Υγεια γαλλικου μπουλντογκ και αποριες

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Καλησπερα!

Οπως εχω προαναφερει εχω ενα γαλλικο μπουλντογκ,6 μηνων τωρα και θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις οσον αφορα την υγεια και την περιποιηση.
Οταν τον παρελαβα απο το εκτροφειο,μου εδωσαν καποιες βιταμινες,τις Anima Strath να του δινω.Αυτες τελειωσαν και δεν ξερω αν πρεπει να του παρω αλλες.
Επισης,η εκτροφεας μου ειπε και του δινω για κανα διμηνο τωρα χαπια CondroGen για τους χονδρους.Επισης,δεν ξερω αν πρεπει να τα συνεχισω.

Μεχρι και που εγινε 6 μηνων,μου ειπε καθε μηνα να του δινω Drontal και εξωτερικη αμπουλα του εχω βαλει μονο μια φορα.Χρειαζεται καθε μηνα?
Του φοραω κολλαρο Scalibor και τον εχω ψεκασει με spray Frontline.Απλα δεν ξερω καθε ποτε θα χρεαστει το ψεκασμα.
Η κτηνιατρος προσπαθησε να μου πουλησει το Bravecto αλλα εγω δεν το πηρα.
Οσον αφορα τα αυτια του του τα καθαριζω μεσα με ενα υγρο που μου συστησε η εκτροφεας μου 1 φορα την εβδομαδα και εξωτερικα με ειδικο πανακι οποτε βρωμιζουν.

Οσον αφορα τα ματια δεν ξερω αν χρειαζεται που και που καποιο υγρο για να τα κραταει καθαρα.
Τα δοντια δεν τα εχω καθαρισει ακομα αλλα μου ειπαν να του παρω ειδικη οδοντεκρεμα και οδοντοβουρτσα καθως και μερικα Dentastix.Χρειαζεται τοσο πολυ το καθημερινο βουρτσισμα των δοντιων?

Μπανιο τον εχω κανει 1 φορα με ειδικο σαμπουαν και πιστευω πως 2-3 φορες το χρονο καλα ειναι,οχι περισσοτερο.

Τις ζαρες τις καθαριζω με ειδικο πανακι.Για το τριχωμα χρησιμοποιω μια κανονικη βουρτσα αλλα και τη Furminator.

Πιστευετε πως πρεπει να αλλαξω κατι,ειδικα στον τομεα των εντομων και της αποπαρασιτωσης?

Υ.Γ.Ρωταω εσας,γιατι πλεον δεν μιλαμε με την εκτροφεα μου.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εσωτερική αποπαρασίτωση κάθε τρίμηνο (κάθε μήνα με milbemax, το καλοκαίρι, αν μιλάμε για περιοχές με σκουλήκι της καρδιάς). Εξωτερικά αμπούλα μια φορά το μήνα, περίπου, εξαρτάται από το χρονικό διάστημα ισχύος της καθεμίας, εξαρτάται από την εταιρία και γράφει μέσα στις οδηγίες πόσο είναι το διάστημα αυτό. Από εκεί και πέρα έξτρα μέτρα κατά της σκνίπας, που μπορεί να μεταδώσει στο σκύλο λεϊσμανίωση είναι διάφορα κολάρα (scalibor, antiphlebotome, serestro κλπ) ή/και ψέκασμα με σκευάσματα κάθε απόγευμα (σιτρονέλλας, ευκαλύπτου κλπ).

Το Anima strath είναι φυσικό συμπλήρωμα δεν είμαι εναντίον του, αλλά ο σκύλος μου ούτε να το πλησιάσει οπότε δεν ξέρω να σου πω ναι, όχι και πόσο συχνά. Για τους χάπια για τους χόνδρους επίσης δεν έχω ιδέα αλλά θα έπρεπε να έχει ο κτηνίατρός σου. Κι όλα τα παραπάνω θα μπορούσες να τα είχες συζητήσει διεξοδικά μαζί του. Αν δεν τον εμπιστεύεσαι, ίσως να είναι θετικό να αλλάξεις γιατί αν δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς στα απλά, τότε πως θα το κάνεις στα περίπλοκα, αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί;

Υπάρχουν και φυσικά προϊόντα για τα παραπάνω αλλά οι απόψεις διίστανται θέλει πολύ ψάξιμο από μέρους σου για να να αποφασίσεις τι εμπιστεύεσαι και τι όχι για να το εφαρμώσεις και πως.

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
(κάθε μήνα με milbemax, το καλοκαίρι, αν μιλάμε για περιοχές με σκουλήκι της καρδιάς)
Εμείς που είμαστε βόρεια, το παίρνουμε και τις υπόλοιπες εποχές το milbemax, όλο τον χρόνο. Έτσι μου έχουν πει και οι δυο κτηνίατροι που επισκέπτομαι. Αν ισχύει κάτι άλλο, διορθώστε με.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Bat-Iris, μένω νότια, δεν είμαι η κατάλληλη να ενημερώσω σωστά επ'αυτού. Το μόνο που ξέρω είναι ότι χρειάζεται να εξεταστεί το σκυλί για σκουλήκι της καρδιάς, όταν είναι να το πρωτοπάρει, εάν υπάρχει περίπτωση να έχει μολυνθεί ήδη με το παράσιτο

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Bat-Iris, μένω νότια, δεν είμαι η κατάλληλη να ενημερώσω σωστά επ'αυτού. Το μόνο που ξέρω είναι ότι χρειάζεται να εξεταστεί το σκυλί για σκουλήκι της καρδιάς, όταν είναι να το πρωτοπάρει, εάν υπάρχει περίπτωση να έχει μολυνθεί ήδη με το παράσιτο
Ναι αυτό το ξέρω, όπως επίσης, πρέπει να το δίνεις ακριβώς κάθε 1 μήνα ούτε μέρα πιο μετά για τον ίδιο λόγο. Αν το ξεχάσεις πρέπει να κάνεις πάλι την εξέταση. (δεν μου έχει τύχει, οπότε δεν κόβω και το χέρι μου, αλλά νομίζω ότι ισχύει)

• Like
Reactions: d-friend

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ναι αυτό το ξέρω, όπως επίσης, πρέπει να το δίνεις ακριβώς κάθε 1 μήνα ούτε μέρα πιο μετά για τον ίδιο λόγο. Αν το ξεχάσεις πρέπει να κάνεις πάλι την εξέταση. (δεν μου έχει τύχει, οπότε δεν κόβω και το χέρι μου, αλλά νομίζω ότι ισχύει)
εγω το δινω ολο το χρονο (μενω στο νομο Σερρων)

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Εσωτερική αποπαρασίτωση κάθε τρίμηνο (κάθε μήνα με milbemax, το καλοκαίρι, αν μιλάμε για περιοχές με σκουλήκι της καρδιάς). Εξωτερικά αμπούλα μια φορά το μήνα, περίπου, εξαρτάται από το χρονικό διάστημα ισχύος της καθεμίας, εξαρτάται από την εταιρία και γράφει μέσα στις οδηγίες πόσο είναι το διάστημα αυτό. Από εκεί και πέρα έξτρα μέτρα κατά της σκνίπας, που μπορεί να μεταδώσει στο σκύλο λεϊσμανίωση είναι διάφορα κολάρα (scalibor, antiphlebotome, serestro κλπ) ή/και ψέκασμα με σκευάσματα κάθε απόγευμα (σιτρονέλλας, ευκαλύπτου κλπ).

Το Anima strath είναι φυσικό συμπλήρωμα δεν είμαι εναντίον του, αλλά ο σκύλος μου ούτε να το πλησιάσει οπότε δεν ξέρω να σου πω ναι, όχι και πόσο συχνά. Για τους χάπια για τους χόνδρους επίσης δεν έχω ιδέα αλλά θα έπρεπε να έχει ο κτηνίατρός σου. Κι όλα τα παραπάνω θα μπορούσες να τα είχες συζητήσει διεξοδικά μαζί του. Αν δεν τον εμπιστεύεσαι, ίσως να είναι θετικό να αλλάξεις γιατί αν δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς στα απλά, τότε πως θα το κάνεις στα περίπλοκα, αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί;

Υπάρχουν και φυσικά προϊόντα για τα παραπάνω αλλά οι απόψεις διίστανται θέλει πολύ ψάξιμο από μέρους σου για να να αποφασίσεις τι εμπιστεύεσαι και τι όχι για να το εφαρμώσεις και πως.
Το milbemax,τι εννοεις για περιοχες για σκουληκι της καρδιας?
Οσο για την ψεκαση εχω το frontline αλλα δεν αναφερει ποσο συχνα και ποσο.
Η κτηνιατρος,η Τζιακη,καλη ειναι αλλα σπαστηκα την τελευταια φορα που ηθελε να μου πουλησει το Bravecto λεγοντας μου χιλιαδυο πραγματα.

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Εγω που μενω Πειραια βρε παιδια προφανως δεν το χρειαζομαι το χαπι για το σκουληκι της καρδιας?
Οσο για τα σκευασματα ευκαλυπτου κλπ.,δεν ξερω πως να τα φτιαξω.Επισης,η κτηνιατρος μου ειπε πως με το bravecto θα γλιτωνω και την αμπουλα καθε μηνα.
Για τα ματια κλπ...,εσεις τι κανετε?Βαζετε που και που φυσικα δακρυα η απλα τα καθαριζετε?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το frontline spray δεν είναι για καθημερινό ψέκασμα. Είναι αντί για αμπούλα. Συνήθως το βάζουν σε κουτάβια, επειδή είναι πολύ μικρά και η αμπούλα τους πέφτει βαριά. Έτσι και ψεκάζεις κάθε μέρα τον σκύλο frontline, θα τον ξεκάνεις. Υπάρχουν σπρέι φυτικά, σιτρονελλας (πχ antiphlebotome, ripello), ευκαλυπτου (πχ eucasid). Αν θυμάμαι καλά έχεις πάνω από εφτά οκτώ μήνες τον σκύλο. Θα περίμενε κανείς να τα ξέρεις ήδη. Είναι απορίες που έχουν συνήθως φρέσκιοι σκυλογονείς, και μάλιστα χωρίς να έχουν πάρει σκύλο απο εκτροφέα.

• Like
Reactions: William

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Το frontline spray δεν είναι για καθημερινό ψέκασμα. Είναι αντί για αμπούλα. Συνήθως το βάζουν σε κουτάβια, επειδή είναι πολύ μικρά και η αμπούλα τους πέφτει βαριά. Έτσι και ψεκάζεις κάθε μέρα τον σκύλο frontline, θα τον ξεκάνεις. Υπάρχουν σπρέι φυτικά, σιτρονελλας (πχ antiphlebotome, ripello), ευκαλυπτου (πχ eucasid). Αν θυμάμαι καλά έχεις πάνω από εφτά οκτώ μήνες τον σκύλο. Θα περίμενε κανείς να τα ξέρεις ήδη. Είναι απορίες που έχουν συνήθως φρέσκιοι σκυλογονείς, και μάλιστα χωρίς να έχουν πάρει σκύλο απο εκτροφέα.
4 μηνες τον εχω αλλα περι αυτων των θεματων αλλα μου λεει ο ενας αλλα ο αλλος.
Η εκτροφεας μου,μου ειχε πει να του δινω drontal μεχρι 6 μηνων,ο κτηνιατρος διαφωνουσε...Ο καθενας επιλεγει και βαζει διαφορετικα προιοντα και τεχνικες,οπως π.χ. με την τροφη.

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Το frontline δεν είναι για σκνίπα, οπότε δεν σε απαλλάσσει από τη σιτρονέλα.
Mε frontline μια φορα τον εχω ψεκασει μονο.Οποτε δεν χρειαζεται καθε μηνα αμπουλα...Τα αλλα σκευασματα τα φυτικα,που τα βρισκω?
Επισης,χαπι να συνεχιζω να του δινω η οχι?

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Mε frontline μια φορα τον εχω ψεκασει μονο.Οποτε δεν χρειαζεται καθε μηνα αμπουλα...Τα αλλα σκευασματα τα φυτικα,που τα βρισκω?
Επισης,χαπι να συνεχιζω να του δινω η οχι?
Η αμπούλα ή το spray μπαινουν συνήθως κοντά μια φορά το μήνα. Mερικά πιάνουν και σκνίπα, οπότε αν σε απασχολεί το καλαζαρ, και δεν έχει αλλεργία το σκυλί παίρνεις αμπούλα που τα πιανει όλα το καλοκαίρι. Περίπου κάθε μήνα. Νομίζω καποιες είναι και πιο συχνά.
Θεωρητικά και το scalibor μόνο του αρκεί για σκνίπες.
Επειδή εδώ που ζω εγώ, από καλαζάρ πάμε χάλια, έχουμε και στη γειτονιά, έχουμε και οτιδήποτε κυκλοφορεί σε σιτρονέλα: σαμπουάν, σπρέι, κεριά όσο είμαστε ξύπνιοι, μόνο που δεν την πίνει κιόλας ο φουκαράς. Όλα τα πετ σοπ εχουν, ακόμα και πολλά σουπερ μαρκετ

• Like

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Εγω που μενω Πειραια βρε παιδια προφανως δεν το χρειαζομαι το χαπι για το σκουληκι της καρδιας?
Οσο για τα σκευασματα ευκαλυπτου κλπ.,δεν ξερω πως να τα φτιαξω.Επισης,η κτηνιατρος μου ειπε πως με το bravecto θα γλιτωνω και την αμπουλα καθε μηνα.
Για τα ματια κλπ...,εσεις τι κανετε?Βαζετε που και που φυσικα δακρυα η απλα τα καθαριζετε?
Για τα μάτια, ο κτηνίατρος μας έχει πρότεινει φυσιολογικό όρο με έναν δίσκο ντε μακιγιάζ ή ακόμα καλυτερα γαζα που δεν αφήνει και τυχόν χνούδι. Η αλήθεια είναι οτι αν δεν υπαρχει λόγος δεν τα καθαρίζω.

• Like

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω τους κανω κανα 2-3 φορες το Xρονο Schirmer Test ( Μετραει τα δακρυα- μου το εχει δειξει ο κτηνιατρος/οφθαλμιατρος μας) η οταν νομιζω οτι κατι δεν παει καλα ( εχει τυχει να εχουν καποια αλλεργια π.χ που συνοδευεται και με ξηροφθαλμια) και μονο τοτε δινω τεχνιτο δακρυ.

• Like

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Για τα μάτια, ο κτηνίατρος μας έχει πρότεινει φυσιολογικό όρο με έναν δίσκο ντε μακιγιάζ ή ακόμα καλυτερα γαζα που δεν αφήνει και τυχόν χνούδι. Η αλήθεια είναι οτι αν δεν υπαρχει λόγος δεν τα καθαρίζω.
Toυ δικου μου,υγρα ειναι συνηθως οποτε του τα καθαριζω απο τσιμπλες με ενα πανακι.Απλα ρωτησα μηπως κανει καλο που και που να καθαριζει καλα το ματι μεσα.