Υπερβολική ποσότητα εμετού

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Δεν το εχεις ακουσει οτι διαφοροι εκπαιδευτες χρησιμοποιουν αυτου του ειδους εκπαιδευση για να κανουν τον σκυλο να σταματησει να κλαιει η να γαυγιζει?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Νομιζω πως αν ηταν ενα και μοναδικο συμβαν ο εμετος κι ενω ειχε ηδη φαει χορτα απο εξω οτι δεν χρειαζεται να δωσεις παραπανω σημασια. Συμβαινει σε πολλα σκυλια. Αν την εχει πειραξει κατι αλλο διατροφικο ή εχει ξανα στομαχικη διαταραχη και την βλεπεις κακοδιαθετη καλυτερα να την δει καποιος κτηνιατρος.

Ποσες φορες την ημερα τρωει?
Κι εγώ αυτό πιστεύω, ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Άλλωστε ήμουν ενημερωμένη ότι μπορεί να το κάνει κάποια στιγμή.
Μία φορά τη μέρα τρώει.

Περισσότερο είχα την περιέργεια μήπως ο εμετός προκαλείται και λόγω ψυχικής κατάστασης. Πολλά παιδάκια για παράδειγμα όταν κλαίνε πολύ, στο τέλος κάνουν εμετό από το ζόρισμα..

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
σε ρώτησα γιατί ανάφερες τον ceasar ο οποιος χρησιμοποιεί την μέθοδο αυτή σε πολύ δύσκολα κυριαρχικά σκυλιά, δεν μου έχεις δώσει την εντύπωση πως το δικό σου σκυλί σε αμφισβητεί. δυστυχώς για το crate δεν έχω κάτι να γράψω γιατί δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει.

χρησιμοποιούμε και εμείς αυτή την τεχνική σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπου το σκυλί μας αμφισβητεί καθαρά σε εντολές και είναι πολύ συγκεκριμένος ο τρόπος που το εκφράζει. κι αυτό κατόπιν εντολής της εκπαιδεύτριας του.

αυτό το είδος υποταγής είναι και το πιο ακραίο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. και αν έχεις δει και τον ceasar σε σκυλιά με άγχος αποχωρισμού έχει άλλες μεθόδους

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μπααα...δεν βαριέσαι...της φαντασίας μου είναι. Μάλλον δίκιο έχεις :)
Αν πιστεύεις ότι ξέρεις καλύτερα μπορείς να μου απαντήσεις με λογικά επιχειρήματα κι όχι να πουλάς ειρωνία. Σου είπα ότι έχω μιλήσει με τον εκπαιδευτή της και το μόνο πρόβλημα είναι το θέμα αποχωρισμού που δουλεύεται. Θα μου πεις κάτι πάνω σ' αυτό ή προτιμάς να μας κοιτάς αφ'υψηλού;

Κυβέλη διαβάζω το φόρουμ από πέρυσι τον Ιούνιο, αυτό μας κάνει 15 μήνες ενημέρωσης. Είμαι 26 κι έχω μια Α λογική να φιλτράρω και να κρίνω. Το κακό με την υποταγή ποιο είναι; Γιατί δεν ψήνομαι να αφήσω το σκύλο να κάνει ότι γουστάρει.

Για τελευταία φορά: Δρω υπό οδηγίες εκπαιδευτή. Του εκπαιδευτή που την έκανε το σκυλί που είναι τώρα.

Κι αφού τελειώσαμε με το θέμα του εμετού και δεν είναι σοβαρό, ας τελειώνουμε και με ένα θέμα που δεν χρειάζεται να συνεχίζουμε. Προφανώς ο καθένας χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους για το σκύλο του. Επιτρέψτε μου να συνεχίσω αυτές που έχουν αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο σκυλί.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Κι εγώ αυτό πιστεύω, ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Άλλωστε ήμουν ενημερωμένη ότι μπορεί να το κάνει κάποια στιγμή.
Μία φορά τη μέρα τρώει.

Περισσότερο είχα την περιέργεια μήπως ο εμετός προκαλείται και λόγω ψυχικής κατάστασης. Πολλά παιδάκια για παράδειγμα όταν κλαίνε πολύ, στο τέλος κάνουν εμετό από το ζόρισμα..

Μια φορα την ημερα ετρωγε παντα? Ετσι σου ειπαν οι προηγουμενοι ιδιοκτητες? Ειναι λογικο να σου φανει τεραστια η ποσοτητα του εμετου αφου ειναι πολυ μεγαλη και η δοση του φαγητου για ενα τετοιο σκυλι. Θεωρω πως οι 2 φορες ειναι καλυτερες.

Μπορει να ειναι και απο αγχος αποχωρισμου οπως λες. Αλλα κι ετσι να ειναι, ξερεις αν ειναι αγχος αποχωρισμου απο εσενα ή απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη? Μην πιστευεις οτι τον ξεχασε μεσα σε ενα μηνα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Nizinny ό,τι εφαρμόζω σε θέματα διατροφής/υγείας/συμπεριφοράς είναι υπό τις οδηγίες πρώην αφεντικών/κτηνιάτρου/εκπαιδευτή της. Δεν κάνω ό,τι μου κατέβει..

Μία φορά τη μέρα έτρωγε και τα τελευταία 7 χρόνια. Τώρα εγώ γιατί να της το αλλάξω δηλαδή; Κι εγώ καμιά φορά αν δε χωνέψω κάτι θα το βγάλω.

Κανείς δεν έχει σταθεί στο κόκκαλο πάντως ε; Τι ποιότητας ήταν ή αν αυτά τα κόκκαλα μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές..

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
H Shakira χθες έκανε εμετό. Πολύ εμετό..

Το πρωί είχε φάει την τροφή της σκέτη (κατά τις 11) και το βράδυ ασχολήθηκε με ένα κόκκαλο-προσούτο. Κατά τις 12 το βράδυ δοκιμάζω να την βάλω στο crate κι αρχίζει να κλαίει. Την πιάνω από το πλάι του λαιμού της έχοντάς την ξαπλωμένη και την κρατάω εκεί για να ηρεμήσει (τύπου Millan). Πιθανόν να αγχώθηκε και μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε να ξερνάει. Έβγαλε όλη της την τροφή, η οποία ήταν σαν να μην είχε επεξεργαστεί καθόλου από το στομάχι, κομμάτια ολόκληρα από το κόκκαλο και 1-2 χορταράκια. Μου είχαν πει να μην τρομάξω αν κάποτε ξεράσει γιατί το παθαίνει όταν τρώει χόρτα. Αλλά μου φάνηκαν υπερβολικά λίγα αυτά για να προκαλέσουν όλο αυτόν τον οχετό.

Τι μπορεί να φταίει; Η κακή ποιότητα του κόκκαλου, τα χόρτα, το άγχος της λόγω crate ή ο συνδυασμός όλων αυτών;
Δεν έχω μιλήσει με γιατρό γιατί σήμερα η όρεξή της είναι κανονική και έφαγε την τροφή της με λίγο πατέ.

Από όσο γνωρίζω πολλά σκυλιά τρώνε χόρτα όταν νιώθουν ενόχλήσεις στο στομάχι για να κανουν εμετό.
Το πατέ να το αποφεύγεις! Αν θες να δώσεις κάτι επιπλέον με τη τροφή της να προτιμάς ίσως κάτι που μπορείς να φτιάξεις εσύ.

Αχ αυτός ο Millan.... :rolleyes: Νομίζω οτι αυτό που προσπαθούν να σου πουν τα παιδιά είναι οτι ΕΣΥ πρέπει να πας μια από τον εκπαιδευτη και να δουλεψεις μαζι με το σκύλο.... ο σκύλος είναι εκπαιδευμένος! Εσύ?

Κανείς δεν έχει σταθεί στο κόκκαλο πάντως ε; Τι ποιότητας ήταν ή αν αυτά τα κόκκαλα μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές..
Την ποιότητα της λιχουδιάς που έδωσες στο σκύλο σου εσύ τη ξέρεις.... Σαφώς και μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές! Δεν έχει ξαναφάει τέτοιου είδους λιχουδιά?

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Tο οτι η σκυλα εχει στρες αποχωρισμου σημαινει οτι δεν εμπιστευεται το νεο της σπιτι και τη νεα της οικογενεια.
Το οτι η σκυλα γκρινιαζει στο crate σημαινει οτι δεν το βλεπει σαν φωλια της.
Το να πιανεις ενα σκυλο που ξερεις 1,5 μηνα απο το λαιμο και να τον ακινητοποιεις σε παει ΑΚΟΜΑ πιο μακρια απο τους 2 παραπανω στοχους.

Ομως αφου συμβουλευεσαι εκπαιδευτη.. παω πασο.

Νομιζω οτι ο εμετος ηταν συνδυασμος του κοκκαλου και του στρες.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Γενικα παντως δεν ειμαι πολυ φαν των κοκκαλων. Με αποκορυφωμα την τελευταια φορα που της εδωσα ενα κοτσι και μια μερα μετα εκανε εμετο ενα μικρο κομματακι απο το κοκκαλο σε μεγεθος ενος κερματος το οποιο ηταν σκληρο σαν σμαλτο και προφανως δεν μπροσουσε να χωνεψει.

Απο τοτε τα αποφευγω. Το κακο ειναι οτι δεν εχει πολυ καθαρα δοντια αλλα ισως βρεις αλλες μεθοδους για αυτο.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Παντως συνεχιζω οτι το σημαντικο για τον εμετο ειναι οτι δεν ειχε χωνεψει την τροφη απο το πρωι.
Οχι μονο θα επρεπε να την εχει χωνεψει αλλα και να την εχει αποβαλει κιολας.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Υποψιάζομαι που οφείλεται αυτό..Θα το τεστάρω σήμερα και βλέπουμε τι θα γίνει ως το βράδυ..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Αν πιστεύεις ότι ξέρεις καλύτερα μπορείς να μου απαντήσεις με λογικά επιχειρήματα κι όχι να πουλάς ειρωνία. Σου είπα ότι έχω μιλήσει με τον εκπαιδευτή της και το μόνο πρόβλημα είναι το θέμα αποχωρισμού που δουλεύεται. Θα μου πεις κάτι πάνω σ' αυτό ή προτιμάς να μας κοιτάς αφ'υψηλού;
Τα νεύρα δεν κάνουν καλό.
Στον σκύλο σου, γιατί αυτός μας νοιάζει εδώ. Κάπως θα πρέπει να τα περιορίσεις. Για δες το...

Σου απάντησα με λογικά επιχειρήματα. Και τώρα και στο παρελθόν. Και καθόλου με ειρωνεία. Προφανώς έχεις επιλεκτική όραση. Εμένα, δεν με πειράζει, αλλά μήπως να το δεις κι αυτό;

Το αντικείμενο του θέματος που άνοιξες, δεν είναι άγχος αποχωρισμού. Οπότε...γιατί να σου πω επί αυτού; Δεν με ρώτησες. 1,70 περίπου είμαι. Εσύ είσαι πιο κοντή;

Κυβέλη διαβάζω το φόρουμ από πέρυσι τον Ιούνιο, αυτό μας κάνει 15 μήνες ενημέρωσης. Είμαι 26 κι έχω μια Α λογική να φιλτράρω και να κρίνω. Το κακό με την υποταγή ποιο είναι; Γιατί δεν ψήνομαι να αφήσω το σκύλο να κάνει ότι γουστάρει.
Και 115 μήνες να διαβάζεις, δεν είναι απαραίτητο ότι καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Γιατί όσο κι αν σοκάρεσαι, η θεωρία από την πράξη, έχει τεράστια απόσταση. Να αφήσεις τον σκύλο να κάνει ότι γουστάρει...δηλαδή τι ακριβώς κάνει; Γιατί λες ότι μόνο άγχος αποχωρισμού έχει. Το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με...υποταγή...

Για τελευταία φορά: Δρω υπό οδηγίες εκπαιδευτή. Του εκπαιδευτή που την έκανε το σκυλί που είναι τώρα.
Ευχάριστο αυτό. Αρκεί να καταλαβαίνεις και τι σου λέει, αφού βεβαίως βλέπει με τα μάτια του, τι κάνεις με τον σκύλο σου.

Επιτρέψτε μου να συνεχίσω αυτές που έχουν αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο σκυλί.
Κράτα μικρότερο καλάθι. Μην σου πω και καθόλου. Και να χαίρεσαι που ο σκύλος είναι ενήλικος...

Περαστικά του :)

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Τα κόκαλα τέτοιου είδους πάντα τα έκανε εμετό και η δικιά μου. Δεν τις τα αγοράζω. Το ότι όμως δεν είχε χωνέψει την τροφη του τόση ώρα μου φαίνεται περίεργο.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Παντως συνεχιζω οτι το σημαντικο για τον εμετο ειναι οτι δεν ειχε χωνεψει την τροφη απο το πρωι.
Οχι μονο θα επρεπε να την εχει χωνεψει αλλα και να την εχει αποβαλει κιολας.

Ειχε φαει το πρωι κι εκανε εμετο το βραδυ? :eek: Αυτο δεν το προσεξα. Κι οντως αυτο ειναι προβλημα. Καλυτερα να ρωτησεις τον κτηνιατρο που την παρακολουθει. Και δεν ξερω αν ηταν καλο να της ξαναδωσεις κροκετες σημερα ή οτι αλλο τρωει.

Το κρειτ εχει ολοκληρη διαδικασια να το μαθει ενα κουταβι, ποσο μαλλον ενας ενηλικος σκυλος με ετοιμη προσωπικοτητα που δεν ειχε ξαναμπει σε κρειτ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
O σκύλος αυτός mad00lini είναι τόσο βολικός και εύκολος όχι γιατί είσαι εσύ καλή χειρίστρια..Αλλά γιατί μεγάλωσε σωστά, εκπαιδεύτηκε και προφανώς το είχαν και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του και τα γονίδια της. Κι επειδή απαντάς με έπαρση και απίστευτο εγωισμό ενώ μας ενδιαφέρει μόνο το καλό της shakira έχω να σου πω ότι και 4 χρόνια να διαβάζεις το φόρουμ χωρίς την εμπειρία του χειρισμού ενός σκύλου έχεις απλά την θεωρητική κατάρτιση, τίποτε άλλο. Οπότε κατέβα από το καλάμι.
Τώρα για να αποκτήσεις την πρακτική δεν σημαίνει ότι παίρνεις έναν οποιοδήποτε σκύλο και εφαρμόζεις ότι διάβασες, είτε υπάρχει λόγος είτε όχι. Γιατί εσύ αυτό κάνεις. Και όσο για το ότι κάνει ότι θέλει, δεν είδα πουθενά από τις περιγραφές σου να είναι ένα ζώο κέρατο που κάνει ότι θέλει.. οπότε άκυρο και αυτό.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Σαν νέος ιδιοκτήτης που είμαι κι εγώ την καταλαβαίνω την mad00lini. Έχει ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να εξηγήσει/αντιμετωπίσει, έχει αγχωθεί με αποτέλεσμα εκνευρίζεται εύκολα και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για κύρηγμα. Ωστόσο, θα έπρεπε να παραδεχτεί ότι μπορεί και να έκανε μλκια ακολουθώντας την τακτική της υποταγής σ'ένα ζώο εκπαιδευμένο και μη κυριαρχικό. Αλλά, αυτό φέρνει ευθύνη και πολλές τύψεις και δεν είναι εύκολο να το αποδεχτείς. Είμαι σίγουρος ότι επειδή ψάχνεται, θα βρει κάποια στιγμή τη σωστή λύση. Όμως, αν συνεχίσει να απορρίπτει προτεινόμενες τακτικές από άτομα που ζουν χρόνια με σκυλιά, δε θα καταφέρει και πολλά μακροπρόθεσμα.

Περνάω στο θέμα του εμετού. Τόσες φορές που έχει κάνει εμετό το δικό μου σκυλί, πλέον δε δίνω σημασία εκτός αν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα. Το ότι έφαγε το πρωί, όμως, και 12 ώρες μετά ήταν ανέγγιχτη η τροφή στο στομάχι, θα με προβλημάτιζε. Αν το ξαναέβλεπα θα πίεζα τον κτηνίατρο να αρχίσει τις εξετάσεις.

Πλέον έχω σταματήσει να δίνω αμφιβόλου ποιότητας τροφές και κόκκαλα στο σκυλί. Μόνο ξηρά τροφή και δερμάτινα κόκκαλα. Όταν πήγα να του δώσω Friskies dental sticks με μέντα, μου άρχισε την κολίτιδα και δεν τα εμπιστεύομαι. Αν και τα Dentastix της Pedigree τα ίδια σκ@τά είναι, τουλάχιστον δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα. Αλλά, δεν ξέρω αν θα του ξαναγοράσω στο μέλλον...

Last edited:

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
μόνο όταν σταματήσει να κλαίει, διαφορετικά κερδίζει το παιχνίδι.
madoolini αυτη την τακτικη την χρησιμοποιουμε σε διαφορετικες περιπτωσεις! Κυριως οταν η γκρινια προερχεται απο ενθουσιασμο για κατι κ εσυ δεν το αφηνεις να κανει αυτο που θελει! σε εκεινη την περιπτωση ναι το βαζεις να καθισει κ δεν το αφηνεις να κανει αυτο που θελει παρα μονο οταν ηρεμησει! κ οταν ηρεμησει τοτε η ανταμοιβη του ειναι ενταξει πηγαινε εκει τωρα! ο cesar milan επισης (εγω ειμαι φαν αν κ πολλοι εδω δεν ειναι αλλα δεν εχει σημασια) γραφει ξεκαθαρα σε καθε εκπομπη σε αρχη κ τελος ΜΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ! δεν το γραφει γιατι μας θεωρει αχρηστους! αλλα γιατι ακομα κ πιστα να αντιγραψουμε αυτο που βλεπουμε δεν εχουμε τις γνωσεις κ τον ιδιο τροπο να το καταφερουμε! μια ακομα συμβουλη! οταν πηγα στον εκπαιδευτη εγω για να μη μου τραβαει το λουρι στη βολτα καθε μαθημα ηταν περιπου 50'-60'.. ε λοιπον το 1/3 του μαθηματος εκπαιδευε τον σκυλο! μπορεις να μαντεψεις τα αλλα 2/3 τι εκανε?