Υποθερμία

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
και η υπερασβεστιαιμια ειναι σημαντικη...

οι μεταβολες στο ph του αιματος ( η θεωρια με οξινες και αλκαλικες τροφες αν εχεις ακουστα),επηρεαζουν τη συγκεντρωση του ιονισμενου κλασματος,η οξεωση αυξανει το ιονισμενο ασβεστιο και η αλκαλωση το ελαττωνει..

ειναι καθαρα αριθμητικη οταν ο ρυθμος εισοδου στο αιμα ειναι μεγαλυτερος απο το ρυθμο απομακρυνσης

οστεοκλαστικη απορροφηση-νεφρικη αποβολη

δηλιουργει πολυουρια και αφυδατωση,ναυτια-εμετο

σαν ασυνηθη αιτια ειναι και η δηλητηριαση απο αλουμινιο και η βιταμινη A (δεν το εχω δει σε ιατρικη βιβλιογραφια αλλη εκτος απο την εσωτερικη παθολογια που εχω)

και το συνδρομο milk-alkali σαν σπανια αιτια..

και σαν κλινικες εκδηλωσεις μεταβολες στην πνευματικη συγκεντρωση (το παρατηρει η οικογενεια) και υπνηλια..καταθλιψη,συγχηση και στο χειροτερο κωμα.

συχνη η μυικη αδυναμια,ανορεξια,δυσκοιλιοτητα
πολυδιψια..νεφρολιθιαση,νεφρασβεστωση,διαφορα στην καρδια που αν τα γραψω ειναι με Q-T (αν τα γνωριζεις)

κυριαρχο στη διαγνωση ειναι οι κακοκηθεις ογκοι και ο πρωτοπαθης υπερπαραθυρεοειδισμος

και η υπασβεστιαιμια με την ελλειψη βιταμινης D εδω παιζει ρολο ο σκυλος που δεν τον χτυπαει ηλιος !
(απο οσο εχω διαβασει ειναι κατι σαν τον ανθρωπο με την βιταμινη D,και τον ηλιο) και η κληρονομικη ραχιτιδα (δεν ξερω αν την εχουν οι σκυλοι) η οποια προκαλει τετανια αυτοματης τονικης μυικης συσπασης.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Είχαμε δοκιμάσει αρκετές ξηρές και γνωστές αλλά και πρωτοεισαγώμενες για δοκιμή. Από τότε που αλλάξαμε σε Arden με σολωμό τελειώσαν όλα. Μπορεί ξαναλέω, να είναι συμπτωματικό.
Από τις περιγραφές της Γκέλυ για την Σελίν, δεν μου μοιάζει για κρίση υπογλυκαιμίας με βάση τις δικές μου εμπειρίες και με τα τωρινά αλλά και με τον άλλον τον μούργο που είχα προ 25ετίας. Μου ακούγονται αρκετά ήπια τα συμπτώματα, αλλά φυσικά δεν είμαι γιατρός...
Απλά γενικώς τα γιόρκια είναι κρυουλιάρικα λόγω έλλειψης υπομανδύα. Ο,τι μαζεύουν πάει καρφί στο δέρμα
συν οτι δεν ηταν νηστική
Αλλωστε το μελι μπορεί να την τονωσε γιατι λογω υψηλών σακχάρων επιτάχυνε τη διαδικασία επανάκτησης φυσιολογικής θερμοκρασιας.

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
ερωτηση...

υπαρχει περιπτωση να εχει συμβει καποιας μορφης "απογλυκογονωση" λογω ελλειψης υδατανθρακων,οπως και στον ανθρωπο?

οταν η διατροφη περιλαμβανει μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης με αντιστοιχα μικρη υδατανθρακων παραγονται κετονες που δημιουργουν αισθηση πληρωσης στον εγκεφαλο,αρα αισθανεσαι χορτασμενος...

παραλληλα εχει μειωθει το γλυκογονο,οποτε ενεργεια παραγεται μεσω καυσης λιπους αντι γλυκοζης...

εκτος ολων των αλλων,ενα χαρακτηριστικο ειναι το τρεμουλο και αισθηση κρυου...

παιζει να εχει συμβει κατι τετοιο,δηλαδη να ειναι διατροφικο το θεμα?

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ναι αλλα τι θα κανει ενας μικρος σκυλακος για να τελειωσει το γλυκογονο.. θελει ακραια πραγματα..να φευγουν οι θερμιδες στο φουλ...με τρομερη μυικη κουραση-εξαντληση.. ε δε θα παει η σελιν στα ελκηθρα :)
με την σκυλοτροφη η μια αλλη διατροφη θα αποθηκευτει γλυκογονο,αν εχει θεμα με το ηπαρ ομως θα εχει προβλημα..

θελω να πω οτι αν τον εχεις ολο το χρονο με σωστη διατροφη και εχει ενα καλο βιολογικο ρολοι στο ποτε τρωει και οχι την μια μερα τρωει αυτες τις ωρες, την αλλη ακραιες ωρες, και εχει ενα βιορυθμο οτι ναναι..

στο να καψει λιπος χωρις γλυκοζη ? θα χρειαστει γλυκοζη..

δυσκολα θα υπαρχει τετοια διατροφη που περιγραφεις..οχι απιθανο,αλλα δυσκολα..

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Reinmaster να σου πω την αλήθεια κάτι τέτοιο μας είχε πει ο γιατρός ΤΟΤΕ, βλέποντας τις χαμηλές τιμές γλυκόζης. Πολύ πιθανό να ευθύνεται η διατροφή. Εκτός αν όλα αυτά ήταν συμπτωματικά και ξαφνικά έγινε καλά - πάντα στον δικό μου αναφέρομαι.
Τώρα, σε τι ισορροπία βρίσκονται στις τροφές υδατάνθρακες και πρωτεΐνες (γιατί παίζει ρόλο και η ποιότητα της πρωτεΐνης) θα σε γελάσω... Δεν έχω τις γνώσεις.

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
βασικα ντουλη πονταρω στο κομματι μη σωστης διατροφης,καθαρα απο θεμα τυχης,δηλαδη επιλογη συγκεκριμενης σκυλοτροφης με μεγαλα ποστοστα πρωτεινων χωρις αντιστοιχα υδατανθρακων,ετσι ωστε σε ενα βαθος χρονου να εχουμε τετοια η παρεμφερη καταληξη...φανταζομαι η αναφορα σου στο συκωτι εχει να κανει με μεταβολικη "κουραση"...?

γιορκ και οι δικες μου περιοριζονται σε μια γενικη αποψη που αφορα συνδυασμο διαιτας και καυσεων,χωρις υποβαθρο επιστημονικης γνωσης,εξ ου και η αρχικως τεθεισα ερωτηση μου...

θα βοηθουσε πιστευω πολυ εαν επαιζε καποια αναλυση στο θεμα απο καποιον που ξερει εξισου καλα την φυσιολογια του σκυλου και του ανθρωπου ετσι ωστε να μαθουμε τι παιζει με τις μεταβολικες μας ομοιοτητες και διαφορες...

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
βασικα ντουλη πονταρω στο κομματι μη σωστης διατροφης,καθαρα απο θεμα τυχης,δηλαδη επιλογη συγκεκριμενης σκυλοτροφης με μεγαλα ποστοστα πρωτεινων χωρις αντιστοιχα υδατανθρακων,ετσι ωστε σε ενα βαθος χρονου να εχουμε τετοια η παρεμφερη καταληξη...φανταζομαι η αναφορα σου στο συκωτι εχει να κανει με μεταβολικη "κουραση"...?

γιορκ και οι δικες μου περιοριζονται σε μια γενικη αποψη που αφορα συνδυασμο διαιτας και καυσεων,χωρις υποβαθρο επιστημονικης γνωσης,εξ ου και η αρχικως τεθεισα ερωτηση μου...

θα βοηθουσε πιστευω πολυ εαν επαιζε καποια αναλυση στο θεμα απο καποιον που ξερει εξισου καλα την φυσιολογια του σκυλου και του ανθρωπου ετσι ωστε να μαθουμε τι παιζει με τις μεταβολικες μας ομοιοτητες και διαφορες...
ναι το οτι τρωει ολο το ιδιο..αυτο ακριβως.. εννοω την αναλογια και ποιοτητα πρωτεινων-υδατανθρακων- λιπους..

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
βασικα ντουλη πονταρω στο κομματι μη σωστης διατροφης,καθαρα απο θεμα τυχης,δηλαδη επιλογη συγκεκριμενης σκυλοτροφης με μεγαλα ποστοστα πρωτεινων χωρις αντιστοιχα υδατανθρακων,ετσι ωστε σε ενα βαθος χρονου να εχουμε τετοια η παρεμφερη καταληξη.
Ακριβώς!
Είναι πολύ λογικό αυτό που λες.
Επίσης αυτό που δυσκολεύει στο να αποκλείσουμε αιτίες, είναι πως ο κάθε οργανισμός θα επεξεργαστεί την τροφή, ανάλογα τις όποιες "αδυναμίες" του. Για παράδειγμα η αδελφή του συγκεκριμένου που την ταίζουμε τα ίδια ακριβώς, ουδέποτε παρουσίασε κάποιο θέμα.
Και εκεί αναρωτιέσαι : Φταίει η τροφή, ο οργανισμός ή και τα 2;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
ήδη από το ιδιο βράδυ ηταν οκ. Και μεταμεσονυκτια που της εβαλα θερμόμετρο, παλι ηταν οκ.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
ερωτηση...

υπαρχει περιπτωση να εχει συμβει καποιας μορφης "απογλυκογονωση" λογω ελλειψης υδατανθρακων,οπως και στον ανθρωπο?

οταν η διατροφη περιλαμβανει μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης με αντιστοιχα μικρη υδατανθρακων παραγονται κετονες που δημιουργουν αισθηση πληρωσης στον εγκεφαλο,αρα αισθανεσαι χορτασμενος...

παραλληλα εχει μειωθει το γλυκογονο,οποτε ενεργεια παραγεται μεσω καυσης λιπους αντι γλυκοζης...

εκτος ολων των αλλων,ενα χαρακτηριστικο ειναι το τρεμουλο και αισθηση κρυου...

παιζει να εχει συμβει κατι τετοιο,δηλαδη να ειναι διατροφικο το θεμα?
τι πιθανότητες όμως εχει να συμβει αυτό σε σκυλο ο οποιος εχει μόλις 1 μηνα που τρώει τη συγκεκριμένη τροφή, ενώ στο ενδιάμεσο της κροκέτας θα φάει κ αλλα πράγματα? Δεν μιλάμε για σκυλο αποκλειστικά διατρεφόμενο με κροκέτα (Tiny Paws’ Bad Hair Day | Barking Heads )
ωπ..γκέλυ τώρα το είδα..είναι οκ τώρα η μικρούλα ε;
Nαι μια χαρά, ειναι! Εγώ τρομαξα περισσότερο γιατι από εκει που την ειχα να με κυνηγάει κατα πόδας, πηγε για υπνο και την εψαχνα!