Το επαναφέρω αυτό γιατί τώρα έχω κουτάβι και είμαι πολύ αγχωμένη.
Όσα και να διαβάσω για τον παρβοϊό δεν με καθησυχάζουν και ιδιαίτερα. Μέχρι ένα χρόνο αντοχής? Κάπου διάβασα ότι μεταφέρεται και με τα χέρια (ανθρώπων). Λοιπόν τον βγάζω έξω μόνο αγκαλιά μικρές βόλτες για κοινωνικοποίηση όσο γίνεται και, γαμώ το, πού ξέρω τι είναι και τι έχουν όλοι αυτοί που έρχονται και τον χαϊδεύουνε?
Ούτε και ρωτάνε φυσικά!
Απ' την άλλη θέλω να κοινωνικοποιηθεί το κουτάβι και είναι και σε κρίσιμη ηλικία (2 μηνών).
Χθες λοιπόν ήρθε και τον χάιδευε η φαρμακοποιός η οποία έχει τρία σκυλιά και μου έλεγε για τον γερμανικό της, ο οποίος πέρασε τύφο όταν τον πρωτοπήρε. Τρόμαξα!!! - υπερβολή???
Το σκυλί της έχει χρονίσει τώρα και είναι καλά.
(όταν έρχονται επισκέπτες τους βάζω να πλένουν χέρια, με τους ξένους έξω τι γίνεται θα το παίζω μπαμπούλας??)
Θα ήθελα την γνώμη και την γνώση σας….
Για κάποιους συγκεκριμένους λόγους που δεν είναι του παρόντος -την δεδομένη στιγμή πρέπει να αποφύγω την όποια επαφή με τον ιό του τύφου.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής …ένας συνάδερφος/φίλος είχε πρόσφατα την πολύ δυσάρεστη εμπειρία να χάσει το κουτάβι του από τύφο… Γνωρίζω ότι ο ιός αυτός μεταδίδεται από τα μολυσμένα κόπρανα αλλά και ζει στο περιβάλλον για αρκετούς μήνες .
Ο φίλος φρόντισε να απολυμάνει με χλωρίνη και dettol όλες τις επιφάνειες με τις οποίες ήρθε σε επαφή το κουτάβι ( σε όσες μπορούν βέβαια χρησιμοποιηθούν τα παραπάνω προϊόντα). Σίγουρα υπάρχουν κάποια αντικείμενα –όπως π.χ. ρούχα, μπουφάν,τετράδια/βιβλία στα οποία δεν μπορούσε να επέμβει αποτελεσματικά (τα παπούτσια τα έχουμε απολυμάνει..)
Αναρωτιέμαι λοιπόν αν μέσω αυτών των πραγμάτων μπορεί να μεταφερθεί ο ιός σε έναν τρίτο χώρο όπου να τον ‘’τσιμπήσω’’ εγώ και να τον πάω πεσκέσι στο σπίτι…
Επίσης στο συγκεκριμένο θέμα στο ποστ # 32 o Denis λέει ότι υπάρχει περίπτωση ο ιός να μεταδίδεται και αερογενώς. Γνωρίζει κάποιος αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο….
Αν θυμάμαι δεν υπήρχε/βρέθηκε μελέτη που να τεκμηριώνει αυτή την πιθανότητα…
Για κάποιους συγκεκριμένους λόγους που δεν είναι του παρόντος -την δεδομένη στιγμή πρέπει να αποφύγω την όποια επαφή με τον ιό του τύφου.
Σχωρα με Ταρα, απλα δεν ειχα πιασει "την δεδομενη στιγμη" που επισημανες ...σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον....
αλλά αν διαβάσεις προσεκτικά το ποστ μου ,η ανησυχία μου δεν έχει να κάνει με τα δικά μου ενήλικα και βέβαια εμβολιασμένα σκυλιά....
Μπορω να σου απαντησω με σιγουρα σε αυτο, οτι δεν μπορει να γινει ...Πιο πιθανο ειναι απο τον δρομο να κολλησει κατι(να το μεταφερεις δηλ εσυ)παρα απο τον φιλο σου ...Αναρωτιέμαι λοιπόν αν μέσω αυτών των πραγμάτων μπορεί να μεταφερθεί ο ιός σε έναν τρίτο χώρο όπου να τον ‘’τσιμπήσω’’ εγώ και να τον πάω πεσκέσι στο σπίτι…