Τύφος και απολύμανση

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
Ναι Rottie,μπορεί να μείνει ενεργός για μήνες π.χ. στο πάτωμα και μετά να περάσει ένας υγιείς σκύλος (μικρός σε ηλικία απότι κατάλαβα) και να κολλήσει.έτσι δεν είναι?πού κάνω λάθος?πείτε μου, γιατί ξάνθυνα τελευταία και θέλω να δώ μήπως με επηρέασε το οξυζενέ:shock:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο παρβοιος μπορεί να μείνει ζωντανός ακόμα και ένα χρόνο σε ένα σπίτι, στο οποίο είχε νοσήσει σκύλος από ιογενη εντεριτιδα (τυφο).

Από τον ιό κινδυνεύουν τα ανεμβολιαστα ζώα ή αυτά που δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικο τους πρόγραμμα (δεν έχουν δηλαδή αποκτήσει ανοσία).
:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το μυαλο μου μαρμελαδα δηλαδη η υποθεση!!!

Και ειμαι σε αυτη την φαση του να βολταρω το μικρο η να περιμενω να κανει τα εμβολια του!

Εκτροφεας μου λεει να τον κατεβασω κατω πυλωτη και εφοσον εχω πλυνει με χλωρινη την πυλωτη κατω εκει που θα παιζει!

Κτηνιατρος μου λεει πρεπει να ολοκληρωσει τα εμβολια πρωτα!

Προσωπικα?Κλεινω προς τον κτηνιατρο διοτι εχουμε πολλα αδεσποτα τριγυρω!

Και εχω και τον μικρο Αδαμ μεσα στο σπιτι να πηγαινει σαν πυραυλος!:D

Ααααχ παναγια'μ!!!

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
Λοιπόν παιδιά,επειδή περιμένω σκύλο τους επόμενους μήνες και επειδή υπάρχουν αρκετά αδέσποτα στους δρόμους μας και επειδή έχω και μια αυλίτσα,έχω τρομοκρατηθεί.Πήρα λοιπόν τον γείτονα κτηνίατρο τηλ (ο οποίος είναι καινούριος να σημειώσω) και του είπα να κοιτάξει το βιβλίο του.Και φυσικά έγραφε ότι ο ιός είναι ανθεκτικτός στο περιβάλλον για μήνες και ότι εξοντόνεται με χλωρίνη.Μού είπε επίσης οτι για να κολλήσει πρέπει να υπάρχει αρκετή συγκέντρωση από τον ιό.Μού είπε επίσης(επειδή τον τρέλλανα στις ερωτήσεις) ότι μετά το δεύτερο εμβόλιο υπάρχει ικανοποιητική ανοσία στον ιό.
Εχω αρχίσει να σκέφτομαι,άν όλα πάνε καλά με την γέννα,να πώ στον εκτροφέα να το κρατήσει αυτός και να το πάρω αφού κάνει το 2ο εμβόλιο.Φυσικά θα τα πληρώσω.Ποια είναι η γνώμη σας?

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Αυτό ετοιμαζόμουν να πω και στον/στην Herby που θέλει νέο σκυλάκι.

Μπορεί κάλλιστα να υιοθετηθεί ένα σκυλάκι που έχει κάνει τα εμβόλιά του και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

Για σκυλάκια από εκτροφέα υποθέτω ότι θα γίνεται να το κρατήσει, αλλά και πάλι δε γνωρίζω σχετικά, είναι μία απλή υπόθεση.

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
Σας τα έλεγα εγώ...σήμερα ξεχάστηκε η πόρτα της αυλής ανοιχτή και μπήκε ένα αδεσποτάκι(20 κιλών).Εβγαλα ότι είχα στο ψυγείο και ετσι το έβγαλα έξω.Πώς να περάσω με χλωρίνη το γκαζόν???:D

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
Μόνο εγώ όμως θα έχω τέτοιο γκαζόν!:D:D:D
Οχι στα σοβαρά τώρα,αυτό θα το συζητήσω με τον εκτροφέα για να το πάρω μόλις κάνει το 2ο εμβόλιο.Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.Δεν αντέχω όταν βλέπω άρρωστα ζωάκια και παιδιά.Τρελλένομαι.Δεν είναι σωστή η σκέψη?Η μήπως είμαι τρομερά υπερβολική?Πάντως ο φίλος μας ο herby καλύτερα να περιμένει προτού πάρει καιτούριο κουτάβι.
Τέλος του μήνα κανονίζω ταξίδι,να επισκεφτω και τον εκτροφέα.Οπότε θα τα πούμε .

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
χθες πηγα να παρω μια χτενα στο γνωστο πετ σοπ και αν και δεν εχω κουταβι στο σπιτι, ειπα να γελασω λιγο...
μπαινω λοιπον μεσα , τιγκα στον κοσμο το μαγαζι και καθομαι στην εισοδο, βγαζω απο την τσεπη μου αυτα τα σακουλενια μπλε παπουτσακια που φοραμε στα χειρουργεια και βαζοντας τα στα παπουτσια μου, μονολογω δυνατα
"κατσε να παρουμε και τις απαραιτητες προφυλαξεις, διοτι τα πετ σοπ πουλανε συνεχως κουταβια με τυφο, μην μεταφερω τιποτα στα σκυλια μου"
:paja1::maria: ο κοσμος με κοιτουσε με απορια, καποιοι που κοιτουσαν τα κουταβια απομακρυνθηκαν απο την γυαλα ,εγω ψωνισα την χτενα, πληρωσα, βγηκα εξω , εβγαλα τα παπουτσακια προσεκτικα, τα εβαλα σε μια σακουλα και μπηκα στο αυτοκινητο:p:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
χθες πηγα να παρω μια χτενα στο γνωστο πετ σοπ και αν και δεν εχω κουταβι στο σπιτι, ειπα να γελασω λιγο...
μπαινω λοιπον μεσα , τιγκα στον κοσμο το μαγαζι και καθομαι στην εισοδο, βγαζω απο την τσεπη μου αυτα τα σακουλενια μπλε παπουτσακια που φοραμε στα χειρουργεια και βαζοντας τα στα παπουτσια μου, μονολογω δυνατα
"κατσε να παρουμε και τις απαραιτητες προφυλαξεις, διοτι τα πετ σοπ πουλανε συνεχως κουταβια με τυφο, μην μεταφερω τιποτα στα σκυλια μου"
:paja1::maria: ο κοσμος με κοιτουσε με απορια, καποιοι που κοιτουσαν τα κουταβια απομακρυνθηκαν απο την γυαλα ,εγω ψωνισα την χτενα, πληρωσα, βγηκα εξω , εβγαλα τα παπουτσακια προσεκτικα, τα εβαλα σε μια σακουλα και μπηκα στο αυτοκινητο:p:D
:D:D:D:D:D:):):):):):p:p:p:p:p:xD::xD::xD::lloro::lloro::lloro:=D>=D>=D>

raul_vet

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2009
55
0
Patras city
Πήρα λοιπόν τον γείτονα κτηνίατρο τηλ (ο οποίος είναι καινούριος να σημειώσω) και του είπα να κοιτάξει το βιβλίο του.Και φυσικά έγραφε ότι ο ιός είναι ανθεκτικτός στο περιβάλλον για μήνες και ότι εξοντόνεται με χλωρίνη.Μού είπε επίσης οτι για να κολλήσει πρέπει να υπάρχει αρκετή συγκέντρωση από τον ιό.Μού είπε επίσης(επειδή τον τρέλλανα στις ερωτήσεις) ότι μετά το δεύτερο εμβόλιο υπάρχει ικανοποιητική ανοσία στον ιό.
Εχω αρχίσει να σκέφτομαι,άν όλα πάνε καλά με την γέννα,να πώ στον εκτροφέα να το κρατήσει αυτός και να το πάρω αφού κάνει το 2ο εμβόλιο.Φυσικά θα τα πληρώσω.Ποια είναι η γνώμη σας?
Έχει δίκιο ο γείτονας κτηνίατρος. Γι' αυτό και δεν καταβρέχουμε το γκαζον με χλωρίνη που διάβαζα κάπου!:)
Το κουτάβι έτσι κι αλλιώς να το πάρεις μετά το 2ο εμβόλιο (10η εβδομάδα), όχι μόνο για λόγους υγείας, αλλά και κοινωνικοποίησης. Τα κουτάβια που φεύγουν πολύ νωρίς από τη μητέρα τους δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί σωστά. Τα πρώτα μαθήματα κοινωνικοποίησης τα παίρνουν τα κουτάβια μέσα στην τοκετοομάδα. Άλλωστε αυτός είναι ένας λόγος για να προτιμήσουμε εκτροφέα και όχι πετ σοπ.
Αν δεν θέλει να τα κρατήσει τόσο καιρό ο εκτροφέας, υπάρχει πρόβλημα...

raul_vet

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2009
55
0
Patras city
Κατ' αρχάς το εμβολιακό σχήμα είναι επιλογή του κτηνιάτρου, ο οποίος θα εκτιμήσει τις ιδιαιτερότητες του κάθε σκύλου.

Με τα μοντέρνα εμβόλια υψηλής ανοσίας μπορείς να ξεκινήσεις 6 εβδομάδων με DHPPiL (χωρίς να κάνεις puppy DP) και να το επαναλάβεις 10 εβδομάδων. Με αυτό το σχήμα είσαι καλυμμένος σε πολύ υψηλό ποσοστό στην 11η εβδομάδα και το σκυλάκι μπορεί να ξεκινήσει κοινωνικοποίηση. Ωστόσο καλό είναι να κάνεις και μια επαναληπτική δόση στις 14 εβδομάδες.

Χωρίς να θέλω να τρομοκρατήσω, υπάρχουν «άγρια» στελέχη παρβο-ιού και ιού της Carré που δεν καλύπτονται από κανένα εμβόλιο. Ευτυχώς είναι πάρα πολύ σπάνια. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν καλύπτεσαι ποτέ...

raul_vet

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2009
55
0
Patras city
Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν τρία διαφορετικά εμβόλια DHPPiL στην Ελληνική (και Ευρωπαϊκή) αγορά με έγκριση από ΕΟΦ για χορήγηση την 6η εβδομάδα. Δεν μπορώ να κάνω διαφήμιση φαρμάκων.
Πάντως αυτό είναι παλιό...
Παρενέργειες δεν έχουν αναφερθεί επίσημα (και μάλλον δεν υπάρχουν).
Ανεπίσημα θα σου πω ότι ένα στα δέκα κουτάβια μου αναφέρουν οι ιδιοκτήτες τους για ελαφρά κατήφεια την επόμενη του εμβολιασμού και πάντα ρωτάω στο δεύτερο εμβόλιο (ενώ με παλιά εμβόλια τα ποσοστά αυτά ήταν πολύ υψηλότερα)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εγώ είχα σοβαρά νευρολογικά συμπτώματα δυνατό τρέμουλο, αστάθεια, αδυναμία προσανατολισμού διάρκειας 10 ημερών σε 3 διαφορετικά κουτάβια με διαφορά 2-3 ημερών. Σε όλα τα κουτάβια υποχώρησε μετά το 10ήμερο χωρίς άλλα συμπτώματα.

raul_vet

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2009
55
0
Patras city
Τι φυλή; Σε τι περιβάλλον διαβίωσης; Πόσο είναι τα ζώα σήμερα;
Αν τα εμβολίασες όλα μαζί και το εμφάνιζαν μετά το ένα μετά το άλλο είναι απίθανο να φταίει το εμβόλιο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Φυλή Rottweiler.
Περιβάλλον δίπλα στο κρεβάτι μου την νύχτα και στον κήπο μου την ημέρα, δεν έχει πρόσβαση άλλο ζώο.
Σήμερα πλησιάζουν τον χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα.
Εμβολιάζω πχ σήμερα, την επόμενη μέρα αρχίζει ένα, την επόμενη άλλα 2 ... τέτοια απόσταση περίπου ...

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
Ναι raul_vet,ο κτηνίατρος μίλησε για τρεις εμβολιασμούς.Δεν ξέρω πώς λέγονται τα εμβόλια αλλα κάτι για εξαπλό είπε.
Ο εκτροφέας μου είπε ότι δεν τα δίνει τα κουτάβια πρωτού κλείσουν τους 2 μήνες.Οπότε φαντάζομαι να το κρατήσει άλλες 15 μέρες μέχρι να κάνει και το 2ο εμβόλιο.Τέλος του μήνα που θα τον συναντήσω θα τα μιλήσουμε καλύτερα.

raul_vet

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2009
55
0
Patras city
Φυλή Rottweiler.
Περιβάλλον δίπλα στο κρεβάτι μου την νύχτα και στον κήπο μου την ημέρα, δεν έχει πρόσβαση άλλο ζώο.
Σήμερα πλησιάζουν τον χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα.
Εμβολιάζω πχ σήμερα, την επόμενη μέρα αρχίζει ένα, την επόμενη άλλα 2 ... τέτοια απόσταση περίπου ...
Έτσι όπως το περιγράφεις μάλλον για κάτι λοιμώδες μοιάζει και όχι για μετεμβολιακή αντίδραση, χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Πάντως με τα μοντέρνα εμβόλια δεν έχουμε πρόβλημα όπως έγραψα και πιο πάνω.
Καλό είναι σε κάθε περίπτωση πάντως που υπάρχει έστω και υποψία ότι κάποιο φάρμακο προκάλεσε ανεπιθύμητη ενέργεια, ο κτηνίατρος να αποστέλλει την «κίτρινη κάρτα» δήλωσης ανεπιθύμητων ενεργειών προς το ΕΟΦ. Έτσι προστατεύονται άλλα ζώα. Αλλιώς πως να μαθευτεί με το ταμ-ταμ;