Υποτονικότητα

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Τις τελευταίες ημέρες ο μαικ είναι λίγο υποτονικός στο σπίτι..
Στις βόλτες είναι μία χαρά, αλλά στο σπίτι δειχνει να μην έχει ενέργεια, όλη την ημέρα ξαπλωμένος και μισοκοιμάται..
Εϊναι λόγω καλοκαιριού ή να αρχίσω να ανησυχώ;
(όρεξη για φαγητό πάντα στα κόκκινα :) )

Ο χώρος είναι πάντα δροσερός και με μπόλικο φρέσκο αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι, μιας και όλη την ημέρα είναι ανοιχτό.

• Like
Reactions: panagiotisgp

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
ε, δεν είμαι και "καψονομουτρο"!!!
Με τέτοια ζέστη απλές βόλτες το πρωι και το βράδυ
Την 1 ώρα στο περπάτημα κάθρε φορά την τρώμε, αλλά απλό περπάτημα και όσο το δυνατόν απο σκιά, μα τίποτα περισσότερο!
Το σκ παίζει λίγο παιχνιδι/ταλαιπωρία παραπάνω και μόνοι μας αλλά και με άλλα σκυλιά. Με μπόλικο νερό όμως και μεγάλες παύσεις.

• Like
Reactions: mariakala

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Και τα δικά μου στο σπίτι σέρνονται εδώ και μια-δυο εβδομάδες, στη βόλτα δεν έχουν θέμα (αν και λαχανιάζουν ευκολότερα), ωστόσο έχω μειώσει λίγο τη διάρκεια/ένταση για διαφορετικούς λόγους στον καθένα. Δε θυμάμαι ακριβώς το πρόγραμμά σας, πάντως δεν το βρίσκω κακή ιδέα να μειώνεται λίγο η ένταση όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία (βασικά βλέπεις τις αντοχές του σκύλου σου και αναπροσαρμόζεις αν χρειάζεται).

Αν το θέμα είναι μόνο η μειωμένη ενέργεια μέσα στο σπίτι, δε θα ανησυχούσα ιδιαίτερα. Φυσικά αν δεις οτιδήποτε άλλο ανησυχητικό, ένα τηλέφωνο στον κτηνίατρο δε βλάπτει!

• Like

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Αν το θέμα είναι μόνο η μειωμένη ενέργεια μέσα στο σπίτι, δε θα ανησυχούσα ιδιαίτερα. Φυσικά αν δεις οτιδήποτε άλλο ανησυχητικό, ένα τηλέφωνο στον κτηνίατρο δε βλάπτει!
Σε πρώτο στάδιο δεν φαίνεται ανησυχητικό γιαυτό και η ερώτησή μου εδώ. Τον "σκανάρω" καθημερινά οπότε σε σοβαρή διαφοροποίηση συμπεριφοράς ενέργειας, φυσικά το πρώτο που θα γίνει είναι τηλέφωνο στον γιατρό!

• Like

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
Κοίτα εγώ έχω σταματήσει να ανησυχώ με τέτοιες συμπεριφορές... από την στιγμή που όλα δείχνουν να είναι καλά ...

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Είναι κατανοητό πιστεύω, ότι μέχρι να κάνουμε ετήσιο κύκλο και να τον ζήσω σε όλες τις εποχές, κάποιες ανησυχίες θα υπάρχουν! :)
πχ. πριν ενα μήνα δεν προλάβαινα να μαζεύω τρίχες και τώρα δεν πέφτει μία!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
Μην το συζητάς... γι αυτό είμαστε εδώ... εγώ ακόμα απορώ με διαφορα και τον έχω από μια σταλιά μωράκι...

• Like
Reactions: vasilis_mike

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
αν τρωει νορμαλ και θελει να παει τη βολτα του και δεν δεις ξαφνικα από 1 λτ να πινει 10 γαλονια νερο τοτε απλα το εχει βαρεσει η ζεστη. για εμετο ή διαρροια οκ δεν λεω τα καταλαβαίνουμε αυτά και μονοι μας υποθετω.
και μενα κάθονται σαν βαλσαμωμένα στο πλακακι .
τωρα παει η εποχη της τριχας.προς σεπτεμβρη-οκτωβρη παλι αν και ετσι όπως εχουν καταντησει οι μηνες ουτε και αυτά δεν ξερουν ποτε αλλαζουν τριχωμα.
πηγαινε τον για ένα μπανακι στη θαλασσα αν εχεις χρονο να παρει τα πανω του....

• Like

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
.... Με μπόλικο νερό όμως ...
Μόνο έχε στο νου σου το νερό με μέτρο κατά τη βόλτα, παρότι τα πιτοειδή δεν είναι στις πρώτες φυλές που κινδυνεύουν από συστροφή στομάχου.
(Μου έχω επιβάλλει μόνιμο disclaimer στα ποστ "υγείας" την αναφορά στον κτηνίατρο, είμαι σίγουρη ότι αν σε προβληματίσει κάτι θα το πεις πρώτα στον γιατρό :) Δυστυχώς η ζέστη ξεγελάει μερικές φορές, και αποδίδουμε συμππτώματα που τελικά οφείλονται σε παθολογικά αίτια)

• Like

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
ως "κολλημένος" με το διάβασμα όπως πιστεύω ήδη γνωρίζετε :), φυσικά και είμαι αυστηρός σε όλα τα θέματα όπως και στο νερό και παρά του ότι μπορεί να είναι με την γλώσσα έξω, του δίνω σε μικρές δόσεις και αφου έχουν πέσει οι παλμοί κάπως...
'Εχω την τύχη (και πραγματικά το εννοώ) να τον ζω 24/24ωρο οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν μου ξεφεύγει τίποτα!

• Like

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
την τυχη αυτή θα ελεγα (συμβουλη) μετριασε την.
από μονος σου αστον καποιες ωρες τη μερα μονο του...
για να εισαι παντα ησυχος σε οτιδήποτε το λεω όχι για τιποτα άλλο..

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
εντωμεταξύ με την συνεχόμενη παρατήρηση, εγείρεται και το ερώτημα: Το ένα του αυτί είναι "πεσμένο" σε σχέση με το άλλο. Παρατηρώντας τις φώτο και πριν απο εμένα, με τον άλλο ιδιοκτήτη μικρότερο το "θέμα" υπήρχε απο τότε.

Πέρα απο τα καλλιστεία, άλλο θέμα δεν υπάρχει, έτσι;; :)IMG_1250.JPG

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
δεν ξέρω από αυτιά αλλα τα σηκώνει? μπορεί να είχε περάσει βαριά ωτίτιδα μικρός μπορεί κάποιος τραυματισμός... ποιος ξέρει...

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
ναι τα σηκώνει κάποιες φορές, και οι κινήσεις γίνονται και απο τα δύο.. απλά σε νορμάλ κατααστάσεις είναι όπως η φωτο. το ένα πεσμένο σε σχέση με το άλλο. στο βιβλιάριο υγείας (που το είδα ενημερωμένο) δεν αναφέρει καμιά ωτιτιδα.

btw σήκωσα κάποια στιγμή την παντόφλα μου και καθόταν μπροστά μου και τον είδα να τρομοκρατείται.. φυσικά δεν το έκανα για αυτόν ούτε σαν απειλή.. (θεώρησα ότι "τις είχε φάει" μερικές φορές)..

Τέλος πάντων, με τον καιρό βγαίνουν πράγματα..Τουλάχιστον είναι ελαφράς μορφής και μη ανησυχητικά.

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Και η Muffin εδώ και δυο τρεις βδομάδες που ξεκίνησαν οι ζέστες τρώει μόνο το βράδυ,τις υπόλοιπες ώρες της μέρας ούτε να το δει δε θέλει το φαϊ!!Από όρεξη για παιχνίδι άλλο τίποτα,την ανεβάζω στη ταράτσα τις απογευματινές ώρες και σε ένα μισάωρο...η γλώσσα γραβάτα...!!!

• Like

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Και η Muffin εδώ και δυο τρεις βδομάδες που ξεκίνησαν οι ζέστες τρώει μόνο το βράδυ,τις υπόλοιπες ώρες της μέρας ούτε να το δει δε θέλει το φαϊ!!Από όρεξη για παιχνίδι άλλο τίποτα,την ανεβάζω στη ταράτσα τις απογευματινές ώρες και σε ένα μισάωρο...η γλώσσα γραβάτα...!!!
Απο φαγητό ασταμάτητος (όλη μέρα να τρώει δεν τον πειράζει)... και κιλό πάνω του δεν βάζει!!!!

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Απο φαγητό ασταμάτητος (όλη μέρα να τρώει δεν τον πειράζει)... και κιλό πάνω του δεν βάζει!!!!
Εμένα επειδή είναι ακόμα 9 μηνών της βάζω όλη τη ποσότητα 340γρ το βράδυ,με συνέπεια να κάνει λίγο πιο μαλακά κακά,βέβαια αν μέσα στη μέρα της δώσουμε κάτι από αυτό που τρώμε εμείς δε θέλει να μας προσβάλει και το τρώει.......έχω απαγορεψει όμως κάτι τέτοιο!!

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
καλοκαιρι= χαρα του βαριεστημενου ιδιοκτητη (βλ. reinmeister)...no worries και προσοχη με το νερο...προσωπικα μονο δυο γουλιες πριν μπει μεσα η γλωσσα και ξεκινησει η αναπνοη απο την μυτη...θελουν προσοχη τα ευρυστερνα...

στα αυτια μην δινεις και πολλη βαση εφ οσον απο μωρο δεν του εβαλες ταινιες...

ο δικος μου ,ας πουμε,στα καλα του, θυμιζει τον γιοντα μετα απο την μαχη με τον κομη ντουκου...δυο η τρεις φορες στην διετια θυμιζε αρτζεντινο,αλλα δεν προλαβα να τον απαθανατισω κι εμεινα με την χαρα...

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Είναι κατανοητό πιστεύω, ότι μέχρι να κάνουμε ετήσιο κύκλο και να τον ζήσω σε όλες τις εποχές, κάποιες ανησυχίες θα υπάρχουν! :)
πχ. πριν ενα μήνα δεν προλάβαινα να μαζεύω τρίχες και τώρα δεν πέφτει μία!
Το συζητούσα τις προάλλες αυτό για τον έναν χρόνο και το να ζήσεις τον σκυλο σου όλες τις εποχές. Όταν είχα ακούσει για μαδημα τις 'επιμαχες' εποχές δεν είχα φανταστεί την έκταση που μπορεί να πάρει. Αφού νόμιζα οτι το σκυλι ειναι άρρωστο, απο την τρίχα που άφηνε. Πάντως, και μεις τώρα με τις ζεστές στο σπιτι κοιμόμαστε πολύ. Το βράδυ την πίανει η τρελα και αρχίζει και τρέχει πάνω κάτω, τραβαει και στη βόλτα. Δεν ξέρω αν είναι σωστό, αλλα το έχω αποδώσει στο γεγονός οτι έχει περισσότερη δροσιά το βράδυ.