Υιοθεσία amstaff από οικογένεια με μικρά παιδιά

Nadia v

Member
7 Ιανουαρίου 2017
6
5
43
Καλησπέρα και από έμενα ,
Μάλλον ένα παιδικό όνειρο θα γίνει πραγματικότητα με την υιοθεσία ενός θηλυκού κουταβιού, ράτσας amstaff.Είμαι μόνη μου αφού ο σύζυγος λείπει πολύ συχνά στο εξωτερικό και έχω δύο κοριτσάκια 5 και 7 ετών που λατρεύουν τα ζώα όπως εγώ. Το amstaffaki θα μεγαλώσει μαζί μας στο διαμέρισμα όπου και διαμένουμε και η εκτόνωση που χρειάζεται θα είναι σε καθημερινή βάση αφού λόγο ενός προβλήματος υγείας που με ταλαιπωρεί περπατάω τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα. Θα παρακαλούσα για την γνώμη των πιο έμπειρων όσον αφορά την συγκατοίκηση, την συνύπαρξη με τα παιδιά ,και το κατά πόσο θα μπορεί να μας ειδοποιήσει στην περίπτωση που θα χρειαστεί.Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

dimitrisbass3

Member
25 Φεβρουαρίου 2013
20
75
Καλησπερα και με το καλο να αποκτησετε το νεο μελος της οικογενειας..
Επειδη και γω εχω μολις ενα χρονο τη Κιρα θηλυκο golden,θα σου γραψω την εμπειρια μου οσο αφορα τη καθημερινοτητα με τα παιδια.Πρωτα απ'ολα καθε μερα κανω μαθημα στα παιδια πως πρεπει να αντιμετωπιζουν το σκυλο,πολλες φορες απο το μεγαλο τους ενθουσιασμο σχεδον "πνιγουν" απο αγαπη το σκυλι και τοτε αμεσα επεμβαινω..
Πρεπει εκτος απο την αναγκαια τουλαχιστον εκπαιδευσει που θα κανεις εσυ με το σκυλο,την ιδια να τη κανεις και με τα παιδια..
Επειδη δεν ξερω για τη συγκεκριμενη ρατσα,πρεπει να μαθεις ποσο ανεχεται τους ξενους,τα παιδακια που θα ερθουν να παιξουν με τα δικα σου στο σπιτι σας,γενικα πως αντιμετωπιζει τους αλλους..εχεις μικρα παιδια και χρειαζεται να ειναι καλα κοινωνικοποιημενος...
Επισης στη καθημερινοτητα που τρεχει με τρελους ρυθμους και με τοσες ασχολιες ξερεις δουλειες,γιατρους,ψωνια, αθληματα, διαβασματα κτλ ο σκυλος πρεπει να ειναι καπου ή μαζι σας ή στο σπιτι αλλα μονος του?με τα παιδια?πρεπει απο τωρα να σκεφτεις ολες τις περιπτωσεις και να βαλεις το σκυλο μεσα στην ολη εικονα...
Εγω με τη συζυγο βαλαμε το σκυλι στη ζωη μας κυριως για μας και οχι σαν "δωρο" για τα παιδια,δεν υποννοω κατι για σενα προς Θεου,αν εισαι σε αυτην τη λογικη σιγουρα θα ανταπεξελθετε...
Παντως παρολες τις δυσκολιες η επαφη με το ζωο ειναι μοναδικη και δεν συγκρινεται με τιποτα..
Και παλι με το καλο να το αποκτησετε!

baby_taz

Member
27 Ιουνίου 2016
16
8
27
Το amstaffaki θα μεγαλώσει μαζί μας στο διαμέρισμα όπου και διαμένουμε και η εκτόνωση που χρειάζεται θα είναι σε καθημερινή βάση αφού λόγο ενός προβλήματος υγείας που με ταλαιπωρεί περπατάω τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα.
Περα από την μια ωρα περπατημα χρειαζεται σιγουρα και εκτονωση με παιχνίδια τρεξιμο και υπακοή

Θα παρακαλούσα για την γνώμη των πιο έμπειρων όσον αφορά την συγκατοίκηση, την συνύπαρξη με τα παιδιά ,και το κατά πόσο θα μπορεί να μας ειδοποιήσει στην περίπτωση που θα χρειαστεί.Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Ειπες θα το υιοθετήσεις από οικογενεια....τι ηλικια εχει το σκυλι? ζουσε μεσα στο σπιτι η σε αυλη/μπαλκονι/...? ποσο χρονο περναγανε μαζι οι προηγούμενοι ιδιοκτητες του? για ποιο λογο το δινουν για υιοθεσια? τι επαφες εχει με παιδια μεχρι στιγμης? τα παιδια σου γνωριζουν πως να συμπεριφερονται σε έναν σκυλο? σε ποιες περιπτώσεις θα ηθελες να σε ειδοποιει και πως?

Nadia v

Member
7 Ιανουαρίου 2017
6
5
43
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Το σκυλάκι σκεφτόμαστε να το πάρουμε από εκτροφείο στην Πάτρα.Στα μικρά έχει προηγηθεί πολύ κουβέντα και μπορώ να πω ότι είναι γενικά συνεργάσιμα και ήρεμα.Εννοείται ότι ήδη έχουμε κάνει μια πρώτη επαφή και με εκπαιδευτή και θα εκπαιδευτούμε και οικογενειακά. Μέτα από πολύ ερευνά καταλήξαμε στην συγκεκριμένη φυλή λόγο μεγέθους και αγάπης προς τα παιδιά.Επίσης έχω την εντύπωση ότι θα ειδοποιήσει σε περίπτωση που κάποιος πάει να μπει στο διαμέρισμα.

• Like
Reactions: mareco

baby_taz

Member
27 Ιουνίου 2016
16
8
27
αρα αφου θα το παρετε από εκτροφειο θα το παρετε κουταβι αρα μπορειτε να του μαθετε από την αρχη σωστα καποια πραγματα για την συμβιωση σας μεσα στο σπιτι και με τα παιδια. Τωρα λιγο πολύ όλα τα σκυλια γαυγιζουν όταν ερχεται καποιος ξενος στην πορτα σου ειτε είναι σκυλος "φυλακας" ειτε οχι (εκτος απτους ντελιβεραδες...)

Nadia v

Member
7 Ιανουαρίου 2017
6
5
43
Ακριβώς έτσι είναι!Θα εκπαιδεύσουμε και το σκυλάκι και θα εκπαιδευτούμε κ εμείς!Απλά το περισσότερο άγχος μου είναι σχετικά με τη συγκεκριμένη ράτσα.Δεν έχω καταφέρει να βρω κ να μιλήσω με κάποιον που να έχει εμπειρία με τη συγκεκριμένη φυλή.Γνωρίζω ότι ισχύει το ρητό "το σκυλί σου και το παιδί σου....",απλά ήθελα και μια προσωπική καταγραφή από κάποιον που να είχε τέτοιο σκυλάκι.

grakes

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2016
67
9
28
αυτη η ρατσα ειναι μια χαρα πολυ φιλικη το θεμα ειναι πως θα το μαθεις αν εσυ δεν ησουν σωτη/ος το παραταγες σε ενα μπαλκονι δεμενο με μηδενικη κοινωνικοποιηση τοτε δεν θα εφταιγε το σκυλι που θα ηταν επιθετικο αλλα εσυ αποτι περιγραφεις μια χαρα θα ειναι εχω 5 μηνων κουταβι τετοιο και μπορω να βεβαιωσω οτι ειναι μια χαρα σημαντικη η κοινωνικοποιηση οχι μονο με ανθρωπου και περιβαλλον αλλα και με αλλα σκυλια ......πολυ φιλικη, ενεργητικη χωρις πολυ καλοπισμο κ.α που μπορεις να διαβασεις

Nadia v

Member
7 Ιανουαρίου 2017
6
5
43

Nadia v

Member
7 Ιανουαρίου 2017
6
5
43
εύχομαι να πάνε όλα καλά και να αποκτήσεις τον σκύλο που ονειρεύεσαι.
Να προσθέσω κάτι σχετικό περί κοψίματος αυτιών και ουράς. http://www.adespoto.gr/index.php?op...08-26-08-16-39&catid=35:generalnews&Itemid=67
Ευχαριστώ πολύ!!Το περιμένω και πώς!!Συμφωνώ με το σύνδεσμο περί κοψίματος αυτιών και ουράς!!Είναι ο,τι χειρότερο!!άλλωστε είναι πανέμορφα από τη φύση τους!!Γιατί να επεμβαίνουμε σε αυτή??

• Like
Reactions: Orilis and mareco

Nadia v

Member
7 Ιανουαρίου 2017
6
5
43
Καλησπερα και με το καλο να αποκτησετε το νεο μελος της οικογενειας..
Επειδη και γω εχω μολις ενα χρονο τη Κιρα θηλυκο golden,θα σου γραψω την εμπειρια μου οσο αφορα τη καθημερινοτητα με τα παιδια.Πρωτα απ'ολα καθε μερα κανω μαθημα στα παιδια πως πρεπει να αντιμετωπιζουν το σκυλο,πολλες φορες απο το μεγαλο τους ενθουσιασμο σχεδον "πνιγουν" απο αγαπη το σκυλι και τοτε αμεσα επεμβαινω..
Πρεπει εκτος απο την αναγκαια τουλαχιστον εκπαιδευσει που θα κανεις εσυ με το σκυλο,την ιδια να τη κανεις και με τα παιδια..
Επειδη δεν ξερω για τη συγκεκριμενη ρατσα,πρεπει να μαθεις ποσο ανεχεται τους ξενους,τα παιδακια που θα ερθουν να παιξουν με τα δικα σου στο σπιτι σας,γενικα πως αντιμετωπιζει τους αλλους..εχεις μικρα παιδια και χρειαζεται να ειναι καλα κοινωνικοποιημενος...
Επισης στη καθημερινοτητα που τρεχει με τρελους ρυθμους και με τοσες ασχολιες ξερεις δουλειες,γιατρους,ψωνια, αθληματα, διαβασματα κτλ ο σκυλος πρεπει να ειναι καπου ή μαζι σας ή στο σπιτι αλλα μονος του?με τα παιδια?πρεπει απο τωρα να σκεφτεις ολες τις περιπτωσεις και να βαλεις το σκυλο μεσα στην ολη εικονα...
Εγω με τη συζυγο βαλαμε το σκυλι στη ζωη μας κυριως για μας και οχι σαν "δωρο" για τα παιδια,δεν υποννοω κατι για σενα προς Θεου,αν εισαι σε αυτην τη λογικη σιγουρα θα ανταπεξελθετε...
Παντως παρολες τις δυσκολιες η επαφη με το ζωο ειναι μοναδικη και δεν συγκρινεται με τιποτα..
Και παλι με το καλο να το αποκτησετε!
Ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις!!Κ εγώ τα σκέφτομαι όλα αυτά και με ψιλοαγχώνουν,αλλά θέλω να προσαρμόσω το σκυλάκι στην καθημερινότητά μας και όχι το αντίστροφο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.080
Νεότερο μέλος
Μαρκελα