Τierheim (καταφύγιο ζώων) Ingolstadt

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Την Κυριακή βρεθήκαμε στο καταφύγιο ζώων της περιοχής, μια κ γιόρταζε τα 100 χρόνια της ίδρυσής του.

Να πω ότι το συγκεκριμένο φιλοξενεί γύρω στα 180 ζώα (σκύλους, γάτες, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, ερπετά, ποντικάκια, καθώς κ κάποια μικρόσωμα άγρια ζώα (πχ γεράκια, κουνάβια, αλεπούδες κ.ά.) -τα οποία περιθάλπονται κ μετά αφήνονται ξανά ελεύθερα), οι χώροι είναι πεντακάθαροι κ μεγάλοι κ οι ενδιαφερόμενοι μελλοντικοί ιδιοκτήτες χρειάζονται να περάσουν από χίλια κύματα, για την απόκτηση ενός σκύλου από το καταφύγιο (εκτός από την γραφειοκρατία, πρέπει να 'αποδείξουν' ότι είναι ικανοί ιδιοκτήτες).
Στενοχωρήθηκα που είδα σκύλους/ζώα γενικά σε κλουβιά (γενικά με πιάνει κατάθλιψη όταν βλέπω 4-ποδες, κ μη, ψυχές πίσω από κάγκελα). Τα περισσότερα ήταν ενήλικα, κουτάβια δεν υπήρχαν, μόνο 3 μικρά γατάκια είδα μικρής ηλικίας.
Στον προαύλιο χώρο του καταφυγίου, είχαν μάζωξη κάμποσοι εκπαιδευτές, μαζί κ αυτή που εκπαίδευσε τη λώρα (ή προσπάθησε τουλάχιστον :p). Το αφεντικό της ενδιαφέρθηκε για τη λώρα, επειδή την είδε λίγο στρεσσαρισμένη (όταν βλέπει πολλά σκυλιά μαζεμένα, όλα με λουριά κ τους ιδιοκτήτες, ξέρει ότι πρόκειται για ομαδικό μάθημα κ κάθεται Παναγία η κυρία...) κ μου'δωσε κάποιες συμβουλές για να νιώσει πιο ασφάλεια, για να μην επιδιώκει να τσεκάρει το κάθε τί όταν βγαίνουμε βόλτα, βασικά τους σκύλους πιο πολύ, εκεί έχουμε θεματάκι (άντε να δούμε).

Τέσπα, ορίστε κάποιες photos.

Κάποια σκυλιά, τα ερωτεύτηκα... Απλά.:)

Αυτή με τα κόκκινα μαλλιά εκπαίδευσε τη λώρα στη βόλτα.

το αρσενικό τερβίρεν

Το κόλεϊ το 'χρησιμοποιεί' το αφεντικό της εκπαιδεύτριας της λώρα σαν "πρότυπο". Πολύ καλά εκπαιδευμένο κ πανέμορφο.

μετά τα πρώτα 10 λεπτά η λώρα εγκλιματίστηκε κάπως, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ένιωθε κ πολύ άνετα (στην Ελλάδα έχει μάθει να παίζει με τα άλλα σκυλιά, όχι να κόβει βόλτες πάνω-κάτω κ να μην της επιτρέπεται όχι να μυρίσει μόνο, αλλά να κοιτάξει άλλον σκύλο):p Πειθαρχημένοι Γερμανοί! :p

Μία από τις αγάπες μου::)

Συνέχεια, από το εκπαιδευτικό σεμινάριο:

Άλλη μία αγάπη μου...:

όπως κ τούτα εδώ::)

η μασκότ:D κ κάποιες φωτο από τα σκυλιά εντός του καταφυγίου.

Είναι καλή εμπειρία κ για τον σκύλο να βρίσκεται ανάμεσα σε τόσα σκυλιά κ προπάντων οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν τί πρέπει να κάνουν σε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει.
Πάντα στα γκρουπο-μαθήματα είμαι πιο ήρεμη, λόγω των παραπάνω λόγων, κ αυτό περνάει κ στον σκύλο μου.

Last edited:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Αγάπησα το ξανθό κόλι στη 2η φωτό, την αγάπη της Νατάσας (τι όμορφο σκυλί!) κι εντάξει, τη Λώρα είναι γνωστό ότι την αγαπάω. :D

Χώρο έχει το καταφύγιο ή είναι κι εκεί γεμάτοι;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πολύ όμορφες φωτογραφίες Νατάσσα :)
περιθάλπονται κ μετά αφήνονται ξανά ελεύθερα
Και τα σκυλιά και τις γάτες? Κι αν όχι, πόσο καιρό τα κρατάνε?
Αν ναι γιατί
οι ενδιαφερόμενοι μελλοντικοί ιδιοκτήτες χρειάζονται να περάσουν από χίλια κύματα, για την απόκτηση ενός σκύλου
?
Συγγνώμη αυτά δεν κατάλαβα.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αυτο το σοκολατενιο (τι ειναι?) και το αφεντικουλι του (μιαμ μιαμ:rolleyes:) , δεν τα εχεις και σε αλλες φωτογραφιες?:p

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
αυτο το σοκολατενιο (τι ειναι?) και το αφεντικουλι του (μιαμ μιαμ:rolleyes:) , δεν τα εχεις και σε αλλες φωτογραφιες?:p
Αυστραλεζοφέρνει μου φαίνεται (ή με έχει επηρεάσει η Sara?)

Το... αφεντικούλι μπλιαχ, πιο γερμανόφατσα δε γίνεται!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
όχι δεν τα έχω γαλάζια, σόρρυ.:p Αυτές τις 2 τράβηξα μόνο, γιατί έφευγε ο τύπος. Πάντως μου πόζαρε, δεν μπορείς να πεις... :D

κάποια μικρόσωμα άγρια ζώα (πχ γεράκια, κουνάβια, αλεπούδες κ.ά.) -τα οποία περιθάλπονται κ μετά αφήνονται ξανά ελεύθερα),
Λιζάκι αναφερόμουν στα μικρόσωμα-άγρια ζώα. Ίσως να μην ήταν πολύ σαφές έτσι όπως το έγραψα, να με συγχωράτε. :D

οι ενδιαφερόμενοι μελλοντικοί ιδιοκτήτες χρειάζονται να περάσουν από χίλια κύματα, για την απόκτηση ενός σκύλου
α)ρωτούν την εμπειρία σου με άλλους σκύλους, δύσκολα δίνουν κυριαρχικό σκύλο σε άπειρο ιδιοκτήτη.
β) επισκέπτονται τον χώρο σου κ βλέπουν πού θα ζει ο σκύλος
γ) υπογράφουν συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται ότι υπόσχεσαι ότι θα φροντίζεις το σκύλο αιώνια κ υπάρχουν κυρώσεις -δεν ξέρω τί ακριβώς, περιληπτικά μου τα ανέφερε όλα αυτά μια Γερμανίδα εκεί- εάν σκύλος καταφυγίου βρεθεί παρατημένος κ.λ.π.
δ) κάνεις "κράτηση" εκπαιδευτή, ο οποίος αρχίζει δουλειά με το που παραλάβεις τον σκύλο (εάν είναι ήδη εκπαιδευμένος, απλά του 'φρεσκάρει τη μνήμη' κ σε βοηθάει σε ό,τι χρειαστείς.

Αυτά μπορώ να θυμηθώ τώρα.

Εφάκι, ναι, έχουν αρκετό χώρο στο συγκεκριμένο. Πολλά κλουβιά ήταν άδεια. Το μισό καταφύγιο φιλοξενεί τα ζωάκια, ο άλλος χώρος είναι ελεύθερος.

Βέβαια, σε μεγαλύτερες πόλεις π.χ. Βερολίνο, μια κ είδα πρόσφατα ντοκιμαντέρ για τα καταφύγια στη Γερμανία, παρέχει στέγη κ τροφή σε πολλά περισσότερα ζώα (ήμερα κ άγρια).

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυστραλεζοφέρνει μου φαίνεται (ή με έχει επηρεάσει η Sara?)
'Οχι, δε σε έχει επηρρεάσει η Σάρα, είναι Αυστραλέζος και μάλιστα στο σηκωτόχρωμα, red tricolor ή red liver with copper λέγεται. Έχει και ουρά που πολλά από αυτά του χρώματος αυτού έχουν. Νομίζω μάλιστα ότι ο ένας γονέας του Μουφ πρέπει να είχε τέτοιο χρώμα διότι έχει πάρει κάτι κοκκινίλες και φέρνει περισσότερο προς το sand merle σε διάφορα σημεία, ενώ είναι γενικά blue merle. Και φυσικά έχει και ουρά.

Πολύ ωραίες φωτογραφίες, μπράβο!