Υπάρχει παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ενήλικα αρσενικά;


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Πάντως και άριστα κοινωνικοποιημένα σκυλιά δεν ανέχονται όλους τους σκύλους. Υπάρχουν αρσενικοί που ο Έλβις δεν θα τους ανεχτεί με τίποτα, σηκώνει τρίχα και μουγκρίζει. Αν είναι ελεύθερος αποφεύγει αυτού του είδους τα αρσενικά, ούτε καν επαφή με τα μάτια δεν κάνει, και αν κάποιος αυτού του είδους πλησιάσει διακόπτω εγώ το πανηγυράκι γιατί βλέπω τις προθέσεις . Δεν έχει δαγκώσει ποτέ σκυλο αλλά κάποιες φάσεις αν εξελισσόντουσαν δεν ξέρω τι θα γινόταν. Με τον Τζιμάκο πάντως κυνηγιούνται σαν τρελά και γρυλίζουν σαν να πρόκειται να ξεσκιστούν την ώρα που πλησιάζονται αλλά ποτέ δεν γίνεται αυτό, παίζουν έντονα όταν είναι σε ανοιχτό χώρο.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αλήθεια?Εγώ διαθέτω έναν σκύλο απόλυτα ισορροπημένο με απίστευτο ταπεραμέντο!Μην κάνεις την κίνηση και δείξεις κυριαρχικότητα γιατί θα φερθεί ισορροπημένα!Θα σε βάλει στην θέση σου άσχετα αν φύγεις με αίματα!Κατα τ'άλλα "παίζει" μια χαρά!
Εσύ βλέπεις κάπου λάθος?Εγώ τα βλέπω όλα σωστά πάντως!
Εγώ τον σκύλο μου τον ξέρω πολύ καλά!Θέλεις να παίξουμε όμως με όρους φυσικούς ή με καθωσπρεπισμούς στις συμπεριφορές?
Ειμαι ο τελευταιος ανθρωπος που τον ενδιαφερει αν ο σκυλος του εμπλακει σε καυγα, αρκει οπως λες, να εχω απεναντι μου εναν ιδιοκτητη ετοιμο να το αντιμετωπισει.
ΟΜΩΣ θα ηταν χαζο εκ μερους μου, ξεροντας οτι κι εγω εχω εναν ακρως κυριαρχικο σκυλο που δεν σηκωνει επαφες απο αλλους κυριαρχικους σκυλους να τα αμολυσουμε στον ιδιο χωρο, γιατι θα καταληγαμε σε κυνομαχια.
Αυτο εννοω με το να ξερει καποιος το σκυλο του κ να μην ρισκαρει σκυλοκαυγαδες ανευ λογου......

Δεν σου λέω γιατί βλέπω τα πράγματα απλά και ψυχρά!
Στην φύση δεν υπάρχει παιχνίδια υπάρχουν μόνο διαδικασίες!
Ακόμα και αν δεν σου λέω με επιχείρημα, η σκέψη μου πλησιάζει πιο πολύ το φυσιολογικό παρά η ανθρώπινη ερμηνεία περί παιχνιδιού και ιδίως με την μορφή που πιστεύει ένας ημιμαθής μέσος ιδιοκτήτης!
Επιμενεις να μην δεχεσαι μια λεξη, για καποιο λογο που δεν καταλαβαινω.....
Δλδ αν δεν σου πω παιχνιδι αλλα σου πω διαδικασια εκτονωσης κ ευχαριστησης θα ησουνα κομπλε???

Αλήθεια?
Γιατί πιστεύεις ότι ο καβγάς δεν είναι σωστή διαδικασία?Επειδή θα συγχυστείς εσύ, θα πάθει κάτι ο σκύλος σου και θα σου φύγουν λεφτά στον κτηνίατρο επειδή δαγκώθηκε?
Εγώ θεωρώ ακόμα και τον καβγά φυσιολογική διαδικασία και φυσικά επιβάλλεται να υπάρχει, όταν απαιτείται!
Άλλωστε όντα που δεν μάχονται για την θέση τους στην φύση τα καταδικάζει η ίδια η φύση!
Αντίθετα η ανθρώπινη κΕνωνία δεν τα θέλει και καταπιέζει τα ζώα με ερμηνείες και συμπεριφορές δικές της που της έχουν θεσπίσει οι ημιμαθείς άνθρωποι που την αποτελούν!Κατα τ'άλλα ισορροπημένο σκυλί είναι αυτό που θα μπει σε flight mode και όχι σε εμπλοκή!
Ακόμη και ο λύκος που επιλέγει το flight mode στην φύση έχει αυτοσκοπό!Την διατήρηση της ακεραιότητας του!Θα έμπαινει όμως άμα λάχει και σε εμπλοκή για την υπεράσπιση της θέσεως του!Αυτό είναι ισορροπία!!!Όχι μόνο το ένα!
Μου γραφεις αυτο κ μετα γραφεις
Ααααα μην μου τα αλλάζεις αυτά που είπα!:D

Πρωτίστως ναι, συμφωνώ θα αποφύγει τον καβγά!Δεν τίθεται θέμα!

Είπα απλά ότι θεωρώ απολύτως φυσιολογικό όταν σε δεύτερο χρόνο δεν μπορέσει να αποφύγει τον καβγά να εμπλακεί!
Και σε τι διαφερει σε αυτο που σου ειπα εγω αρχικα???
Επειδη δεν σου το ειπα σε επιστημονικους ορους (flight mode) κ στο ειπα ελληνικα "φυγει"
Επειδη δεν σου ξεκαθαρισα οτι ο σκυλος μπορει τελικα να εμπλακει σε καυγα??

Τελοσπαντων πιστευε οτι θες..... και μια φιλικη συμβουλη, επειδη ξερεις 5 πραγματα δεν σημαινει οτι μιλας παντα σε ασχετους ε......
 




sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Κατ αρχάς να διαχωρίσουμε το παιχνίδι από το άθλημα.
Παιχνίδι είναι το μπάσκετ, άθλημα είναι η ελληνορωμαική, η σφαίρα, το κικ μποξ, κλπ, ή ότι άλλο προετοιμάζει τον άνθρωπο για συνθήκες πάλης, πολέμου...κτλ.
Τα σκυλιά κατά την γνώμη μου δεν παίζουν, αλλά αθλούνται. Κάνουν προσομειώσεις πάλης, κυνηγιού, ζευγαρώματος, κλπ,κλπ.
Σε σκυλιά που γνωρίζονται, είναι απόλυτα φυσιολογικό και θεμιτό, και μόνο αν κάποιο από αυτά είναι τόσο τσαμπουκάς ή νευρόσπαστο (ανάλογα από που το βλέπει κανείς), που δεν δέχεται να χάνει θα πάει το άθλημα σε καυγά.
Όταν εννοώ να ξέρει να χάνει σε άθλημα, εννοώ ότι ΟΛΑ τα κουτάβια κάποια στιγμή κάθονται ανάσκελα σε σχέση με τα αδέρφια τους, και ακόμη και οι γονείς κάθονται ανάσκελα πολλές φορές και αφήνουν τα κουτάβια να "κερδίζουν". Είναι φτιαγμένο από την φύση, έτσι που κάθε ένα ζώο να εκπαιδευτεί στην επιβολή, στο κυνήγι, στο πνίξιμο, για το καλό της αγέλης.
Φυσικά, αυτή η διαδικασία δεν σταματάει ποτέ. Τα σκυλιά που είναι γνωστά "αθλούνται" και ως ενήλικα.
Με τα σκυλιά που είναι άγνωστα, τα πράγματα διαφέρουν. Αν έρθει ένας άγνωστος να μου κάνει κεφαλοκλείδωμα ελληνορωμαικής θα τον πάρει και θα τον σηκώσει (όπως επίσης θα πάρει και θα σηκώσει όποιον παίξει βρώμικα σε άθλημα και καταπατήσει κανόνες). Εκτός αν είμαι τόσο υποτακτικός που μόλις έρθει να κάνει βλακείες, βάλω την ουρά στα σκέλια.
Συνεπώς, υπάρχει "άθλημα"-παιχνίδι ανάμεσα σε ζώα που γνωρίζονται και έχουν οριοθετήσει κανόνες.
Σε σκυλιά άγνωστα μεταξύ τους, αυτό θα εξαρτηθεί από το ΠΩΣ θα γνωριστούνε, και από το πόσο κυριαρχικό ή υποτακτικό είναι το ένα και το άλλο.
 




milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
ειναι φοβερα απλοϊκο και μονοδιαστατο να ερμηνευουμε τα παντα με 'κυριαρχικότητα'.
μια χαρα μπορει να παιζουν 2 αρσενικα. οχι ολα, οπως δεν παιζουν και ολα τα κουταβια, οπως δεν παιζουν και ολα τα αρσενικα με τα θυληκα.
αληθινο παραδειγμα. εχει ενας γνωστος 2 ενηλικα αρσενικα. το 1 απο τα 2 ειναι αρρωστο καποια στιγμη. τοτε το αλλο θα του φερει παιχνιδια, θα προσπαθησει να το βαλει σε διαδικασια να παιξουν, να το κυνηγησει, να τρεξουν. και οχι δεν ειναι κυριαρχια. γιατι οταν ειναι υγιη αυτο που κανει κουμαντο (λογω εμπειριας/εξυπναδας και οχι τοσο λογω δυναμης) ειναι το υγιες του παραδειγματος μας. τις μερες λοιπον που το φιλαρακι του ηταν στην αναρρωση το αφηνε να το νικαει οταν παλευανε. σαν να προσπαθουσε να το κανει να 'παρει τα πανω του'. τι ειδους κυριαρχια ειναι αυτη που οταν ειναι υγιη τρεχουν και δαγκωνονται και παλεουν χωρις ομως να κανει ζημια το ενα στο αλλο εδω και χρονια αλλα οταν το ενα εχει καποιο θεμα το αλλο δεν παει να το 'αποτελειωσει'? ακομα και αν σκεφτεται καποιος μονο με ορους αγελης, δεν υπαρχει μονο ανταγωνισμος και μαχη μεσα σε μια αγελη, ουτε στην φυση.


υγ. συνφωνω με seal-mol
 
Last edited:


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Πάντως και άριστα κοινωνικοποιημένα σκυλιά δεν ανέχονται όλους τους σκύλους.Υπάρχουν αρσενικοί που ο Έλβις δεν θα τους ανεχτεί με τίποτα, σηκώνει τρίχα και μουγκρίζει. Αν είναι ελεύθερος αποφεύγει αυτού του είδους τα αρσενικά, ούτε καν επαφή με τα μάτια δεν κάνει, και αν κάποιος αυτού του είδους πλησιάσει διακόπτω εγώ το πανηγυράκι γιατί βλέπω τις προθέσεις .
Σαφέστατα και δεν ανέχονται όλοι όλους. Εξαρτάται και από τους 2. Αν και οι 2 είναι χαϊβάνια αυξάνονται οι πιθανότητες εμπλοκής.
Αν ο ένας ξέρει να επικοινωνεί και δει τον άλλον να έρχεται ατσούμπαλα κατά πάνω του και όποιον πάρει ο χάρος, επόμενο είναι να πάρει τέτοια θέση με το σώμα του, ώστε να "πει" του άλλου "όπα μεγάλε χαλαρα... που πας;" :D
Αν ξέρει ο άλλος, θα ανταποκριθεί και θα τον καθησυχάσει με τον τρόπο του και σιγά σιγά θα εξηγηθούν. Το τι θα πουν ένας Θεός ξέρει... Αυτό που βλέπω όμως πολύ συχνά να γίνεται, είναι πως ή θα ξεκινήσουν ένα παιχνίδι, μια αλληλεπίδραση όπως θέλει ο καθένας να το πει, ή θα πάρει ο καθένας τον δρόμο του και όλα καλά. Σε γνώρισα, σε μύρισα, σε έμαθα, άντε στο καλό τώρα...

Αν δεν ξέρει και επιμένει παρά την προειδοποίηση του άλλου, θα μπει σε fight mode ο πρώτος.
Γιατί πλέον νοιώθει πως απειλείται.

Ακολουθείται δηλαδή ένα είδος ιεροτελεστίας, που πρωταρχικό στόχο έχει να γίνουν σαφείς οι προθέσεις.
Αν δεν εξηγηθούν θα παρεξηγηθούν, γιατί δεν θα υπάρχει τρόπος επικοινωνίας.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.885
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πάντως, αν το πάρετε με τα κριτήρια του Στέλιου, δεν τίθεται όχι μόνο θέμα παιχνιδιού ανάμεσα σε δύο ενήλικα αρσενικά, αλλά και ανάμεσα σε δύο θηλυκά, αρσενικό και θηλυκό, και ανάμεσα σε κουτάβια. Γενικότερα, θα έπρεπε να πεις πως δεν υπάρχει καθόλου παιχνίδι ανάμεσα σε σκυλιά. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό.

Δύο κουτάβια. Το ένα αδιαφορεί




Δύο κουτάβια / δαγκώνονται






Δύο θηλυκά - ιεραρχία;




Αρσενικό και θηλυκό - ιεραρχία;







Επίσης αρσενικό και θηλυκό

 






D

Deleted member 14614

Guest
Το να μην υφίσταται η έννοια του παιχνιδιού,αθλήματος, αλληλεπίδρασης και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, μεταξύ των σκύλων δεν φαντάζομαι ότι τίθεται θέμα. Έλεος, ένα κάρο εκπαιδευτές διεθνούς φήμης αναφέρονται στο πόσο εποικοδομητικό είναι το παιχνίδι ειδικά μεταξύ κουταβιών, αλλά φυσικά και στις άλλες ηλικίες.
Το θέμα εδώ ήταν κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί με δύο αρσενικά και νομίζω ότι συμφωνήσαμε πάνω κάτω. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι, εξαρτάται από την κυριαρχικότητα του καθενός.
Berna, η πρώτη φωτογραφία από το τελευταίο σου post είναι λίγο τρομακτική πάντως:p
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Με τα σκυλιά που είναι άγνωστα, τα πράγματα διαφέρουν. Αν έρθει ένας άγνωστος να μου κάνει κεφαλοκλείδωμα ελληνορωμαικής θα τον πάρει και θα τον σηκώσει...
Συμφωνώ απόλυτα!
Δηλαδή, αν έρθει ένας άγνωστος και σε χαϊδέψει... τι θα κάνεις???:D
 




ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Δύο αρσενικά




Παρακαλώ, βρείτε τις διαφορές ;)
Κανει μπαμ βρε ο Κουκης σου παντα.
Ειναι ο τυπος με την κοκκινη απο το κρυο μυτουλα :p

Εγω θα ξεχωρισω την φωτογραφια με τα 2 θηλυκα στο χιονι και ην ακριβως απο κατω :)

Οπως ο sea-mol και Yorkaddict με καλυψαν απολυτα.
 




st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Ερώτηση για τον Στέλιο -

Αυτό είναι παιχνίδι; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, ποια η διαφορά ανάμεσα στο παιχνίδι που κάνουν δύο κουτάβια; Αν ο μαύρος σκύλος ήταν θηλυκό, θα ήταν παιχνίδι ή όχι; Και γιατί;

[video=youtube;QGn5NCPT3m4]http://www.youtube.com/watch?v=QGn5NCPT3m4[/video]
Εγώ πάντω δεν βλέπω παιχνίδι ρε συ Έλενα!

Βλέπω διαδικασίες!Βλέπω τον Cookie να δαγκώνει τον άλλο σκύλο!Τι να κάνω?Όπως είπα πιο πάνω τα βλέπω λίγο ψυχρά τα πράγματα!Δεν τα ερμηνεύω έτσι!

Ειμαι ο τελευταιος ανθρωπος που τον ενδιαφερει αν ο σκυλος του εμπλακει σε καυγα, αρκει οπως λες, να εχω απεναντι μου εναν ιδιοκτητη ετοιμο να το αντιμετωπισει.
ΟΜΩΣ θα ηταν χαζο εκ μερους μου, ξεροντας οτι κι εγω εχω εναν ακρως κυριαρχικο σκυλο που δεν σηκωνει επαφες απο αλλους κυριαρχικους σκυλους να τα αμολυσουμε στον ιδιο χωρο, γιατι θα καταληγαμε σε κυνομαχια.
Αυτο εννοω με το να ξερει καποιος το σκυλο του κ να μην ρισκαρει σκυλοκαυγαδες ανευ λογου......
Άρα δεν είναι σωστά κοινωνικοποιημένος ο σκύλος σου!Για ποιο λόγο δεν τον αφήνεις να γνωριστεί?Άλλο δεν σηκώνω επαφές με άλλους σκύλους, που αυτό σημαίνει ότι πιθανόν αντιδράει από την αρχή, που σημαίνει ότι δεν είναι σωστά κοινωνικοποιημένος και άλλο να τον αφήσεις ελεύθερο και αν και όταν προκληθεί να αντιδράσει!
Ο κυριαρχικός δεν είναι ένας κακός σκύλος!
Απλώς μην κάνεις την κίνηση να επιβληθείς!
Γιατί να μην είναι λυτός με άλλα σκυλιά δεν το κατάλαβα?Αν είναι ένας σωστός κυριαρχικός και κοινωνικοποιημένος σκύλος μια χαρά μπορεί να βρεθεί με άλλα σκυλιά, που όμως καλά θα κάνουν να μην τον προκαλέσουν!Απλά!

Επιμενεις να μην δεχεσαι μια λεξη, για καποιο λογο που δεν καταλαβαινω.....
Δλδ αν δεν σου πω παιχνιδι αλλα σου πω διαδικασια εκτονωσης κ ευχαριστησης θα ησουνα κομπλε???
Δεν είπα ότι δεν δέχομαι λέξη!
Είπα ότι λέω την δική μου διάσταση(x3 φορές).
Ναι θα προτιμούσα να μιλάμε με αυτούς τους όρους μπας και κουνηθεί το μυαλό του Έλληνα ιδιοκτήτη και καταλάβει ότι οι σκύλοι δεν παίζουν επειδή χοροπηδάνει!Είναι διαδικασίες αυτές!
Όταν ανεβάσει επίπεδο ο μέσος ιδιοκτήτης και ξέρει που παν τα 4 στην κυνολογία τότε μπορεί να βαφτίσει ξανά την λέξη αυτή με την λέξη "παιχνίδι".Τουλάχιστον θα έχει μάθει 5 πράγματα!
Τι να σου πω παραπάνω...να πας να δεις κανα ντοκυμαντέρ στο National Geographic να δεις ότι εκεί δεν υπάρχουν παιχνίδι αλλά διαδικασίες?

Από την άλλη να δεχθώ ότι δεν δέχομαι λέξη!Όταν τέτοια άποψη έχει ο καθένας που διαθέτει σκύλο που δεν ξέρει να φέρεται πως περιμένεις να ερμηνεύσω εγώ την λέξη παιχνίδι?Περιμένεις να έχω την ίδια άποψη με αυτόν που με καλεί να παίξουν τα σκυλιά μας ενώ βλέπω ότι ο δικός μου είναι βούτυρο και κυριαρχικός όταν προκληθεί και ο άλλος είναι σαματάς από την αρχή?
Για ποια συνεννόηση μιλάς και ποια γνώμη?

Μου γραφεις αυτο κ μετα γραφεις


Και σε τι διαφερει σε αυτο που σου ειπα εγω αρχικα???
Επειδη δεν σου το ειπα σε επιστημονικους ορους (flight mode) κ στο ειπα ελληνικα "φυγει"
Επειδη δεν σου ξεκαθαρισα οτι ο σκυλος μπορει τελικα να εμπλακει σε καυγα??
Δεν απάντησα σε σένα με αυτό!Σε άλλο μέλος απάντησα!

Τελοσπαντων πιστευε οτι θες..... και μια φιλικη συμβουλη, επειδη ξερεις 5 πραγματα δεν σημαινει οτι μιλας παντα σε ασχετους ε......
Μα δεν πιστεύω κάτι!Μόνο βλέπω!
Και όταν δεν ξέρω να ερμηνεύσω, στέκομαι, γυρνάω και βλέπω την φύση πως λειτουργεί.
Και η ερμηνεία της φύσης λέει ότι ακόμα και παιχνίδι αν γίνεται ανάμεσα στα ζώα της έχουν ως σκοπό/αυτοσκοπό την διατήρηση της αγέλης, δηλαδή αποσκοπούν πάντα σε κάτι, στην ασφάλεια θες, στην διατήρηση της ιεραρχίας θες κτλ κτλ. Σε κάτι πάντως αποσκοπούν!
Τα παραπάνω δεν τα λέω από μόνος μου, τα λένε πολλοί συμπεριφοριστές.

Εγώ πάντως Στέλιο, ακόμα περιμένω απάντηση στις ερωτήσεις μου :)
Σου απάντησα πιο πάνω!Νομίζω στο ίδιο κλίμα με τα πρώτα βίντεο!

Κατ αρχάς να διαχωρίσουμε το παιχνίδι από το άθλημα.
Παιχνίδι είναι το μπάσκετ, άθλημα είναι η ελληνορωμαική, η σφαίρα, το κικ μποξ, κλπ, ή ότι άλλο προετοιμάζει τον άνθρωπο για συνθήκες πάλης, πολέμου...κτλ.
Τα σκυλιά κατά την γνώμη μου δεν παίζουν, αλλά αθλούνται. Κάνουν προσομειώσεις πάλης, κυνηγιού, ζευγαρώματος, κλπ,κλπ.
Σε σκυλιά που γνωρίζονται, είναι απόλυτα φυσιολογικό και θεμιτό, και μόνο αν κάποιο από αυτά είναι τόσο τσαμπουκάς ή νευρόσπαστο (ανάλογα από που το βλέπει κανείς), που δεν δέχεται να χάνει θα πάει το άθλημα σε καυγά.
Όταν εννοώ να ξέρει να χάνει σε άθλημα, εννοώ ότι ΟΛΑ τα κουτάβια κάποια στιγμή κάθονται ανάσκελα σε σχέση με τα αδέρφια τους, και ακόμη και οι γονείς κάθονται ανάσκελα πολλές φορές και αφήνουν τα κουτάβια να "κερδίζουν". Είναι φτιαγμένο από την φύση, έτσι που κάθε ένα ζώο να εκπαιδευτεί στην επιβολή, στο κυνήγι, στο πνίξιμο, για το καλό της αγέλης.
Φυσικά, αυτή η διαδικασία δεν σταματάει ποτέ. Τα σκυλιά που είναι γνωστά "αθλούνται" και ως ενήλικα.
Με τα σκυλιά που είναι άγνωστα, τα πράγματα διαφέρουν. Αν έρθει ένας άγνωστος να μου κάνει κεφαλοκλείδωμα ελληνορωμαικής θα τον πάρει και θα τον σηκώσει (όπως επίσης θα πάρει και θα σηκώσει όποιον παίξει βρώμικα σε άθλημα και καταπατήσει κανόνες). Εκτός αν είμαι τόσο υποτακτικός που μόλις έρθει να κάνει βλακείες, βάλω την ουρά στα σκέλια.
Συνεπώς, υπάρχει "άθλημα"-παιχνίδι ανάμεσα σε ζώα που γνωρίζονται και έχουν οριοθετήσει κανόνες.
Σε σκυλιά άγνωστα μεταξύ τους, αυτό θα εξαρτηθεί από το ΠΩΣ θα γνωριστούνε, και από το πόσο κυριαρχικό ή υποτακτικό είναι το ένα και το άλλο.
Μια πολύ καλή τοποθέτηση που μπορώ να υιοθετήσω και πλησιάζει σε αυτό που σκέφτομαι!
Και ναι κύριοι δεν είμαι μόνος!:mrgreen:
Ναιιι τα σκέφτονται και άλλοι αυτά!:cuniaoo:

Αρσενικό και κουτάβι








Δύο αρσενικά




Παρακαλώ, βρείτε τις διαφορές ;)
Πιο αισθητή και εντελώς διαφορετική είναι η κατάσταση ανάμεσα σε ενήλικο και κουτάβι!
Που εκεί δεν υπάρχει ίχνος παιχνιδιού!Υπάρχει προσπάθεια του κουταβιού να επιβληθεί, να τεστάρει τον εαυτο του ως που μπορεί να φτάσει και έναν ενήλικα που ανέχεται και συνάμα μαθαίνει στο μικρό πως να φέρεται!
 
Last edited:


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Εγω πετάω πετσέτα και παω με το σκύλο μου να διαδικασιαστούμε με τη Μαιρούλα τη γειτόνισσα :p
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Άρα δεν είναι σωστά κοινωνικοποιημένος ο σκύλος σου!Για ποιο λόγο δεν τον αφήνεις να γνωριστεί?Άλλο δεν σηκώνω επαφές με άλλους σκύλους, που αυτό σημαίνει ότι πιθανόν αντιδράει από την αρχή, που σημαίνει ότι δεν είναι σωστά κοινωνικοποιημένος και άλλο να τον αφήσεις ελεύθερο και αν και όταν προκληθεί να αντιδράσει!
Ο κυριαρχικός δεν είναι ένας κακός σκύλος!
Απλώς μην κάνεις την κίνηση να επιβληθείς!
Γιατί να μην είναι λυτός με άλλα σκυλιά δεν το κατάλαβα?Αν είναι ένας σωστός κυριαρχικός και κοινωνικοποιημένος σκύλος μια χαρά μπορεί να βρεθεί με άλλα σκυλιά, που όμως καλά θα κάνουν να μην τον προκαλέσουν!Απλά!



Δεν είπα ότι δεν δέχομαι λέξη!
Είπα ότι λέω την δική μου διάσταση(x3 φορές).
Ναι θα προτιμούσα να μιλάμε με αυτούς τους όρους μπας και κουνηθεί το μυαλό του Έλληνα ιδιοκτήτη και καταλάβει ότι οι σκύλοι δεν παίζουν επειδή χοροπηδάνει!Είναι διαδικασίες αυτές!
Όταν ανεβάσει επίπεδο ο μέσος ιδιοκτήτης και ξέρει που παν τα 4 στην κυνολογία τότε μπορεί να βαφτίσει ξανά την λέξη αυτή με την λέξη "παιχνίδι".Τουλάχιστον θα έχει μάθει 5 πράγματα!
Τι να σου πω παραπάνω...να πας να δεις κανα ντοκυμαντέρ στο National Geographic να δεις ότι εκεί δεν υπάρχουν παιχνίδι αλλά διαδικασίες?

Από την άλλη να δεχθώ ότι δεν δέχομαι λέξη!Όταν τέτοια άποψη έχει ο καθένας που διαθέτει σκύλο που δεν ξέρει να φέρεται πως περιμένεις να ερμηνεύσω εγώ την λέξη παιχνίδι?Περιμένεις να έχω την ίδια άποψη με αυτόν που με καλεί να παίξουν τα σκυλιά μας ενώ βλέπω ότι ο δικός μου είναι βούτυρο και κυριαρχικός όταν προκληθεί και ο άλλος είναι σαματάς από την αρχή?
Για ποια συνεννόηση μιλάς και ποια γνώμη?

Μα δεν πιστεύω κάτι!Μόνο βλέπω!
Και όταν δεν ξέρω να ερμηνεύσω, στέκομαι, γυρνάω και βλέπω την φύση πως λειτουργεί.
Και η ερμηνεία της φύσης λέει ότι ακόμα και παιχνίδι αν γίνεται ανάμεσα στα ζώα της έχουν ως σκοπό/αυτοσκοπό την διατήρηση της αγέλης, δηλαδή αποσκοπούν πάντα σε κάτι, στην ασφάλεια θες, στην διατήρηση της ιεραρχίας θες κτλ κτλ. Σε κάτι πάντως αποσκοπούν!
Τα παραπάνω δεν τα λέω από μόνος μου, τα λένε πολλοί συμπεριφοριστές.
Κατ'αρχην μην βιαζεσαι να εξαγεις συμπερασματα, ποσο μαλλον οταν κρατας απο ενα κειμενο οτι σε βολευει.
Παμε παρακατω. Θα σε παρακαλουσα να διαβαζεις τι σου γραφω.
Δεν ειπα οτι δεν δεχεσαι λεξη -γενικα κ αοριστα, ειπα οτι δεν δεχεσαι την λεξη "παιχνιδι".

Σε ξαναρωτησα κ σε ξαναρωταω σαφεστατα κ καθαρα:
Αν δεν ειναι παιχνιδι δυο ενηλικα σκυλια που κυνηγιουνται χωρις ιχνος αντιπαλοτητας η διακδικησης, ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
Μην μου πεις μια διαδικασια, πες μου σε παρακαλω ΠΟΙΑ διαδικασια.
 




st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Κατ'αρχην μην βιαζεσαι να εξαγεις συμπερασματα, ποσο μαλλον οταν κρατας απο ενα κειμενο οτι σε βολευει.
Παμε παρακατω. Θα σε παρακαλουσα να διαβαζεις τι σου γραφω.
Δεν ειπα οτι δεν δεχεσαι λεξη -γενικα κ αοριστα, ειπα οτι δεν δεχεσαι την λεξη "παιχνιδι".

Σε ξαναρωτησα κ σε ξαναρωταω σαφεστατα κ καθαρα:
Αν δεν ειναι παιχνιδι δυο ενηλικα σκυλια που κυνηγιουνται χωρις ιχνος αντιπαλοτητας η διακδικησης, ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
Μην μου πεις μια διαδικασια, πες μου σε παρακαλω ΠΟΙΑ διαδικασια.
Δεν εξάγω κανένα συμπέρασμα και δεν κρατάω ό,τι με βολεύει!
Να με συγχωρείς, προσπαθώ να απαντήσω από 1000 μεριές!
Έχεις δίκιο, μια λέξη δεν δέχομαι!

Σου φαίνεται περίεργο που δεν έχω κάποια συγκεκριμένη λέξη στο μυαλό μου για να ερμηνεύσω την δική σου λέξη "παιχνίδι".
Σου λέω πάντως ότι εγώ προσωπικά (και όχι μόνο) δεν υιοθετώ την λέξη παιχνίδι όπως και αν βρίσκονται τα σκυλιά στον χώρο!Απλά!

Τώρα που το σκέφτομαι, αν θέλεις μια λέξη, είναι η εξής: "εξαναγκασμός από τον ανθρώπινο παράγοντα να παρευρεθούν 2 σκυλιά στον χώρο".
Σε κάθε άλλη περίπτωση 2 σκυλιά δεν θα βρισκόντουσαν σε έναν χώρο να "παίζουν", και αν θα το έκαναν θα ήταν από συμφέρον!
Έχοντας δηλαδή 2 άλφα(τους ιδιοκτήτες) και ξέροντας τα ίδια τα σκυλιά ότι έρχονται δεύτερα σε ιεραρχία απλά υποβάλλονται σε "αγελαία υποχρεώση"(2η ερμηνεία αντί της λέξεως παχνίδι) εφόσον οι αρχηγοί πρέπει να τους φέρουν σε επαφή γιατί έτυχε να είναι φίλοι και να συναντιούνται κάθε βράδυ στο παρκάκι της γειτονιάς!Τι να κάνουν και τα καημένα, έχονται σε επαφή και κινούνται στο χώρο!

Εγώ πάντως λέω... κρίμα βρε Στέλιο που όλα τα βλέπεις σαν "τεστάρισμα" και σαν "επιβολή" ;)
Γιατί κρίμα?
Το ότι βλέπω κάτι άλλο αντί της λέξεως "παιχνίδι" δεν σημαίνει ότι δεν χαίρομαι που υπάρχουν αυτά τα πράγματα στην ζωή και επικοινωνία των σκύλων!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22