχτη πιο εντονα και πιο αραια στα ενδιαμεσα πχ χτησιματα κλπ.
μετα ψεκαζεις και τα σκυλια και εισαι κομπλε.

για τον χωρο αν θες ριχνεις και ενα κλικ πετρελαιο μαζι.

Το ψεκαστήρι θα το βάλω στην πλάτη, μέσα στο ψεκαστήρι τι θα βάλω

εκτός απο λίγο πετρέλαιο;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εγω το περνω απο πετ σοπ αλλα λογικα θα εχουν και σε καμια ενωση αγροτικων συνεταιρισμων.
τωρα στις πολεις που αλλου να το πουλανε δεν ξερω.
εδω εχει 12 ευρα μοναχα και βγαζεις παρα παρα πολυ καιρο.
υγρο ειναι και το ανακατεβεις με νερο.
1μιλιγκραμ σε ενα λιτρο νερο
εγω βαζω 2 οταν ειναι να ψεκασω χωρο και οχι σκυλο.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω τους βαζω μονο Scalibor- και δεν εχουν ποτε τους τσιμπουρια!

Ψαχνω οστοσο κατι να ψεκασω τον χωρο- για κουνουπια και σκνηπες. Περιση ειχαμε μεγαλο προβλημα με αυτα! Ηταν σχεδον αδυνατον να κατσουμε εξω μετα απο το σουροπο.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Χθες έκανα επίσκεψη στον κτηνίατρο για συμβουλές περί τσιμπουριών και λοιπών ζωυφίων.
Για το σεπασιλ που ρώτησα, μου είπε ότι είναι περισσότερο για τον περιβάλλον χώρο και χρειάζεται προσοχή όταν το βάζουμε στον σκύλο. Είναι περισσότερο για την εξόντωση των ζωυφίων παρά για πρόληψη.
Γενικά μου πρότεινε αμπούλα, σκαλιμπορ και μου έδωσε και ένα σπρέι που το είχα χρησιμοποιησει και παλιότερα χωρίς όμως ικανοποιητικο αποτέλεσμα. Του είπα ότι έβρισκα τσιμπούρια παρόλο που τον ψέκαζα συχνά. Η απάντηση ήταν ότι μπορεί να έβρισκα τσιμπούρια γιατί το σπρέι δεν είναι απωθητικό αλλά τα σκοτώνει. Το σπρέι που μου έδωσε είναι το effipro της vibac.(έχετε γνώμη για το συγκεκριμένο;;;)
Για το αν χρειάζεται εξέταση μετά από τσίμπημα από τσιμπούρι, η απάντηση ήταν ότι μπορεί να κολλήσει ερλιχια(αν το λέω σωστά) αλλά αυτό φαίνεται άμεσα στον σκύλο και θα το καταλάβω.
Τέλος μου είπε ότι φέτος θα είναι ακόμα χειρότερη χρονιά γιατί δεν έχουν γίνει καθόλου ψεκασμοί και τσιμπούρια, κουνούπια και λοιπά ζωύφια θα κάνουν πάρτι.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ρε παιδια εμεις ημαστε κοντα 6 στρεμματα...τι να πρωτοψεκασω???Αυτο το σεμπασιλ αποδεδειγμενα κανει δουλεια?κ δεν βλαπτει τους οργανισμους?περαν της Ηρας κυκλοφορουν αλεπουδες,χελωνες,σκατζοχοιροι-φιδια,καρακαξες,βατραχια κλπ κλπ κλπ-μη τα στειλω κ αδιαβαστα τα ερμα....Παντως στην μικρη ουδεποτε εχω βρει κατι (την ψαχουλευω καθημερινα) εκτος απο περσι μια μερα κιολας πριν αποσυρω το σκαλιμπορ απο πανω της (κραταω ημ/νιες κ ειχα αποφασισει να το κρατησω μονο για 3μηνες) που χα δει στην κοιλιτσα της κατι μικροσκοπικα πηδηχτουλικα καφετι π@π@ρ@κι@ κ την ψεκασα κατευθειαν με φροντλαιν (αδειασα το μεγαλο μπουκαλι πανω της) κ πεφταν κατω σα τις μυγες (τα π@@στικα) ολο τον χρονο χρησιμοποιω αντβοκειτ αμπουλα κ μαη μηνα θα της βαλω παλι σκαλιμπορ (αν κ ψιλοεξερευνω κ το σερεστο αλλα για μεγαλες φυλες πανακριβο γμτ-κοντα 40 ευρω???_)
Φετος ομως πραγματι θα γινει της τρελης,Ιανουαριο μηνα κ με τσιμπησε κουνουπι εμενα...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Για το σεπασιλ που ρώτησα, μου είπε ότι είναι περισσότερο για τον περιβάλλον χώρο και χρειάζεται προσοχή όταν το βάζουμε στον σκύλο. Είναι περισσότερο για την εξόντωση των ζωυφίων παρά για πρόληψη.
Γενικά μου πρότεινε αμπούλα, σκαλιμπορ και μου έδωσε και ένα σπρέι που το είχα χρησιμοποιησει και παλιότερα χωρίς όμως ικανοποιητικο αποτέλεσμα. Του είπα ότι έβρισκα τσιμπούρια παρόλο που τον ψέκαζα συχνά. Η απάντηση ήταν ότι μπορεί να έβρισκα τσιμπούρια γιατί το σπρέι δεν είναι απωθητικό αλλά τα σκοτώνει.
εγω ψεκαζω ετσι χρονια 9 σκυλια και 3 διαφορετικους χωρους και ποτε δεν εχω βρει τιποτα.
οπως λες και παραπανω σου ειπε οτι και τα 2 σκοτωνουν και δεν απωθουν.
παντως οσο κινδυνο μπορει να εχει το σεμπασιλ,αλλο τοσο εχουν τα αλλα σπρευ και αλλο τοσο και οι αμπουλες.ολα αν δεν κανω λαθος εχουν και την δοσουλα τους μεσα για να κανουν δουλεια.
+οτι κατι πρεπει να πουλησουμε κιολας.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.089
Νεότερο μέλος
Kons