Υπερβολική ποσότητα εμετού

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
H Shakira χθες έκανε εμετό. Πολύ εμετό..

Το πρωί είχε φάει την τροφή της σκέτη (κατά τις 11) και το βράδυ ασχολήθηκε με ένα κόκκαλο-προσούτο. Κατά τις 12 το βράδυ δοκιμάζω να την βάλω στο crate κι αρχίζει να κλαίει. Την πιάνω από το πλάι του λαιμού της έχοντάς την ξαπλωμένη και την κρατάω εκεί για να ηρεμήσει (τύπου Millan). Πιθανόν να αγχώθηκε και μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε να ξερνάει. Έβγαλε όλη της την τροφή, η οποία ήταν σαν να μην είχε επεξεργαστεί καθόλου από το στομάχι, κομμάτια ολόκληρα από το κόκκαλο και 1-2 χορταράκια. Μου είχαν πει να μην τρομάξω αν κάποτε ξεράσει γιατί το παθαίνει όταν τρώει χόρτα. Αλλά μου φάνηκαν υπερβολικά λίγα αυτά για να προκαλέσουν όλο αυτόν τον οχετό.

Τι μπορεί να φταίει; Η κακή ποιότητα του κόκκαλου, τα χόρτα, το άγχος της λόγω crate ή ο συνδυασμός όλων αυτών;
Δεν έχω μιλήσει με γιατρό γιατί σήμερα η όρεξή της είναι κανονική και έφαγε την τροφή της με λίγο πατέ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Για τον εμετό δεν προβληματίζομαι καν και απορώ και γιατί ασχολείστε [γενικώς -γιατί το βλέπω πολύ συχνά σαν θέμα- όχι μόνο εσύ].

Αυτό με το πατέ επίσης και σε κάποιον άλλον το διάβασα. Τι πατέ δίνετε και γιατί;

Σ'αυτό που θα σταθώ, είναι το ξάπλωμα στο πλάι με το χέρι στον λαιμό!
Για ποιόν λόγο, γιατί μάλλον δεν κατάλαβα. Επειδή έκλαιγε; Τύπου υποταγή/τιμωρία;
Την στιγμή που τελικά είχε πραγματικό πρόβλημα;

Για βοήθησέ με λίγο, γιατί μάλλον δεν κατάλαβα σωστά :rolleyes:

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Προφανως ο εμετος ηταν πολυς γιατι δεν ειχε χωνεψει την τροφη της ακομα απο το πρωι.
Ισως να ευθυνονται τα χορτα ισως κατι αλλο.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Πατέ LeChef κοτόπουλο-μοσχαρι αν θυμάμαι καλά. Της δίνω την τροφή της μέσα στο crate για να το βλέπει ως κάτι θετικό.
Εμένα με προβληματίζει πολύ που μέσα σε διάστημα 12 ωρών δεν είχε χωνέψει την (σκέτη) τροφή της και ήταν σχεδόν ακατέργαστη.

Το ξάπλωμα ναι, επειδή έκλαιγε. Υποτίθεται ότι το σκυλί οφείλει να υπακούει στις εντολές μας. Αν δεν υπακούει του δείχνεις ποιος ειναι το αφεντικό, σωστά; Διορθώστε με.

Με ανησύχησε μόνο το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν συνδυαστικά. Τώρα την τάισα και θα δω πως θα πάει. Αν μέχρι το βράδυ είναι οκ, θα αποκλείσω την πιθανότητα της τροφής. Κόκκαλό δε θα της δώσω για να δω μήπως φταίει αυτό και το βράδυ θα εφαρμόσω πάλι crate. Κι αυτή τη στιγμή εκεί μέσα είναι και φαίνεται να το αποδέχεται..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Για τον εμετό δεν προβληματίζομαι καν και απορώ και γιατί ασχολείστε [γενικώς -γιατί το βλέπω πολύ συχνά σαν θέμα- όχι μόνο εσύ].

Αυτό με το πατέ επίσης και σε κάποιον άλλον το διάβασα. Τι πατέ δίνετε και γιατί;

Σ'αυτό που θα σταθώ, είναι το ξάπλωμα στο πλάι με το χέρι στον λαιμό!
Για ποιόν λόγο, γιατί μάλλον δεν κατάλαβα. Επειδή έκλαιγε; Τύπου υποταγή/τιμωρία;
Την στιγμή που τελικά είχε πραγματικό πρόβλημα;

Για βοήθησέ με λίγο, γιατί μάλλον δεν κατάλαβα σωστά :rolleyes:
Και εγώ ακριβώς το ίδιο θα σε ρωτούσα..Και θα πάω και λίγο παραπάνω..Όταν βλέπουμε ή διαβάζουμε κάποια πράγματα πρέπει να είμαστε σε θέση να τα επεξεργαζόμαστε/φιλτράρουμε πριν τα εφαρμόσουμε, και αν τα εφαρμόσουμε να έχουν λόγο..Επειδή έκλαψε ο σκύλος μου θα τον βάλω κάτω για να τον τι? υποτάξω? ηρεμήσω δεν νομίζω..

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Απο τις σπανιες φορες, αλλα ναι θα συμφωνησω με mareco... :)
Απο τη στιγμη που ειχε οντως ενα θεμα το σκυλουνι, ειναι μεγαλο λαθος κανεις, να περασει στην τιμωρια (τυπου millan?!?!?!)

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Χμμμ... τοτε καποιο λαθος πρεπει να κανουν οι εκπαιδευτες που χρησιμοποιουν διαφορες φωνες, ψεκασματα με νερο η εκδηλωσεις κυριαρχιας, οταν τα σκυλια κλαινε και γαυγιζουν...
Ποιον να πρωτο ακουσεις και ποιον να εμπιστευτεις τελικα.....

Οσο για τον εμετο, μαλλον φταει το κοκκαλο σε συνδιασμο με τα χορτα.
Καλα κανεις και το δοκιμαζεις με σκετη τροφη για να αποκλεισεις καποιες περιπτωσεις.
Εαν παλι κανει εμετο μονο με σκετη τροφη...μην ανησυχησεις και μην απορησεις...ειναι φυσιολογικο....

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ποσο καιρο εχεις τη σκυλα?
Σκεφτηκες οτι μπορει να γκρινιαζε επειδη πονουσε το στομαχι της ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
mad00lini μου, άκου [σε μια προσπάθεια να ρίξω τους δικούς μου τόνους] :rolleyes:

Στο είχα υπονοήσει και στο αρχικό θέμα της μικρής σου, αλλά μάλλον δεν μου έδωσες σημασία.

Ειλικρινά αυτή την στιγμή, δεν θυμάμαι αν το έχουμε ξαναπεί και δυστυχώς, δεν έχω και χρόνο να ρίξω μια ματιά σε προηγούμενες συζητήσεις. Πιστεύω, ότι θα πρέπει να κάνεις κάποια εκπαιδευτικά μαθήματα, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Κάποια ομαδικά, ίσως θα ήταν η καλύτερη και οικονομικότερη ιδέα. Εσύ. Οχι ο σκύλος σου. Αυτός απλά θα παρευρίσκεται. Πρέπει να μάθεις πέντε βασικά πράγματα, για να μπορείς να διαχωρίζεις τις καταστάσεις. Με μεγάλη σιγουριά θα σου πω, ότι μέχρι τότε, ή αν τελικά δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, μέχρι να βρεις κάποιον τρόπο, να μάθεις όσα χρειάζονται, ΜΗΝ κάνεις τίποτα στον σκύλο σου. ΜΗΝ τον μαλλώνεις. ΜΗΝ τον τιμωρείς. Θα του κάνεις μεγάλη ζημιά και θα δυσκολευτείς να τον φτιάξεις μετά. Για μένα, καλύτερα να ΜΗΝ κάνεις τίποτα, απ'το να αυτοσχεδιάζεις.

Πατέ γιατί βρε παιδί μου; Υπάρχει κάποιος λόγος; Δεν ξέρω...είναι κάτι που συνηθίζεται ως διατροφή; Εγώ πολύ δύσκολα θα έδινα κάτι τέτοιο. Τώρα θα μου πεις...οι ξηρές είναι πιο safe; Τι να σου πω; Από πατέ...:rolleyes:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Έχω διαβάσει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές από όλους σας ότι για να μάθει το σκυλί το crate ΔΕΝ το βγάζουμε από κει μέσα παρά μόνο όταν σταματήσει να κλαίει, διαφορετικά κερδίζει το παιχνίδι.

Ποιος είναι ο τρόπος να σταματήσει να κλαίει; Να είμαι κοντά του και να το ηρεμήσω. Με ποιον τρόπο ηρεμώ ένα σκύλο; Όταν τον υποτάσσω και του δείχνω ότι εγώ είμαι το αφεντικό.

Αν οι απαντήσεις που έχετε να δώσετε είναι διαφορετικές, τις ακούω. Εγώ πάντως δεν κόλλησα στο γεγονός ότι την έπιασα από το λαιμό, καθώς το έχω κάνει κι άλλες φορές για να την ηρεμήσω.

Ίσως είναι όντως το κόκκαλο γιατί από την ώρα που της το έδωσα ρευόταν συνέχεια..Μπορεί να μην ήταν καλή η ποιότητά του κι επειδή κατάπιε ολόκληρα κομμάτια να της χάλασε το στομάχι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Χμμμ... τοτε καποιο λαθος πρεπει να κανουν οι εκπαιδευτες που χρησιμοποιουν διαφορες φωνες, ψεκασματα με νερο η εκδηλωσεις κυριαρχιας, οταν τα σκυλια κλαινε και γαυγιζουν...
Ποιον να πρωτο ακουσεις και ποιον να εμπιστευτεις τελικα.....
Ε;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Έχω διαβάσει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές από όλους σας ότι για να μάθει το σκυλί το crate ΔΕΝ το βγάζουμε από κει μέσα παρά μόνο όταν σταματήσει να κλαίει, διαφορετικά κερδίζει το παιχνίδι.

Ποιος είναι ο τρόπος να σταματήσει να κλαίει; Να είμαι κοντά του και να το ηρεμήσω. Με ποιον τρόπο ηρεμώ ένα σκύλο; Όταν τον υποτάσσω και του δείχνω ότι εγώ είμαι το αφεντικό.

Αν οι απαντήσεις που έχετε να δώσετε είναι διαφορετικές, τις ακούω.
Πρέπει να μπορείς να ξεχωρίσεις, πότε είναι κλάμμα/γκρίνια-παράπονο και πότε πραγματικό.
Μέγα σφάλμα να ασχολείσαι μαζί της προσπαθώντας να την ηρεμήσεις, όταν είναι κλάμμα/γκρίνια.
Που το έχεις διαβάσει;
Συνεχίζεις την ρουτίνα σου, την δική σου την προσωπική, σαν να μην υπάρχει το σκυλί στο σπίτι.
Πλήρης αδιαφορία, μέχρι να σταματήσει. ΠΟΤΕ ενασχόληση μαζί της. Σαν να μην την βλέπεις και κυρίως, σαν να μην την ακούς. Οταν όμως, είσαι απόλυτα σίγουρη, ότι δεν τρέχει κάτι άλλο...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
έκλαιγε γιατί αγχώθηκε η γάβγιζε και γρύλιζε?

Last edited by a moderator:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ενηλικο σκυλι,το οποιο ρευοταν και μετα εβγαλε αμασητη την τροφη....
Αν υπηρχε διαταση στομαχου εστω και μικρη?Το ξερεις?

Επικινδυνο να κρατας το σκυλι στο πλαι με το χερι σου στο λαιμο του!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083

Όχι να το υποτάξουμε πάντως..Ήμαρτον..Άλλα διαβάζεις άλλα καταλαβαίνεις. Ή το αγνοείς και κάποια στιγμή θα σταματήσει, ή όπως εγώ έκανα και σταματούσε αλλά βέβαια έχανα τον ύπνο μου, κάθεσαι δίπλα του χωρίς να τον βγάλεις από το κρέιτ. Σε εμένα το δεύτερο λειτουργούσε , αλλά μπορεί κάποιος εκπαιδευτής να σου πει ότι δεν είναι σωστό γιατί του δίνεις προσοχή. Χρειάστηκε να το κάνω 2-3 φορές και όλα οκευ.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Νομιζω πως αν ηταν ενα και μοναδικο συμβαν ο εμετος κι ενω ειχε ηδη φαει χορτα απο εξω οτι δεν χρειαζεται να δωσεις παραπανω σημασια. Συμβαινει σε πολλα σκυλια. Αν την εχει πειραξει κατι αλλο διατροφικο ή εχει ξανα στομαχικη διαταραχη και την βλεπεις κακοδιαθετη καλυτερα να την δει καποιος κτηνιατρος.

Ποσες φορες την ημερα τρωει?

Αλλα γνωμη μου πανω σε κατι ασχετο με τον εμετο που εθιξαν και οι αλλοι ειναι οτι περα απο το φιλτραρισμα που πρεπει κανεις στις πληροφοριες που παιρνεις απο την τηλεοραση ειναι οτι εχεις το σκυλι πολυ λιγο διαστημα για να εφαρμοζεις τετοιες τακτικες. Μην ξεχνας οτι ακομη δεν εχει εγκλιματιστει στο σπιτι σας πληρως. Αυτα στα λεω εχοντας μιλησει με εκτροφεα-εκπαιδευτη μιας και εχουμε υιοθετησει κι εμεις ενηλικο σκυλο. Μου ειχε πει συγκεκριμενα οτι μετα απο ενα εξαμηνο θα μπορω να δω καποια πραγματα στο σκυλι που θα αρχισει να νιωθει "της οικογενειας" και να ξεδιπλωνει τον χαρακτηρα του. Εφοσον λοιπον κι εσυ δεν την ξερεις και δεν μπορεις να την καταλαβεις καλο θα ηταν να μην την ζοριζεις με τετοιες τεχνικες. Δεν μπαινω στη διαδικασια να τις κρινω ως σωστες ή λαθος απλα θεωρω οτι το ταιμινγκ δεν ειναι σωστο. :)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ποσο καιρο εχεις τη σκυλα?
Σκεφτηκες οτι μπορει να γκρινιαζε επειδη πονουσε το στομαχι της ?
Την έχω 1.5 μήνα. Πιστεύω οτι δεν ήταν τυχαίο ότι γκρίνιαζε μόνο μέσα στο crate κι όχι εκτός. Αν πονούσε το στομάχι της, μάλλον δε θα είχε και διάθεση. Παρ'όλα αυτά 8-10 επαιζε ασταματητα με άλλα 10 σκυλιά.

mad00lini μου, άκου [σε μια προσπάθεια να ρίξω τους δικούς μου τόνους] :rolleyes:

Στο είχα υπονοήσει και στο αρχικό θέμα της μικρής σου, αλλά μάλλον δεν μου έδωσες σημασία.

Ειλικρινά αυτή την στιγμή, δεν θυμάμαι αν το έχουμε ξαναπεί και δυστυχώς, δεν έχω και χρόνο να ρίξω μια ματιά σε προηγούμενες συζητήσεις. Πιστεύω, ότι θα πρέπει να κάνεις κάποια εκπαιδευτικά μαθήματα, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Κάποια ομαδικά, ίσως θα ήταν η καλύτερη και οικονομικότερη ιδέα. Εσύ. Οχι ο σκύλος σου. Αυτός απλά θα παρευρίσκεται. Πρέπει να μάθεις πέντε βασικά πράγματα, για να μπορείς να διαχωρίζεις τις καταστάσεις. Με μεγάλη σιγουριά θα σου πω, ότι μέχρι τότε, ή αν τελικά δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, μέχρι να βρεις κάποιον τρόπο, να μάθεις όσα χρειάζονται, ΜΗΝ κάνεις τίποτα στον σκύλο σου. ΜΗΝ τον μαλλώνεις. ΜΗΝ τον τιμωρείς. Θα του κάνεις μεγάλη ζημιά και θα δυσκολευτείς να τον φτιάξεις μετά. Για μένα, καλύτερα να ΜΗΝ κάνεις τίποτα, απ'το να αυτοσχεδιάζεις.

Πατέ γιατί βρε παιδί μου; Υπάρχει κάποιος λόγος; Δεν ξέρω...είναι κάτι που συνηθίζεται ως διατροφή; Εγώ πολύ δύσκολα θα έδινα κάτι τέτοιο. Τώρα θα μου πεις...οι ξηρές είναι πιο safe; Τι να σου πω; Από πατέ...:rolleyes:
Εκπαίδευση γιατί; Που βλέπεις πρόβλημα; Εγώ δεν αντιμετωπίζω κάποιο μαζί της πέρα από το άγχος αποχωρισμού, το οποίο το δουλεύω τώρα με τη βοήθεια του crate. Για ένα μήνα που την άφηνα στο μπαλκόνι το είχε πλέον συνηθίσει. Δυστυχώς γαύγιζε και ενοχλούσε και έπρεπε να την κρατάω μέσα, διαφορετικά δε θα έπαιρνα crate. Υποθέτω ότι τώρα θα της πάρει σίγουρα άλλον ένα μήνα μέχρι να συνηθίσει κι αυτό.
Και για να μην το αφήσουμε και μετέωρο με τον εκπαιδευτή της έχω μιλήσει και δρω υπό τις συμβουλές του.

Πρέπει να μπορείς να ξεχωρίσεις, πότε είναι κλάμμα/γκρίνια-παράπονο και πότε πραγματικό.
Μέγα σφάλμα να ασχολείσαι μαζί της προσπαθώντας να την ηρεμήσεις, όταν είναι κλάμμα/γκρίνια.
Που το έχεις διαβάσει;
Συνεχίζεις την ρουτίνα σου, την δική σου την προσωπική, σαν να μην υπάρχει το σκυλί στο σπίτι.
Πλήρης αδιαφορία, μέχρι να σταματήσει. ΠΟΤΕ ενασχόληση μαζί της. Σαν να μην την βλέπεις και κυρίως, σαν να μην την ακούς. Οταν όμως, είσαι απόλυτα σίγουρη, ότι δεν τρέχει κάτι άλλο...
Δεν ασχολούμαι όταν γκρινιάζει, δεν ενδίδω γενικότερα στα γλυκά ματάκια. Σήμερα την έβαλα μέσα, έκανε τα δικά της για λίγο και μετα ηρέμησε και με κοιτούσε να καθαρίζω το σπίτι.

έκλαιγε γιατί αγχώθηκε η γάβγιζε και γρύλιζε?
Έκλαιγε. Ούτε γαύγισμα ούτε γρύλισμα. Σε φάση "Εσείς θα πάτε να κοιμηθήτε μέσα κι εμένα θα με αφήσετε εδώ;" Πάντα έρχεται και κοιμάται από τη μεριά μου. Χθες προσπάθησα να το αποφύγω, αλλά μετά τον εμετό κι αυτά απλά την έβαλα να κοιμηθεί λίγο πιο μακριά μου. Αν και το πρωί πάλι δίπλα μου ξύπνησε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Mad00lini θα σου πω κι εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου και αν θέλεις αγνόησε με εντελώς.
Με 6-7 μήνες διαβάσματος δεν γίνεται κανείς μας ειδικός πάνω στους σκύλους. Ο σκύλος σου δεν έχει κανένα πρόβλημα και αυτό είναι ευλογία, πρόσεχε μην του δημιουργήσεις χωρίς λόγο. Εκεί που κάθεται ξαφνικά ο σκύλος και κλαψουρίζει τον αρπάζω και τον βάζω κάτω για να τον υποτάξω; Που διάβασες αυτή την τακτική; Και τι από αυτά που διαβάζεις φιλτράρεις; Πραγματικά θιχτείς ή όχι δεν με ενδιαφέρει, γιατί δεν έχω καμία διάθεση να σε προσβάλω, απλά σου κρούω τον κώδωνα του κινδύνου γιατί πήρες έναν σκύλο από μια φυλή απαιτητική σε μεγάλη ηλικία και είχες την τύχη να πέσεις σε παιδί διαμάντι. Μην το αντιστρέψεις χωρίς λόγο.